Rondleiding

Krakau: rondleiding door de Schindlerfabriek

Krakau: rondleiding door de Schindlerfabriek

Vanaf € 19,71 per persoon

Hoor het unieke verhaal van Oskar Schindler, de fabriekseigenaar die in Krakau het leven van meer dan 1.000 Joden te redde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga naar het museum in de Schindlerfabriek en hoor persoonlijke verhalen over de Joden van Krakau.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 100 minuten
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Hoor het bijzondere verhaal van de fabriekseigenaar die meer dan 1.000 levens redde
 • Zie herinneringen en aandenkens aan Oskar Schindler
 • Bezoek de vaste tentoonstelling 'Krakau onder Nazibezetting 1939-1945'
 • Kom meer te weten over het leven van de Joden van Krakau voor, tijdens en na de oorlog
 • Vorm een beter begrip van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog
Volledige beschrijving
Hoor het waargebeurde verhaal waarop de film 'Schindler's List' van Steven Spielberg gebaseerd is tijdens een rondleiding van 2 uur door het museum in de Schindlerfabriek. Spielberg leverde een grote bijdrage door de wereld voor te stellen aan een van de meest ontroerende en bijzonderste verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 1.000 Joden in Krakau danken hun leven aan één persoon: Oskar Schindler. Het museum in de Schindlerfabriek opende haar deuren voor het publiek in juni 2010, na jaren van zorgvuldige voorbereiding. Het museum bevindt zich in de originele emaillewarenfabriek van Oskar Schindler. Je wordt er stap voor stap meegenomen door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Krakau, van het begin van de oorlog tot de komst van het Sovjetleger in 1945. Loop door de ruimtes die gevold zijn met de herinneringen aan Oscar Schindler en zie de permanente tentoonstelling "Kraków Under Nazi Occupation 1939-1945". Kom meer te weten over de geschiedenis van Krakau en haar inwoners, zowel Pools als Joods, te beginnen met de gebeurtenissen die een maand voor het uitbreken van de oorlog plaatsvonden. Verdiep je in de eerste maanden van de nazibezetting, de geschiedenis van het getto van Krakau en concentratiekamp Płaszów. Ga daarna naar de ruimtes die gewijd zijn aan het verhaal van Oskar Schindler en de 1.200 Joden waarvan hij het leven redde. De tour duurt ongeveer 90 minuten, maar je kunt makkelijk langer blijven om films te bekijken en je te verdiepen in documenten omtrent de helden van dit bijzondere verhaal.
Inbegrepen
 • Professionele gids
 • Toegangstickets
 • Eten en drinken
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Verzamel voor de ingang van het museum in de Schindlerfabriek, ul. Lipowa 4

Openen in Google Maps ⟶
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,3 /5

gebaseerd op 897 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,4/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • dienstverlening
  4,5/5
 • organisatie
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Nice guide, good English skills. Good way to learn the history of Krakow during the war. Do not expect a lot around Schindler (list), as the tour is around the city and the war in general. We knew this in advance, so no issue for us, but good to know. Main downside on the tour is the fact you move quick, no time to let everything sink in as you move quickly from room to room. You can go again by yourself, so no big issue, but that's the reason for 4 instead of 5 stars.

Verder lezen

8 september 2019

Je bezoekt het kantoorgedeelte van de fabriek. In de fabriekshallen zelf huist inmiddels een museum voor moderne kunst. Je leert hier niet alleen over Schindler en de fabriek maar over de oorlogsperiode in heel Krakau. Daarnaast zie je verschillende plekken uit de film en worden er een paar mythes rechtgezet. Vlak bij de fabriek ligt het getto met de apotheek (als je de rondleiding hebt gedaan weet je wat ik bedoel) en aan de overkant van de brug de oude joodse wijk. Ook de moeite waard om tijdens een bezoek aan de fabriek te bekijken.

Verder lezen

4 augustus 2019

Goede gids en interessant museum

Zoals anderen hier ook vermelden, verwacht niet de fabriek te zien maar meer een expositie over Krakau in de tijd van de oorlog en wat de rol van Oskar Schindler daarin was. Wij hadden een erg leuke gids, ze wist veel en was enthousiast, sprak goed Engels. De groep was ook niet te groot. Al met al een aanrader!

11 augustus 2018

Georganiseerd door

Product ID: 58608