Kies data

Krakau (Mini)bustours

Krakau (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Krakau: rondleiding met gids Wieliczka-zoutmijn

1. Vanuit Krakau: rondleiding met gids Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn is een van de meest gekoesterde monumenten in de culturele geschiedenis van Polen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen uit de hele wereld deze zoutmijn om de prachtige sculpturen en reliëfs te bewonderen. Deze unieke plek staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor de mijn alleen maar geliefder is geworden bij toeristen. De mijnwerkers lieten in Wieliczka vele sculpturen en bas-reliëfs achter, gesneden uit het zout, waardoor ze hun werk nog vele jaren levend hebben gehouden.  Er zijn ongeveer 800 treden naar beneden in de mijn. Na 350 treden bevind je je op de eerste verdieping onder de grond. Na de tour brengt een lift je weer omhoog naar de uitgang.

Krakau: begeleide dagtrip naar de Wieliczka-zoutmijn

2. Krakau: begeleide dagtrip naar de Wieliczka-zoutmijn

Bezoek de beroemdste zoutmijn van Europa. De Wieliczka-zoutmijn is een van de UNESCO-monumenten en verzamelt al meer dan 700 jaar zout. Het is een van de mooiste faciliteiten van dit type ter wereld. Een Engelssprekende chauffeur haalt je op van het stadscentrum of van het hotel als privévervoer is geselecteerd. Met een comfortabele bus/bus met airconditioning bereikt u de stad Wieliczka in ongeveer 25 minuten. Ontmoet je gids en loop de houten trap af tot een diepte van 65 meter. De gids zal de regels van de zoutmijn uitleggen, evenals verschillende legendes en verhalen over het verleden van de mijn. De rondleiding vindt plaats in de ondergrondse gangen en kamers, goed voorbereid voor bezoekers. Bepaalde punten op uw weg zijn gewijd aan beroemde mensen die in het verleden besloten de zoutmijn te bezoeken, bijvoorbeeld Chopin of Goethe. Hoor veel verhalen over mijnbouw en de voortgang van de werken door de jaren heen. Na een tijdje ontmoet je een enorme kapel die ondergronds is uitgehouwen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste kapellen ter wereld - de St. Kinga-kapel, waar de kunstenaars een kerk in zout hebben uitgehouwen. Het is tijd om wat foto's te maken en even uit te rusten voordat je verder gaat met de tour. Na een korte pauze gaat u verder naar een enorm gebied met een ondergronds meer, waar 's werelds eerste ondergrondse ballonvlucht plaatsvond. Er zullen ook een paar plaatsen zijn om souvenirs te kopen. Maak je geen zorgen, het is niet nodig om deze honderden treden opnieuw te beklimmen om naar de oppervlakte te gaan. Er is een mijnlift die je helpt om uit de mijn te komen. Het is tijd om je chauffeur op de parkeerplaats te ontmoeten en een veilige reis terug naar Krakau te hebben.

Vanuit Krakau: rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

3. Vanuit Krakau: rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

Bezoek de Wieliczka-zoutmijn, een van 's werelds best bewaarde mijnen, tijdens deze tour vanuit Krakau. Deze mijn dateert uit de 13e eeuw en produceerde tafelzout tot het jaar 2007 en werd in 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. De oorspronkelijke ontgravingen van de mijn liggen op negen niveaus en strekken zich uit over in totaal 300 kilometer tot een diepte van tot 327 meter. Je daalt af de mijn in via een trap van 380 treden naar de 1e verdieping, op een diepte van 64 meter, en gaat weer terug naar het oppervlak met de lift vanaf de 3e verdieping, op een diepte van 135 meter. Bewonder de indrukwekkende gangen de Wieliczka-zoutmijn evenals de opmerkelijke standbeelden en figuren. Deze zijn uitgehouwen uit muren van steenzout door mijnwerkers, of gemaakt door hedendaagse kunstenaars, en geven het rijke verleden van deze historische plek mooi weer. De mijn trekt ook al sinds jaar en dag vele beroemde bezoekers, zoals Nicolaus Copernicus, Johann Wolfgang von Goethe en Frederic Chopin. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze belangrijke locatie voordat je de korte reis terug naar Krakau maakt.

Vanuit Krakau: rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

4. Vanuit Krakau: rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

Geniet van vervoer heen en terug naar de beroemde Wielczka-zoutmijn en volg een uitgebreide rondleiding door dit prachtige Poolse historische monument, dat dateert uit de 13e eeuw. Wees getuige van prachtige kamers uitgehouwen in zout - inclusief de uitzonderlijke St. Kinga's Chapel - op een toeristische route van 3 kilometer. Nadat je je Engelssprekende gids/chauffeur op het ontmoetingspunt in Krakau hebt ontmoet, geniet je van de rit naar het nabijgelegen stadje Wieliczka. Vooraf afgesproken tickets wachten op je bij de zoutmijn, samen met een lokale gids in de door jou gekozen taal. De tour in de zoutmijn begint door 380 treden naar beneden te lopen en je 135 meter onder de grond te brengen. Verken de labyrintische gangen, tunnels en schachten terwijl je door dit UNESCO-werelderfgoed loopt. Tijdens de tour zie je ook ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke beelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. De zoutmijn is echt een unieke plek om te bezoeken en een must-see tijdens je verblijf in Krakau. Na de 2,5 uur durende tour brengt een lift je van de metro terug naar de begane grond. Uw chauffeur brengt u vervolgens terug naar het ontmoetingspunt in Krakau.

Wieliczka Zoutmijntour Polen

5. Wieliczka Zoutmijntour Polen

Ontdek een van de meest gretig bezochte toeristische trekpleisters in Polen met een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn. Deze unieke en mooie site is ongeveer 15 miljoen jaar geleden op natuurlijke wijze gevormd. Tijdens bijna negen eeuwen van zoutexploitatie ontwikkelde de Wieliczka-zoutmijn zich tot een uitgestrekte ondergrondse stad met een therapeutisch klimaat en een constante temperatuur van 14ºC. In de 15e eeuw werd de mijn al bezocht als een cultureel en geologisch fenomeen. Tegenwoordig is het een complex labyrint dat bestaat uit meer dan 300 kilometer aan galerijen. De mijn heeft ongeveer 3.000 kamers verdeeld over 9 verdiepingen, waarvan de laatste zich 327 meter onder de grond bevindt. De 2 kilometer lange toeristische route in Wieliczka omvat 22 kamers die met elkaar verbonden zijn door galerijen. Een gediplomeerde, Engelssprekende gids zal je ter plaatse de oude schachten en mysterieuze zoutmeren laten zien. Je ontdekt ook een verzameling mijnmachines en -uitrusting, sculpturen, bas-reliëfs en de indrukwekkende en weelderige St. Kinga's kapel. Aan het einde van je tour vind je een gezellig, ondergronds restaurant waar je kunt uitrusten en lunchen. In 1978 werd de Wieliczka-zoutmijn een van de eerste UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

6. Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

Je ontmoet je chauffeur wanneer je vroeg in de ochtend wordt opgehaald bij je accommodatie in Warschau. Deze privétour begint met een rit naar concentratiekamp  Auschwitz-Birkenau. Wanneer je op de locatie aankomt, begin je aan een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau met een gids die de door jou gekozen taal spreekt. Begin in het concentratiekamp Auschwitz en ontdek hoe het in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941, op 3 kilometer van Oswiecim, in het voormalige dorp Brzezinka, een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. De meesten van hen (90%) waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur aan vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je ook de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal, en duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de tour is er tijd om te lunchen in een restaurant. Je wordt na de tour opgehaald en teruggebracht naar Warschau, waar je 's avonds bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn

7. Vanuit Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn

Je tour begint in Krakau bij het ontmoetingspunt van de tour. Vanaf daar brengt een professionele, Engels sprekende chauffeur je rechtstreeks naar de mijn. De vooraf geboekte tickets wachten op je bij de zoutmijn, samen met een lokale gids in de door jou gekozen taal. De tour in de zoutmijn duurt ongeveer 2,5 uur en begint met 400 treden naar beneden lopen. De tour zal later eindigen met een lift vanaf het ondergrondse naar de begane grond. Na je tour word je teruggebracht naar het ontmoetingspunt in Krakau De Wieliczka-zoutmijn dateert uit de middeleeuwen en vertelt een verhaal over ongeveer 9 eeuwen zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is alleen per trap te bereiken. De Wieliczka-zoutmijn is een van de grote hoogtepunten van Krakau. Profiteer tijdens je bezoek aan de zoutmijn van het gezonde, zeer speciale klimaat en de microverrijkte lucht.

Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

8. Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

Kom meer te weten over de duistere geschiedenis van Polen tijdens deze rondleiding. Begin je tour met ophalen door je instructeur, die je het sightseeingplan voor de dag zal uitleggen voordat je aan je audiogeleide tour door Kazimierz en de wijk Podgórze begint.   Gedurende vele eeuwen was Kazimierz een plaats van co-existentie en vervlechting van etnische Poolse en Joodse culturen. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen overgeplaatst naar het getto van Krakau, net over de rivier in Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz een belangrijk centrum van het culturele leven in de stad. Ontdek Plac Bohaterów Getta, het Ghetto Heldenplein, 6 synagogen, Szeroka-straat en nog veel meer. De laatste halte tijdens je tour is een bezoek van 2 uur aan de fabriek van Oskar Schindler. Dit museum vertelt het verhaal van Oskar Schindler en het lot van de Joden in oorlogstijd in Krakau. Met behulp van uitgebreide archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen, historische artefacten en dynamische media-installaties, duik je nog dieper in de duistere kanten van de geschiedenis van Krakau.

Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn met hotelovername

9. Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn met hotelovername

Bezoek dit labyrint van gangen, grotten en kamers uitgehouwen in de rotsen bij Wieliczka. Wieliczka-zoutmijn is een perfect dagje uit, in gebruik sinds de 13e eeuw. De mijn is tegenwoordig door meer dan 40 miljoen mensen bezocht en werd door UNESCO erkend als een van de oorspronkelijke werelderfgoedlocaties. De mijn bereikt een diepte van 327 meter en is ruim 287 kilometer lang. Bewonder prachtige beelden en andere kunst die rechtstreeks in de zoutrots is uitgehouwen.

Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijngroep of privétour

10. Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijngroep of privétour

Verken de Wieliczka-zoutmijn en leer meer over de geschiedenis van uw lokale deskundige gids. Bezoek binnen andere bezienswaardigheden zoals de St. Kinga-kapel en de Michalowice-kamer. De Wieliczka-zoutmijn is een monument van onschatbare waarde dat in 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Het is een plek die garant staat voor buitengewone ervaringen en een geweldig avontuur. Een bezoek aan de mijn is een interessante reis naar de diepten van de aarde, een ruimte die meer dan 700 jaar geleden werd ontdekt en waar de lucht vrij is van verontreinigende stoffen, zo hinderlijk en gewoon op het aardoppervlak. Adem lucht in die vrij is van de verontreinigende stoffen die zo hinderlijk en gewoon zijn op het aardoppervlak. Je leert de Wieliczka-zoutmijn kennen door een toeristische route te nemen - een route die door een buitengewone ondergrondse stad leidt die veel geheimen verbergt, zoals in zout uitgehouwen kamers, majestueuze timmerwerkconstructies, ondergrondse meren of unieke zoutwerken van sculpturale kunst. Het is een fascinerende reis door een doolhof van gangen uitgehouwen in de rotsen, meer dan 2 km lang en meer dan 130 meter onder de grond afdalend. Tijdens de wandeling leer je een boeiend verhaal over een plek die aan de natuur is ontstolen en over de mensen die er door de eeuwen heen geschiedenis hebben geschreven. Wieliczka-zoutmijn - raak het geheim aan! Ontmoetingspunt We halen u op bij de receptie van uw hotel of bij een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen. Transfer naar de Wieliczka-zoutmijn per minibus met airconditioning (~ 40 min.) Tijdens de reis zal uw gids u informeren over de details van de tour. Een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn (~ 2 uur) Een officiële Wieliczka-gids laat je alle geheimen van de historische mijn zien in de taal van je keuze. Toegangsbewijzen zijn vooraf betaald, dus u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Je bezoekt onder andere: •St. Kinga's Chapel waarvan het ontwerp bijna 70 jaar duurde •De Michałowice-kamer met een indrukwekkende omvang en met een indrukwekkende houten structuur die de opgraving beschermt •Een verzameling mijnbouwmachines en uitrusting • Pekelmeren uniek aan de oppervlakte Na sightseeing (~ 10min.) Na de rondleiding ga je met de lift terug naar de oppervlakte. Als je de optie van de tour hebt gekocht - Skip the Line Ticket (geen transport) - beëindig je je tour hier zonder transport. Keer terug naar Krakau van de Wieliczka-zoutmijn (~ 40 min.) Je wordt afgezet op de locatie waar je bent opgehaald voor de tour.

33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Andere activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 48.565 beoordelingen

Essentieel! Het bezoek is een geweldige ervaring! Het is spectaculair en het is molt ben set. Het is geen pot no fer-la. De zoutmijnen zijn Patrimoni de la Humanitat. Het is lage vinnen op 132 meter. De zouten zijn ongelooflijk en de labyrintische tunnels. Deze onmetelijkheid is slechts 1% van het totale bezoek, het is enorm en het bezoek duurt 2u / 2.30u. De trasllat-chauffeur, in John, super aardig, punctueel en professioneel. Essentieel!

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Onze chauffeur kwam ons ophalen op de afgesproken tijd en plaats. Ze was professioneel, goed geïnformeerd, knap en leuk. We brachten 16 uur met haar door en genoten van elke minuut. Beveel deze dienst ten zeerste aan.

Zoutmijn is een mooie ervaring en het was goed georganiseerd. Bijzonder om te zien hoe deze manier van zout winnen heeft plaats gevonden. Een must see

Wat een briljante ervaring ... kon niet om meer vragen van onze chauffeur Kris, een heer en zo aardig. . 5*