Krakau (Mini)bustours

Krakau (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Krakau: privétour Auschwitz-Birkenau met Wieliczka-zoutmijn en privévervoer

1. Vanuit Krakau: privétour Auschwitz-Birkenau met Wieliczka-zoutmijn en privévervoer

Volg een gediplomeerde gids op een privérondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van privé-ophaalservice en vervoer tijdens deze combitour vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigt. De groepsrondleiding in de zoutmijn begint met een lange trap van 135 meter onder de grond, door een doolhof van gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan daarna terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

2. Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

Kom meer te weten over de duistere geschiedenis van Polen tijdens deze rondleiding. Begin je tour met ophalen door je instructeur, die je het sightseeingplan voor de dag zal uitleggen voordat je aan je audiogeleide tour door Kazimierz en de wijk Podgórze begint.   Gedurende vele eeuwen was Kazimierz een plaats van co-existentie en vervlechting van etnische Poolse en Joodse culturen. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen overgeplaatst naar het getto van Krakau, net over de rivier in Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz een belangrijk centrum van het culturele leven in de stad. Ontdek Plac Bohaterów Getta, het Ghetto Heldenplein, 6 synagogen, Szeroka-straat en nog veel meer. De laatste halte tijdens je tour is een bezoek van 2 uur aan de fabriek van Oskar Schindler. Dit museum vertelt het verhaal van Oskar Schindler en het lot van de Joden in oorlogstijd in Krakau. Met behulp van uitgebreide archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen, historische artefacten en dynamische media-installaties, duik je nog dieper in de duistere kanten van de geschiedenis van Krakau.

Vanuit Katowice: dagtour Auschwitz-Birkenau

3. Vanuit Katowice: dagtour Auschwitz-Birkenau

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een bustransfer vanuit Katowice en weer terug. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1,5 uur kom je aan in het Auschwitz I Museum en begin je aan een wandeling met een gediplomeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna krijg je nog wat tijd om op eigen houtje de omgeving te verkennen voordat je weer op de bus stapt om terug te keren naar Katowice.

Van Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn

4. Van Krakau: rondleiding Wieliczka-zoutmijn

Ontdek een van de belangrijkste industriële sites van de Middeleeuwen tijdens een rondleiding door de indrukwekkende Wieliczka-zoutmijn. We halen je op bij je hotel in Krakau en reizen vervolgens in een comfortabele minibus met airconditioning en een professionele chauffeur. Ontmoet uw geautoriseerde gids bij aankomst en ga vervolgens ondergronds om een uniek ondergronds kunstmuseum te ontdekken. Achthonderd treden naar beneden bereikt u een diepte van 135 meter, na een route van ongeveer 2 kilometer door verschillende kamers. Momenteel is het een van de officiële nationale monumenten van Polen - en staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Wieliczka-zoutmijn zijn tientallen standbeelden en vier kapellen uitgehouwen door steenzoutmijnen, evenals extra sculpturen gemaakt door hedendaagse kunstenaars.

Van Krakau: Wieliczka-zoutmijngroep of privétour

5. Van Krakau: Wieliczka-zoutmijngroep of privétour

Verken de Wieliczka-zoutmijn en leer over de geschiedenis van je lokale deskundige gids. Bezoek binnen andere attracties zoals St. Kinga's Chapel en de Michalowice Chamber. De Wieliczka-zoutmijn is een monument van onschatbare waarde dat in 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Het is een plek die garant staat voor buitengewone ervaringen en een groot avontuur. Een bezoek aan de mijn is een interessante reis naar de diepten van de aarde, een ruimte die meer dan 700 jaar geleden werd ontdekt en waar de lucht vrij is van vervuilende stoffen, zo hinderlijk en algemeen op het aardoppervlak. Adem de lucht vrij van de verontreinigende stoffen die zo hinderlijk en algemeen zijn op het aardoppervlak. Je leert de Wieliczka-zoutmijn kennen door een toeristische route te nemen - een route die leidt door een buitengewone ondergrondse stad die veel geheimen verbergt, zoals kamers uitgehouwen in zout, majestueuze timmerwerkconstructies, ondergrondse meren of unieke zoutwerken van beeldhouwkunst. Het is een fascinerende reis door een doolhof van in de rotsen uitgehouwen gangen, meer dan 2 km lang en meer dan 130 meter onder de grond afdalend. Tijdens de wandeling leer je een boeiend verhaal over een plek die is gestolen uit de natuur en over de mensen die door de eeuwen heen geschiedenis hebben geschreven. Wieliczka-zoutmijn - raak het geheim aan! Ontmoetingspunt We halen je op bij de receptie van je hotel of een van de belangrijkste ontmoetingspunten. Transfer naar de Wieliczka-zoutmijn per minibus met airconditioning (~ 40 min.) Tijdens de reis zal uw gids u informeren over de details van de tour. Een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn (~ 2 uur) Een officiële Wieliczka-gids laat je alle geheimen van de historische mijn zien in de taal van jouw keuze. Toegangskaarten zijn vooraf betaald, dus u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Je bezoekt onder andere: •St. Kinga's Chapel waarvan het ontwerp bijna 70 jaar in beslag nam •De Michałowice-kamer met een indrukwekkende grootte en met een indrukwekkende houten structuur die de opgraving beschermt •Een verzameling mijnbouwmachines en -uitrusting • Pekelmeren die uniek zijn aan de oppervlakte Na het bezoeken van bezienswaardigheden (~ 10min.) Na de rondleiding neemt u de lift terug naar de oppervlakte. Als je de optie van de tour hebt gekocht – Skip the Line Ticket (geen vervoer) – dan beëindig je je tour hier zonder vervoer. Keer terug naar Krakau van de Wieliczka-zoutmijn (~ 40min.) Je wordt afgezet op de locatie waar je bent opgehaald voor de tour.

Van Krakau: halve dagtour Wieliczka-zoutmijn

6. Van Krakau: halve dagtour Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn is een van de meest bezochte door toeristenplaatsen in Polen. Een reis naar de Wieliczka-zoutmijn is een avontuur dat de schoonheid van de natuur, geschiedenis en kunst combineert. Bij het meten van meer dan 3 km van de route, 800 trappen verslaand, daalt u af naar de diepte van 135 meter. Diep onder de grond vind je een unieke zoutstad, die zijn eigen leven leidt, en daarin: kronkelende gangen, grotten en kamerzoutsculpturen, evenals tentoonstellingen en oude mechanismen die nog steeds in werking zijn, waardoor je de methoden leert van extractie. Maak je klaar voor de ervaring, niet alleen visueel, maar ook akoestisch - dit is de enige plek waar je blij zult zijn met Chopin's muziek, terwijl je de begeleidende effecten bewondert die zich tientallen meters onder de grond bevinden. De zoutmijn is ook een plaats die bekend staat om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen voor de luchtwegen.

Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

7. Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

Je ontmoet je chauffeur wanneer je vroeg in de ochtend wordt opgehaald bij je accommodatie in Warschau. Deze privétour begint met een rit naar concentratiekamp  Auschwitz-Birkenau. Wanneer je op de locatie aankomt, begin je aan een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau met een gids die de door jou gekozen taal spreekt. Begin in het concentratiekamp Auschwitz en ontdek hoe het in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941, op 3 kilometer van Oswiecim, in het voormalige dorp Brzezinka, een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. De meesten van hen (90%) waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur aan vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je ook de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal, en duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de tour is er tijd om te lunchen in een restaurant. Je wordt na de tour opgehaald en teruggebracht naar Warschau, waar je 's avonds bij je accommodatie wordt afgezet.

Krakau: groepstour langs fabriek en concentratiekamp Plaszow

8. Krakau: groepstour langs fabriek en concentratiekamp Plaszow

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Krakau. Met een ervaren gids bezoek je een van de belangrijkste historische locaties in Krakau, het voormalige concentratiekamp Plaszow. Zie de binnenkant van het op een na grootste  nazi-concentratiekamp in Polen, waar niet alleen Joodse, maar ook Poolse, Hongaarse, en Slowaakse mensen werden uitgeroeid. Na je bezoek aan het concentratiekamp ga je verder naar het Oscar Schindler Factory Museum. Zie overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en vergroot je begrip van het verlies dat het Joodse volk leed tijdens de oorlog. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie.

Vanuit Krakau: privévervoer naar Auschwitz-Birkenau

9. Vanuit Krakau: privévervoer naar Auschwitz-Birkenau

Reis in een privévoertuig van Krakau naar Museum Auschwitz-Birkenau en terug. Je professionele Engelssprekende chauffeur zorgt ervoor dat de rit veilig en comfortabel verloopt. Op het laatste moment een taxi bestellen kan een gedoe zijn, helemaal als je niet precies weet hoeveel de reis gaat kosten. Met deze transferservice kom je niet voor verrassingen te staan. Parkeertarieven of andere toeslagen worden niet bij de prijs opgeteld. Ook het vervoer terug wordt verzorgd. Je chauffeur wacht tot 4,5 uur terwijl jij Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau bezoekt. Voor alle transfers worden moderne, comfortabele personenauto's, minibusjes en bussen ingezet.

Van Krakau: Wieliczka-zoutmijn-dagtrip en rondleiding

10. Van Krakau: Wieliczka-zoutmijn-dagtrip en rondleiding

Daal af in een verborgen wereld van ondergrondse gangen en kamers op deze Wieliczka - zoutmijn - dagtrip vanuit Krakau . Leer meer over oude mijnbouwgereedschappen en de machines die ooit werden gebruikt om zout te winnen en te transporteren. Ontmoet je chauffeur op het ontmoetingspunt in Krakau en leun achterover en ontspan tijdens de comfortabele reis naar de Wieliczka-zoutmijn, waar je wordt begroet door je erkende museumgids. Verken het pad van 3 kilometer door 20 unieke kamers. Bewonder de kroonluchters, houtsnijwerk en zoutbeelden die de rijk versierde kerk sieren die was gewijd aan de beschermheilige van de mijnwerkers. Bekijk enorme houten constructies, ongewone ondergrondse meren en sporen uit het verleden terwijl je door de mijn dwaalt. Ervaar het microklimaat waarvan werd gedacht dat het helende eigenschappen had. Bezoek het oude sanatorium op een diepte van 135 meter. Na de rondleiding keer je terug naar het ontmoetingspunt in Krakau.

  • Rondleidingen
  • Privétours
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 48.565 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Onze chauffeur kwam ons ophalen op de afgesproken tijd en plaats. Ze was professioneel, goed geïnformeerd, knap en leuk. We brachten 16 uur met haar door en genoten van elke minuut. Beveel deze dienst ten zeerste aan.

Reis was zeer goed georganiseerd en gaf ons de mogelijkheid om Auschwitz en Krakau te verkennen tijdens ons verblijf in Warschau!

Wat een briljante ervaring ... kon niet om meer vragen van onze chauffeur Kris, een heer en zo aardig. . 5*

Geen ervaring.Gids is niet komen opdagen Heb meer dan 1 uur gewacht.