Krakau
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Krakau Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Auschwitz-Birkenau: rondleiding, transfers en lunch

1. Auschwitz-Birkenau: rondleiding, transfers en lunch

Breng een uur en vijftien minuten door in een bus met airconditioning, terwijl je Krakau verlaat voor een confronterende dag van bezinning in het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een plechtige plek die een blijvende indruk achterlaat op alle bezoekers, en een belangrijk gedenkteken voor de slachtoffers van de holocaust. Bezoek het museum en de gedenkplaats in de buitenwijken van Oświęcim, op ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een professionele gids die je rondleidt op de site en vertelt over de donkere geschiedenis. Ontvang een lunchbox, om even bij te komen tijdens de tour. Ontdek de tragische geschiedenis van het grootste concentratiekamp van de Holocaust. Gefinancierd door de nazi-partij in 1940 werd Auschwitz-Birkenau zowel een symbool van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Ontdek hoe het de laatste rustplaats werd voor miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden gebracht in de afschuwelijke gaskamers. Ga door de poort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" (werk maakt vrij) om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en de geschiedenis van deze plaats zal uitleggen. Breng vervolgens ongeveer een uur door in het tweede kamp in Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de nazi "Endlösung van het Joodse vraagstuk", voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Krakau.

Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

2. Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

Boek gewoon uw reis en ontspan. Op de avond voor de tour ontvang je een e-mail en sms met de details zoals de ophaaltijd. Op de dag van uw tour - welkom aan boord, passeer alstublieft de veiligheidsgordels en begin aan een prachtige reis! Krijg wat kennis over de stad Krakau van ervaren host-chauffeurs en sluit je daarna aan bij de gids en een groep van maximaal 30 mensen in de zoutmijn. In het begin passeer je ongeveer 370 houten treden, maar het zal niet zo moeilijk zijn! - Zie prachtige kamers, zoutsculpturen en ondergrondse meren. - Zie levensgrote beelden, imposante kapellen en ingewikkelde altaren uitgehouwen in zout. - Verken de 3 ondergrondse niveaus en leer over de geschiedenis en het culturele belang van de mijn. - Keer terug met een specifieke, zeer interessante lift. Makkelijk en leuk! Rondleiding met gids duurt ongeveer 2-2,5 uur. Snel afzakken naar de bestemming van uw keuze. In Krakau natuurlijk... Generaal, als u wat advies mag geven. Downtown Krakau zal er altijd zijn. Waarom zou u niet wat tijd besteden aan het leren kennen van de andere delen van de stad? Op die manier, als je toch "downtown" gaat, wordt het veel specialer... Ja? Oké! Fijne reizen!

Krakau: Auschwitz-Birkenau Memorial Skip-the-Line Tour

3. Krakau: Auschwitz-Birkenau Memorial Skip-the-Line Tour

Bezoek Auschwitz-Birkenau, op de handige tour met geboekte tickets, skip the tickets line access, een professionele gids en transfer vanaf een van de meerdere ontmoetingspunten in Krakau. De transfer tussen Krakau en Auschwitz duurt 1 uur en 15 minuten, na aankomst is er een pauze van 15 minuten. De hele tour is verdeeld in twee delen, Auschwitz I en Birkenau op 3 km afstand van het eerste kamp. Transfer tussen kampen wordt verzorgd door de touroperator, de reisleider zal de groep informeren over het exacte programma en de timing. Museumbezoek Bezoek eerst de herdenkingsplaats Auschwitz I gedurende ca. 2u met een, begeleiding van een professionele gids door het hele kamp. Ga het kamp binnen via de hoofdpoort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" (werk maakt je vrij). Passeer de stenen Barack's, bekijk de voorwerpen, foto's van gevangenen, reconstructies van het hele complex en de enige overgebleven gaskamers en crematoria. Vervolg dan het bezoek met een gids aan het kamp Birkenau voor ongeveer 1 uur. Ga naar gruwelijke houten blokken, waar bijna 1000 mensen in onmenselijke omstandigheden leefden. Bekijk de ruïnes van kamers en crematoria, een onderdeel van de industriële genocide van nazi-Duitsland. Keer terug naar Krakau naar dezelfde locaties als het startpunt van de ontmoeting.

Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

4. Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

Krijg een interessante les over de geschiedenis van Nowa Huta en zie typische voorbeelden van Russisch-Socialistische architectuur vanuit een auto uit de tijd van het communisme. Leer waar ooit het grote standbeeld van Lenin stond aan de Aleja Róż (Rozenstraat) en bewonder de grandeur van de Plac Centralny (het Centrale Plein). Raak vertrouwd met de geschiedenis van het Poolse communisme tijdens een tocht in een klassieke Poolse auto uit deze periode en bezoek schuilkelders die werden gebouwd voor het geval een Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Je hebt een indrukwekkend uitzicht vanaf Centrum E en het Nowa Huta Cultureel Centrum en zoekt vervolgens de schuilkelders op die ter voorbereiding van een nucleaire oorlog werden gebouwd. Zie de voormalige Światowid Cinema en bezoek het 13e-eeuwse Mogilaklooster en zijn kleine Sint Bartholomeuskerk. Je hoort over de legende van Koningin Wanda op de Wal van Wanda en ontdekt de geboorteplek van de wijk bij de staalfabriek Kombinat. Bekijk een beroemd bord dat na de val van het communisme werd veranderd en maak foto's van een Sovjet-tank voor het Ludowy Theater (Volkstheater). Leer meer over de geschiedenis van de kerk Arka Pana (de Ark van de Heer), de Verzoeningskerk en de gevechten die de lokale bevolking streed om deze te kunnen bouwen. Upgrade je tour naar de uitgebreide 3,5 uur durende optie waarbij je ook een schuilkelder uit de Koude Oorlog of een communistisch appartement bezoekt.

Vanuit Krakau: zelfgeleid bezoek aan Auschwitz

5. Vanuit Krakau: zelfgeleid bezoek aan Auschwitz

Je vertrekt in Krakau vanaf een van de handige trefpunten en reist in een minibus met airconditioning naar het voormalige concentratiekamp en museum Auschwitz-Birkenau, waar je het grootste concentratiekamp van de nazi's kunt verkennen. Na aankomst bij het concentratiekamp en het museum neem je een korte pauze, waarna je een gidsje in jouw taal ophaalt en Auschwitz II-Birkenau  gedurende 1,5 uur verkent. Vervolgens ga je terug naar het trefpunt op de parkeerplaats, vanwaar jouw Engelssprekende chauffeur je naar Auschwitz I, 3 kilomter verderop brengt. Na aankomst bij Auschwitz I heb je een pauze van 15 minuten, waarna je van de tourbegeleider jouw toegangskaartje voor het museum van Auschwitz I ontvangt. Vanaf het moment dat je jouw toegangskaartje ontvangt, kun je je tijd zelf indelen zoals jij wilt. Je hebt 3 uur de tijd om het voormalige concentratiekamp te bezoeken en te overdenken, voordat je weer terugkeert naar Krakau.

Van Krakau: Zakopane Tour met thermale bronnen

6. Van Krakau: Zakopane Tour met thermale bronnen

Ontdek het schilderachtige stadje Zakopane, rijd met een kabelbaan naar de top van Gubałówka, bewonder het spectaculaire uitzicht op de Hoge Tatra en geniet vervolgens van het geneeskrachtige water van thermale bronnen tijdens deze 11-uur durende begeleide reis naar de Poolse bergtour. Begin uw dag met een pick-up van Krakau en een begeleide rit naar Zakopane. Bezoek onderweg het idyllische dorpje Chochołów, beroemd om zijn houten huizen die er bijna identiek uitzien. Kom meer te weten over de tradities die ervoor zorgen dat deze antieke gebouwen er als nieuw uit blijven zien. Bezoek vervolgens een Bacowka - een traditionele herdershut - om de regionale kaas Oscypek te proberen en te zien hoe deze wordt bereid. Uiteindelijk bereikt u Zakopane, waar u de lokale ouderwetse bazaar en de beroemde Krupowki-straat kunt verkennen, vol met restaurants, lokale winkels en regionale goederen, evenals cadeauwinkels. Berijd een kabelbaan van Zakopane naar de top van Gubałówka en bekijk het Tatra-gebergte. Na het verkennen van Zakopane zal uw chauffeur u naar de thermale baden in Białka Tatrzańska brengen. Ontspan en geniet van de helende eigenschappen van warm thermaal water voordat je wordt teruggebracht naar Krakau.

Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

7. Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

Rijd van Krakau naar het Auschwitz-Birkenau-complex. Na ongeveer 70 kilometer en door de beveiliging te zijn gegaan, loop je door de poort met de tekst Arbeit Macht Frei (Work Frees), ga dan naar binnen om te leren hoe het complex, gebouwd door de nazi's in 1940, snel veranderde van een interneringskamp in een massamoord op een resort . Je gids zal de geschiedenis van het kamp bespreken en je rondleiden in de gebouwen die dienst doen als tentoonstellingspaviljoens. Elke steen van de barak, een plank van een uitkijktoren, een hekwerk, een fragment van iemands bril, een foto in een vitrine vertelt een fragment van een tragisch verhaal. Na het zien van tentoonstellingen in de oude gevangenisblokken, breng je hulde aan de slachtoffers bij het sombere kampmonument. In Birkenau, op een uitgestrekt grondgebied, ervaar de in kaart gebrachte levensomstandigheden in kazernes, je zult de enorme omvang van het kwaad voelen dat niet kan worden herhaald. Keer terug naar Krakau via dezelfde route en neem een rust- of maaltijdpauze (geen onderdeel van het aanbod). Dan nodigen wij u uit voor een bezoek aan de tentoonstelling "Krakau tijdens de bezetting" in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler. Hoewel deze naam bij velen bekend is, vertelt deze reis niet over het lot van een Duitse ondernemer, maar geeft het de gelegenheid om de sfeer van Krakau te voelen, die door de regisseur werd vereeuwigd in een beroemde film, die regeerde tijdens de Duitse bezetting. Dankzij de moderne multimedia-installatie loop je door de geplaveide straten van de stad, ga je de studio van de fotograaf binnen, kijk je naar de kapper, neem je een tram, zie je een typisch appartement in het Joodse getto en kom je dan terecht bij de bewoners van de Concentratiekamp Płaszów...

Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

8. Van Krakow: Wadowice & Sanctuary of Divine Mercy Tour

Start je tour met pick-up vanuit je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het centrale plein van Wadowice. Voordat je het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, zie je de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Bezoek het museum voor ongeveer 90 minuten, voor een koffiepauze om de beroemde pauselijke crèmekoekjes te proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Lagiewniki, begint u met het bezoeken van de Divine Mercy Sanctuary en het JP2-complex, samen met de kapel van het wonderbaarlijke schilderij van Milde Jezus. Tijdens je bezoek kun je rekenen op begeleiding en hulp van een van de nonnen die in het Divine Mercy Monastery zit. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Van Krakau: begeleide dagtocht Auschwitz-Birkenau Camp Complex

9. Van Krakau: begeleide dagtocht Auschwitz-Birkenau Camp Complex

Ontdek de menselijke verhalen van de Holocaust tijdens deze begeleide reis van Krakau naar de concentratiekampen Auschwitz, Birkenau en Monowitz. Leer hoe de kampen werden opgezet en de doelen die elk dienden. Pauzeer om na te denken over wat er op deze sites is gebeurd. Begin met je pick-up in Krakau. Vanaf daar rijd je ongeveer 45 kilometer om het voormalige hoofdkamp in Auschwitz te bereiken. Luister naar je gids die het voormalige gebruik van het kamp als kazerne voor het Poolse leger bespreekt. Let bij de ingang op de poort met daarop “Arbeit macht frei”. Bezoek de gevangenenblokken, waar nu voorwerpen uit de kampen en bezittingen van de gevangenen zijn ondergebracht. Bekijk foto's en documenten, schoenen, koffers en brillen naast andere persoonlijke bezittingen. Reis vanuit Auschwitz een klein stukje naar het voormalige kamp in Birkenau. Daar vind je de gaskamers en crematoria. Houd de slachtoffers van het kamp in gedachten terwijl je je een weg baant rond de gedenktekens. Na Birkenau eindigt je tour in het concentratiekamp in Monowitz. Leer meer over de connectie tussen bedrijven en de kampen. In tegenstelling tot Auschwitz en Birkenau leverde Monowitz arbeiders aan nabijgelegen fabrieken. De reis eindigt met uw terugkeer naar Krakau.

Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

10. Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

Deze 9-uur durende tour begint met een pick-up van je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het belangrijkste plein van Wadowice. Voordat u het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, ziet u de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 90 minuten, waarna u een koffiepauze zult houden en de beroemde pauselijke crèmekoekjes zult proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Czestochowa begint u met het bezoeken van het Jasna Gora-complex samen met de kapel van de wonderlijke schilderkunst van de Zwarte Madonna. Tijdens je bezoek word je begeleid en bijgestaan door een van de Paulijnse monniken die in het Jasna Gora-klooster dienen. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Veelgestelde vragen over Minivan- & bustours in Krakau

Welke andere activiteiten dan Minivan- & bustours zijn de moeite waard in Krakau?

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 48.565 beoordelingen

Super geregeld bij het hotel opgehaald en weer afgezet. Fijne bus. Leuke chauffeur.

Indrukwekkend. Bereid je wel voor met enige kennis wat er gebeurd is op die plek.

Het is heel goed geregeld!!! Wij hebben het echt top ervaren!

Heel interessant en indrukwekkend, gids goed geïnformeerd

Hele leuke gids, met een indrukwekkende rondleiding!