Kies data
Krakau

Musea & tentoonstellingen

Krakau Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau met ophaalservice

1. Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau met ophaalservice

Boek gewoon uw reis en ontspan. Op de avond voor de tour ontvang je een e-mail en sms met de details zoals de ophaaltijd. Op de dag van uw tour - welkom aan boord, passeer alstublieft de veiligheidsgordels en begin aan een prachtige reis! Krijg wat kennis over de stad Krakau van ervaren host-chauffeurs en sluit je daarna aan bij de gids en een groep van maximaal 30 mensen in de zoutmijn. In het begin passeer je ongeveer 370 houten treden, maar het zal niet zo moeilijk zijn! - Zie prachtige kamers, zoutsculpturen en ondergrondse meren. - Zie levensgrote beelden, imposante kapellen en ingewikkelde altaren uitgehouwen in zout. - Verken de 3 ondergrondse niveaus en leer over de geschiedenis en het culturele belang van de mijn. - Keer terug met een specifieke, zeer interessante lift. Makkelijk en leuk! Tour met gids duurt ongeveer 2-2,5 uur. Snel afzakken naar de bestemming van uw keuze. In Krakau natuurlijk... Generaal, als u wat advies mag geven. Downtown Krakau zal er altijd zijn. Waarom zou u niet wat tijd besteden aan het leren kennen van de andere delen van de stad? Op die manier, als je toch "downtown" gaat, wordt het veel specialer... Ja? Oké! Fijne reizen!

Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

2. Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en daal af naar het ondergrondse museum: Wieliczka-zoutmijn tijdens deze rondleiding vanuit Krakau. Begin in het Auschwitz-Birkenau Museum met een gids van het museum. Je leert de verschrikkelijke geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Reis tijdens de tweede helft van je dagvullende programma naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Breng wat vrije tijd door voordat u de Wieliczka-zoutmijn betreedt. Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout.

Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

3. Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

4. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

5. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

6. Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

Laat je leiden tijdens een 2 uur durende rondleiding door de Rynek Underground, een uniek museum onder het belangrijkste marktplein van de stad. Verken middeleeuwse constructies in dit unieke archeologische reservaat van bijna 43.000 vierkante meter. Ontmoet je gids bij de ingang van het museum en begin je ontdekkingstocht door het verleden. Leer meer over de tentoongestelde schatten van de stad terwijl je gids de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau vertelt. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Ontdek de geheimen van de verborgen ondergrond met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Bekijk Krakau vanuit een geheel nieuw perspectief.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

7. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige renaissance Italiaanse schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

Krakau: toegangsticket pretpark Energylandia

8. Krakau: toegangsticket pretpark Energylandia

Breng je dag door in Energylandia, het grootste pretpark in Polen, met een groot aantal attracties op 35 hectare land. Er is iets voor alle leeftijdsgroepen: kinderen, tieners en volwassenen.  Geniet van een leuk dagje uit in een van de grootste pretparken van Europa. Ontdek een sprookjesplek voor de kleintjes en volwassenen, met attracties voor alle leeftijden. Zoef in spannende attracties en achtbanen en geniet van schitterende liveshows door professionele artiesten. Breng tijd door met de kinderen in de familiezone, met activiteiten om het hele gezin tevreden te houden. Adrenaline-zoekers kunnen de ritten maken en de tweede snelste achtbaan van Europa nemen – als ze durven. Breng je zwembroek en spetter in het waterpark met 1.800 vierkante meter zwembadruimte, alles inbegrepen in de ticketprijs.

Krakau: toegang tot het Czartoryski-museum en 3-daagse kaart voor Krakau

9. Krakau: toegang tot het Czartoryski-museum en 3-daagse kaart voor Krakau

Het portret "Dame met een hermelijn" belichaamt het Renaissance-ideaal van een beeld als een illusie van natuurlijke vitaliteit. Da Vinci is erin geslaagd dit te bereiken dankzij zijn gedetailleerde kennis van anatomie en zijn vaardigheid met lichte functies. Door deze te combineren kon hij een driedimensionale figuur op het beeldvlak creëren. De originele achtergrond, die in de 19e eeuw in zwart werd overschilderd, werd ook met licht gemodelleerd, net als de figuur, wat moet hebben bijgedragen aan de indruk van het model dat uit de schaduw komt. Het schilderij werd rond 1800 in Italië gekocht door Adam Jerzy, de zoon van prinses Izabela Czartoryska, en later geschonken aan het museum in Puławy. Het portret werd in 2016 eigendom van de Republiek Polen. Naast het bovengenoemde museum krijg je toegang tot 37 andere musea in Krakau die je met de Krakaukaart gratis kunt bezoeken. Onthoud dat de geldigheid van de kaart niet in uren maar in dagen wordt geteld, dus de beste manier is om deze in de vroege ochtend te activeren. De musea die bij de City Pass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers-fabriek 2. Grote Markt Ondergronds 3. Pools Luchtvaartmuseum 4. Lakenhal (Sukiennice) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch Museum Krakau 7. Stanislaw Lem Tuin van ervaringen 8. Czartoryski-museum 9. Het Seweryn Udziela Etnografisch Museum 10. Het Zwierzyniec-huis 11. Het Jozef Mehofferhuis 12. Ondergrondse Sint-Adalbertkerk 13. St. Mariakerk 14. Geschiedenis van het fotomuseum 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, Archief. Kantoor 16. Geschiedenis van de Academie voor Mijnbouw en Metallurgiemuseum 17. Het bisschopspaleis Erazm Ciołek 18. De oude synagoge 19. Het aartsbisdom Museum 20. Het Szołayski-huis 21. Het Hipolit-huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Museum voor gemeentelijke bouwkunde in Krakau 24. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 25. Regionaal Rydel's Museum voor Pools modernisme Rydlowka 26. Het Emeryk Hutten-Czapski Museum 27. Pomorska-straat 28. Celestat 29. MOCAK 30. Stadhuistoren 31. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 32. Galicja Joods Museum 33. De Barbican 34. De adelaarsapotheek 35. Het Krzysztofory-paleis 36. Museum van het thuisleger gewijd generaal Emil Fieldorf Nil 37. Het Jan Matejko-huis 38. Kopiec Kościuszki

Nowa Huta: rondleiding door administratiegebouwen/schuilplaatsen van staalfabrieken

10. Nowa Huta: rondleiding door administratiegebouwen/schuilplaatsen van staalfabrieken

Als je Krakau bezoekt, vergeet dan niet om Nowa Huta te bezoeken! Vind je gids en ga naar deze perfecte socialistische stad van de jaren 50. Breid je avontuur uit om de gedeeltelijk verlaten staalfabriek te bezoeken die nog steeds werkt. Ga samen met je gids op verkenning in twee bijna tweelinggebouwen en ontdek de verschillen daartussen. Ga door de ondergrondse tunnel die de twee gebouwen met elkaar verbindt en zie hoe de schuilkelders er in de tweede helft van de jaren 50 uitzagen. Bezoek de majestueuze inkomhal, die lijkt op de renaissancetrap en kamers waar dure en solide sierstenen werden gebruikt om de esthetische zintuigen van de directeuren van de fabriek te bevredigen. Bezoek de directiekantoren van de directeur en de hoekkantoren van de ingenieurs. Bekijk hoe de radiocontrolekamer en het radiostation werken en luister naar authentieke tapes die hier zijn opgenomen! Bekijk de theaterzaal in het arbeidersgebouw, die ook vandaag de dag wordt gebruikt en bezoek een van de acht ovale hoektrappen die zich in beide gebouwen bevinden. Voeg iets speciaals toe aan je tour en selecteer de optie om je tour in een vintage auto te maken.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
180 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 180

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Krakau

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Krakau?

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Snel klaar maar wel de e-mail met orginele tickets tonen van het park zelf. Code van deze site werlt niet (ap enz)