Krakau
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Krakau Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Auschwitz-Birkenau: rondleiding, transfers en lunch

1. Auschwitz-Birkenau: rondleiding, transfers en lunch

Breng een uur en vijftien minuten door in een bus met airconditioning, terwijl je Krakau verlaat voor een confronterende dag van bezinning in het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een plechtige plek die een blijvende indruk achterlaat op alle bezoekers, en een belangrijk gedenkteken voor de slachtoffers van de holocaust. Bezoek het museum en de gedenkplaats in de buitenwijken van Oświęcim, op ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een professionele gids die je rondleidt op de site en vertelt over de donkere geschiedenis. Ontvang een lunchbox, om even bij te komen tijdens de tour. Ontdek de tragische geschiedenis van het grootste concentratiekamp van de Holocaust. Gefinancierd door de nazi-partij in 1940 werd Auschwitz-Birkenau zowel een symbool van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Ontdek hoe het de laatste rustplaats werd voor miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden gebracht in de afschuwelijke gaskamers. Ga door de poort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" (werk maakt vrij) om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en de geschiedenis van deze plaats zal uitleggen. Breng vervolgens ongeveer een uur door in het tweede kamp in Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de nazi "Endlösung van het Joodse vraagstuk", voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Krakau.

Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

2. Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

Boek gewoon uw reis en ontspan. Op de avond voor de tour ontvang je een e-mail en sms met de details zoals de ophaaltijd. Op de dag van uw tour - welkom aan boord, passeer alstublieft de veiligheidsgordels en begin aan een prachtige reis! Krijg wat kennis over de stad Krakau van ervaren host-chauffeurs en sluit je daarna aan bij de gids en een groep van maximaal 30 mensen in de zoutmijn. In het begin passeer je ongeveer 370 houten treden, maar het zal niet zo moeilijk zijn! - Zie prachtige kamers, zoutsculpturen en ondergrondse meren. - Zie levensgrote beelden, imposante kapellen en ingewikkelde altaren uitgehouwen in zout. - Verken de 3 ondergrondse niveaus en leer over de geschiedenis en het culturele belang van de mijn. - Keer terug met een specifieke, zeer interessante lift. Makkelijk en leuk! Rondleiding met gids duurt ongeveer 2-2,5 uur. Snel afzakken naar de bestemming van uw keuze. In Krakau natuurlijk... Generaal, als u wat advies mag geven. Downtown Krakau zal er altijd zijn. Waarom zou u niet wat tijd besteden aan het leren kennen van de andere delen van de stad? Op die manier, als je toch "downtown" gaat, wordt het veel specialer... Ja? Oké! Fijne reizen!

Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

3. Krakau: Wawel Castle Skip-the-Line rondleiding

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: Auschwitz-Birkenau Memorial Skip-the-Line Tour

4. Krakau: Auschwitz-Birkenau Memorial Skip-the-Line Tour

Bezoek Auschwitz-Birkenau, op de handige tour met geboekte tickets, skip the tickets line access, een professionele gids en transfer vanaf een van de meerdere ontmoetingspunten in Krakau. De transfer tussen Krakau en Auschwitz duurt 1 uur en 15 minuten, na aankomst is er een pauze van 15 minuten. De hele tour is verdeeld in twee delen, Auschwitz I en Birkenau op 3 km afstand van het eerste kamp. Transfer tussen kampen wordt verzorgd door de touroperator, de reisleider zal de groep informeren over het exacte programma en de timing. Museumbezoek Bezoek eerst de herdenkingsplaats Auschwitz I gedurende ca. 2u met een, begeleiding van een professionele gids door het hele kamp. Ga het kamp binnen via de hoofdpoort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" (werk maakt je vrij). Passeer de stenen Barack's, bekijk de voorwerpen, foto's van gevangenen, reconstructies van het hele complex en de enige overgebleven gaskamers en crematoria. Vervolg dan het bezoek met een gids aan het kamp Birkenau voor ongeveer 1 uur. Ga naar gruwelijke houten blokken, waar bijna 1000 mensen in onmenselijke omstandigheden leefden. Bekijk de ruïnes van kamers en crematoria, een onderdeel van de industriële genocide van nazi-Duitsland. Keer terug naar Krakau naar dezelfde locaties als het startpunt van de ontmoeting.

Krakau: De dame met de hermelijn in het Czartoryski Museum

5. Krakau: De dame met de hermelijn in het Czartoryski Museum

Het portret "Dame met de hermelijn" belichaamt het renaissancistische idee van een afbeelding als een illusie van natuurlijke vitaliteit. Da Vinci slaagde erin dit te bereiken dankzij zijn gedetailleerde kennis van anatomie en zijn vaardigheid met lichte eigenschappen. Door deze te combineren was hij in staat om een driedimensionale figuur op het beeldvlak te creëren. De originele achtergrond, die in de 19e eeuw met zwart werd overschilderd, werd net als de figuur gemodelleerd met licht, wat moet hebben bijgedragen aan de indruk van het model dat uit de schaduwen tevoorschijn komt. Het schilderij werd rond 1800 in Italië gekocht door Adam Jerzy, de zoon van prinses Izabela Czartoryska, en later geschonken aan het Museum in Puławy. Het portret werd in 2016 eigendom van de Republiek Polen.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

6. Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

Laat je leiden tijdens een 2 uur durende rondleiding door de Rynek Underground, een uniek museum onder het belangrijkste marktplein van de stad. Verken middeleeuwse constructies in dit unieke archeologische reservaat van bijna 43.000 vierkante meter. Ontmoet je gids bij de ingang van het museum en begin je ontdekkingstocht door het verleden. Leer meer over de tentoongestelde schatten van de stad terwijl je gids de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau vertelt. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Ontdek de geheimen van de verborgen ondergrond met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Bekijk Krakau vanuit een geheel nieuw perspectief.

Krakau: Rynek Underground Museum Groep of privétour

7. Krakau: Rynek Underground Museum Groep of privétour

U maakt kennis met de Grote Markt. Je lokale gids neemt je mee op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Je loopt boven de grond, tussen de Lakenhal en de St. Mary's Church, en legt dan hetzelfde pad ondergronds af, terwijl je 4-7 meter naar beneden gaat naar het Underground Museum. Je reist terug in de tijd en ervaart hoe de Grote Markt er 750 jaar geleden uitzag. Je leert over de geschiedenis van het Marktplein, dat het decor was voor de ceremoniële bijeenkomsten van de koningen en buitenlandse gezanten, en een plaats waar lakens, zout, vaten, schoenen, maar ook kolen, lood en koper werden verhandeld. Het was ook een plek waar je heksen, dieven en alchemisten kon ontmoeten, waar de marters om de nek van de veroordeelde werden gehangen en openbare geseling aan de schandpaal werd gehouden. Door de eeuwen heen is het niveau van de markt van Krakau aanzienlijk gestegen, dus na een afdaling in de ondergrondse ga je een paar honderd jaar terug, naar de tijd voordat de stad in 1257 werd gesticht. Met een beetje fantasie en hulp vanuit je gids ontdek je de sfeer van het middeleeuwse marktplein terwijl je langs de ondergrondse route loopt en luistert naar de kleurrijke verhalen. Je ziet de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen die meer dan 600 jaar geleden werden gebruikt, of authentieke 11e-eeuwse graven, waardoor je meer te weten kunt komen over de begrafenissen van vampiers en heksen. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Met je gids bezoek je het fascinerende - en volgens velen - het beste - museum in Krakau, dat is het Ondergronds Museum en doe je dat zonder in de rij te staan voor een ticket. Je proeft de sfeer van het middeleeuwse Marktplein. Je leert uit de eerste hand de geschiedenis van de Grote Markt - het icoon van Krakau, omdat je gids een lokale inwoner van Krakau zal zijn. U krijgt soortgelijke kennis niet uit boeken of internet! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij de ingang van het Rynek Underground Museum, Rynek Główny 1, 31-042 Krakau. Sightseeing deel I (~ 0,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling waarin je de Grote Markt en zijn monumenten, boven de grond, leert kennen. Je leert waar de voormalige middeleeuwse begraafplaatsen lagen, waar de marters om de nek van veroordeelden werden gezet, waar de schandpaal stond en waar openbare geseling plaatsvond. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling naar het Ondergronds Museum, waar je 4-7 meter onder het oppervlak van het Marktplein afdaalt om terug in de tijd te reizen en de middeleeuwse realiteit van Krakau te ontdekken. Einde van de tour Je eindigt je tour op het Grote Marktplein. U kunt er dan voor kiezen om naar een van de vele lokale restaurants te gaan, aanbevolen door uw gids, en te genieten van een heerlijk diner. Je kunt ook met ons mee op een andere tour, die om 19.30 uur begint.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

8. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige renaissance Italiaanse schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

Vanuit Krakau: zelfgeleid bezoek aan Auschwitz

9. Vanuit Krakau: zelfgeleid bezoek aan Auschwitz

Je vertrekt in Krakau vanaf een van de handige trefpunten en reist in een minibus met airconditioning naar het voormalige concentratiekamp en museum Auschwitz-Birkenau, waar je het grootste concentratiekamp van de nazi's kunt verkennen. Na aankomst bij het concentratiekamp en het museum neem je een korte pauze, waarna je een gidsje in jouw taal ophaalt en Auschwitz II-Birkenau  gedurende 1,5 uur verkent. Vervolgens ga je terug naar het trefpunt op de parkeerplaats, vanwaar jouw Engelssprekende chauffeur je naar Auschwitz I, 3 kilomter verderop brengt. Na aankomst bij Auschwitz I heb je een pauze van 15 minuten, waarna je van de tourbegeleider jouw toegangskaartje voor het museum van Auschwitz I ontvangt. Vanaf het moment dat je jouw toegangskaartje ontvangt, kun je je tijd zelf indelen zoals jij wilt. Je hebt 3 uur de tijd om het voormalige concentratiekamp te bezoeken en te overdenken, voordat je weer terugkeert naar Krakau.

Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

10. Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

Rijd van Krakau naar het Auschwitz-Birkenau-complex. Na ongeveer 70 kilometer en door de beveiliging te zijn gegaan, loop je door de poort met de tekst Arbeit Macht Frei (Work Frees), ga dan naar binnen om te leren hoe het complex, gebouwd door de nazi's in 1940, snel veranderde van een interneringskamp in een massamoord op een resort . Je gids zal de geschiedenis van het kamp bespreken en je rondleiden in de gebouwen die dienst doen als tentoonstellingspaviljoens. Elke steen van de barak, een plank van een uitkijktoren, een hekwerk, een fragment van iemands bril, een foto in een vitrine vertelt een fragment van een tragisch verhaal. Na het zien van tentoonstellingen in de oude gevangenisblokken, breng je hulde aan de slachtoffers bij het sombere kampmonument. In Birkenau, op een uitgestrekt grondgebied, ervaar de in kaart gebrachte levensomstandigheden in kazernes, je zult de enorme omvang van het kwaad voelen dat niet kan worden herhaald. Keer terug naar Krakau via dezelfde route en neem een rust- of maaltijdpauze (geen onderdeel van het aanbod). Dan nodigen wij u uit voor een bezoek aan de tentoonstelling "Krakau tijdens de bezetting" in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler. Hoewel deze naam bij velen bekend is, vertelt deze reis niet over het lot van een Duitse ondernemer, maar geeft het de gelegenheid om de sfeer van Krakau te voelen, die door de regisseur werd vereeuwigd in een beroemde film, die regeerde tijdens de Duitse bezetting. Dankzij de moderne multimedia-installatie loop je door de geplaveide straten van de stad, ga je de studio van de fotograaf binnen, kijk je naar de kapper, neem je een tram, zie je een typisch appartement in het Joodse getto en kom je dan terecht bij de bewoners van de Concentratiekamp Płaszów...

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Krakau

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Krakau?

Welke Musea & tentoonstellingen in Krakau nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Super geregeld bij het hotel opgehaald en weer afgezet. Fijne bus. Leuke chauffeur.

Indrukwekkend. Bereid je wel voor met enige kennis wat er gebeurd is op die plek.

Het is heel goed geregeld!!! Wij hebben het echt top ervaren!

Heel interessant en indrukwekkend, gids goed geïnformeerd

Zeer indrukwekkend! Geen woorden meer als je daar loopt.