Kies data

Krakau Privétours

Krakau Privétours: Onze meest aanbevolen

Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

1. Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Holocaust en concentratiekampen van de nazi's tijdens deze excursie naar Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau. Je wordt opgehaald door een Engelssprekende chauffeur bij een vooraf afgesproken trefpunt in Krakau en reist in een comfortabel voertuig naar Auschwitz-Birkenau. Bij aankomst in het Auschwitzmuseum krijg je, afhankelijk van de geboekte optie, een lokale gids toegewezen of een boekje in de door jou gekozen taal. Bezoek zowel Auschwitz als Birkenau en krijg een idee van de symbolisch belangrijke plaats van de Holocaust en nazimisdaden. Je bezoekt de overgebleven gevangenisblokken, gaskamers en crematoria, evenals de overblijfselen van de spoorweg in Birkenau. De rondleiding door Auschwitz duurt tussen 1 uur en 20 minuten en 1 uur en 45 minuten. Er is een lunchpauze van 10 minuten, waarna je naar Birkenau wordt gebracht voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Krakau: Zakopane-dagtrip met warmwaterbronnen en hotelovername

2. Krakau: Zakopane-dagtrip met warmwaterbronnen en hotelovername

Verken het Tatragebergte op een privé- of groepsdagtrip vanuit Krakau met hoteltransfers en een gids. Verken Chocholow, een levend museum met historische houten gebouwen, en probeer regionale kaas en alcohol. Berijd de Gubałówka-kabelbaan, verken Zakopane op eigen houtje en ontspan in een thermaal bad. Nadat je bent opgehaald bij Krakau, rijd je naar het dorp Chocholow om de beste voorbeelden van houten Goral-huizen te zien en meer te weten te komen over deze karakteristieke houten bouwstijl. Proef daarna regionale lekkernijen, waaronder oscypek-kaas en lokale alcohol in een traditionele herdershut genaamd Bacówka. Neem vervolgens de kabelbaan van Zakopane naar Gubałówka, de bekendste top van het Poolse Tatragebergte. Bereik in slechts 3,5 minuten een hoogte van 1122 m boven zeeniveau. Geniet vanaf de top van een panorama over Zakopane en het Tatragebergte. Geniet tijdens je afdaling van vrije tijd in Krupowki, de beroemdste straat van Zakopane. Vind lokale winkels met producten uit de regio Podhale. Je kunt er sieraden kopen (waaronder broches in het typische hartvormige "parzenica"-patroon), kleding gemaakt van wol en leer, en ingewikkeld uitgesneden houten souvenirs. Kom ten slotte tot rust in de thermale baden van Chocholow, waar 14 zwembaden, meer dan 300 meter aan waterglijbanen, zoutwaterbaden, geisers, waterkanonnen en jacuzzi's op u wachten. Ontspan met een prachtig uitzicht op de Hoge Tatra. Uiteindelijk wordt u teruggebracht naar uw hotel in Krakau.

Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

3. Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

Start een reis terug in de tijd naar Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je gids laat je kennismaken met de geschiedenis van de Poolse joden en geeft je een algemeen historisch overzicht van hun situatie. Op weg naar het museum op een eco-voertuig, stop je bij Ghetto Heroes Square - het vertrekpunt voor duizenden Joden uit het getto van Krakau naar verschillende kampen. Deze plek zal je zeker helpen om deze emotionele reis door het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau onder de nazi-bezetting te beginnen. Het museum is gehuisvest in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die tijdens de Holocaust de levens van meer dan duizend mensen redde. Hij werd in 1993 in de schijnwerpers gezet door de beroemde film 'Schindler's List' van Steven Spielberg. Sindsdien komen toeristen van over de hele wereld naar Lipowa Street om de individuele geschiedenis van de inwoners van Krakau in oorlogstijd, het lot van de joden, het ondergrondse verzet van de stad en meer te ontdekken, met behulp van archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen. historische artefacten en dynamische multimedia-installaties. Haal het meeste uit uw bezoek en bekijk Schindler's Factory in uw eigen tempo, zonder haast met uw toegewijde privégids.

Vanuit Krakau: trip naar de Wieliczka-zoutmijn

4. Vanuit Krakau: trip naar de Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn is een van de meest gekoesterde monumenten in de culturele geschiedenis van Polen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen uit de hele wereld deze zoutmijn om de prachtige sculpturen en reliëfs te bewonderen. Deze unieke plek staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor de mijn alleen maar geliefder is geworden bij toeristen. De mijnwerkers lieten in Wieliczka vele sculpturen en bas-reliëfs achter, gesneden uit het zout, waardoor ze hun werk nog vele jaren levend hebben gehouden.  Er zijn ongeveer 800 treden naar beneden in de mijn. Na 350 treden bevind je je op de eerste verdieping onder de grond. Na de tour brengt een lift je weer omhoog naar de uitgang.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

5. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijntour met optionele transfer

6. Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijntour met optionele transfer

Verken de beroemde Wieliczka-zoutmijn tijdens een rondleiding vanuit Krakau of kies voor een ontmoeting in Wieliczka. Loop door de labyrintische gangen, bewonder de kapellen en kamers en sta versteld van de beelden en kunstinstallaties van de mijn. Laat je gids je meenemen door kronkelende gangen en naar zoutgrotten. Geniet van vervoer vanuit Krakau of kies voor een ontmoeting in Wieliczka en daal vervolgens 800 trappen af naar een diepte van 135 meter om binnen te gaan in wat voelt als een ondergrondse zoutstad. Sta versteld van de kamers met zoutsculpturen, kunsttentoonstellingen en oude machines uit de tijd dat het een functionerende zoutmijn was. Zie hoe zout werd gewonnen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de ruimte in je gids. Pauzeer om te luisteren naar de unieke akoestische eigenschappen die voortkomen uit de aard van de ruimte. Hoor hoe Chopin klinkt in deze omgeving, begeleid door spectaculaire ondergrondse verlichting. Leer meer over de gezondheidseigenschappen van de zoutmijn terwijl je door de meerdere kamers reist. Aan het einde van je ervaring ga je terug naar het voertuig voor vervoer terug naar Krakau.

Vanuit Krakau: begeleide excursie naar Auschwitz-Birkenau

7. Vanuit Krakau: begeleide excursie naar Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau is een van de belangrijkste en meest herkenbare plekken in de wereld. Deze plek bewijst wat mensen elkaar kunnen aandoen. Je wordt door een Engelssprekende chauffeur opgehaald bij een gekozen locatie en rijdt in een comfortabele bus naar de stad Oświęcim, waar het vernietigingskamp Auschwitz 1 gevestigd was. Bij aankomst ontmoet je eerst je officiële museumgids. Deze vertelt je de regels van de rondleiding. Nadat je door de veiligheidspoortjes bent gegaan, vergelijkbaar met die op een luchthaven, krijg je een koptelefoon en een ontvangerset zodat je kunt luisteren naar de verhalen van de gids die in de microfoon spreekt. De rondleiding begint bij de beruchte poort met de spreuk 'Arbeit macht frei'. De plek waar gevangenen moorddadig en vernietigend werk verrichtten. De rondleiding brengt je langs de belangrijkste barakken, die gewijd zijn aan specifieke onderwerpen, zoals het dagelijks leven, werk, selectie en uitroeiing. In elk van de barakken is een originele tentoonstelling. Het zien van de originele, gestolen bezittingen van gevangenen, zoals koffers, brillen, of kinderspeelgoed, gecombineerd met het verhaal van de gids, zet je aan het denken en maakt het onmogelijk om deze tentoonstelling onbewogen te ervaren. De laatste en meest dramatische plek op de route door Auschwitz 1 is de gaskamer en de plaats waar de lijken van gevangenen werden verbrand. Deze plek en de bijbehorende stilte zijn angstaanjagend. Na het bezoek aan het eerste deel van het kamp (Auschwitz 1) volgt een korte pauze van ongeveer 15 minuten. Stap in de bus naar het tweede deel van het kamp, Auschwitz II (Birkenau). De rit duurt 10 minuten en je wordt begeleid door de gids die je al kent. Je bezoek aan het tweede gedeelte van het kamp duurt ongeveer 1 uur. Auschwitz II Birkenau is een open ruimte die in haar grootte de omvang laat zien van de misdaden die hier hebben plaatsgevonden. Duizenden mensen werden vermoord op deze plek, waar zich de gaskamers en crematoria bevonden. Je ziet het platform waar de selectie werd gemaakt. Hier werd beslist tussen leven en dood. In Birkenau moet je ongeveer 1 kilometer lopen, dus trek comfortabele schoenen aan. Na de rondleiding en een korte pauze keer je terug naar de chauffeur die je weer terugbrengt naar Krakau.

Vanuit Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau en zoutmijn

8. Vanuit Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau en zoutmijn

Beleef de geschiedenis in Auschwitz-Birkenau en kom meer te weten over de onmenselijke leefomstandigheden tijdens de Tweede Wereldoorlog dankzij de verhalen van de gids tijdens een wandeltocht. Bezoek de zoutmijn Wieliczka om de ongelofelijke zoutsculpturen te bekijken. Leun achterover en geniet van het Poolse landschap terwijl je vanuit Krakau naar Auschwitz-Birkenau rijdt voor een dag vol geschiedenis. Auschwitz-Birkenau is het grootste concentratiekamp dat de geschiedenis ooit gekend heeft, en een plaats waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietiging en genocide plaatsvonden. Kom te weten hoe het kamp in 1940 door de nazi's in de buitenwijken van Oswiecim werd gebouwd. Naar schatting zijn er meer dan 1,5 miljoen mensen van 28 nationaliteiten gedood. Bijna 90% van de slachtoffers was Joods. Als je door het voormalige concentratiekamp loopt, voel je de diepe indruk die het op je maakt, deels omdat je je een voorstelling kunt maken van de omvang van de Holocaust. Het kamp staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Wieliczka-zoutmijn is een van de meest gekoesterde monumenten in de culturele geschiedenis van Polen. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen uit de hele wereld deze zoutmijn om de prachtige sculpturen en reliëfs te bewonderen. Deze unieke plaats staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hoort daarom bij de bezienswaardigheden die elke toerist moet bezoeken. Bekijk het werk van de mijnwerkers, die tientallen sculpturen en bas-reliëfs hebben achtergelaten die uit het zout zijn gehakt, waardoor hun werk decennialang bewaard is gebleven.

Wieliczka-zoutmijn: trip met gids vanuit Krakau

9. Wieliczka-zoutmijn: trip met gids vanuit Krakau

Als je deze excursie van een halve dag naar de Wieliczka-zoutmijn boekt, brengt een Engelssprekende chauffeur je rechtstreeks naar de locatie, waar een lokale gids je een rondleiding geeft door de historische ondergrondse stad. Ervaar de beroemde zoutmijn uit de middeleeuwen met een geschiedenis van 9 eeuwen lang zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is alleen per trap te bereiken. Ervaar een unieke plek en een echte mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Een bezoek aan de zoutmijn is ook goed voor je gezondheid vanwege het speciale klimaat en de met micro-elementen gevulde lucht. 

Privétransfer tussen KRK luchthaven en Krakau

10. Privétransfer tussen KRK luchthaven en Krakau

Tref je chauffeur bij de aankomsthal van de Luchthaven Kraków-Balice (luchthavencode KRK) voor je vervoer naar Krakau-Stad. Je chauffeur is makkelijk te vinden. Ze houden een bordje met je naam vast. Je chauffeur is verplicht te wachten bij de aankomsthal tot 45 minuten nadat het vliegtuig is geland. Heb je meer tijd nodig om je chauffeur te bereiken, laat dat dan zo snel mogelijk weten.  Tref je chauffeur in de lobby van je accommodatie in Krakau-Stad voor je vervoer naar de luchthaven. Je chauffeur is verplicht om te wachten bij je accommodatie tot 15 minuten na de afgesproken tijd. Heb je meer tijd nodig om je chauffeur te bereiken, laat dat dan zo snel mogelijk weten.  Een Mercedes-Benz en Engelssprekende gids zijn gegarandeerd.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
235 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 15

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Overzicht activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 412 beoordelingen

Super goede engelse gids! Echt de moeite waard. Wij hadden gekozen voor de optionele lunch erbij maar er was geen gelegenheid/ tijd ingepland om deze te eten. Dat wel een beetje vreemd.

Zeer vriendelijke en kundige gids. Vertelt en weet heel erg veel over Auschwitz, Krakau en Polen. Houdt zich aan de afspraken en communiceert goed. Komt keurig op tijd.

Alles volgens planning, zeer kundige, betrokken gids, je krijgt echt waar voor je geld

Indrukwekkende tour. Vooral de tourguide maakt het heel indrukwekkend. Complimenten!

Goed georganiseerd Tijdsduur was helemaal goed Hele fijne gids