Rondleiding

Krakau: rondleiding Nowa Huta in oldtimer

Activiteitenaanbieder: eNHa Trip Nowa Huta tour

Krakau: rondleiding Nowa Huta in oldtimer

Activiteitenaanbieder: eNHa Trip Nowa Huta tour

Vanaf € 51,49 per persoon

Verken de wijk Nowa Huta met een lokale gids per retro-auto. Bekijk de typische socialistisch-realistische architectuur van de geplande wijk, ontworpen als een utopische stad door het communistische regime.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2.5 - 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Pools, Russisch
Ophaalservice optioneel
Je accommodatie in Krakau.
Privé- of kleine groepen mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Verken een van de interessantste en nieuwste wijken van Krakau
 • Zie de typische socialistisch-realistische architectuur van Nowa Huta
 • Leer hoe dit gebied werd ontworpen als een utopische stad
 • Sta dicht bij een Sovjet-tank uit de Tweede Wereldoorlog
 • Daal af naar een ondergrondse schuilkelder die werd gebouwd ter voorbereiding van een nucleaire oorlog
Volledige beschrijving

Krijg een interessante les over de geschiedenis van Nowa Huta en bekijk typische voorbeelden van socialistisch-realistische architectuur aan boord van een auto uit het communistische tijdperk. Ontdek waar het grote standbeeld van Lenin stond op Aleja Róż (Avenue of Roses) en bewonder de grootsheid van Plac Centralny (Central Square). Maak kennis met de geschiedenis van het Poolse communisme door een ritje te maken in een klassieke Poolse auto uit die tijd en een bezoek te brengen aan schuilkelders die rond een stad zijn gebouwd in het geval van de Derde Wereldoorlog. Maak een wandeling over het centrale plein en de Roses Avenue, waar ooit het grootste standbeeld van Lenin van Polen stond. Bekijk de overblijfselen van de socialistisch-realistische architectuur en leer meer over de stedelijke indeling van de stad. Ontdek het enorme staalfabriekinitiatief van de stad, dat de reden was voor de oprichting.

 

Reis door de tijd in een Poolse Fiat 126 model "Maluch", Lada 2101, klassieke Nysa, Żuk of zelfs een Sovjetleger van model UAZ 452. Upgrade uw tour naar de uitgebreide optie van 3,5 uur en neem een bezoek aan een Cold Oorlogsschuilkelder of de kantoren van een communistische directeur van staalfabrieken.

Inbegrepen
 • Ophalen en afzetten bij hotel op aanvraag
 • NGO-ervaren Nowa Huta-gids
 • Vervoer per klassieke auto
 • Bezoek aan het kantoor van de directeur van Steelworks (indien gekozen)
 • Bezoek aan schuilkelder in de Koude Oorlog (indien optie gekozen)
 • Toegang tot het museum
 • Eten en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ga naar het ontmoetingspunt en zoek naar een wagenpark met retro-auto's. Het kan één auto zijn of meer als er meer deelnemers zijn.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour is in het Engels, maar kan ook in het Pools, Russisch worden georganiseerd, mits minimaal 48 uur van tevoren geboekt, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • De tour wordt georganiseerd door de lokale NGO, The Foundation of Positive Promotion of Nowa Huta
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 148 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,9/5
 • Vervoer
  4,9/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Deze tour is echt een must. Onze lokale gids wist ons ontzettend veel te vertellen over nowa huta en het communisme. De Poolse fiat 126 waarin we werden rondgereden was een leuke bonus. De communistische tijd heeft een grote invloed op Polen en Krakau gehad en dat kun je in deze tour goed zien en horen. Het administratie kantoor van de steelworks fabriek is echt alsof je terug in de tijd reist. Was helaas gesloten toen wij er waren maar onze gids wist toch even toegang te bemachtigen waardoor we er toch wat van konden zien. Heel tof. Kortom, doen!

Verder lezen

6 oktober 2021

Ik bezoek momenteel Krakau vanuit de Verenigde Staten en ik heb oude auto's altijd fascinerend gevonden. We hebben de afgelopen week een paar Polonez gezien, maar geen Lada. Ik reikte op Reddit uit voor hulp en mij werd voorgesteld om Nowa Huts te gaan bekijken tijdens een bezoek aan Krakau. Nadat ik dit had gehoord, ben ik wat gaan googlen over de stad en Ladas. Ik vond dat deze tour werd aangeboden in oude oldtimers, zoals baby Fiats maar ook inclusief Ladas. Het was echt een coole tour en de gids kwam ons ophalen en zette ons af in het centrum van Krakau. Terwijl wij er waren, zagen we zelfs een vintage Lada geparkeerd aan de kant van de straat, een recenter model van tegen het einde van het communisme. De gids was ook super cool, een Poolse heer die de Russische geschiedenis had bestudeerd. Met het toenemende economische succes van Polen in combinatie met hun afkeer van het communisme en zijn symbolen, komt dit waarschijnlijk het dichtst in de buurt van het "oude, communis

Verder lezen

1 september 2021

Great experience - I saw many different parts of Nowa Huta. My guide drove us around in a beautiful old Lada, which really added to the atmosphere. You get so much value for your money for this trip, I really cannot recommend this enough. The guide is able to get you inside numerous old Communist era buildings, including the beautiful Administration's office, a beautiful communist apartment, numerous old offices and an underground bomb shelter. This tour is a must for anyone interested in seeing Nowa Huta!

Verder lezen

20 juli 2021

Product ID: 112579