Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

Spaar tot 10%

Vanaf $45,42 $40,88 per persoon

Doe eens iets anders tijdens je bezoek aan Krakau en verken de buurt Nowa Huta met een lokale, vrijwillige gids. Zie de typisch socialistische architectuur van deze geplande wijk, dat onder het communistische regime werd ontworpen als een utopische stad.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 2.5 - 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Pools, Russisch
Inclusief ophaalservice
Je accommodatie in Krakau.
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Verken een van de interessantste en nieuwste wijken van Krakau
 • Zie de typische socialistisch-realistische architectuur van Nowa Huta
 • Leer hoe dit gebied werd ontworpen als een utopische stad
 • Sta dicht bij een Sovjet-tank uit de Tweede Wereldoorlog
 • Daal af naar een ondergrondse schuilkelder die werd gebouwd ter voorbereiding van een nucleaire oorlog
Volledige beschrijving
Krijg een interessante les over de geschiedenis van Nowa Huta en zie typische voorbeelden van Russisch-Socialistische architectuur vanuit een auto uit de tijd van het communisme. Leer waar ooit het grote standbeeld van Lenin stond aan de Aleja Róż (Rozenstraat) en bewonder de grandeur van de Plac Centralny (het Centrale Plein). Raak vertrouwd met de geschiedenis van het Poolse communisme tijdens een tocht in een klassieke Poolse auto uit deze periode en bezoek schuilkelders die werden gebouwd voor het geval een Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Je hebt een indrukwekkend uitzicht vanaf Centrum E en het Nowa Huta Cultureel Centrum en zoekt vervolgens de schuilkelders op die ter voorbereiding van een nucleaire oorlog werden gebouwd. Zie de voormalige Światowid Cinema en bezoek het 13e-eeuwse Mogilaklooster en zijn kleine Sint Bartholomeuskerk. Je hoort over de legende van Koningin Wanda op de Wal van Wanda en ontdekt de geboorteplek van de wijk bij de staalfabriek Kombinat. Bekijk een beroemd bord dat na de val van het communisme werd veranderd en maak foto's van een Sovjet-tank voor het Ludowy Theater (Volkstheater). Leer meer over de geschiedenis van de kerk Arka Pana (de Ark van de Heer), de Verzoeningskerk en de gevechten die de lokale bevolking streed om deze te kunnen bouwen. Upgrade je tour naar de uitgebreide 3,5 uur durende optie waarbij je ook een schuilkelder uit de Koude Oorlog of een communistisch appartement bezoekt.
Inbegrepen
 • Vervoer van en naar je hotel (alleen op aanvraag)
 • Vrijwillige gids
 • Vervoer in een klassieke auto
 • Privétour door het Museum van de Geschiedenis van Nowa Huta
 • Bezoek aan een communistisch appartement (indien optie geselecteerd)
 • Bezoek aan een schuilkelder uit de Koude Oorlog (indien optie geselecteerd)
 • Toegang tot het museum
 • Eten en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Deze activiteit moet online geboekt worden, aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour is in het Engels, maar kan ook in het Nederlands, Frans, Italiaans of Spaans worden georganiseerd, indien ten minste 48 uur van tevoren geboekt, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • De tour wordt georganiseerd door een lokale vrijwilligersorganisatie, de Stichting voor de Positieve Promotie van Nowa Huta
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 / 5

gebaseerd op 102 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.8/5
 • Vervoer
  4.7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  4,7/5
Sorteren op

Mateusz Marchocki and his initiative to worship the heritage of the communistic time in Poland was very unusual compering to the rest of excursions in Cracow. We've been looking for something more extraordinary and this trip didn't let us down. It was very interesting to see by our own eyes what Cracow means out of the city centre and encounter such a huge living area created in the fifties. Wow literally we've been mesmerized by what we've seen. We definitely recommend this excursion to everyone who looks for something more outrageous than Cracow city centre of Jewish neighborhood.

Verder lezen

27 november 2019

Mateusz was een uitstekende gids en had een schat aan informatie over de wijk, waaronder een verzameling vintage foto's om te dienen als "toen" en "nu". De tour onderzocht juxtapositie van ideaal van centrale sociale planning en de realiteit van alledaagse mensen die de kost verdienen. We eindigden onze tour in de "Lord's Ark" -kerk die werd gebouwd tijdens het communistische regime steen voor steen door lokale vrijwilligers zonder hulp van de overheid. Er was een zekere poëtische schoonheid toen een dergelijk bouwwerk ontstond te midden van nu grijzende kolossale blokken van propagandaflats.

Verder lezen

27 september 2019

What a fantastic experience. Our guide was friendly and easy going and a mine of information. He really seemed to be enjoying taking us around the area and seemed genuinely proud of 'his city'. He spoke about how his family we're influenced by the events of the 50's, 60's, 70's and 80's and was genuinely interested in our understanding of the social and political changes as the country moved from the 1950's to the present day. Loved the vintage car too!

Verder lezen

16 maart 2020

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 112579