Krakau
Segway tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Krakau Segway tours: Onze meest aanbevolen

Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

1. Krakau: geleide Segwaytour van 90 minuten door oud centrum

Onder leiding van een ervaren lokale gids beleef je een unieke rondleiding van 90 minuten door het Krakau uit vroeger jaren. Toen het de hoofdstad van Polen was, werden er veel nationale helden en meesters in diverse ambachten geboren. Het was ook een belangrijke stad op de handelsroute vanaf het Verre Oosten. En nog belangrijker: de stad stond ook aan de wieg van de Poolse cultuur, tradities en keuken. Je gaat met je Segway naar de Barbakan, het laatste overgebleven deel van een grote verdedigingsmuur die vroeger de hele stad omgaf. Je leert meer over de geheimen van het centrale plein en de kerkers daaronder via tijdloze legendes en verhalen. Je krijgt de tijd om de 700 jaar oude architectuur van de Mariakerk en de afmetingen van het Koninklijke Kasteel van Wawel te bewonderen. Je rijdt verder langs de oever van de Wisłarivier waar je prachtige foto's kunt maken met de legendarische, vuurspuwende Waweldraak. Hierna eindigt je leuke en informatieve tour.

Krakau: uitgebreide Segwaytour

2. Krakau: uitgebreide Segwaytour

Ga op gratis Segwaytour door Krakau en kom achter alle geheimen! Op deze tour van 3 uur neemt je gids je mee naar de middeleeuwen van de voormalige hoofdstad van Polen, en vertelt hij alle gekke verhalen over de koningen die in het Wawel-kasteel woonden. Ook maak je kennis met het lokale leven in de Joodse wijk! De oude stad, met zijn grote middeleeuwse hoofdplein, brengt je naar de mooiste jaren van de stad. Je gids vertelt je alles over Krakau en haar unieke geschiedenis. Na deze tour ben je nog verliefder op de stad! Ga naar de Joodse wijk en ontdek de cultuur, de architectuur en alles wat dit deel van de stad zo uniek en anders maakt. Verdwaal in deze magische plek en geniet van de lekkerste Poolse snacks - zapiekanki! Je gids zorgt ervoor dat de tour de perfecte balans bestrijkt tussen plezier en kennis.

Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

3. Krakau: 2 uur durende Segway-tour door de oude stad

Maximaliseer uw plezier in de idyllische stad Krakau, terwijl u de prachtige architectuur ontdekt terwijl u de opwinding van een Segway-tour ervaart. Beleef onvergetelijk plezier met familie en vrienden terwijl u de vele charmante bezienswaardigheden bewondert die de stad te bieden heeft, van de marktpleinen van de oude stad tot de Joodse wijk. Bekijk de hoogtepunten op snelheid terwijl je langs de Koninklijke Route vaart en bewonder het Wawel-kasteel. Geniet van de rit terwijl je een wervelwindtour maakt door 4 kerken. Bezoek de beroemde Wawel-drakengrot en de schilderachtige oever van de Vistula en leer boeiende verhalen over de oude stad. Krijg fascinerende inzichten in de geschiedenis en cultuur van deze stad met UNESCO-werelderfgoedlocaties van een deskundige gids.

Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

4. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

5. Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

Kazimierz  is een historische wijk in  Krakau  en  Krakau's Oude Stad,  Polen. Van de 14e eeuw, toen het werd opgericht, tot de vroege 19e eeuw, was Kazimierz een onafhankelijke stad, een  koninklijke stad  van de Kroon van het Poolse Koninkrijk, gelegen ten zuiden van het Krakau's Oude Stad, gescheiden door een tak van de rivier de  Vistula . Eeuwenlang was Kazimierz een plek waar ethnische Poolse en Joodse culturen samenleefden en zich met elkaar mengden. Het noordoostelijk deel van de wijk was historisch Joods. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen te verhuizen naar het getto va  Krakau,  net over de rivier in  Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz 1 van de grootste toeristische attracties van Krakau, en een belangrijk centrum van het culturele leven van de stad. Samen duik je in de unieke sfeer van het meest bohémien deel van Krakau, met haar talloze cafés, fantastische eten en bruisende nachtleven. Je rijdt met een Segway over de boulevards van de Vistula, rechtstreeks het hart van Kazimierz in.

Krakau: 2 uur durende Segwaytour door de Joodse wijk

6. Krakau: 2 uur durende Segwaytour door de Joodse wijk

Voel de aanwezigheid van voorbije generaties en leer over hun connectie met de moderne Joodse gemeenschap in Krakau. Terwijl je door de straten vaart, valt er genoeg te leren en te bewonderen, terwijl je de rijke cultuur van de regio in je opneemt. Bekijk de belangrijkste synagogen in Krakau en bezoek een historische Joodse begraafplaats. Bewonder de grootste mikwe van Krakau, een poel die door Joodse vrouwen wordt gebruikt voor rituele reinheid. Verken het getto van Krakau en waardeer de aangrijpende verhalen van zijn vroegere bewoners. Bezoek het huis van Helena Rubinstein, een wereldberoemde zakenvrouw en filantroop van de 20e eeuw. Je herkent sites uit Schindler's List, de beroemde film over de verschrikkingen en ontberingen van de Tweede Wereldoorlog. Je begint de tour met een training over hoe je op de Segway moet rijden, alle vaardigheidsniveaus zijn welkom.

Krakau: begeleide Segway-tour

7. Krakau: begeleide Segway-tour

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden in het historische centrum van Krakau per Segway en leer meer over de geschiedenis van de monumenten van een deskundige gids. Volg een korte training op de zelfbalancerende persoonlijke transporter voordat je op pad gaat om de middeleeuwse gebouwen van de oude stad te verkennen. Ideaal voor degenen die op hun eerste reis naar de stad willen en hun kennis over de oorsprong en het culturele leven willen verbreden. theaters. Ontdek indrukwekkende glas-in-loodramen en kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en meer. Betreed de traditionele wijk Kazimierz om een idee te krijgen van de mix van etnische Poolse en Joodse culturen. Luister hoe de inwoners in 1941 door het Duitse bezettingsleger werden gedwongen over de rivier te verhuizen naar het Joodse getto in Podgórze.

Krakau: 2 uur met de Segway door de oude stad

8. Krakau: 2 uur met de Segway door de oude stad

Grijp de kans om de oude binnenstad van Krakau te ontdekken, de thuisbasis van ongeveer zesduizend historische bezienswaardigheden en meer dan twee miljoen kunstwerken. Verken de rijke verscheidenheid aan historische architectuur, waaronder renaissance-,  barok-  en gotische  gebouwen. Bewonder de paleizen, kerken, theaters en herenhuizen van Krakau met een grote verscheidenheid aan kleuren, architectonische details,  glas in lood,  schilderijen,  sculpturen en meubels. Met je gids rijd je langs de belangrijkste delen van Krakau's oude stad. Zo zie je het kasteel van Wawel, de Sukiennice, de Mariakerk,  de  Barbakan, het stadhuis, het Collegium Maius  Museum, Het Juliusz Slowacki Theater en veel meer. Kom erachter waarom de oude stad van Krakau een van de eerste plekken op de UNESCO-Werelderfgoedlijst inneemt. Of dit nu je eerste keer in Krakau is, of je gewoon meer wilt weten over het historisch centrum: met deze tour zit je goed.

Krakau: Segway-tour door de oude stad, Kazimierz en Podgorze

9. Krakau: Segway-tour door de oude stad, Kazimierz en Podgorze

Bezoek de oude stad, de joodse wijk Kazimierz en het voormalige getto van Podgorze tijdens deze rondleiding per segway. Ontmoet je gids in het centrum van de stad en begin de tour met een korte trainingssessie. Ga eropuit om de stad te verkennen en begin je segway-avontuur in de oude stad. Bewonder het bisschoppelijk paleis en Planty Park en rijd naar Wawel Hill om het beroemde Drakenbeeld te zien. Volg vervolgens je gids langs de prachtige rivieroever naar de Joodse wijk Kazimierz en leer over de rijke geschiedenis en cultuur. Je tour brengt je ook naar Podgorze, de locatie van het voormalige getto van de stad, voordat je eindigt op het centrale plein.

Krakau: tour met gids per e-scooter door oude stad, 90 min.

10. Krakau: tour met gids per e-scooter door oude stad, 90 min.

Ontdek het historische centrum van Krakau en vermaak je op een elektrische scooter. Krijg de beste tips en aanbevelingen van je lokale gids. Dankzij de milieuvriendelijke elektrische scooters hoef je geen lange, vermoeiende wandelingen te maken. Stap in plaats daarvan op je eigen scooter en ga eropuit van locatie naar locatie. Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding leer je het historische stadscentrum van Krakau beter kennen. Na een korte training ga je op weg naar de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad. Je gids vertelt je over de geschiedenis en geeft suggesties voor andere plaatsen die je tijdens je verblijf in Krakau kunt bezoeken.

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 385 beoordelingen

Echt een geweldige toer! Arthur was een fantastische gids, wist zoveel en beantwoordde al onze vragen perfect. Hij was ook geïnteresseerd in het VK en we waren meer dan blij om van gedachten te wisselen over hoe de dingen van land tot land verschillen. Heel erg sterk aanbevolen!

Goede begeleiding en uitleg over hoe je een segway bedient. Arthur heeft ons veel bij geleerd over de historie van de stad. Het was een mooie, bijzondere en vooral leuke ervaring om zo meer te over een stad te weten te komen.

Goede uitleg over de Segway . Mijn vrouw was de Segway niet machtig en hiervoor was een step voorzien.Mooie route en uitstekende uitleg over de stad.

Erg leuk.vriendelijke gids en leuk om te doen als je het geslenter zat bent en toch wat van de stad wilt zien

Heel leuk Leek moeilijker dan het was Veel gezien en geleerd