Kies data
Krakau

Tweede Wereldoorlog

Krakau Tweede Wereldoorlog: Onze meest aanbevolen

Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

1. Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en daal af naar het ondergrondse museum: Wieliczka-zoutmijn tijdens deze rondleiding vanuit Krakau. Begin in het Auschwitz-Birkenau Museum met een gids van het museum. Je leert de verschrikkelijke geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Reis tijdens de tweede helft van je dagvullende programma naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Breng wat vrije tijd door voordat u de Wieliczka-zoutmijn betreedt. Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout.

Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

2. Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

3. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

4. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

5. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

6. Krakau: tour naar Nowa Huta met lokale, vrijwillige gids

Krijg een interessante les over de geschiedenis van Nowa Huta en zie typische voorbeelden van Russisch-Socialistische architectuur vanuit een auto uit de tijd van het communisme. Leer waar ooit het grote standbeeld van Lenin stond aan de Aleja Róż (Rozenstraat) en bewonder de grandeur van de Plac Centralny (het Centrale Plein). Raak vertrouwd met de geschiedenis van het Poolse communisme tijdens een tocht in een klassieke Poolse auto uit deze periode en bezoek schuilkelders die werden gebouwd voor het geval een Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Je hebt een indrukwekkend uitzicht vanaf Centrum E en het Nowa Huta Cultureel Centrum en zoekt vervolgens de schuilkelders op die ter voorbereiding van een nucleaire oorlog werden gebouwd. Zie de voormalige Światowid Cinema en bezoek het 13e-eeuwse Mogilaklooster en zijn kleine Sint Bartholomeuskerk. Je hoort over de legende van Koningin Wanda op de Wal van Wanda en ontdekt de geboorteplek van de wijk bij de staalfabriek Kombinat. Bekijk een beroemd bord dat na de val van het communisme werd veranderd en maak foto's van een Sovjet-tank voor het Ludowy Theater (Volkstheater). Leer meer over de geschiedenis van de kerk Arka Pana (de Ark van de Heer), de Verzoeningskerk en de gevechten die de lokale bevolking streed om deze te kunnen bouwen. Upgrade je tour naar de uitgebreide 3,5 uur durende optie waarbij je ook een schuilkelder uit de Koude Oorlog of een communistisch appartement bezoekt.

Krakau: rondleiding van 2 uur met geschiedenis en fotografie

7. Krakau: rondleiding van 2 uur met geschiedenis en fotografie

Breng een onvergetelijke dag door in Krakau en verken de stad op een goed geplande tour. In plaats van te kijken naar de populaire oude stad met de belangrijkste markt zoals de meeste bezoekers, geniet je van een buitengewone tour met een elektrische golfkar. Ontdek de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden in de oude stad en in Kazimierz, waar christelijke kerken en joodse synagogen zijn gevestigd. Bekijk het voormalige Joodse getto uit de Tweede Wereldoorlog en de fabriek van Oskar Schindler. Verken de beroemdste kerken, synagogen en monumenten van de stad. Tijdens deze tour zie je ook minder bekende maar zeer mooie straten, waar je de speciale sfeer van de wijk kunt voelen. Probeer de beroemde Zapiekanki-snack op Plac Nowy, een wit brood met kaas erop. Als souvenir van deze  mooie dag heb je de mogelijkheid om op de interessantste plaatsen te worden gefotografeerd. Als je Engels een beetje roestig is, hoef je je geen zorgen te maken: met een audiosysteem in je eigen taal kun je meer leren over de geschiedenis van de bezochte gebouwen.

Van Krakau: dagtrip met kleine groepen Auschwitz en Birkenau

8. Van Krakau: dagtrip met kleine groepen Auschwitz en Birkenau

Bezoek UNESCO-werelderfgoed, een voormalig nazi-concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, waar meer dan een miljoen Joden en andere gevangenen werden onderdrukt of vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. De met bloemen bezaaide Dodenmuur, nationale gedenktekens, gaskamers en crematoria, bewaarde ruïnes, de overblijfselen van honderden kazernes, wachttorens, de spoorlijn en oprit - dit alles vormt een ontroerend getuigenis van het aantal mensen dat het leven verloor. De tour wordt geleid door een gevoelige, erkende en lokale gids die helpt de ontroerende geschiedenis en wrede dingen die daar zijn gebeurd te begrijpen.

Krakau: stadstour per elektrische kar met audiogids

9. Krakau: stadstour per elektrische kar met audiogids

Rij door de stad Krakau en zie de belangrijkste bezienswaardigheden met een elektrisch voertuig. Luister naar een audiogids terwijl je door de oude stad en de Joodse wijk voert. Kom langs Schindlerfabriek, het kasteel van Wawel en het voormalige Joodse getto. Ontmoet je chauffeur op het Matejko-plein en begin je tour door Krakau. Bewonder de beste attracties die de stad te bieden heeft. Zie het beroemde kasteel van Wawel en andere historische bezienswaardigheden. Luister naar je audiogids voor informatie over de geschiedenis van Krakau en beschrijvingen van de monumenten die je passeert. 

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

10. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
249 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 249

Sitemap Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 36.461 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Mooie rit met een geweldige gids. Het regende in het begin behoorlijk hard, dus de chauffeur Jack bood aan om ons direct van het hotel op te halen. Hij was zeer goed geïnformeerd over de stad en deed zijn best om ons comfortabel te maken tijdens de rit, bijvoorbeeld door de auto af te dekken en bloot te leggen als het regende. Zou het zeker aanraden!

Uitstekende gids Gabrielle, en een perfecte weg om veel van de stad te leren kennen in minder tijd en met minder wandelen?

Geengageerde gids met grote kennis van zaken. Sympathieke en empathische gids!

Turen førte os på en fremragende måde gennem jødernes historie in Krakau.