Kies data

Krakau Voor regenachtige dagen

Krakau Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Krakau: Auschwitz-Birkenau, evt. met ophaalservice & lunch

1. Krakau: Auschwitz-Birkenau, evt. met ophaalservice & lunch

Betuig respect op de locatie van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Maak gebruik van vervoer vanuit Krakau, en volg een rondleiding door de historische bezienswaardigheid. Maak gebruik van de ophaalservice vanaf je verblijf in Krakau en reis met een bus met airconditioning naar Oświęcim. Hier ga je het herdenkingsmonument en museum van Auschwitz-Birkenau binnen en begint de 3,5 uur durende rondleiding door de voormalige nazi-concentratiekampen.  Je hoort over hoe 1,3 miljoen Joden, samen met gevangenen uit Polen, Frankrijk en Italië, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie de beruchte toegangspoort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" en kom meer te weten over de oorsprong van het kamp en hoe het leven was voor de gevangenen. Bezoek de originele barakken en gaskamers, samen met de perrons en andere locaties. Je maakt een aangrijpende reis door de geschiedenis met behulp van foto's en persoonlijke artefacten die het verleden tot leven brengen.

Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

2. Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

Bezoek Auschwitz op een dagtocht vanuit Krakau. Kom meer te weten over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een erkende historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Ga door de beruchte poort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' om Auschwitz I binnen te gaan, waar de gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en meer zal vertellen over de geschiedenis van deze plek.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'jodenprobleem' van de Nazi's.

Krakau: rondleiding van 1 dag Auschwitz-Birkenau & zoutmijn

3. Krakau: rondleiding van 1 dag Auschwitz-Birkenau & zoutmijn

Maak een rondreis vanuit Krakau met een bezoek aan de plechtige gedenkplaatsen van Auschwitz en Birkenau. De tocht gaat verder met een bezoek aan de zoutmijnen. Deze 11 uur durende tour begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Krakau. In Auschwitz wacht een professionele gids je op om je rond te leiden en te vertellen over de geschiedenis van de herdenkingsplaatsen. Na een korte pauze breng je ook een bezoek aan Birkenau. Bezoek vervolgens de Wieliczka-zoutmijn na een lunchpauze van 1 uur. Je wordt begeleid door een lokale gids die je meer zal vertellen over de geschiedenis van de mijn. Je komt langs enkele ongelofelijke kamers, en krijgt originele sculpturen en de bewaard gebleven werkplaatsen van de mijnwerkers te zien. Na afloop van de tour keer je weer terug naar je hotel, waar je rond 20:00 uur aankomt.

Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

4. Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Holocaust en concentratiekampen van de nazi's tijdens deze excursie naar Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau. Je wordt opgehaald door een Engelssprekende chauffeur bij een vooraf afgesproken trefpunt in Krakau en reist in een comfortabel voertuig naar Auschwitz-Birkenau. Bij aankomst in het Auschwitzmuseum krijg je, afhankelijk van de geboekte optie, een lokale gids toegewezen of een boekje in de door jou gekozen taal. Bezoek zowel Auschwitz als Birkenau en krijg een idee van de symbolisch belangrijke plaats van de Holocaust en nazimisdaden. Je bezoekt de overgebleven gevangenisblokken, gaskamers en crematoria, evenals de overblijfselen van de spoorweg in Birkenau. De rondleiding door Auschwitz duurt tussen 1 uur en 20 minuten en 1 uur en 45 minuten. Er is een lunchpauze van 10 minuten, waarna je naar Birkenau wordt gebracht voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Krakau: rondleiding door Auschwitz met hotel-ophaalservice

5. Krakau: rondleiding door Auschwitz met hotel-ophaalservice

Vertrek vanuit Krakau en reis naar het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau voor een bezichtiging van het grootste concentratiekamp dat de nazi's in Polen hebben gebouwd. Maak gebruik van de diensten van een professionele gids voor een aangrijpende rondleiding door de werkkampen van Auschwitz I en Auschwitz II. Pauzeer bij aankomst kort voor een lunch, en laat je vervolgens rondleiden door Auschwitz I. Bekijk de beruchte Arbeit Macht Frei-tekst, en enkele van de administratieve gebouwen waar de verschikkingen werden gepland. Neem een kijkje in de gaskamer waar de nazi's hun afgrijselijke genocide pleegden, en zie persoonlijke bezittingen van gevangenen, in tentoonstellingen gewijd aan hun nagedachtenis. Neem een korte pauze van 15 minuten voordat je doorgaat naar kamp Birkenau voor een 1 uur durende rondleiding met gids. Zie waar de gevangenen het kamp binnenkwamen en de houten barakken waarin ze gedwongen hun intrek moesten nemen. Keer vervolgens weer terug naar Krakau met al je gedachten, en laat je afzetten op een plek naar keuze in de oude binnenstad of in de oude Joodse wijk.

Krakau: tour Auschwitz-Birkenau met optionele hotelovername

6. Krakau: tour Auschwitz-Birkenau met optionele hotelovername

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

7. Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

Reis terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor het inspirerende verhaal van Oskar Schindler bij het museum van Oskar Schindlers fabriek. Het moderne museum is gewijd aan oorlogservaringen uit de 5-jarige bezetting van Polen door de nazi's. Steven Spielberg bracht het waargebeurde verhaal van de industrialist in 1993 aan het licht met de Oscarwinnende film 'Schindler's List'. Schindler redde tijdens de Holocaust de levens van meer dan 1000 mensen. Het museum staat op de plek van het oorspronkelijke kantoor van de fabriek op de straat Lipowa. Leer over de oorlogsverhalen van individuele Krakauers, het lot van de Joden en het ondergrondse verzet tegen de nazi's. Zie archiefmateriaal en foto's uit de oorlog en duik de geschiedenis in met radio- en filmuitzendingen. Historische artefacten en dynamische multimediatentoonstellingen brengen je ervaring verder tot leven.

Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

8. Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

Start een reis terug in de tijd naar Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je gids laat je kennismaken met de geschiedenis van de Poolse joden en geeft je een algemeen historisch overzicht van hun situatie. Op weg naar het museum op een eco-voertuig, stop je bij Ghetto Heroes Square - het vertrekpunt voor duizenden Joden uit het getto van Krakau naar verschillende kampen. Deze plek zal je zeker helpen om deze emotionele reis door het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau onder de nazi-bezetting te beginnen. Het museum is gehuisvest in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die tijdens de Holocaust de levens van meer dan duizend mensen redde. Hij werd in 1993 in de schijnwerpers gezet door de beroemde film 'Schindler's List' van Steven Spielberg. Sindsdien komen toeristen van over de hele wereld naar Lipowa Street om de individuele geschiedenis van de inwoners van Krakau in oorlogstijd, het lot van de joden, het ondergrondse verzet van de stad en meer te ontdekken, met behulp van archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen. historische artefacten en dynamische multimedia-installaties. Haal het meeste uit uw bezoek en bekijk Schindler's Factory in uw eigen tempo, zonder haast met uw toegewijde privégids.

Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

9. Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

Kom meer te weten over een van de inspirerendste verhalen uit de Tweede Wereldoorlog met een entreeticket voor de voormalige emaillefabriek van Oskar Schindler in Krakau. Kom meer te weten over de man die de inspiratie vormde voor de beroemde film 'Schindler's List' en zie hoe een lid van de nazipartij meer dan 1.200 Joden hielp om aan de Holocaust te ontsnappen. Ontdek hoe het dagelijks leven eruitzag in het door de nazi's bezette Krakau en bestudeer de persoonlijke tragedies van de burgers. Bezoek de nabijgelegen apotheek Pod Orłem aan Plac Bohaterów Getta in het voormalige Joodse getto om een permanente tentoonstelling te zien waarin de massamoord op de joden herdacht wordt. Betreed de apotheek van Tadeusz Pankiewicz, die getuige was van de tragische gebeurtenissen. Ga ook naar binnen bij de Oude Synagoge in het hart van de Joodse wijk en kom meer te weten over de cultuur en het erfgoed van de Joodse gemeenschap dankzij een permanente tentoonstelling van interessante voorwerpen.

Vanuit Krakau: begeleide excursie naar Auschwitz-Birkenau

10. Vanuit Krakau: begeleide excursie naar Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau is een van de belangrijkste en meest herkenbare plekken in de wereld. Deze plek bewijst wat mensen elkaar kunnen aandoen. Je wordt door een Engelssprekende chauffeur opgehaald bij een gekozen locatie en rijdt in een comfortabele bus naar de stad Oświęcim, waar het vernietigingskamp Auschwitz 1 gevestigd was. Bij aankomst ontmoet je eerst je officiële museumgids. Deze vertelt je de regels van de rondleiding. Nadat je door de veiligheidspoortjes bent gegaan, vergelijkbaar met die op een luchthaven, krijg je een koptelefoon en een ontvangerset zodat je kunt luisteren naar de verhalen van de gids die in de microfoon spreekt. De rondleiding begint bij de beruchte poort met de spreuk 'Arbeit macht frei'. De plek waar gevangenen moorddadig en vernietigend werk verrichtten. De rondleiding brengt je langs de belangrijkste barakken, die gewijd zijn aan specifieke onderwerpen, zoals het dagelijks leven, werk, selectie en uitroeiing. In elk van de barakken is een originele tentoonstelling. Het zien van de originele, gestolen bezittingen van gevangenen, zoals koffers, brillen, of kinderspeelgoed, gecombineerd met het verhaal van de gids, zet je aan het denken en maakt het onmogelijk om deze tentoonstelling onbewogen te ervaren. De laatste en meest dramatische plek op de route door Auschwitz 1 is de gaskamer en de plaats waar de lijken van gevangenen werden verbrand. Deze plek en de bijbehorende stilte zijn angstaanjagend. Na het bezoek aan het eerste deel van het kamp (Auschwitz 1) volgt een korte pauze van ongeveer 15 minuten. Stap in de bus naar het tweede deel van het kamp, Auschwitz II (Birkenau). De rit duurt 10 minuten en je wordt begeleid door de gids die je al kent. Je bezoek aan het tweede gedeelte van het kamp duurt ongeveer 1 uur. Auschwitz II Birkenau is een open ruimte die in haar grootte de omvang laat zien van de misdaden die hier hebben plaatsgevonden. Duizenden mensen werden vermoord op deze plek, waar zich de gaskamers en crematoria bevonden. Je ziet het platform waar de selectie werd gemaakt. Hier werd beslist tussen leven en dood. In Birkenau moet je ongeveer 1 kilometer lopen, dus trek comfortabele schoenen aan. Na de rondleiding en een korte pauze keer je terug naar de chauffeur die je weer terugbrengt naar Krakau.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
  • Avonturen
286 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 18

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Overzicht activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 12.985 beoordelingen

Our tour to Auschwitz and Birkenau was very impressive. We had a good guide during our tour. The organisation of Hello Cracow was very good; just in time, good information, safe driving.

Super goede engelse gids! Echt de moeite waard. Wij hadden gekozen voor de optionele lunch erbij maar er was geen gelegenheid/ tijd ingepland om deze te eten. Dat wel een beetje vreemd.

Zeer vriendelijke en kundige gids. Vertelt en weet heel erg veel over Auschwitz, Krakau en Polen. Houdt zich aan de afspraken en communiceert goed. Komt keurig op tijd.

Very well organised! The meeting point was easy to find. The time schedule was good.

Goed georganiseerd Tijdsduur was helemaal goed Hele fijne gids