Kies data

Krakau Wandeltours

Krakau Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

1. Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

Reis terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor het inspirerende verhaal van Oskar Schindler bij het museum van Oskar Schindlers fabriek. Het moderne museum is gewijd aan oorlogservaringen uit de 5-jarige bezetting van Polen door de nazi's. Steven Spielberg bracht het waargebeurde verhaal van de industrialist in 1993 aan het licht met de Oscarwinnende film 'Schindler's List'. Schindler redde tijdens de Holocaust de levens van meer dan 1000 mensen. Het museum staat op de plek van het oorspronkelijke kantoor van de fabriek op de straat Lipowa. Leer over de oorlogsverhalen van individuele Krakauers, het lot van de Joden en het ondergrondse verzet tegen de nazi's. Zie archiefmateriaal en foto's uit de oorlog en duik de geschiedenis in met radio- en filmuitzendingen. Historische artefacten en dynamische multimediatentoonstellingen brengen je ervaring verder tot leven.

Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

2. Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

Start een reis terug in de tijd naar Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je gids laat je kennismaken met de geschiedenis van de Poolse joden en geeft je een algemeen historisch overzicht van hun situatie. Op weg naar het museum op een eco-voertuig, stop je bij Ghetto Heroes Square - het vertrekpunt voor duizenden Joden uit het getto van Krakau naar verschillende kampen. Deze plek zal je zeker helpen om deze emotionele reis door het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau onder de nazi-bezetting te beginnen. Het museum is gehuisvest in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die tijdens de Holocaust de levens van meer dan duizend mensen redde. Hij werd in 1993 in de schijnwerpers gezet door de beroemde film 'Schindler's List' van Steven Spielberg. Sindsdien komen toeristen van over de hele wereld naar Lipowa Street om de individuele geschiedenis van de inwoners van Krakau in oorlogstijd, het lot van de joden, het ondergrondse verzet van de stad en meer te ontdekken, met behulp van archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen. historische artefacten en dynamische multimedia-installaties. Haal het meeste uit uw bezoek en bekijk Schindler's Factory in uw eigen tempo, zonder haast met uw toegewijde privégids.

Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

3. Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

Boek dit ticket met voorrang voor de Wieliczka-zoutmijn en ontmoet je lokale gids voor de ingang. Volg de gids door de historische ondergrondse stad terwijl je meer te weten komt over de grote gezondheidsvoordelen die een bezoek aan de zoutmijn heeft vanwege het speciale klimaat en de vele micronutriënten in de lucht. De Wieliczka-zoutmijn stamt uit de middeleeuwen en heeft een geschiedenis van 9 eeuwen aan zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is per trap of per lift te bereiken.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

4. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijntour met optionele transfer

5. Vanuit Krakau: Wieliczka-zoutmijntour met optionele transfer

Verken de beroemde Wieliczka-zoutmijn tijdens een rondleiding vanuit Krakau of kies voor een ontmoeting in Wieliczka. Loop door de labyrintische gangen, bewonder de kapellen en kamers en sta versteld van de beelden en kunstinstallaties van de mijn. Laat je gids je meenemen door kronkelende gangen en naar zoutgrotten. Geniet van vervoer vanuit Krakau of kies voor een ontmoeting in Wieliczka en daal vervolgens 800 trappen af naar een diepte van 135 meter om binnen te gaan in wat voelt als een ondergrondse zoutstad. Sta versteld van de kamers met zoutsculpturen, kunsttentoonstellingen en oude machines uit de tijd dat het een functionerende zoutmijn was. Zie hoe zout werd gewonnen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de ruimte in je gids. Pauzeer om te luisteren naar de unieke akoestische eigenschappen die voortkomen uit de aard van de ruimte. Hoor hoe Chopin klinkt in deze omgeving, begeleid door spectaculaire ondergrondse verlichting. Leer meer over de gezondheidseigenschappen van de zoutmijn terwijl je door de meerdere kamers reist. Aan het einde van je ervaring ga je terug naar het voertuig voor vervoer terug naar Krakau.

Krakau: kroegentocht met 1 uur onbeperkt alcohol

6. Krakau: kroegentocht met 1 uur onbeperkt alcohol

Begin je kroegentocht vanuit de St. Wojeciech-kerk in het hart van de oude binnenstad van Krakau. Ontmoet je feestgidsen en je groep en ga naar je eerste stop om te genieten van een uur onbeperkt wodka, bier, rum, gin, whisky, shots en mixers. Speel veel drinkspellen zoals flip cup, beer pong en flip coin. Ontdek nog vier van de beste bars, karaokeplekken en clubs van Krakau. Geniet van gratis toegang en een gratis welkomstshot op elke locatie. Kom om 3 uur 's ochtends aan bij de laatste club, waar je het feest tot de ochtend kunt voortzetten. Bewaar de herinneringen aan een geweldig avondje uit met een professionele fotograaf die de hele nacht momenten vastlegt.

Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

7. Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

Je tour begint naast het Wawel-kasteel op een gemakkelijk te vinden ontmoetingspunt. Van daaruit begint u de belangrijkste delen van Krakau te bestrijken. Begin met het verkennen van de oude binnenstad, waaronder het kasteel van Wawel. Dit gebied bevat vele prachtige kerken, evenals het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische universiteit en vele andere historische gebouwen. Vervolgens verken je de Joodse wijken, die adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz bevatten. Je ontdekt dan de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein, evenals de fabriek van Schindler. Na die 2 uur heb je wat tijd om in je eentje naar Schindler's Factory te gaan. Controleer de prijs van het ticket en of het museum deze dag open is en je chauffeur ongeveer 50 minuten kan wachten voordat hij je terugbrengt naar het stadscentrum.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

8. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

9. Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

Bezoek een van de belangrijkste en populairste musea van Krakau. De voormalige emaillefabriek van Schindler, gelegen aan Lipowa 4, maakt deel uit van het Historisch Museum van Krakau. De titel van de hoofdtentoonstelling is 'Krakau tijdens de nazibezetting 1939-1945'.  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een rondleiding met een professionele Engelssprekende gids, die je alle aspecten van de tentoonstelling, inclusief het verhaal van Oskar Schindler, zal uitleggen. Breid je bezoek uit met een begeleide wandeling door Kazimierz (de oude Joodse wijk van Krakau), het echte getto van Krakau of de Wieliczka-zoutmijn.

Krakau: rondleiding van 3 uur door de oude binnenstad

10. Krakau: rondleiding van 3 uur door de oude binnenstad

In de 15e en 16e eeuw was Krakau een van de rijkste steden van Europa, en het grootste deel van het weelderige ontwerp van de stad is nog steeds onaangetast door de geschiedenis. Ontdek zelf zijn unieke charme tijdens een groepswandeling van 3 uur. Bezoek het grootste marktplein van middeleeuws Europa, het oudste functionele universiteitsgebouw ter wereld, een oude souvenirwinkel, een goed bewaard gebleven middeleeuws altaar en nog veel meer. Met een deskundige gids aan je zijde, doorkruis je een van de meest Instagrambare routes in heel Polen. Bekijk de Mariakerk, de schilderachtige oude binnenstad en het majestueuze Wawel-kasteel. Leer onderweg meer over de fascinerende geschiedenis van deze UNESCO-werelderfgoedlocaties.

  • Rondleidingen
  • Privétours
208 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 13

Veelgestelde vragen over Krakau

Welke topattracties zijn een must-see in Krakau?

De topattracties in Krakau zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Krakau?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Oświęcim

Overzicht activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.151 beoordelingen

Geweldige tour - de rondleiding door de Schindler-fabriek was ongelooflijk en een groot pluspunt voor onze reis. Zo blij dat we het hebben gedaan met Get Your Guide. Onze gids was deskundig en de tour dus zeer informatief. We hebben zoveel geleerd over Polen en de aanloop naar WO II plus wat er tijdens de oorlog is gebeurd. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen met Get Your Guide.

Hele leuke kroegentocht; leuke mensen (heel sociaal ook), uurtje gratis indrinken is mega chill, daarna naar leuke clubs geweest. Goede prijs kwaliteit verhouding dus. Zeker een aanrader.

Veel waar voor je geld Gids was geweldig ondanks het zeer koude weer

leuke gids! weet veel te vertellen. blijft heel de tijd boeiend.

Iets bijzonders als je van feesten houdt, voor jong en oud.