Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

Vanaf US$ 41,56 per persoon

Ervaar de geschiedenis en cultuur van Wawel tijdens een rondleiding op maat met verschillende opties om uit te kiezen om de Wawelkathedraal, staatskamers en de koninklijke privé-appartementen te verkennen.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 75 minuten - 4.5 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Pools, Duits, Russisch, Engels, Italiaans, Spaans, Frans
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Ontdek het kasteel van Wawel, UNESCO-Werelderfgoedlocatie, met een deskundige lokale gids
 • Geniet van een tour met een kleine groep van 12 tot 15 personen voor een meer persoonlijke ervaring
 • Bekijk de staatskamers, koninklijke appartementen en de Wawelkathedraal, de top 3 attracties van Krakau
 • Sla de rijen over en bespaar meer dan 2 uur
 • Bekijk de luxe en rijkdom van krachtige Poolse vorsten
Volledige beschrijving
Verspil je tijd niet bij Wawel terwijl je in de rij staat te wachten  - sla de rij over met dit voorrangsticket en breng zoveel mogelijk tijd door met het verkennen van dit historische versterkte architecturale complex. Sluit je aan bij een goed georganiseerde, kleine groep van tussen de 12 en 15 deelnemers met je voorkeurstaal en kies uit de verschillende opties de delen van het complex die je wilt zien. Van een bezoek van slechts 1 uur aan alleen de kathedraal tot een bezoek van 4,5 uur aan het hele complex, bewonder je de pracht van Wawel op een manier die het beste bij je voorkeuren en schema past.   Wawelkathedraal Het rijkste deel van Wawel, de kathedraal, is de belangrijkste kathedraal in Polen en een echte parel onder architecturale meesterwerken. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Je ziet ook de beroemde Sigismund-bel in de toren en vele rijkelijk versierde kapellen.   Staatskamers, Wawel en binnenplaats De staatskamers van het kasteel van Wawel waren de thuisbasis van de beroemdste Poolse koningen, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Hun interieurs staan vol met oude schilderijen en prachtige wandtapijten, die bewaard zijn gebleven van de originele decoraties. Je verkent ook de schilderachtige Wawel en de binnenplaats, omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren.   Koninklijke appartementen De koninklijke privé-appartementen bieden een rijke ervaring voor mensen die houden van design, architectuur en geschiedenis. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.
Inbegrepen
 • Een rondleiding van 1 uur en 15 minuten tot 4 uur en 30 minuten van de binnen- en buitenkant van het Wawel complex
 • Sightseeing in een kleine groep van maximaal 15 personen
 • Deskundige gids met een speciale licentie van Wawel
 • Voorrangsticket voor de Staatszalen van het Kasteel van Wawel (indien optie is geselecteerd)
 • Voorrangsticket naar de koninklijke appartementen van Wawel (indien optie is geselecteerd)
 • Toegang tot de Wawelkathedraal (indien optie is geselecteerd)
  Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  • Dit is een groepsrondleiding. Er kunnen dus andere deelnemers in je groep zijn
  • Tijdens Poolse of katholieke evenementen kunnen er meer bezoekers zijn dan normaal en kan de wachttijd in de kathedraal langer zijn
  • Voorrangstickets worden verstrekt voor het kasteel van Wawel en de koninklijke appartementen Het ticket voor het Wawelkathedraal is een regulier ticket
  • Als je te laat komt, is het mogelijk dat je niet aan de rondleiding kunt deelnemen
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,6 / 5

  gebaseerd op 173 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4.3 / 5
  • prijs / kwaliteit
   4,1 / 5
  • dienstverlening
   4.6 / 5
  • organisatie
   4,6 / 5
  Sorteren op

  Het kasteel is vroeger bijna volledig gestript, onder ander door de Duitse bezetter. Verwacht dus geen klassiek Middeleeuws kasteel met veel kunst. Het is mooi gerenoveerd en het laatste deel is het best bewaard gebleven, en geeft je nog het beste beeld van hoe het vroeger is geweest. De gids was ok, maar wat mij opvalt bij al de officiële gidsen in Krakau is dat ze zeer veel details weten en die kennis bijna encyclopedisch meedelen in een toch wat moeilijk verstaanbaar Engels dat niet steeds goed wordt begrepen door de niet-native Engels-sprekenden. Er zijn weinig tot geen "sappige" details of leuke anekdotes die het beter verteerbaar zouden maken. Dus zeker een degelijke gids maar hoe zou beter zijn om zich meer aan te passen aan de interesses van het publiek. Onze groep heeft nochtans veel interesse in cultuur en kunst.

  Verder lezen

  4 oktober 2019

  Our tour guide was so lovely and pleasant throughout the full tour, she was very informative and knew loads of information and details regarding all the places we visited throughout the tour. We were lucky enough to be the only customers on that tour so we had the full attention of the guide on what felt like a private tour. We had no idea about the history of Wawel Castle, so this was a great tour as we learned a great deal and we really recommend the tour for anyone who wishes to visit!

  Verder lezen

  10 september 2020

  Vertalen

  The whole tour was excellent mostly because of the knowledge, humor and enthusiasm of our tour guide, Magda. In addition to copious amounts of Polish history and Polish cultural information, she excelled in giving personal quips, which added to the friendly spirit of the tour. She was personable and engaging, Magda was cognizant of some members physical limitations and was patient.. Both the castle and church were interesting to view and learn about. The reconstructions are truly remarkable and retrieving the artifacts and restoring the castle rooms to their original splendor further impresses on the non Pole the strength of the Poles to survive and to preserve their culture and independence.

  Verder lezen

  2 december 2019

  Vertalen
  Georganiseerd door

  Product ID: 156801