Kies data

Krater van Kerið

Krater van Kerið: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

2. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

3. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

4. Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

Bekijk een minder bezocht deel van IJsland met een dagtour van Reykjavik naar Landmannalaugar en Hjálparafoss. Bekijk een prachtige tweeledige waterval, wandel door het natuurreservaat Fjallabak en laat je vermoeide spieren weken in een hete bron. De dag begint met een vlotte en efficiënte ophaalservice in het centrum van Reykjavík. Vertrek in oostelijke richting de stad uit naar de Þjórsárdalur-vallei en stop bij de brullende Hjálparafoss-waterval. Bewonder de twee enorme watervallen die deel uitmaken van de Hjálparafoss-waterval, omlijst door prachtige basaltformaties. Maak een foto van het zwembad aan de voet van de watervallen, dat verlichting en water bood aan vermoeide reizigers uit het noorden. De volgende is de prachtige 122 meter hoge Háifoss-waterval, de op drie na grootste van IJsland. Zijn buurman, Granni, is ook prachtig. Ga vervolgens naar Hnausapollur, een oud kratermeer gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de turkooisblauwe tint van het water voordat je doorgaat naar Landmannalaugar. Betreed het natuurreservaat Fjallabak en rijd door kleurrijke ryolietheuvels, lavavelden en geothermische activiteit. Sluit je aan bij je wandelgids voor een gematigde wandeling door dit prachtige landschap en langs adembenemende vergezichten. Aan het einde van de wandeling laat je je vermoeide voeten weken in een hete bron voordat je op tijd terugkeert naar Reykjavik voor het diner.

Golden Circle en Kerið Crater Small Group Tour

5. Golden Circle en Kerið Crater Small Group Tour

Profiteer van het ophalen bij uw hotel in Reykjavik en reis vervolgens in een kleine groep van niet meer dan 19 personen met de bus om een meer intieme ervaring te krijgen van de bezienswaardigheden van de Gouden Cirkel. Bekijk natuurlijke wonderen, waaronder de Gullfoss-waterval en het vulkanische kratermeer van Kerið. Betreed het dramatische Þingvellir National Park, gelegen in een kloofvallei die de top van de Mid-Atlantische Rug markeert. Krijg de kans om met het ene been in Europa en het andere in Amerika te staan! Wees getuige van een verbazingwekkend natuurverschijnsel in Strokkur, waar een waterkolom uit de aarde barst en tot 20 tot 30 meter de lucht in spuit. Bekijk de prachtige Gullfoss-waterval en andere hoogtepunten van het geothermische landschap. Stop bij het vulkanische kratermeer van Kerið in de westelijke vulkanische zone en kijk in de caldera naar het levendige aquamarijnwater voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

6. Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

Van Reykjavik: bustour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

7. Van Reykjavik: bustour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

Toer in een busje voor maximaal 18 personen door de Gouden Cirkel in IJsland. Je ziet geisers, watervallen, meren en nog veel meer. Je bezoekt Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Grijp je kans om naar de beste plek op aarde te gaan waar je de Mid-Atlantic Ridge kunt bekijken. Bij Strokkur kun je uitbarstingen van wel 20 meter hoog aanschouwen. De geiser barst elke 3 à 4 minuten uit. Loop ook even langs de slapende Geysir. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Daarna is het tijd voor de lunch. Je reist verder naar Kerið, een kratermeer gevuld met blauw-groen water en omgeven door zwart en rood vulkanisch gesteente. Je excursie eindigt bij de Blauwe Lagune, waar je heerlijk kunt badderen in het geothermische water.

IJsland: driedaagse gouden cirkel, zuidkust en gletsjertocht

8. IJsland: driedaagse gouden cirkel, zuidkust en gletsjertocht

Bekijk enkele van de meest verbazingwekkende locaties in het zuiden van IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding. Op de eerste dag begin je je tour met een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle. Je bezoekt Thingvellir National Park waar je met één voet in Europa en één in Amerika kunt staan, en ziet Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Bewonder de Geysir Srokkur die elke 5-10 minuten uitbarst, en ontdek het Mars-achtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omringd door felrode aarde. Je overnacht in het dorp Hveragerði. Je begint dag twee van je tour met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende waterval van Glufrabui. Rijd vervolgens onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan naar de Mýrdalsjökull-gletsjerkap, waar u een gletsjerwandeling van 1,5 uur kunt maken om de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij te bekijken. Sluit de dag af op het geweldige strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand neerstort en je de zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszeestapels kunt zien. Overnachting in het afgelegen Suðursveit County. Bekijk op de laatste dag van je tour majestueuze gletsjers en lagunes van dichterbij. Ga vervolgens naar de verbazingwekkende Jökulsárlón-gletsjerlagune waar je een boottocht maakt, zeilend op de lagune. De lagune zit vol met enorme brokken ijs die van de Breiðamerkurjökull-gletsjer barsten en langzaam de zee in drijven. De laatste stop is bij de Fjáðrárgæjúfur River Canyon. Er is een goede kans om zeehonden rond de enorme ijsbergen te zien zwemmen. Aan het einde van je tourervaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

9. Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

Begin aan een reis rond de geliefde Gouden Cirkel, een gebied dat je niet mag missen tijdens je verblijf in IJsland. Geniet van drie haltes op de klassieke route en enkele favorieten van het personeel als extra tussenstops. Bezoek Kerid Crater (toegang inbegrepen) en probeer de beste tomatensoep van het land bij de Fridheimar Tomato Farm. Ga eerst naar het Thingvellir National Park. Leer de geschiedenis achter dit park kennen en krijg een unieke kans om van de Europese tektonische plaat naar de Noord-Amerikaanse te lopen. Bezoek vervolgens het geothermische gebied Laugarvatn. Ontdek de originele geiser, Geysir, en zijn kleine broertje, Strokkur, die vandaag nog steeds actief is en elke 5-8 minuten uitbarst. Zet je camera's op en leg deze spectaculaire activiteit vast. Bekijk vervolgens Gullfoss, de gouden waterval, en zie de Langjökull-gletsjer aan de horizon als het zonnig genoeg is. Stop bij Fridheimar Tomato Farm om meer te weten te komen over het gebruik van lokale geothermische energie en ervaar hoe dit proces werkt. Bezoek voor het einde van de reis een andere geheime favoriet van het personeel: de vulkanische krater Kerid in het Grímsnes-gebied. Bewonder de caldera die 55 meter diep en 270 meter breed is. Aan de onderkant vind je een geweldig aquamarijnblauw meer.

Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

10. Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Betreed het historische Þingvellir National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten constant in beweging zijn. Maak een korte stop bij het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de Friðheimar-tomatenboerderij. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Krater van Kerið: tours & tickets

Sitemap Krater van Kerið

Wil je alle activiteiten in Krater van Kerið ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krater van Kerið

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 9.511 beoordelingen

Super geweldige, indrukwekkende en mooie tour. Onze gids Hauser was de beste die we ons hadden kunnen wensen. We kunnen de tour aan iedereen aanbevelen. Het ophalen van het hotel werkte ook goed. Al met al een prachtige dag met veel mooie indrukken.

Deze dagactiviteit was zeer de moeite waard. Alles was goed geregeld, we werden vervoerd in een comfortabele bus, en we hadden een fijne een fijne gids, Mia, Ik kan deze activiteit zeer aanbevelen.

Mooie reis door de Golden Cirkel. Een leuke, enthousiaste reisgids. Bij iedere stop genoeg tijd om rond te lopen/ kijken. Lange dag, maar is het zeker waard.

Goed georganiseerde excursie met een leuke gids die met humor veel informatie over IJsland en de te bezoeken plaatsen gaf.

De gids was heel goed. Het weer wat minder maar daar kon hij niets aan doen ;-)