Kies data

Dingen om te doen Kreta

Dwaal door kustdorpen, kleurrijke oude steden en idyllische stranden op het grootste eiland van Griekenland.

Kreta: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Rethymno: quadsafari van een halve dag

1. Vanuit Rethymno: quadsafari van een halve dag

Kies uit een ochtend- of middagsafari met een quad en profiteer van ophaalservice bij het hotel vanuit Rethymno, Bali of Georgiopoulis. Reis naar de basis in Rethymno-stad en krijg alle noodzakelijke apparatuur. Luister naar een gedetailleerde briefing voordat je op pad gaat voor serieus offroad-plezier. Reis omhoog naar de bergen van Maroulas en ga naar de top voor een pauze van 10 minuten om van het panoramische uitzicht te genieten. Ga vervolgens nog 20 minuten verder op je fiets om een plek te bereiken waar je kunt ontspannen met een kopje koffie in een traditioneel kafeneion (Grieks koffiehuis). Geniet van de rust en stilte in Café Gidospito met uitzicht op het prachtige Potamimeer voordat je naar het pittoreske dorpje Prassies gaat voor een snelle hap om bij te tanken na het quadrijden. Keer terug naar Rethymno en word afgezet bij je hotel om te ontspannen en op te frissen na je stoffige avontuur.

Vanuit Chania: dagtour naar Elafonisi-eiland

2. Vanuit Chania: dagtour naar Elafonisi-eiland

Reis naar de zuidwestelijke hoek van Kreta tijdens een dagtour met gids vanuit Chania naar het eiland Elafonisi, inclusief hoteltransfers. Breng een ontspannende dag door met zwemmen in het helderblauwe water, ontspannen op het roze zandstrand en genieten van het unieke landschap van Elafonisi. Begin de tour met een ophaalservice vanaf je hotel en geniet van het weelderige groene landschap op weg naar het eiland terwijl je door de indrukwekkende Topolia-kloof reist en vele traditionele dorpen passeert. Stop voor koffie en ontbijt in het dorp Elos, bekend om zijn kastanjebomen. Na aankomst in Elafonisi kun je 4 uur lang ontspannen op het strand en zwemmen in het kristalheldere water. Geniet daarna van een lunch in een plaatselijke taverne (niet inbegrepen). Elafonisi ligt vlak bij het eiland Kreta, en is gemakkelijk te bereiken door een wandeling door het ondiepe water. Zowel het strand als het eiland zijn beschermde natuurgebieden van een zeldzame schoonheid.

Vanuit Chania: trektocht van een dag naar de Samariakloof

3. Vanuit Chania: trektocht van een dag naar de Samariakloof

Ga mee op een dagtocht naar de Samariakloof vanuit Chania. Je arriveert in Omalos, in het hart van de Witte Bergen, en geniet eerst van een ontbijt voordat je langs de langste kloof van Europa trekt - 1.200 meter boven de zeespiegel.  Na het ontbijt ga je de Samariakloof in. Loop in je eigen tempo, met achteraan een Engelssprekende gids die je kan helpen als dat nodig is. Wandel over rotsen en stenen, door een bos met duizend jaar oude bomen en langs een rivier met zoetwaterbronnen. Geniet van het uitzicht op de mooiste bergketen van Kreta en zie wilde berggeiten. Voel de opwinding om jezelf uit te dagen met een lange wandeling. Aan het einde van de tocht bezoek je het dorp Agia Roumli, waar je een aantal tavernes, bars en winkels vindt. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen of te lunchen. Er wordt een trefpunt afgesproken zodat je je tickets voor de veerboot kunt ophalen bij de gids. Aan het eind van de middag stap je op een boot die je van Agia Roumeli naar Sougia bengt, waar de bus wacht om je terug te brengen naar het beginpunt waar je rond 19:30 uur aankomt.

Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

4. Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

Knossos, een complex van meer dan 1500 in elkaar grijpende kamers, was een verbazingwekkend paleis, gebouwd voor een machtige koning uit de bronstijd. Terwijl je door de labyrintische ruïnes wandelt, krijg je de kans om de originele troon van Minos, de mysterieuze heiligdommen, de luxueuze woonvertrekken van de koninklijke familie te zien, die ooit barstte met de schatten van de schatten van Kreta en de verbazingwekkende watermanagementsystemen! Knossos wordt beschouwd als de oudste stad van Europa. Het eerste paleis van Knossos werd al snel opgericht na 2000 voor Christus. In 1700 voor Christus vernietigde een catastrofale aardbeving het paleis. Een nieuw paleis werd toen onmiddellijk gebouwd, het belangrijkste en meest monumentale van allemaal en gedurende meer dan 300 jaar vertegenwoordigde het het belangrijkste machtscentrum in het bronstijdperk van Kreta. Het nieuwe paleis was een indrukwekkend complex met belangrijke architectonische innovaties, prachtige fresco's aan de muren, honderden kamers verdeeld over vier verdiepingen, indrukwekkende opslagruimtes, gespecialiseerde ateliers en ruime hoven waar ceremonies en feesten werden gehouden. Tijdens de laatste decennia van de 14e eeuw voor Christus leidde een reeks aardbevingen echter tot de uiteindelijke vernietiging van het paleis. 

Vanuit Rethymnon: dagtocht Samariakloof met ophaalservice

5. Vanuit Rethymnon: dagtocht Samariakloof met ophaalservice

Maak een dagtrip vanuit Rethymnon en ga op avontuur in de buitenlucht in Nationaal park Samariakloof. Wandel in je eigen tempo met een gids over rotsen en stenen, door een bos van duizend jaar oude bomen, langs een rivier en langs zoetwaterbronnen. Kijk uit naar in het wild rondzwervende berggeiten. De dagtour naar de Samariakloof begint met een ophaalservice die je naar Omalos, in het hart van de Witte bergen, brengt en waar je voor de wandeltocht eerst kunt genieten van een ontbijt. Daag jezelf uit met een wandeling van 17 kilometer over rotsachtig terrein. Je wordt vergezeld door een professionele berggids die Engels, Duits en Grieks spreekt. Laat je informeren over de wandeltocht, en haal de kaartjes voor de entree en de veerboot op bij de gids. Deze kosten dienen bij aankomst te worden betaald aan de gids. Na het ontbijt ga je de Samariakloof in. Loop in je eigen tempo, met achteraan een Engelssprekende gids die je kan helpen als dat nodig is. Aan het einde van de tocht bezoek je het dorp Agia Roumli, waar je een aantal tavernes, bars en winkels vindt. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen of te lunchen. Er wordt een ontmoetingsplaats geregeld zodat je je tickets voor de veerboot kunt ophalen bij de gids. Aan het eind van de middag stap je op een boot die je van Agia Roumeli naar Sfakia brengt, waar de bus wacht om je terug te brengen naar het ophaalpunt.

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

6. Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtocht met een rondvaartboot vanuit de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en de Balos-lagune. Vaar langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in het kristalheldere water, en bezoek het Gramvousa Fort - een kasteel dat een ongelooflijk panoramisch uitzicht biedt. Vertrek uit de haven van Kissamos en vaar voor ongeveer een uur in de baai. Je nadert het eiland Gramvousa en vervolgens de lagune van Balos of vice versa, afhankelijk van de route. Vaar tegen een adembenemende achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en het oneindige blauw. Maak kans een grote grot te zien, waarvan wordt gedacht dat het een eeuwenoude scheepswerf is.  Aan het eind van de baai vaar je tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap met op de achtergrond Valenti, Pontikonisi, de Balos-lagune en Imeri Gramvousa. Kom aan in de kleine haven van Gramvousa en breng hier de komende 1.5 uur door. Geniet van de magische omgeving gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt gesierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland, dat boven op een steile rots ligt. Je kunt zwemmen in het gebied naast de kerk van Agioi Apostoloi, op het schip blijven om te ontspannen, of plezier maken op de waterglijbaan. Na een stop in Gramvousa stap je weer op de boot en vaar je terug naar de Balos-lagune.Deze exotische strandlagune, die op de lijst van 's werelds beste stranden staat, bevindt zich tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Kies om te zwemmen in het turkooisblauwe water, ontspan op het roze zandstrand, of bewonder de natuurlijke schoonheid, de rotsen en de kliffen die boven je uitsteken tijdens jouw 2.5 uur aan het strand.

Van Agios Nikolaos: dagtocht naar Santorini

7. Van Agios Nikolaos: dagtocht naar Santorini

Ervaar de iconische dorpjes op de kliffen met uitzicht op de Egeïsche Zee tijdens een begeleide dagtocht naar Santorini. Transfer van Rethymno of Agios Nikolaos naar een luxe catamaran. Geniet van het uitzicht op de caldera, bekijk de pastelkleurige huizen van Oia en wandel door de straten van Fira. Begin uw dagtrip vanuit Kreta in de haven van Rethymno of Agios Nikolaos, of kies ervoor om u op te halen bij uw hotel in een voertuig met airconditioning en bewonder de blauwe en witte gebouwen die typisch zijn voor het eiland op weg naar de haven. Klim aan boord van een luxe, snelle catamaran en reis naar Santorini. Bij aankomst in de haven van Athinios maakt u een rondrit over het eiland met een bus met airconditioning. Leer meer over de geschiedenis van een van de meest romantische eilanden in Griekenland vanuit je gids. Reis door het prachtige landschap op weg naar het dorp Oia op het noordelijkste puntje van het eiland. Het dorp is gebouwd op de rand van een vulkanische caldera en biedt een prachtig uitzicht op de blauw-witte huizen langs de heuvel. Ga verder naar Fira en krijg voldoende vrije tijd om de hoofdstad van het eiland te verkennen. Wandel door de pittoreske steegjes en geniet van het uitzicht op de typische architectuur van de Egeïsche Zee. Blader door de winkels of geniet van een drankje aan een bar met een prachtig uitzicht op de vulkaan en de kliffen van de caldera. U kunt ook per boot naar de caldera reizen (afhankelijk van beschikbaarheid) om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Vertrek 's avonds naar Kreta voor de terugreis naar de haven van Rethymno, waar de tour eindigt. Als u ervoor kiest om transfers op te nemen, wordt u afgezet bij uw hotel.

Vanuit Kreta: Rondleiding door het eiland Santorini

8. Vanuit Kreta: Rondleiding door het eiland Santorini

Geniet van een rondreis naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en mythologie van dit eiland. Maak foto's van de beroemde Egeïsche architectuur en smalle, kronkelende straatjes van Santorini. Reis naar de haven van Heraklion, waar u op een hogesnelheidsboot naar Santorini vertrekt. Geniet van het uitzicht op de oceaan tijdens de 2,5 uur durende cruise naar het eiland en haal een snack op bij de bar aan boord. Aankomst in Port Athinios en spring aan boord van de bus voor de rondleiding. Reis 40 minuten naar Oia, waar je de blauw-witte huizen zult bewonderen die over de kliffen zijn gebouwd. Leer meer over de stad voordat je geniet van vrije tijd om de vulkanische caldera in je eigen tempo te bewonderen. Reis vervolgens 30 minuten naar Fira, de belangrijkste stad van Santorini, gebouwd op de rand van een 300 meter hoge klif. Bekijk de smalle straatjes, witte gewelfde huizen en felblauwe koepels. Heb de mogelijkheid om vanuit Fira een cruise te maken in een houten boot naar de vulkaan en warmwaterbronnen (tegen betaling) of besteed meer tijd aan het verkennen van de stad. Keer terug naar Port Athinios waar uw gids u zal helpen aan boord van de retourveerboot. Geniet van het uitzicht in de late namiddag op de boot voordat je aankomt in de haven van Heraklion.

Van Georgioupolis: quad ATV-safari van een halve dag

9. Van Georgioupolis: quad ATV-safari van een halve dag

Ontdek de bergen van Kreta en ervaar het besturen van een 450cc ATV-quad 's ochtends of' s avonds. Voel de frisse lucht op je gezicht terwijl je ondiepe rivieren oversteekt en verborgen heuvels en kleine kloven verkent die alleen bekend zijn bij de lokale herders. Laat u betoveren door het veranderende landschap van Kreta en beleef gegarandeerd plezier tijdens het rijden op de onverharde wegen. Je wordt vergezeld door een ervaren gids die je kennis laat maken met prachtige Kretenzische landschappen en je zal vermaken met fascinerende lokale verhalen en de Kretenzische cultuur. Deze perfecte vakantie zal u en uw gezin een schat aan herinneringen geven om te delen en op terug te kijken.

Van Kissamos: zeilcruise Balos Gramvousa met lunch

10. Van Kissamos: zeilcruise Balos Gramvousa met lunch

Geniet van een ontspannende cruise langs de Egeïsche zee en bewonder een prachtig uitzicht terwijl je vaart naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Neem de tijd om te zwemmen en deze ongelooflijke locaties in je eigen tempo te verkennen. Begin uw ochtend in de haven van Kissamos en stap aan boord van een privézeilboot. Nadat je de veiligheidsprocedures aan boord van je ervaren schipper hebt geleerd, vaar je op een privécruise naar Balos Lagoon en Gramvousa Island. Ontspan aan boord terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht op de Kretenzische kust. Leer een beetje over zeilen tijdens de reis met de hulp van uw schipper. Na 1,5 uur op zee bereikt u de lagune van Balos. Geniet van de zon aan de ongerepte kusten van Balos Beach of ga zelfs zwemmen in het heldere water. Volgende stop: Gramvousa-eiland. Wandel naar het buitengewone kasteel dat hoog op het eiland is gebouwd en bewonder van bovenaf een panoramisch uitzicht op de horizon. Neem de tijd om dit ruige eiland te verkennen of oefen je snorkelen. Ontspan 's middags aan dek en geniet van een heerlijke lunch aan boord. Als het te warm is, neem dan een pauze in de hutten. Bewonder nogmaals het prachtige uitzicht op de zee terwijl je naar de haven vaart.

Beschikbare activiteiten

  • Egeïsche vaartochten
  • Wijn, olijfolie & meer uit Kreta
  • Op verkenning op Kreta
  • Kreta op wielen
  • Knossos, Minoïsche pracht & meer
440 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 28

Veelgestelde vragen over Kreta

Welke topattracties zijn een must-see in Kreta?

Overzicht activiteiten in Kreta

Wil je alle activiteiten in Kreta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kreta

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.195 beoordelingen

We hebben een geweldige tijd gehad tijdens deze excursie! De gids was zeer informatief en maakte instructies duidelijk om ons allemaal veilig door de kloof te krijgen. De wandeling zelf is niet al te inspannend, hoewel sommige oudere mensen in onze groep er moeite mee leken te hebben. Het bestaat voornamelijk uit losse stenen en grind van allerlei verschillende groottes, dus het is gemakkelijk om het evenwicht te verliezen. Het geheel gaat ook bergafwaarts. Nadat iedereen door de kloof was gekomen, namen we nog een rit van 20 minuten naar een klein stadje aan de kust en kon je ongeveer 2 uur eten en zwemmen op het strand voordat je terugkeerde naar de bus. Het hele ding ging van ongeveer 9.30 uur tot 18.00 uur toen we werden teruggebracht naar ons hotel vanwege de 1,5 uur durende busrit enkele reis. Al met al een geweldige ervaring en het geld meer dan waard voor een hele dag vol avontuur. Zorg dat je veel water, snacks, goede schoenen en contant geld meeneemt voor de toegangsprijs (2,

Leuke boottocht met uitleg zo nu en dan. Snorkelen geen vis gezien, maar denk te ver uit de kust. Boot heeft goede voorzieningen.

the guide and bus driver were great! the hike trough the gorge was harder than expected, don't underestimate it!

mooie reis met een uitstekende gids die georganiseerd was en veel informatie gaf over Creta met passie

Zeer de moeite, zelfs voor onervaren wandelaars zoals ik… Wel 2 dagen lopen als een oudje erna…