Ontdek het beste van
Kribbeplein, Bethlehem

Kribbeplein, Bethlehem: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

Tijdens deze dagtour door het Heilige Land wordt u opgehaald bij uw hotel in Tel Aviv in een comfortabele bus met airconditioning en reist u langs snelweg nr. 1 naar Jeruzalem. Je wordt de hele dag begeleid door een deskundige, professionele gids. Je zult genieten van een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Terwijl je door de Kidron-vallei reist, kun je genieten van het uitzicht op de Tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk komt u via de plaatselijke bazaar op het Westelijke of Klaagmuurplein. Bekijk de christelijke wijk en de kruisweg, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de Heilig Grafkerk, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat "stad van het brood" betekent, was volgens de christelijke traditie de geboorteplaats van Jezus. Je rit naar Bethlehem brengt je via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Voordat je de tour voltooit, bezoek je St' Catharine - een rooms-katholieke kerk. U zult genieten van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugreis naar Tel Aviv.

Vanuit Jeruzalem: Halve dag rondleiding door Bethlehem

Vanuit Jeruzalem: Halve dag rondleiding door Bethlehem

Je verzamelt in het David Citadel Hotel en vanaf daar begin je aan de 3 tot 5 uur durende tocht (de duur is afhankelijk van het seizoen). Je verkent een aantal van de religieuze hoogtepunten van Bethlehem, waaronder de Geboortekerk, Catharinakathedraal en het Herdersveld. Allereerst bezoek je de 1500 jaar oude Geboortekerk waar Jezus is geboren. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de oude stad van Bethlehem, compleet met het Mangerplein. Dan maak je een rit door de stad Bethlehem en Beit Sahour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een speciaal bezoek aan de Melkgrot behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een uitstapje naar het Herdersveld waar de engelen de geboorte van Jezus Christus voor het eerst aankondigden.

Jeruzalem en Bethlehem Volledige dagtour vanuit Tel Aviv

Jeruzalem en Bethlehem Volledige dagtour vanuit Tel Aviv

Deze dagtour neemt je mee naar de heiligste van alle heilige steden, een spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld, het jodendom, het christendom en de islam. De oude stad dateert van meer dan 4 millennia en zit zo vol met bezienswaardigheden dat het bezoekers van over de hele wereld trekt, ongeacht hun spirituele neigingen. Je reist met een door de overheid erkende gids in comfortabele voertuigen met airconditioning, hoewel er wat gewandeld zal worden, dus bereid je voor. Je stopt bij de Olijfberg om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stoffige stad beneden. Betreed de oude stad en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Tempelberg en de Rotskoepel. Loop door de Joodse en Armeense wijk en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar op de Joodse wijkstraat. Ga door de bazaar naar de Westelijke Muur, of Kotel, en ga verder langs de Via Dolorosa om de Heilig Grafkerk te bezoeken, ook bekend als de Kerk van de Wederopstanding en waarvan wordt gezegd dat het de plaats is waar Jezus is begraven en is herrezen. Een essentieel bedevaartsoord voor christenen sinds ten minste de 4e eeuw, wat je ook gelooft, de sfeer is fascinerend. Als je Jeruzalem achter je laat, rijd je naar Bethlehem om een overzicht te krijgen van Shepherds' Field en om de Geboortekerk te bezoeken, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. Gelegen op de Westelijke Jordaanoever in Palestina, is de stad sterk afhankelijk van het toerisme en duizenden komen elk jaar om te aanbidden of gewoon te kijken op het Manger's Square waar Jezus zou zijn geboren. Het plein is nu autovrij en wordt omringd door straten die naar de Heer zijn genoemd, waaronder Star Street en Nativity Street. Het is ook de thuisbasis van de enige moskee van de stad en het Palestijnse Vredescentrum. Neem even de tijd om na te denken of ga langs bij een van de handwerkwinkels, voordat u terugkeert naar Tel Aviv, Netanya of Herzliy.

Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Bethlehem Halve dag privétour

Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Bethlehem Halve dag privétour

Dompel jezelf onder in de religieuze geschiedenis van Bethlehem tijdens een privétour van een halve dag met vervoer heen en terug vanuit Jeruzalem of Tel Aviv. Bezoek belangrijke religieuze plaatsen, waaronder de Geboortekerk, St. Catherine en Shepherds Field. Geniet van het ophalen van je hotel in Jeruzalem of Tel Aviv en ontmoet je gids bij aankomst op de Westelijke Jordaanoever. Begin met een rondleiding door de 1500 jaar oude Geboortekerk, gelegen op de plaats waar Jezus werd geboren. Geniet van het prachtige uitzicht op de oude stad van Bethlehem, inclusief het bruisende Manger-plein. Maak vervolgens een rit door Bethlehem en Beit Sahour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving. Stop bij een olijfhoutfabriek in Beit Sahour om lokale ambachtslieden houten sculpturen te zien maken. Bezoek de Milk Grotto Church en leer meer over de historische nalatenschap. Bezoek ten slotte de Church of Shepherds Field, waarvan wordt gezegd dat deze zich bevindt op de plaats waar de engelen voor het eerst de geboorte van Jezus aankondigden. Na je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Jeruzalem of Tel Aviv.

Dagtour Jeruzalem en Bethlehem vanuit Jeruzalem

Dagtour Jeruzalem en Bethlehem vanuit Jeruzalem

Deze dagtour is een perfecte manier om het Heilige Land te ontdekken. Onder leiding van een professionele gids verken je de religieuze stad Jeruzalem en ontdek je Bethlehem, de thuisbasis van een van de oudste christelijke gemeenschappen ter wereld. Beginnend in Jeruzalem, bezoekt u de berg Scopus, vanwaar u kunt genieten van een schilderachtig uitzicht over Jeruzalem en de tempel van de berg Esplanade. Als je door Jeruzalem reist door de Kidron-vallei, ontdek je de oude stadsmuren en geniet je van het uitzicht op de tuin van Gethsemane. Jeruzalem is een heilige stad van de islam, het christendom en het jodendom, en je gids neemt je mee naar verschillende buurten die belangrijk zijn voor elke religie. In de Armeense wijk verken je de bazaar die naar het Klaagmuurplein leidt. In de christelijke wijk ziet u de kruiswegstaties en de kerk van het Heilig Graf, die wordt beschouwd als de plaats waar Jezus werd gekruisigd. Ten slotte loop je langs de Byzantijnse Cardo, een 1700 jaar oude straat, om de gerestaureerde Joodse wijk te bereiken. Om je tour in Bethlehem voort te zetten, passeer je een Palestijnse grensovergang en wissel je van bus om je tour voort te zetten met een deskundige Palestijnse gids. Volgens de christelijke traditie was Bethlehem de geboorteplaats van Jezus. Je gids neemt je mee naar de Geboortecirkel en de Geboortekerk. Vanaf daar ziet u de grot waar Jezus werd geboren, en het Manger-plein, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Als je tour ten einde loopt, kun je op de terugweg naar Jeruzalem genieten van een prachtig uitzicht op de Shepherd's Fields.

Vanuit Jeruzalem: trip van halve dag naar Bethlehem

Vanuit Jeruzalem: trip van halve dag naar Bethlehem

Deze excursie van een halve dag neemt je mee naar het hart van het bijbelse verhaal van de geboorte van Christus. Rijd naar Bethlehem om een overzicht te krijgen van het Herdersveld en om de Geboortekerk te bezoeken, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. Gelegen op de Westelijke Jordaanoever, is de stad sterk afhankelijk van het toerisme en duizenden komen elk jaar om te aanbidden of gewoon te kijken op het Manger's Square, waar Jezus zou zijn geboren. De stad is de geboorteplaats van koning David en betekent 'Broodstad', als resultaat van de tarweoogst die in de regio groeide. Volgens de christelijke traditie is het de plaats van de geboorte van Jezus. Je bezoekt de Geboortekerk en de grot waar Jezus werd geboren. Ga verder naar Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Tegenwoordig is het ook de thuisbasis van de moskee van Omar, een belangrijke plek voor de vele moslims die in de stad wonen. Verken de Griekse en de katholieke kerk. Je krijgt een overzicht van Shepherd's Fields en bezoekt de kerk voordat je terugkeert naar Jeruzalem. De tour eindigt om ongeveer 13:30 uur in het David Citadel Hotel in Jeruzalem.

Vanuit Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & Qasr al-Yahud

Vanuit Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & Qasr al-Yahud

Daal af naar de woestijn van Judea en zie onderweg de herberg van de barmhartige Samaritaan. Kijk uit over het opmerkelijke maanlandschap van de adembenemende woestijn van Judea. Ga verder naar Jericho, de oudste stad ter wereld. Stop bij Zacheüs' Sycamore om een van de oudste Sycamore-bomen te zien, die Zacheüs beklom om Jezus te spotten. Bezoek de heuvel van het oude Jericho, waar 25 oude steden werden blootgelegd. Betreed Jericho, dat werd gesticht in 8000 voor Christus en de oudste Joodse nederzetting is, veroverd door Jozua en Israël in 1200 voor Christus. Stop voor een overzicht van de berg Temptation, waar Satan probeerde Jezus te verleiden, en bekijk de oase van Jericho en de bron van Elisa. Vertrek vanuit Jericho om naar de Judese bergen en de stad Bethlehem te reizen. Bezoek Bethlehem, de geboorteplaats van koning David, wiens naam letterlijk vertaald wordt als "Stad van het brood", vanwege de tarweoogst die in de regio groeide, de stad waar het volgens de christelijke traditie de geboorteplaats van Jezus is, en ongetwijfeld een van de meest bijbelse plaatsen op aarde. Ontdek de Geboortekerk en de grot waar Jezus werd geboren. Zie Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Verken de Griekse en de katholieke kerk voordat je verder gaat met een overzicht van Shepherd's Fields. Geniet van retourtransfers vanuit Jeruzalem en de diensten van een Engelssprekende gids, tijdens deze essentiële rondleiding langs bijbelse locaties en fantastische panoramische uitzichten.

Halve dag Geboortekerk en Bethlehem Tour

Halve dag Geboortekerk en Bethlehem Tour

De meeste reizigers komen weg uit Bethlehem en zeggen dat ze niet genoeg tijd in de Geboortekerk hebben kunnen doorbrengen - deze tour is speciaal met dit in gedachten gemaakt. Deze tour is een uitstekende keuze voor diegenen die in Tel Aviv verblijven en Bethlehem willen verkennen, maar vooral de Geboortekerk zoveel mogelijk willen verkennen, samen met een deskundige gids. De Geboortekerk werd in de 4e eeuw gebouwd op de plaats waar Jezus werd geboren en is de oudste complete kerk in de christelijke religie. Het werd gebouwd boven de grot die werd vereerd als de geboorteplaats van Christus, en werd gespaard door de Perzen toen ze een mozaïek op een binnenmuur zagen met de afbeelding van de drie wijzen in Perzische kleding. De huidige Geboortekerk is koel en donker, het interieur kaal, zonder kerkbanken. Het is gehuld in muurmozaïeken uit de 12e eeuw met afbeeldingen van heiligen, engelen en kerkenraden, die hun glans hebben hersteld. Bij de restauratie werd zelfs een 2 meter lang mozaïek van een engel blootgelegd dat eeuwenlang verloren was gegaan. Valluiken in de vloer laten ook een glimp opvangen van de mozaïekvloer van de basiliek van Constantijn. Na een uitgebreid bezoek aan de Geboortekerk, zal uw gids samen met u de rest van Bethlehem verkennen, te beginnen met de Kerk van de Herder, waar de engelen de geboorte van Christus aankondigden. Bezoek vervolgens een olijfhoutfabriek, evenals Manger Square en enkele van Banksy's kunst aan de muur van Bethlehem.

Dagtour Jeruzalem en Bethlehem vanuit Jeruzalem

Dagtour Jeruzalem en Bethlehem vanuit Jeruzalem

Geniet van een dagtour door Jeruzalem en Bethlehem en ontdek de heiligste heilige steden en het spirituele heiligdom van 3 grote religies met een geschiedenis die meer dan 4 millennia teruggaat. Begin met het rijden naar de Olijfberg voor een panoramisch uitzicht op de oude stad van Jeruzalem. Stop bij de berg Sion om het graf van koning David, de kamer van het laatste avondmaal en de abdij van Dormition te zien. Bezoek vervolgens de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad, zoals de Klaagmuur. Wandel door de Joodse en Armeense wijken met uw door de overheid erkende gids en bekijk de gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo. Vervolg over de Via Dolorosa naar de kerk van het Heilig Graf, waar Jezus werd begraven en herrees. Rijd naar Bethlehem om een overzicht te krijgen van het herdersveld en bezoek de Geboortekerk, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld en de plaats van de geboorte van Jezus. Geniet van de levendige sfeer op Manger's Square voordat je terugkeert naar je hotel.

Van Tel Aviv: halve dag historische rondleiding door Bethlehem

Van Tel Aviv: halve dag historische rondleiding door Bethlehem

Reis naar het hart van het bijbelse verhaal van de geboorte van Christus tijdens deze begeleide excursie van een halve dag vanuit Tel Aviv. Rijd naar Bethlehem om inzicht te krijgen in Shepherds' Field en bezoek de Geboortekerk, een van de oudste continu werkende kerken ter wereld. De stad, gelegen op de Westelijke Jordaanoever, is de geboorteplaats van koning David en betekent "Stad van het brood" als resultaat van de tarweoogst die in de regio groeide. Breng een bezoek aan de Geboortekerk en de grot waar Maria volgens de christelijke traditie het leven schonk aan Jezus. Ga verder naar Manger Square, de thuisbasis van de moskee van Omar, een belangrijke plek voor de vele moslims die in de stad wonen. Verken Shepherds' Field door het minder bekende Grieks-orthodoxe klooster te zien. Bezoek vervolgens de rooms-katholieke Shepherds' Field-kapel waar engelen voor het eerst de geboorte van Christus aankondigden. Na een overzicht van het bedevaartscentrum te hebben gekregen, sluit u de tour in Jeruzalem af.

Alle activiteiten

33 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De topbezienswaardigheden in Bethlehem

Activiteiten in Kribbeplein, Bethlehem

Rondleidingen in Palestina

Wat te doen in Palestina

Andere activiteiten in Kribbeplein, Bethlehem

Wil je alle activiteiten in Kribbeplein, Bethlehem bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kribbeplein, Bethlehem

Gemiddelde beoordeling

4.6
(265 beoordelingen)

Het was een goede tour en waar voor uw geld. We hadden een geweldige gids die over veel dingen sprak over de cultuur, geschiedenis en religie. Ik was bij mijn oudste moeder, die gedeeltelijk gehandicapt is, en ze werd heel goed behandeld.

Claude, onze Duitstalige gids was geweldig! Van alle tours vonden wij deze de beste. Claude, als je dit leest, laat dan alsjeblieft je PayPal achter zodat ik je een tip kan geven voor je geweldige tour. heel dierbaar bedankt!

Geweldige rondleiding. Daniel en Miriam deden hun best om elke plaats die we bezoeken uit te leggen. Heilig Grafkerk Bezoek was een beetje chaotisch vanwege lange rijen. ik zou deze tour aanbevelen.

De hele dag was zeer goed georganiseerd. Itimar was een uitstekende gids. Zeer deskundig en een geweldig gevoel voor humor! Zeer gastvrij tijdens een lange dag. Zou het zeker aanbevelen.

De rondleiding was erg goed! Elias maakte de ervaring heel bijzonder met zijn leuke geest! Het is de moeite waard