Kies data

Dingen om te doen Krk

Verwacht watersporten, mysterieuze grotten, natuurwonderen en avontuur op het grootste eiland van Kroatië.

Krk: De beste dingen die je niet wil missen

Baška: boottocht op het eiland Rab en de Zavratnica-fjord met lunch

1. Baška: boottocht op het eiland Rab en de Zavratnica-fjord met lunch

Breng een dag op het water door met deze boottocht vanuit Baška. Zie het eiland Grgur waar een politieke gevangenis stond, eet je vulling van verrukkelijke gerechten met een lunchbuffet op het eiland Rab en bekijk de overblijfselen van een gezonken schip in de Zavratnica-fjord. Ontmoet je gids 's ochtends in Baška en spring aan boord van een ruime en comfortabele boot. Voel de wind door je haren terwijl je ontspant in het overdekte zitgedeelte op weg langs het eiland Grgur, waar vroeger een politieke vrouwengevangenis stond. Ga verder naar de stad Rab waar je wat vrije tijd hebt om deze 3000 jaar oude stad te ontdekken. Ga zitten voor een verrukkelijk lunchbuffet met gerechten zoals gebak, fruit en ijs in een plaatselijk hotel in Rab voordat u naar de Zavratnica-fjord gaat. Bekijk de overblijfselen van een schipbreuk uit de Tweede Wereldoorlog bij de Zavratnica-fjord. Stop om te zwemmen in de turquoise wateren terwijl je omhoog kijkt naar de dramatische Velebit-bergen die je omringen. Glijd nog een keer langs het eiland Grgur op de weg terug naar je ontmoetingspunt in Baška in het avondlicht.

Krk-eiland: ziplining-tour

2. Krk-eiland: ziplining-tour

Begin je ziplining-avontuur bij de zipline-basis in de buurt van het monument van de Glagolitic Alley. Hier krijgt u een zipline-veiligheidsharnas en extra ziplining-uitrusting. Reis daarna per jeep naar het startpunt van de zipline, waar je wordt geïnformeerd over hoe je moet ziplinen en veiligheidsmaatregelen moet nemen. Leer hoe je in apenstijl tokkelt op een zogenaamde baby-zipline voordat je aan de tokkelbaan begint. Zodra iedereen vertrouwd is met het gebruik van de zipline, begint de groep aan de tour. De tokkelbaantour bestaat uit 8 tokkelbanen, waarbij de langste tokkelbaan 700 meter lang is. Geniet van het adembenemende uitzicht op het eiland Krk terwijl je langs de tokkelbaan reist. Onderweg word je begeleid door 2 instructeurs en heb je de kans om geweldige foto's te maken tijdens de tour. Nadat iedereen de 8 kabelbanen heeft voltooid, wordt u teruggebracht naar de basis.

Krk: wijnmakerijtour en proeverij in familiebezit

3. Krk: wijnmakerijtour en proeverij in familiebezit

Ontmoet een wijnmaker die de familietraditie van wijnproductie heeft voortgezet tijdens deze wijnmakerijtour op het eiland Krk. Hoor het verhaal van hoe de vader en zoon allebei dezelfde naam delen en een passie hebben voor het maken van uitstekende wijn. Laat u begroeten door uw gastheer bij de wijnmakerij. Ontdek hoe deze familie ervaring, traditie en nieuwe technologieën heeft samengebracht om wijnen te creëren met lokale druivensoorten zoals zlahtina en sansigot. Luister naar het verhaal over hoe de wijn wordt geproduceerd terwijl je de kelder en het productiegebied betreedt. Maak een wandeling door de wijngaarden waar de druiven tot in perfectie rijpen in de rijke Kroatische zon. Volg je gastheer naar een terras met uitzicht op zee. Geniet van een begeleide proeverij van 7 verschillende heerlijke wijnen die in de wijnmakerij zijn geproduceerd. Proef lokale lekkernijen met de wijn zoals kaas, broodstengels, olijven en snoep.

Vanuit Rijeka: rondreis over Krk, het Gouden Eiland

4. Vanuit Rijeka: rondreis over Krk, het Gouden Eiland

Van alle 1185 Kroatische eilanden staat het eiland Krk bekend als het Gouden Eiland. In het hart van de Kvarnergolf ligt deze onder toeristen zeer geliefde bestemming. Het milde Middellandse Zeeklimaat, de goede ligging en de mooie natuur én cultuur leverden het eiland zelfs in de oudheid al de bijnaam 'gouden eiland' op.  Ontdek, samen met een deskundige gids, de verborgen parels van dit charmante eiland. Doorkruis mooie, diverse landschappen en bezoek monumenten van duizend jaar oud. Adem de frisse zeewind in op de romantische wandelpaden langs de kust of op een van de rotsachtige herderspaadjes Ook kun je de magische smaken van de eilandkeuken proeven, vanzelfsprekend met een heerlijke huisgemaakte wijn. Tijdens deze rondreis zie je de belangrijke plekken in de oude stad en ontdek je het cultureel en historisch erfgoed van het eiland.

Beschikbare activiteiten

  • Adriatische vaarten & meer
  • Adriatisch zeeleven
  • Adrenaline in Kroatië
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Krk

Welke topattracties zijn een must-see in Krk?

De topattracties in Krk zijn:

Overzicht activiteiten in Krk

Wil je alle activiteiten in Krk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.