Krka National Park: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Split: tour Krka-watervallen met boottocht en zwemmen

1. Split: tour Krka-watervallen met boottocht en zwemmen

Ga mee met een tour naar de Krka-watervallen vanuit Split met de bus of upgrade je ervaring met privévervoer per auto. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de watervallen van Nationaal park Krka en luister naar de verhalen van de lokale gids over deze natuurlijke plek. Na een rit van 90 minuten vanuit Split in een bus met airconditioning ontdek je de sprookjesachtige en zeer gewilde attractie, die midden in een van de zonnigste gebieden van Kroatië ligt. De eerste stop is het schilderachtige stadje Skradin, waarvan de oorsprong teruggaat tot de oudheid. Na een panoramische boottocht van 30 minuten door de magische entree van het park bereik je de Skradinski Buk-waterval, een overweldigend hoogtepunt van de tour. Ook kun je meer te weten komen over de locatie, waaronder de geschiedenis, tijdens een rondleiding door het park. In totaal ben je 3 uur in het park, zodat je het meeste uit deze wonderlijke ervaring kunt halen - van picknicken, kunstzinnige foto's maken tot gewoon alles in je opnemen. Ga verder naar het pittoreske stadje Primosten, waar je een aantal van de mooiste stranden van Kroatië vindt. Geniet van 2 uur vrije tijd om te zwemmen, of verken de schilderachtige geplaveide straten van de oude stad. Je hebt de mogelijkheid om aan een wijnproeverij deel te nemen.

Vanuit Split: Krka-watervallen en proeverij van wijn en spijs

2. Vanuit Split: Krka-watervallen en proeverij van wijn en spijs

Bezoek Nationaal park Krka tijdens een dagtocht vanuit Split. Reis in een bus met airconditioning, geniet van een ontspannende boottocht naar Skardin, bezoek een lokale wijnmakerij en nog veel meer. Kom naar het ontmoetingspunt in Split waar je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning stapt om aan de tour te beginnen. Bij aankomst in het park wandel je over het houten pad door het park en verken je een groene oase met inheemse vogelsoorten, vissen en vlinders. Bezoek het prachtige etnische dorp en bekijk de traditionele klederdracht en ambachten, het kleine huis gewijd aan Nikola Tesla en oude watermolens. Dan gaat de tocht verder naar de waterkrachtcentrale van Jaruga, de op één na oudste waterkrachtcentrale ter wereld en de eerste in Europa. Nadat je met de gids tijd in het park hebt doorgebracht, maak je een boottocht naar Skradin. Maak een wandeling door het stadje, beklim het fort en geniet van het panoramische uitzicht, bestel een cocktail of lunch bij een van de bars en restaurants, of neem een frisse duik aan een strand in de buurt, waar de rivier de Krka en de zee bij elkaar komen. Bezoek ten slotte het dorp Plastovo en maak kennis met een van de plaatselijke wijnmakers. Proef fijne Dalmatische wijn, zelfgemaakte olijfolie, kaas en brood voordat je weer terugkeert naar Split.

Split: tour Krka-watervallen, boottocht en zwemmen

3. Split: tour Krka-watervallen, boottocht en zwemmen

Ontdek Nationaal park Krka tijdens een bustour vanuit Split. Luister naar de belangrijkste wetenswaardigheden over het nationale park van je gids, bezoek een klein etnodorp, geniet van de omgeving en ga naar de grootste waterval in het park, Skradinski Buk. Dan gaat de tocht verder naar de waterkrachtcentrale van Jaruga, de op één na oudste waterkrachtcentrale ter wereld en de eerste van Europa. Geniet van vrije tijd in het nationale park, leg mooie momenten vast en creëer herinneringen. Nadat je tijd in het park hebt doorgebracht met je gids, geniet je van een panoramische boottocht naar Skradin, een van de oudste steden aan de Kroatische kust. Maak een wandeling door de stadskern, breng een bezoek aan het kleine fort met een prachtig uitzicht, ga lekker lunchen of geniet van een duik aan het strand waar de rivier de zee ontmoet.

Krkawatervallen: budgetvriendelijke dagexcursie

4. Krkawatervallen: budgetvriendelijke dagexcursie

Je staat na een korte rit vanuit Split verstelt van de schoonheid van deze ongerepte natuur, frisse lucht en houten paden verspreid over het nationale park. Dit deel van Krka National Park is je kans om meer vertrouwd te raken met haar culturele kant en met haar flora en fauna. Terwijl je langs deze educatieve routes loopt, kun je van verschillende zichten op het Nationaal Park genieten. Na het verkennen van een prachtige natuur en verborgen pareltjes van het park, is het tijd voor het hoogtepunt van deze excursie, namelijk zwemmen in de natuurlijke poelen gevormd door de Krkarivier. Je zoekt je eigen plek op een groot groen gebied en dompelt jezelf onder in de adembenemende natuur. Krka National Park heeft een aangewezen gebied waar zwemmen is toegestaan. Je houdt tijd over voor de lunch, want het proeven van traditionele gerechten in deze omgeving is een must voor deze excursie. 

Vanuit Split: dagtrip Krka-watervallen met boottocht

5. Vanuit Split: dagtrip Krka-watervallen met boottocht

Zie de weelderige schoonheid van Nationaal park Krka tijdens een dagtocht vanuit Split of Trogir. Ontdek de prachtige watervallen, vogelrijke wetlands en een verbluffend mooie omgeving. Je verkent de beroemde Skradinski buk – een unieke travertijnbarrière, prachtig gebeeldhouwd door de natuur. Vertrek vanuit Split of Trogir en reis richting het park. Bij aankomst heb je tijd om op eigen gelegenheid over de goed georganiseerde paden te wandelen, en in je eigen tempo door de weelderige groene bossen te dwalen. Je wandelt naar een kleine verzameling gerenoveerde stenen huizen, werkplaatsen en andere authentieke gebouwen, waaronder een watermolen die het duurzame dorpsleven van eeuwen geleden laat zien. Ga naar beneden naar de rivier de Krka en pauzeer zo nu en dan om de educatieve kaarten en interessante informatie te lezen over de kruiden en diersoorten die in het park voorkomen. Je ontspant in de schaduw van de hoge bomen of gaat zitten aan de oevers van de rivier en ziet hoe het water er langs stroomt. Geniet vervolgens van een boottocht door de kloof van Krka, die je naar de stad Skradin brengt. Hier in het nationaal park heb je 2 uur de tijd om te ontspannen en te zwemmen. Neem vervolgens afscheid van dit stukje paradijs en stap weer in de bus. Reis terug naar Split en Trogir via schilderachtige en pittoreske Dalmatische dorpen.

Vodice: Boottocht Nationaal Park Krka-watervallen

6. Vodice: Boottocht Nationaal Park Krka-watervallen

Verken de watervallen van het Nationaal Park Krka tijdens deze begeleide boottocht vanuit Vodice. Laat de watervallen van het park je de adem benemen en passeer bezienswaardigheden zoals een Franciscaans klooster. Breng wat vrije tijd door in uw eigen tempo en geniet van het parkeren. Stap aan boord van een comfortabele boot en vaar door het Sint-Antoniuskanaal en bewonder het uitzicht op het Sint-Nicolaasfort als je de haven verlaat. Stop in Šibenik om verse mosselen te halen, voordat je de Šibenik-brug passeert. Verder langs de monding van de Krka-rivier naar het Prokljan-meer. Aankomst in het Nationaal Park Krka met 7 prachtige watervallen en kleine natuurlijke poelen. Ga naar de Skradinski Buk-waterval waar je een energiecentrale kunt bezoeken. Bekijk enkele cultuurhistorische monumenten, zoals een Franciscaans klooster en enkele oude watermolens. Heb genoeg vrije tijd om het park in zijn geheel te verkennen, waar je een restaurant kunt bezoeken voor de lunch of wat kunt gaan winkelen in de souvenirwinkels. Ga terug naar de boot om de terugreis te beginnen en keer in de vroege avond terug naar Vodice.

Vanuit Split: dagtocht Krka-watervallen & tour oude centrum Split

7. Vanuit Split: dagtocht Krka-watervallen & tour oude centrum Split

Ga op avontuur en verken het prachtige Nationaal park Krka-watervallen, een van de beroemdste natuurwonderen van Kroatië. Verken Skradinski Buk, een gebied met een oppervlakte van meer dan 110 vierkante kilometer waar 7 watervallen en een gevarieerde flora en fauna te vinden zijn. Je vertrekt vroeg in de ochtend vanuit het centrum van Split en stapt aan boord van een bus met airconditioning en gratis wifi. Onderweg naar het etno-dorp Lozovac zal de reisleider voordat je het park ingaat een aantal nuttige tips en inzichten met je delen. Je kunt kiezen voor een wandeltocht van 45 minuten met de gids of het park een paar uur alleen verkennen. Rijd in het hoogseizoen met de bus naar Primošten waar je 2 uur vrije tijd hebt. Geniet van een optionele wijnproeverij van 1 uur, ontspan met een duik, geniet van de lokale keuken of maak een schilderachtige wandeling door de middeleeuwse straten. Je komt rond 17:00 - 17:45 uur weer terug in Split. Kies in het laagseizoen voor een optionele wijnproeverij van 1 uur in de buurt van Skradin, breng wat tijd door in Skradin of gebruik je resterende tijd in het park. Je komt rond 16:00 - 16:15 uur weer terug in Split. Na terugkeer in Split kun je de oude binnenstad en het paleis van Diocletianus verkennen met een optionele wandeling met gids, die je elke dag tijdens je verblijf om 18:30 uur kunt maken.

Zadar: Krka-watervallen, eten en wijn proeven en rondleiding door de oude stad

8. Zadar: Krka-watervallen, eten en wijn proeven en rondleiding door de oude stad

Begin op avontuur en verken het prachtige Nationaal Park Krka-watervallen tijdens een dagtour vanuit Zadar. Verken het Skradinski Buk-gebied, de thuisbasis van 7 watervallen en een breed scala aan flora en fauna, proef lokale wijn en ontdek de oude binnenstad van Zadar. Begin 's ochtends vroeg vanuit het stadscentrum van Zadar en stap aan boord van een bus met airconditioning. Terwijl u rijdt, krijgt u nuttige tips en inzichten van uw gids. Kies tussen een wandeltocht van 45 minuten met je gids of verken het park op eigen gelegenheid gedurende 2 uur. Ga naar de pier voor een boottocht door de Krka-rivierkloof om de stad Skradin te bereiken, in het nationale park. Geniet van een uurtje ontspanning, neem een duik in de rivier de Krka, eet een lunch, drink een kopje koffie, ga naar het Skradin Oldtimer Museum of geniet gewoon van het omliggende landschap. Ga verder naar de wijnmakerij, waar een lokale sommelier u zal begroeten. Bezoek een klein dorp en proef fijne Dalmatische wijn, olijfolie en kaas. Ontdek vervolgens de watervallen en wandelpaden van het Nationaal Park Krka. Bezoek de historische steenwerkplaatsen en watermolens langs de rivier. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele en begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Split: tour Krka-watervallen met boot, zwemmen & vrije tijd

9. Split: tour Krka-watervallen met boot, zwemmen & vrije tijd

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum van Split tijdens een tour van een hele dag door een van de mooiste nationale parken van Kroatië, Krka. Vaar over het kalme water van de Krka-rivier tijdens een boottocht en geniet bij aankomst van vrije tijd in het park. Ontmoet je gids bij de Gouden Poort van het paleis van Diocletianus voor een transfer naar Nationaal park Krka. Je kunt ook rechtstreeks naar het park rijden in een privévoertuig, afhankelijk van de gekozen optie. Bij aankomst ga je naar het kleine stadje Skradin om een korte boottocht over de Krka-rivier te maken. Je stapt uit bij de Skradinski buk-watervallen en bewondert het grootste travertijn-cascadesysteem van Europa. Geniet van de frisse lucht en de wilde natuur, of ga naar het Etnomuseum in een van de oude molens. Bekijk de overblijfselen van oude nederzettingen en kleine stenen huizen, samen met de eerste hydro-elektrische krachtcentrale van Europa. Na het nationaal park bezoek je het zandstrand van Skradin voor een verfrissende rustpauze. Bezoek een lokale wijnmakerij en proef lokale wijnen en olijfolie, niet inbegrepen in de tourprijs.

Split: begeleide dagtrip Krka-watervallen met zwem- en boottocht

10. Split: begeleide dagtrip Krka-watervallen met zwem- en boottocht

Ervaar het wonder van het nationale park Krka. Bewonder de watervallen, maak een riviercruise en neem een duik in de rivier. Proef enkele verrukkelijke lokale wijnen bij wijnmakerij Ante Sladić Vino. Check in met je gids en stap aan boord van een bus naar Krka National Park. Krijg korting op toegang tot het park. Heb wat vrije tijd om de natuur van Krka National Park te verkennen. Maak een riviercruise van 30 minuten op de rivier de Krka richting de stad Skradin. Geniet van het strand en spring in de kristalheldere rivier de Krka. Na het strand maakt u een korte rit naar het charmante dorpje Plastovo. Ga naar de wijnmakerij Ante Sladić Vino. Proef enkele heerlijke lokale wijnen en ontdek waarom het gebied beroemd is om deze wijnen, of neem meer tijd op het strand. Rij terug naar Split. Kies tussen een groepsreis in de ochtend of de middag, of geniet van een meer persoonlijke ervaring met een privédagtour.

Datums kiezen

Krka National Park

Alle activiteiten

59 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Krka National Park

Meer zien

Andere activiteiten in Krka National Park

Wil je alle activiteiten in Krka National Park bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krka National Park

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.100 beoordelingen

Dit is een ideale tour voor degenen die niet te veel willen lopen, aangezien deze bij de top van de waterval afdaalt en je door het park naar de bodem loopt voordat je de boot pakt. De gids, Martin, was zeer behulpzaam en gaf alle nuttige informatie via een Watts-app. Precies de juiste hoeveelheid tijd - niet te vroeg beginnen, zodat u op tijd bij het ontmoetingspunt en terug in Split bent om van de avond te genieten.

Als je van mooie natuur houdt en ervan geniet, is dit een reis voor jou. Het landschap bij de watervallen is adembenemend, het pad is gemakkelijk te volgen en de plaats heeft dezelfde ouderwetse charme als de rest van het Split-gebied. Ik heb echt genoten van mijn dag en heb heel veel mooie foto's voor mijn reisdagboek. Dank je!

We hadden een uitstekende reis naar de Krka-watervallen. Gewoon geweldig Nationaal Park. Organisatie van vervoer ter plaatse, bus had een zeer goed comfort en ik voelde me de hele tijd veilig. Perfecte buschauffeur. Heel veel dank aan Lucija, onze gids van de dag! Ik voelde me altijd goed geïnformeerd!

mooie tour met een superleuke gids. wist heel veel te vertellen over geschiedenis, de natuur, leuke anekdotes en ook met humor. ( Dubrovna?). ook goede chauffeur en gezellige muziek onderweg

Super tour!!! Goed geregeld en goede wijnproeverij.