Ontdek het beste van
Krka National Park

Onze aanbevelingen voor Krka National Park

Split: Krka watervallen trip met boottocht en zwemmen

1. Split: Krka watervallen trip met boottocht en zwemmen

Ga mee met een tour naar de Krka-watervallen vanuit Split met de bus of upgrade je ervaring met privévervoer per auto. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de watervallen van Nationaal park Krka en luister naar de verhalen van de lokale gids over deze natuurlijke plek. Na een rit van 90 minuten vanuit Split in een bus met airconditioning ontdek je de sprookjesachtige en zeer gewilde attractie, die midden in een van de zonnigste gebieden van Kroatië ligt. De eerste stop is het schilderachtige stadje Skradin, waarvan de oorsprong teruggaat tot de oudheid. Na een panoramische boottocht van 30 minuten door de magische entree van het park bereik je de Skradinski Buk-waterval, een overweldigend hoogtepunt van de tour. Ook kun je meer te weten komen over de locatie, waaronder de geschiedenis, tijdens een rondleiding door het park. In totaal ben je 3 uur in het park, zodat je het meeste uit deze wonderlijke ervaring kunt halen - van picknicken, kunstzinnige foto's maken tot gewoon alles in je opnemen. Ga verder naar het pittoreske stadje Primosten, waar je een aantal van de mooiste stranden van Kroatië vindt. Geniet van 2 uur vrije tijd om te zwemmen, of verken de schilderachtige geplaveide straten van de oude stad. Je hebt de mogelijkheid om aan een wijnproeverij deel te nemen.

Vanuit Split: Krka watervallen, culinaire tour en wijnproeverij

2. Vanuit Split: Krka watervallen, culinaire tour en wijnproeverij

Bezoek Nationaal park Krka tijdens een dagtocht vanuit Split. Reis in een bus met airconditioning, geniet van een ontspannende boottocht naar Skardin, bezoek een lokale wijnmakerij en nog veel meer. Kom naar het ontmoetingspunt in Split waar je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning stapt om aan de tour te beginnen. Bij aankomst in het park wandel je over het houten pad door het park en verken je een groene oase met inheemse vogelsoorten, vissen en vlinders. Bezoek het prachtige etnische dorp en bekijk de traditionele klederdracht en ambachten, het kleine huis gewijd aan Nikola Tesla en oude watermolens. Dan gaat de tocht verder naar de waterkrachtcentrale van Jaruga, de op één na oudste waterkrachtcentrale ter wereld en de eerste in Europa. Nadat je met de gids tijd in het park hebt doorgebracht, maak je een boottocht naar Skradin. Maak een wandeling door het stadje, beklim het fort en geniet van het panoramische uitzicht, bestel een cocktail of lunch bij een van de bars en restaurants, of neem een frisse duik aan een strand in de buurt, waar de rivier de Krka en de zee bij elkaar komen. Bezoek ten slotte het dorp Plastovo en maak kennis met een van de plaatselijke wijnmakers. Proef fijne Dalmatische wijn, zelfgemaakte olijfolie, kaas en brood voordat je weer terugkeert naar Split.

Split: Krka watervallen tour, rondvaart en zwemmen

3. Split: Krka watervallen tour, rondvaart en zwemmen

Ontdek Nationaal park Krka tijdens een bustour vanuit Split. Luister naar de belangrijkste wetenswaardigheden over het nationale park van je gids, bezoek een klein etnodorp, geniet van de omgeving en ga naar de grootste waterval in het park, Skradinski Buk. Dan gaat de tocht verder naar de waterkrachtcentrale van Jaruga, de op één na oudste waterkrachtcentrale ter wereld en de eerste van Europa. Geniet van vrije tijd in het nationale park, leg mooie momenten vast en creëer herinneringen. Nadat je tijd in het park hebt doorgebracht met je gids, geniet je van een panoramische boottocht naar Skradin, een van de oudste steden aan de Kroatische kust. Maak een wandeling door de stadskern, breng een bezoek aan het kleine fort met een prachtig uitzicht, ga lekker lunchen of geniet van een duik aan het strand waar de rivier de zee ontmoet.

Split: Dagtrip Nationaal Park Krka met boottocht en zwemmen

4. Split: Dagtrip Nationaal Park Krka met boottocht en zwemmen

Na een korte rit vanuit Split zult u versteld staan van de schoonheid van deze ongerepte natuur, de frisse lucht en de houten paden verspreid over het Nationaal Park. Dit deel van het Krka Nationaal Park is jouw kans om meer vertrouwd te raken met de culturele kant en ook met de flora en fauna. Als u door deze educatieve routes wandelt, krijgt u de kans om vanuit verschillende gezichtspunten van het Nationaal Park te genieten. Nadat u de prachtige natuur en verborgen pareltjes van het park heeft ontdekt, is het tijd om te ontspannen onder het weelderige groen van het Nationaal Park. Vind je plek in een grote groene omgeving en dompel jezelf onder in de prachtige natuur. Beëindig uw Krka-watervallen-tour met een panoramische boottocht van de Skradinski Buk-waterval naar de stad Skradin, waar u de perfecte gelegenheid heeft om in kristalhelder water te zwemmen!

Vanuit Split: Tocht door het Nationaal Park Krka

5. Vanuit Split: Tocht door het Nationaal Park Krka

Ga met ons mee op een onvergetelijk avontuur en verken het prachtige Nationaal Park Krka Watervallen, een van de mooiste natuurwonderen van Kroatië. We bezoeken het Skradinski Buk gebied, dat meer dan 110 vierkante kilometer beslaat en waar zeven prachtige watervallen en een grote verscheidenheid aan flora en fauna te vinden zijn. Je vertrekt 's ochtends vroeg vanuit het centrum van Split en stapt in een bus met airconditioning, waar je ervaren reisleider/reisleidster handige tips en inzichten met je deelt terwijl we op weg zijn naar de stad Skradin. Onze gids zal toegangsbewijzen voor het park voor je regelen, zodat je de wachtrijen kunt vermijden en ontspannen aan je avontuur in het Krka Nationaal Park kunt beginnen. Als je het park binnenkomt na een boottocht, word je begroet met de verfrissende geur van de natuur en het geluid van de Skradinski Buk waterval. Dit deel van onze reis geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen een 45 minuten durende wandeltour met gids om van het prachtige landschap te genieten en meer te leren over de natuurlijke en historische betekenis van het park, of je kunt het park een paar uur op eigen houtje verkennen. Later zullen degenen die beslissen een optionele wijnproeverij van 30 minuten doen, terwijl het voor de rest de perfecte gelegenheid zal zijn om tot rust te komen en te ontspannen, of je er nu voor kiest om te zwemmen, van de lokale keuken te genieten of een mooie wandeling door de mooie straten van Skradin te maken. Om ongeveer 17:15/5:30 uur arriveren we weer in Split, met je hart en camera vol onvergetelijke herinneringen.

Vanuit Split & Trogir: Krka watervallen dagtocht met boottocht

6. Vanuit Split & Trogir: Krka watervallen dagtocht met boottocht

Zie de weelderige schoonheid van Nationaal park Krka tijdens een dagtocht vanuit Split of Trogir. Ontdek de prachtige watervallen, vogelrijke wetlands en een verbluffend mooie omgeving. Je verkent de beroemde Skradinski buk – een unieke travertijnbarrière, prachtig gebeeldhouwd door de natuur. Vertrek vanuit Split of Trogir en reis richting het park. Bij aankomst heb je tijd om op eigen gelegenheid over de goed georganiseerde paden te wandelen, en in je eigen tempo door de weelderige groene bossen te dwalen. Je wandelt naar een kleine verzameling gerenoveerde stenen huizen, werkplaatsen en andere authentieke gebouwen, waaronder een watermolen die het duurzame dorpsleven van eeuwen geleden laat zien. Ga naar beneden naar de rivier de Krka en pauzeer zo nu en dan om de educatieve kaarten en interessante informatie te lezen over de kruiden en diersoorten die in het park voorkomen. Je ontspant in de schaduw van de hoge bomen of gaat zitten aan de oevers van de rivier en ziet hoe het water er langs stroomt. Geniet vervolgens van een boottocht door de kloof van Krka, die je naar de stad Skradin brengt. Hier in het nationaal park heb je 2 uur de tijd om te ontspannen en te zwemmen. Neem vervolgens afscheid van dit stukje paradijs en stap weer in de bus. Reis terug naar Split en Trogir via schilderachtige en pittoreske Dalmatische dorpen.

Split: Krka-watervallen met boottocht, wijn en olijfolie

7. Split: Krka-watervallen met boottocht, wijn en olijfolie

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum van Split tijdens een tour van een hele dag door een van de mooiste nationale parken van Kroatië, Krka. Vaar over het kalme water van de Krka-rivier tijdens een boottocht en geniet bij aankomst van vrije tijd in het park. Ontmoet je gids bij de Gouden Poort van het paleis van Diocletianus voor een transfer naar Nationaal park Krka. Je kunt ook rechtstreeks naar het park rijden in een privévoertuig, afhankelijk van de gekozen optie. Bij aankomst ga je naar het kleine stadje Skradin om een korte boottocht over de Krka-rivier te maken. Je stapt uit bij de Skradinski buk-watervallen en bewondert het grootste travertijn-cascadesysteem van Europa. Geniet van de frisse lucht en de wilde natuur, of ga naar het Etnomuseum in een van de oude molens. Bekijk de overblijfselen van oude nederzettingen en kleine stenen huizen, samen met de eerste hydro-elektrische krachtcentrale van Europa. Na het nationaal park bezoek je het zandstrand van Skradin voor een verfrissende rustpauze. Bezoek een lokale wijnmakerij en proef lokale wijnen en olijfolie, niet inbegrepen in de tourprijs.

Vanuit Split: cruise naar Krka-watervallen & wandeling door Trogir

8. Vanuit Split: cruise naar Krka-watervallen & wandeling door Trogir

Breng een dag door in de natuur gecombineerd met sightseeing in de historische stad Trogir - de best mogelijke manier om jouw vakantiedag door te brengen, weg van de drukte van de stad. Na slechts 30 minuten rijden vanuit Split stop je om dit culturele UNESCO-erfgoed te verkennen. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids heb je een unieke kans om deze beroemde "museumstad" te verkennen. Als je door het historische centrum en de smalle straatjes loopt, voelt het alsof je terug in de tijd stapt, naar het oude Griekenland, Rome of Venetië. Ontdek middeleeuwse muren, klokkentorens, bewaard gebleven kastelen en kerken. Vol indrukken vervolg je jouw reis naar het Nationaal Park. Vanuit het stadje Skradin aan de rivier maak je een panoramische boottocht door de canyon van de Krka-rivier. Breng wat tijd door met jouw gids die je alle geheimen van dit verbazingwekkende gebied zal uitleggen terwijl je je een weg baant over de goed georganiseerde paden van het Krka Nationaal Park. Volg educatieve paden en vind het Ethno-dorp, oude watermolens, stenen huizen, souvenirwinkels, authentieke gebouwen en een restaurant. Breng jouw vrije tijd door in de schaduw van de hoge bomen en dompel je onder in de adembenemende natuur.

Zadar: Krka-watervallen, eten en wijn proeven en rondleiding door de oude stad

9. Zadar: Krka-watervallen, eten en wijn proeven en rondleiding door de oude stad

Begin op avontuur en verken het prachtige Nationaal Park Krka-watervallen tijdens een dagtour vanuit Zadar. Verken het Skradinski Buk-gebied, de thuisbasis van 7 watervallen en een breed scala aan flora en fauna, proef lokale wijn en ontdek de oude binnenstad van Zadar. Begin 's ochtends vroeg vanuit het stadscentrum van Zadar en stap aan boord van een bus met airconditioning. Terwijl u rijdt, krijgt u nuttige tips en inzichten van uw gids. Kies tussen een wandeltocht van 45 minuten met je gids of verken het park op eigen gelegenheid gedurende 2 uur. Ga naar de pier voor een boottocht door de Krka-rivierkloof om de stad Skradin te bereiken, in het nationale park. Geniet van een uurtje ontspanning, neem een duik in de rivier de Krka, eet een lunch, drink een kopje koffie, ga naar het Skradin Oldtimer Museum of geniet gewoon van het omliggende landschap. Ga verder naar de wijnmakerij, waar een lokale sommelier u zal begroeten. Bezoek een klein dorp en proef fijne Dalmatische wijn, olijfolie en kaas. Ontdek vervolgens de watervallen en wandelpaden van het Nationaal Park Krka. Bezoek de historische steenwerkplaatsen en watermolens langs de rivier. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele en begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Split/Trogir: Dagtrip Nationaal Park Krka met wijnproeverij

10. Split/Trogir: Dagtrip Nationaal Park Krka met wijnproeverij

Ontdek het Krka Nationaal Park tijdens een rondleiding vanuit Split of Trogir. Aanschouw de Skradinski Buk en de schoonheid van helder water. Je eerste stop is bij de Skradinski Buk waterval voor een rondleiding door de omgeving. Veel van de stenen huizen en watermolens zijn nu omgetoverd tot kleine musea met verschillende tentoonstellingen. Wandel door een netwerk van paden en houten bruggen bij de watervallen. Ontspan en zwem in Skradin. Daarna kun je in de plaatselijke konoba genieten van geselecteerde wijnen en heerlijke traditionele huisgemaakte gerechten zoals prosciutto, kaas en brood (optioneel). Tot slot keer je terug naar Split langs de prachtige kustweg, langs pittoreske dorpjes en eilanden.

Alle activiteiten

81 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Krka National Park

Wat zijn de topattracties van Krka National Park?

De topattracties van Krka National Park zijn:

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Krka National Park?

Andere activiteiten in Krka National Park

Wil je alle activiteiten in Krka National Park bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krka National Park

Gemiddelde beoordeling

4.6
(6.100 beoordelingen)

De reis was ongelooflijk. Had echt een geweldige gids Sanja en een ongelooflijke buschauffeur. Sanja was zeer informatief over de prachtige Kroatische landschappen en was zeer behulpzaam met alle vragen die we hadden. De wijnproeverij was voortreffelijk en ik had wat prosciutto en kaas bij deze wijn. Na de wijn waren de Krka-watervallen niet van deze wereld. We kregen voldoende tijd om het hele nationale park te zien en alles zonder haast in je op te nemen. Ik raad deze tour ten zeerste aan voor iedereen die naar Split reist. Je zal er geen spijt van krijgen

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, goed georganiseerde tour, Lydia de gids was zeer goed georganiseerd, erg aardig en duidelijk in het definiëren van dienstregelingen en routes. Het bezoek aan de watervallen is prachtig, de buslogistiek kan wellicht beter georganiseerd worden zodat je een deel van de rondroute niet twee keer hoeft te doen, maar de rondwandeling is een aards paradijs, absoluut de moeite waard om te doen.

Martin was een fantastische gids en erg informatief gedurende de hele reis, met waar de goede plekken zijn om het beste uitzicht te krijgen en plekken om te eten toen we verder de rivier af gingen naar Skradin. Was echt een heerlijke dag en watervallen zijn spectaculair!

Het Krka Nationaalpark was geweldig. De natuur is prachtig en de wijn was echt goed. Onze Tourgide Sanja was erg vriendelijk en de wijnmakerij was lief.

Martin is een uitstekende gids! Een prachtige dag, de landschappen zijn adembenemend. Ik raad het iedereen aan?