Kronborg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kronborg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Kopenhagen: Roskilde, Frederiksborg & Kronborg dagtour

1. Kopenhagen: Roskilde, Frederiksborg & Kronborg dagtour

Geniet van een mooie sightseeing-tour van Noord-Seeland op een 8,5-uur lange excursie vanuit Kopenhagen. Bezoek de koninklijke monumenten van kasteel Kronborg, kasteel Frederiksborg en de kathedraal van Roskilde (Werelderfgoed). Ideaal voor diegenen die meer willen zien dan het centrum van de stad, om zoveel mogelijk van het historische Denemarken te zien, maar weinig tijd hebben. Je reist in een kleine groep voor een persoonlijkere ervaring. Tijdens de tour is er tijd om de imposante exterieurs en interieurs van kasteel Frederiksborg en Kronborg te verkennen. Deze laatste bevindt zich op de oevers van de Sont tussen Denemarken en Zweden en is bekend als Elsinore in Shakespeare's 'Hamlet'. Geniet van de romantische omgeving van kasteel Frederiksborg in Hillerød, omgeven door een prachtig meer en ditto tuinen. Je wordt meegenomen naar de kathedraal van Roskilde, de begraafplaats van 39 Deense koningen en koninginnen. Een van de begravenen is Ingrid van Zweden, de echtgenote van de Deense Frederik IX ofwel de vader van de huidige koningin, Margrethe II. De laatste halte van je reis is het Vikingschipmuseum met herbouwde modellen en opgegraven schepen uit de tijd dat Vikingen al plunderend een groot deel van West-Europa en de Noord-Atlantische Oceaan veroverden. Houd er rekening mee dat tussen november en maart en april een bezoek aan de kathedraal niet in de tour inbegrepen is, maar dat je de verbazingwekkende structuur van buiten ziet. Bovendien krijg je een introductie tot de geschiedenis van de kathedraal.

...
Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

2. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

...
Van Kopenhagen: koningen, kastelen en plattelandstour

3. Van Kopenhagen: koningen, kastelen en plattelandstour

Doe mee aan een dagtour waarbij je langs de kust reist van het bruisende Kopenhagen naar de historische stad Helsingør. Daar kunt u een bezoek brengen aan Kronborg, het kasteel van Hamlet, gebouwd door koning Frederik II in 1585. In Helsingør kunt u het Maritiem Museum bezoeken, genieten van Smørrebrød, de beroemde Deense open sandwich, in Culture Wharf of wandelen door het historische centrum van Helsingør. Na uw bezoek aan Helsingør reist u door het prachtige landschap van Noord-Zeeland naar Fredensborg Slot, wat vertaald Vredespaleis betekent, in het Engels. Het paleis werd tussen 1720 en 1726 gebouwd voor koning Frederik IV. Reis vervolgens over landweggetjes naar het prachtige Frederiksborg-paleis, gebouwd door koning Christian IV. Toen het in 1620 klaar was, was het de grootste renaissanceresidentie in Scandinavië. Tegenwoordig bevat Frederiksborg de grootste collectie portretschilderijen in Denemarken. Er zijn ook twee prachtige tuinen. De ene is de barokke tuin, aangelegd in de formele Franse barokstijl, de andere, de meer natuurlijke tuin in de Engelse romantische stijl. Na ons bezoek aan paleis Fredensborg wordt u teruggebracht naar Kopenhagen.

...
Exclusieve kasteeltours van Hamlet's Kronborg en Frederiksborg

4. Exclusieve kasteeltours van Hamlet's Kronborg en Frederiksborg

Verken het fascinerende kasteel Kronborg met een privégids. Deze werelderfgoedlocatie was het fort van Frederik II, het huis van Christian IV en de setting voor Hamlet van Shakespeare. Ga dan naar Frederiksborg voor een rondleiding door deze prachtige aanblik. Maak een onvergetelijke reis naar een van de meest adembenemende kastelen die je ooit zult zien. Van het geweldige uitzicht op zee vanaf de kanontoren en de machtige balzalen van de koninklijke kamers en hun wandtapijten, tot de duistere kerkers met Viking-legendes, Kronborg Castle doet zijn reputatie eer aan. Leer meer over de Deense notie van 'gezelligheid' tijdens het verkennen van het slaperige dorpje Elsinor en maak kennis met alle facetten van de Deense levensstijl. Ga vervolgens naar Frederiksborg Castle. Geniet van de prachtige omgeving van het kasteelmeer, evenals het pad naar het paleis zelf, voordat u een van de belangrijkste kunstcollecties van de Renaissance-periode Denemarken binnengaat. Het had nederige wortels en begon als een klein jachthuis onder Frederik IV aan het einde van de 16e eeuw. Na een groot vuur werd het herrezen en huisvestte het de belangrijkste kunstcollectie van 's werelds oudste monarchie aan het begin van de twintigste eeuw. Dit tijdloze kasteel maakt indruk met zijn prachtige lay-out en kunstwerken.

...
Van Kopenhagen: 5 uur durende privérondleiding door Hamlet Castle

5. Van Kopenhagen: 5 uur durende privérondleiding door Hamlet Castle

Verken het fascinerende kasteel Kronborg met een privégids. Dit werelderfgoed was het fort van Frederik II, het huis van Christian IV en het decor voor het gehucht Shakespeare. Maak een onvergetelijke reis naar een van de meest adembenemende kastelen die je ooit zult zien. Van het geweldige uitzicht op zee vanaf de kanon toren en de machtige balzalen van de koninklijke kamers en hun wandtapijten, tot de duistere kerkers met Viking-legendes, het kasteel doet zijn reputatie eer aan. Kom meer te weten over de Deense notie van 'gezelligheid' terwijl je het slaperige dorp Elsinor verkent en laat je kennis maken met alle facetten van de Deense levensstijl.

...

Sitemap Kronborg

Wil je alle activiteiten in Kronborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kronborg

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 416 beoordelingen

Een echte topper!!!!

We werden exact op het afgesproken tijdstip afgehaald aan de lobby van ons hotel. Meteen werden we hartelijk onthaald door Hendrick (chauffeur en gids). Nadat iedereen was opgestapt begonnen we aan onze tour! Veel kan ik niet meer zeggen dan dat het een topgids was (was maar net begonnen als gids). Alles werd met veel enthousiasme uitgelegd in een goed verstaanbaar Engels. Ook de tour vulde al onze verwachtingen in ...

Het was een leuke dag om attracties buiten Kopenhagen te bezoeken, en een ander land om op te starten! Hoewel we niet zoveel tijd in elke plaats doorbrachten, was het geweldig om Kronborg Castle, Lund en Malmo te bezoeken en het rijden over de Oresund-brug te ervaren. De chauffeur was heel vriendelijk en de Engelse gids gaf nuttige opmerkingen over de Deense geschiedenis en cultuur

De moeite waard

Ik beveel deze tour aan als je nog een dag over hebt en Kopenhagen wilt verlaten. Onze gids, Mario, was geweldig. Vol kennis en humor en maakte de tour echt speciaal. De tour is ook leuk. Elke stop biedt voldoende tijd om de omgeving te verkennen zonder je gehaast te voelen of lang te moeten wachten.

Kasteel Kronborg en het omliggende gebied is geweldig. Malmö is een prachtige moderne stad. Onze gids Jorge was erg behulpzaam en erg vriendelijk. Hij was heel bereid ons te laten zien en zoveel mogelijk uit te leggen. Het succes van de excursie is grotendeels te danken aan hem.

Een dag vol historie. Onze gids Sven heeft ons erg veel geleerd over Denemarken. Door steeds een half uurtje te hoeven rijden van de ene locatie naar de andere locatie hebben we veel gezien