Ksar van Aït-Ben-Haddou

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Plannen veranderd? Geen probleem. Annuleer minstens 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Wat anderen zeggen over Ksar van Aït-Ben-Haddou

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 665 beoordelingen

We vertrokken vroeg om af te reizen naar Ouarzazate en Ait-Ben-Haddou. We werden opgehaald vlak bij onze ryad door chauffeur Abdelhaq en gids Massi. Beide erg enthousiast en trots op hun cultuur, wat je uit de verhalen wat ze vertellen kunt halen. De reis was lang, maar werd een aantal keer onderbroken voor een het nuttigen van een lunch en een drankje. Vooral de momenten van het benen strekken zijn panorama waardig. Na een rit van 4 uur kwamen we aan bij Ouarzazate, waar we goed uitleg kregen over de Atlas filmstudios die er zijn gevestigd. Hier hadden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de studio, die je wel apart van de tour moest betalen. Dit is echter een bescheiden prijs, voor het bekijken van de verschillende filmsets. We zetten de reis voort naar het nabij gelegen Ait-Ben-Haddou, de oudste Kashba van Marokko, wat van zichzelf een ware filmset is. Grote films en series zijn hier opgenomen en we hebben er vrij mogen rondlopen. Een erg lange, maar gave dag.

Op 24 januari 2020 bezochten wij vanuit Marrakech, onder meer de Aït-Ben-Haddou. Onderweg keken we onze ogen uit en bezochten veel mooie plekken, met als hoogtepunt natuurlijk de kashba. Wij hadden prettig en vrolijk gezelschap. Onze chauffeur Karim was zeer onderhoudend, sprak zijn talen vloeiend en wees ons op de bezienswaardigheden onderweg. Hij lette goed op ons en reed rap de bergen door. Wij zouden graag nog eens gaan, maar dan langer blijven dan één dag.

Lange rit over hobbelige slingerende bergweggetjes en niet heel veilig rijdende chauffeur. Maar... prachtige vergezichten, veel stops tussendoor en absoluut de moeite als je in korte tijd wat van de omgeving wil zien. Ait Ben Haddou was hét hoogtepunt. Lunch was niet inbegrepen, maar je werd een relatief duur (11 € voor 3 gangenmenu) restaurant binnengeloodst. Doorlopend programma van 7.00 tot 20.30 uur.

Leuke (lange) dag. Rit door het atlas gebergte is super mooi. Let wel op misselijkheid. In ons groepje waren er paar goed wagenziek, aardig lang slingeren door de bergen voor je bij de 2 stops bent. De stops waren super mooi en goed. Tussendoor waren er ook korte stops. Een aanrader. Leuke en aardige chauffeur die je ook bij Ait-Ben-Haddou etc begeleid.

De moeite waard. Wel heel ver rijden naar daar als je in Marrakesh verblijft. 4 uur op en 4 uur terug. Wel veel te weinig tijd om de filmdecors en museum te bezoeken. Beter als je dit wil doen er een 2 daagse uitstap van maken. De lunch op het laatste was ook best prijzig voor wat je werd aangeboden.