Kuala Lumpur
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

De hoofdstad van Maleisië heeft voor ieder wat wils. Shoppen in Bukit Bintang, van het uitzicht genieten op de Petronas Towers of de rust vinden in een park - in Kuala Lumpur kan het allemaal.

Merdeka Square

Merdeka Square

Het Sultan Abdul Samad Building, dat dit onafhankelijkheidsplein domineert, is een mix van Mughal, Indiaas, Perzisch en islamitisch design.

KLCC Park

KLCC Park

Aan de voet van de Petronas Towers vind je deze groene weelde, waar je even je rust kunt pakken na een drukke dag in de stad. Mis de watershow van de fonteinen niet!

Petronas Towers

Petronas Towers

Met 452 meter hoogte vormen deze torens de iconische symbolen van Kuala Lumpur. De dubbeldekkerbrug die de twee gebouwen verbindt hangt op de 42ste en 41ste verdieping op 180 meter hoogte.

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC

Wandel door een glazen tunnel tussen de zeewezens, zie een wrak en een piranhatank, en mis het voeren van de haaien niet om 15:00.

Kuala Lumpur Tower

Kuala Lumpur Tower

Bezoek 's avonds het draaiende restaurant in deze zendtoren om op 275 meter hoogte van het zicht over de glinsterende stad te genieten.

Bukit Bintang
Foto: Sham Hardy@flickr (CC BY-SA 2.0)

Bukit Bintang

Deze centrale wijk is dag en nacht bruisend, met zowel locals als toeristen die er winkelen, eten en worden vermaakt.

Batu Caves

Batu Caves

Pas op voor de brutale aapjes die je tegenkomt op de 272 treden naar de ingang van deze drie grotten. Het plafond van de Tempelgrot is 90 meter hoog!

Nationale Moskee

Nationale Moskee

De 18 punten op de stervormige koepel representeren de 13 staten van Maleisië en de 5 zuilen van de Islam. Om de moskee heen liggen prachtige tuinen en wit-marmeren baden.

Kuala Lumpur Bird Park

Kuala Lumpur Bird Park

In dit park wonen 3,000 vogels, die kunnen komen en gaan wanneer ze wilen. Zie 200 soorten in hun natuurlijke habitat.

Genting Highland

Genting Highland

De Genting Highlands worden ook wel het Las Vegas van Maleisië genoemd - op de hoogvlakte boven het regenwoud vind je hotels, casino's en een pretpark.

Plan je bezoek aan Kuala Lumpur

Tickets en openingstijden voor Petronas Towers

Het observatieplatform en de brug zijn maandag gesloten en dinsdag - zondag open van 9:00 tot 21:00 (met op vrijdag sluiting tussen 13:00 en 14:30).
Tickets kosten RM 84.80 en worden in beperkte hoeveelheid uitgegeven. We raden je aan je tickets vooraf online te boeken.

Tickets en openingstijden voor Aquaria en Bird Park

Het Aquaria is dagelijks open van 10:30-20:00 en kost RM 53.00.
Het Bird Park is dagelijks open van 9:00-18:00 en kost RM 50.00.

Hoe kom je bij de Batu Caves?

Vanaf KL Sentral Train Station gaat elke 30 minuten een KTM Komuter trein naar het Batu Cave Komuter Station. Een enkeltje kost RM 2.00.
Openingstijden: dagelijks van 6:00 tot 21:00, entree is gratis.

Hoe kom je bij Genting Highland?

Er vertrekken dagelijks bussen vanuit KL, de rit duurt ongeveer een uur. Sommige bussen stoppen direct in het hotelgebied, andere stoppen bij Genting Skyway waar je een kabeltram kunt nemen. Het pretpark is dagelijks open van 8:00 tot 22:00, toegang voor een dag kost RM 38.00. Je kunt ook kaartjes voor twee dagen of snelle toegang kopen.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels, Kantonees en Mandarijn
 • Valuta
  MYR (RM)
 • Tijdzone
  UTC (+08:00)
 • Landnummer
  +60
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar kent warme temperaturen en plotselinge regenbuien.

Activiteiten in Kuala Lumpur

De must-see bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Steden in Maleisië

Sitemap Kuala Lumpur

Wil je alle activiteiten in Kuala Lumpur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kuala Lumpur

Opgepikt door onze geweldige gids( Siddoz) in Port Klang die ons in no time naar de Batu Caves heeft gebracht. Onderweg gaf hij allerlei info over het land en de excusrsies die we die dag zouden doen. Bij de Batu Caves wees hij er ons ook op alert te zijn op zakkenrollers, wat inderdaad geen onnodige info bleek ( groepjes Chinezen, so beware) Daarna een idee van de gids om ook even langs de Twin-Towers te gaan voor een fotomoment, te mooi om te zien en erg blij dat hij dit heeft gedaan. Hij heeft ons daarna naar Little India gebracht waar we hebben rondgestruind en vervolgens met hem lokaal hebben gelunched. De dag vloog voorbij en we zijn nog net voor de drukte weer teruggebracht naar de haven zodat we op tijd aan boord van ons cruiseschip waren.

Van Kuala Lumpur: Batu Caves en Little India Private Tour Beoordeeld door Anoniem, 07-01-2020

This was a really nice tour, with a lot of nice places to see. our driver Ganesh really knew his way around the city and nice facts about the cultural history of KL. you will get a nice indication of time you get to soend at each location, this was always more than enough. we had some free time spared so were taken to some more nice locations to see. also you will get the possibility to decide whether you want to visit the KL Tower during the day or in the evening, so you can have a nice overlooking view of the city during day and night, we chose to go in the evening and are looking forward to it! also the car used was very comfortable and food served was nice as well.

Private Full Day Tour: 10 wonderen van Kuala Lumpur met lunch Beoordeeld door Elvira gacuan, 05-01-2020

De tour begon verrassend. Blijkt dat je eerst nog naar 2 andere locaties gaat (tin fabriek en textiel bewerking) voordat je naar de grotten gaat. Typisch Aziatische toevoegingen puur om toeristen souvenirs te laten kopen. Werden niet opdringerig om iets te kopen dus al met al prima om even te zien. Bij de grotten had je een uur de tijd om zelf rond te lopen. Was voor ons meer dan prima!

Vanuit Kuala Lumpur: tour naar Batugrotten voor halve dag Beoordeeld door Marleen, 10-02-2020

Prima tour met aardige en veelwetende Engelstalige chauffeur. Wij waren met 2 en hadden een privechauffeur Mister Anthony. Vele stops voor foto's en kregen ca . 2 uur de tijd om de moskee en alles eromheen te bezichtigen. Daarna met de gondel over het zelfaangelegde meer. Heel romantisch. Daarna weer bij het hotel afgezet.

Fantastische combinatie! Je ziet in de tijd van de excursie (ongeveer 7 uur) veel verschillende dingen. Batucaves moet je gezien hebben als je in KL bent, aapjes waren echt superschattig, het eten was heerlijk en de vuurvliegjes sporten vanuit n roeiboot was echt een leuke ervaring! Onze gids, Zach, was fantastisch!

Kuala Selangor: Batugrotten en vuurvliegjes bekijken Beoordeeld door Angélique, 13-02-2020