Kuala Lumpur
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Kuala Lumpur

Bekijk alle tours en activiteiten in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

De hoofdstad van Maleisië heeft voor ieder wat wils. Shoppen in Bukit Bintang, van het uitzicht genieten op de Petronas Towers of de rust vinden in een park - in Kuala Lumpur kan het allemaal.

Merdeka Square

Het Sultan Abdul Samad Building, dat dit onafhankelijkheidsplein domineert, is een mix van Mughal, Indiaas, Perzisch en islamitisch design.

KLCC Park

Aan de voet van de Petronas Towers vind je deze groene weelde, waar je even je rust kunt pakken na een drukke dag in de stad. Mis de watershow van de fonteinen niet!

Petronas Towers

Met 452 meter hoogte vormen deze torens de iconische symbolen van Kuala Lumpur. De dubbeldekkerbrug die de twee gebouwen verbindt hangt op de 42ste en 41ste verdieping op 180 meter hoogte.

Aquaria KLCC

Wandel door een glazen tunnel tussen de zeewezens, zie een wrak en een piranhatank, en mis het voeren van de haaien niet om 15:00.

Kuala Lumpur Tower

Bezoek 's avonds het draaiende restaurant in deze zendtoren om op 275 meter hoogte van het zicht over de glinsterende stad te genieten.

Foto: Sham Hardy@flickr (CC BY-SA 2.0)

Bukit Bintang

Deze centrale wijk is dag en nacht bruisend, met zowel locals als toeristen die er winkelen, eten en worden vermaakt.

Batu Caves

Pas op voor de brutale aapjes die je tegenkomt op de 272 treden naar de ingang van deze drie grotten. Het plafond van de Tempelgrot is 90 meter hoog!

Nationale Moskee

De 18 punten op de stervormige koepel representeren de 13 staten van Maleisië en de 5 zuilen van de Islam. Om de moskee heen liggen prachtige tuinen en wit-marmeren baden.

Kuala Lumpur Bird Park

In dit park wonen 3,000 vogels, die kunnen komen en gaan wanneer ze wilen. Zie 200 soorten in hun natuurlijke habitat.

Genting Highland

De Genting Highlands worden ook wel het Las Vegas van Maleisië genoemd - op de hoogvlakte boven het regenwoud vind je hotels, casino's en een pretpark.

Kuala Lumpur: Plan uw bezoek

Tickets en openingstijden voor Petronas Towers

Het observatieplatform en de brug zijn maandag gesloten en dinsdag - zondag open van 9:00 tot 21:00 (met op vrijdag sluiting tussen 13:00 en 14:30). Tickets kosten RM 84.80 en worden in beperkte hoeveelheid uitgegeven. We raden je aan je tickets vooraf online te boeken.

Tickets en openingstijden voor Aquaria en Bird Park

Het Aquaria is dagelijks open van 10:30-20:00 en kost RM 53.00. Het Bird Park is dagelijks open van 9:00-18:00 en kost RM 50.00.

Hoe kom je bij de Batu Caves?

Vanaf KL Sentral Train Station gaat elke 30 minuten een KTM Komuter trein naar het Batu Cave Komuter Station. Een enkeltje kost RM 2.00. Openingstijden: dagelijks van 6:00 tot 21:00, entree is gratis.

Hoe kom je bij Genting Highland?

Er vertrekken dagelijks bussen vanuit KL, de rit duurt ongeveer een uur. Sommige bussen stoppen direct in het hotelgebied, andere stoppen bij Genting Skyway waar je een kabeltram kunt nemen. Het pretpark is dagelijks open van 8:00 tot 22:00, toegang voor een dag kost RM 38.00. Je kunt ook kaartjes voor twee dagen of snelle toegang kopen.

Tips & informatie

 • Taal
  Engels, Kantonees en Mandarijn
 • Valuta
  MYR (RM)
 • Tijdzone
  UTC (+08:00)
 • Landnummer
  +60
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar kent warme temperaturen en plotselinge regenbuien.

Activiteiten in Kuala Lumpur

De must-see bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Sitemap Kuala Lumpur

Wil je alle activiteiten in Kuala Lumpur ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Kuala Lumpur
4.5
Gebaseerd op 191 beoordelingen van GetYourGuide-klanten