Kies data

Kungsträdgården

Kungsträdgården: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Stockholm: begeleide Fika-tour

1. Stockholm: begeleide Fika-tour

Naar een fika gaan bij een 'fik' is verreweg een van de meest Zweedse dingen die je ooit kunt doen. Fika betekent eigenlijk samenkomen voor een koffie en een stuk cake of gebak, en een fik is jargon voor een café, een bakkerij of een patisserie. Zweden heeft een sterk ontwikkelde cultuur als het gaat om gebakken producten, en overal in Stockholm vindt u cafés en banketbakkers boordevol sfeer, karakter en kwaliteit. Tijdens deze tour wordt u meegenomen om enkele van de beste cafés van deze stad te verkennen. Van eersteklas cafés en bekroonde bakkerijen tot overheerlijke en Instagram-vriendelijke gerechten, je zult je een weg door Stockholm kunnen proeven terwijl je alles leert over deze gekoesterde traditie.

Stockholm: Magic Portal Augmented Reality Stadsspel

2. Stockholm: Magic Portal Augmented Reality Stadsspel

Laat je begroeten in het Adventure's Café/Shop en ontvang een iPad en het Actionpack vol gadgets, zodat je kunt deelnemen aan het stadsspel Stockholm. Speel het spel door de taken te voltooien die zichtbaar zijn vanaf jouw locatie. Gebruik de meegeleverde Ipad met de augmented reality-functie en los de raadsels van het spel op. Verdwaal in het verhaal over magische portalen die worden beschermd door bewakers die onze wereld verbinden met een fantastische parallelle wereld. Voorkom dat kwaadaardige wezens binnenvallen. Los puzzels op op betoverde plaatsen en verzamel genoeg kristallen om het magische portaal opnieuw te verzegelen en de aarde te redden van vernietiging. Help de goblins om het magische portaal te sluiten en Stockholm te beschermen tegen kwade magische krachten. Geniet van een spel dat je fantasie prikkelt en waarmee je de stad op een interessante manier leert kennen.

Stad Stockholm: privéwandeling

3. Stad Stockholm: privéwandeling

Stockholm is veel meer dan middeleeuwse geschiedenis, waterwegen en bruggen. Tegenwoordig wordt de stad niet alleen op de markt gebracht als de hoofdstad van Zweden, maar ook als de belangrijkste stad van Scandinavië. Wandel door het stadscentrum en struikel over iconen van zaken, innovatie, winkelen, cultuur en design, het nachtleven en het milieu. Zie Stockholm Concert Hall, waar Nobelprijzen worden uitgereikt en Stureplan, waar exclusieve winkels en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Je bezoekt ook Norrmalmstorg, waar de gebeurtenis plaatsvond die de uitdrukking "Stockholm-syndroom" heeft bedacht. Geniet van Kungsträdgården, een van de vele groene parken in de stad en het middelpunt voor tal van evenementen die in de stad plaatsvinden.

Stockholm: hoogtepunten begeleide wandeltocht

4. Stockholm: hoogtepunten begeleide wandeltocht

Stockholm is een stad gebouwd op 14 eilanden, verbonden door in totaal 42 bruggen. De charme van de omgeving ligt daarom in de vermenging van land en water, maar als je het nog nooit eerder hebt verkend, hoe weet je dan op welk van de eilanden je moet beginnen en hoe je het beste tussen de vele bruggen kunt navigeren om het beste uit de stad te halen ? Dit is waar deze tour om de hoek komt kijken! Aangezien Stockholm een geweldige stad is om te voet in je op te nemen, verkennen we de hoogtepunten van deze Scandinavische hoofdstad terwijl we je kennis laten maken met musea van wereldklasse zoals ABBA, Vasa en Scandinavische musea, theaters, galerijen en prachtige parken, evenals trendsettende mode, design en muziekscènes die de rest van de wereld al tientallen jaren beïnvloeden. Stockholm is een grootstedelijke stad met een verwarde oude stad waar je de pittoreske en smalste straat van Zweden kunt vinden. Als je langs Skeppsbron loopt die Gamla Stan met Södermalm verbindt, zul je genieten van de onmiskenbare geur van versgebakken kaneelbroodjes van bakkerij Skeppsbro. Je ontdekt nieuwe stadsiconen zoals de gouden brug van Slussen en de vernieuwde Sergels torg. We zullen ook het dynamische centrum van Kungsträdgården bezoeken, waar u misschien wordt getrakteerd op straatvoedselfestivals of de Namaste-Indiase cultuurdag. Ervaar Djurgården, het allereerste nationale park in het midden van een stad waar je door de blauwe poort wandelt en junibacken bezoekt, de fascinerende wereld van de beroemde auteur Astrid Lindgren.

Stockholm: Interactief Escape Room-spel in de buitenlucht

5. Stockholm: Interactief Escape Room-spel in de buitenlucht

Met behulp van onze app dwaal je door de stad om vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. Begin op het eiland Djurgården, waar je Junibacken passeert en het een en ander leert over de beroemde personages van de wereldauteur Astrid Lindgren. Maak kennis met de chique en welvarende wijk Östermalm, waar u zich door de duurste straat van Zweden kunt verwonderen in termen van onroerendgoedprijzen, terwijl u inzicht krijgt in de rijke traditie van de Zweedse monarch. Via Kungsträdgården en de omliggende attracties verrijk je je kennis over seizoensgebonden hoogtepunten zoals het Street Food Festival en Brazilian Day in Zweden. In Gamla Stan ontdek je de fascinerende verhalen van het middeleeuwse Zweden, zoals het Stockholm Bloodbath en het kleinste maar meest bezochte standbeeld van het land. Doe je het goed? Dan krijg je nieuwe aanwijzingen die je naar de geheime uitgang van de stad zullen leiden. De Stockholm Escape Tour is een leuke, leerzame en spannende activiteit om de stad te verkennen. Het spel kan alleen worden gespeeld of maximaal 4 personen per ticket. Je kunt het ook tegen elkaar opnemen in teams van 2-4 personen! Het doel is om binnen 2 uur de uitgang te vinden, kan dat niet? Dan heb je het niet gehaald, maar heb je nog steeds de mogelijkheid om het spel af te maken. Je krijgt alle instructies via de app, zodat je op elk moment van de dag aan de slag kunt. Perfect te combineren met een gezellig diner met collega's, familie of vrienden! En vind jij de uitgang op tijd? Dan word je misschien wel opgenomen in de Wall of Fame!

Sitemap Kungsträdgården

Wil je alle activiteiten in Kungsträdgården ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.