Kunsthistorisches Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kunsthistorisches Museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

1. Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

Begin je Fiaker-rit in de buurt van de wereldberoemde Stephansdom. Vanaf Stephansplatz rijd je naar de Hofburg, de oude regeringszetel onder de Habsburgse monarchie. Vandaag de dag hebben de president en de kanselier van de Republiek Oostenrijk hun kantoren in dit indrukwekkende gebouw. Rijd over de prachtige boulevard genaamd "Ringstrasse" en bekijk het Naturhistorische en Kunsthistorisches Museum. Op het plein tussen de twee gebouwen staat het standbeeld van Maria Theresa, de enige vrouwelijke heerser uit de familie Habsburg. Passeer het Oostenrijkse parlement, dat in Griekse stijl is gebouwd en waarvoor een standbeeld van Pallas Athena staat. Direct na het parlement zie je het stadhuis van Wenen met zijn indrukwekkende plein. De Rathausplatz is erg populair bij de Weners en vele evenementen zoals het filmfestival en de kerstmarkt vinden hier elk jaar plaats. Je eindigt de rit weer terug bij de Stephansdom, waar je ook bent begonnen.

...
Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

2. Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

Het Kunsthistorisches Museum van Wenen werd door keizer Franz Jozef gebouwd om de keizerlijke collecties in onder te brengen. Zie werken uit het oude Egypte en de klassieke oudheid tot en met de late 18e eeuw. Bewonder bij de afdeling schilderkunst meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Rafaël, Vermeer, Velázquez, Titiaan en Dürer. Bekijk bij de Kunstkammer werk van goudsmeden als Benvenuto Cellini. De collectie bevat ook meesterlijke beeldhouwwerken en fijne ornamenten van ivoor van topkunstenaars. Bewonder ook het imposante gebouw zelf, en sta vooral even stil bij de bijzondere trap waarin een serie schilderijen verwerkt zijn waaraan Gustav Klimt zelf heeft meegewerkt.

...
Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

3. Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

Begin je tour door voor je accommodatie kennis te maken met je privégids. Start het verkennen van de oude binnenstad van Wenen en doe onderweg lokale tips op. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Kom meer te weten over de cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad en haar wereldwijde invloed. Passeer de beroemde koffiehuizen. Zie waar beroemde historische figuren leefden, van de Habsburgers tot aan Mozart.

...
Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

4. Wenen: combi Kunsthistorisches Museum en Rijksschatkamer

Bezoek het prachtige Kunsthistorisches Museum in Wenen en bekijk keizerlijke meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Raphael, Velázquez, Titiaan en Durer. Je ticket geeft je ook toegang tot de schatten van het Huis van Habsburg in de Keizerlijke Schatkamer. Zie de Oostenrijkse keizerlijke stad, de prachtige Duitse keizerlijke kroon en het insigne van het Heilige Romeinse Rijk. Sta versteld van glinsterende juwelen en 's werelds grootste geslepen smaragd.

...
Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

5. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met Go City heb je de vrijheid om tot 7 van de topattracties van Wenen te kiezen in één handige pas. Met meer dan 40 zorgvuldig geselecteerde activiteiten en tours om uit te kiezen, heb je keuze te over. Te voet, per scooter, met de bus of per boot, je hebt zoveel te zien, en genoeg tijd om het te zien. Visualiseer het weelderige leven van Oostenrijkse vorsten in Schönbrunn, Esterhazy Palace of Forchtenstein Castle. Bewonder de elegante architectuur en de betoverende geschiedenis van elk. Geniet van een dag in Schönbrunn Zoo, Wipeout Adventure Park of Madame Tussauds. Er is plezier voor zowel kinderen als volwassenen met indoor boulderen of trampolinespringen, een ontsnappingsspel, lasergamen of het wereldberoemde reuzenrad. Volg de paden van Freud of keizerin Sisi, of verken enkele oude, geheime gangen. Geniet van lokaal vervaardigde chocolaatjes, wijnen of bieren en zie de meesters aan het werk. Probeer iets nieuws tijdens een walsles, een quizrally of een schattenjacht in de hele stad. Verken het beroemde MAK Wenen of Albertina. Vergelijk een rondleiding door moderne straatkunst. Ervaar spanning en ontspanning, hotspots en best bewaarde geheimen, en nog veel meer, allemaal met één pas.

...
Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

6. Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

Presenteer je voucher bij de hoofdingang van het Museum of Art History. Ontdek meer dan 2000 jaar kunst tegen een onverslaanbare prijs. Je ontdekt de prachtige meesterwerken van Ruben, Rembrandt, Raffael, Velázques, Tizian en Dürer in het prachtige Museum voor kunstgeschiedenis.  Het Leopold Museum herbergt 's werelds grootste Schiele-collectie en fascinerende werken van Gustav Klimt. Je kunt ook schilderijen, afbeeldingen en voorwerpen uit de 19e en 20e eeuw bewonderen. Bekijk het kostbare handwerk en de originele meubelstukken uit de Art Nouveau-periode en de Weense Workshops.

...
Wien: Half-Day Private Walking Tour

7. Wien: Half-Day Private Walking Tour

Maak een wandeling door het historische centrum van Wenen tijdens een privétour van 3 uur en bekijk alle belangrijke monumenten terwijl u de geschiedenis van de stad hoort. Na een pick-up van je hotel (of andere locatie op afspraak), maak een wandeling - of maak gebruik van het openbaar vervoer - naar het Hofburg Palace, de keizerlijke residentie van het Habsburgse rijk. Ontdek de grote pleinen en binnenplaatsen van de stad in de oude binnenstad. Wandel over de beroemde Graben en bewonder de façades van knappe gebouwen en monumenten zoals de Pestsäule, gebouwd door keizer Leopold I na de Grote Plaag van Wenen. Loop de elegante Kohlmarkt in en kijk in de ramen van modieuze boetieks. Rij voorbij de legendarische lakkerij Demel en stop buiten de Stephansdom. Bekijk vervolgens de prachtige gebouwen van de Ringstraße, waaronder het Oostenrijkse parlement, het Imperial Court Theatre, het stadhuis, de universiteit en de Weense Staatsopera. Zie het Museum of Art History en het Museum of Natural History. Doorgaan naar het Belvedere paleis om de barokke zomerresidentie van prins Eugene van Savoye te zien. Krijg een prachtig uitzicht over de stad vanuit het park.

...
Wenen: Kunsthistorisches Museum Hoogtepunten Tour

8. Wenen: Kunsthistorisches Museum Hoogtepunten Tour

Het wereldberoemde Kunsthistorisches Museum van Wenen is een architectonisch wonder en een must-see voor elke kunstliefhebber die Wenen bezoekt. Het museum is ontstaan uit de kunstcollecties van het Huis Habsburg en herbergt een unieke collectie van enkele van 's werelds beroemdste schilders, van Raphael en Rembrandt tot Vermeer en Rubens en natuurlijk Peter Breughel de Oude. Skip-the-line en ga met niet meer dan 15 gasten mee op een begeleide 2 tot 2,5 uur durende rondleiding door twee van de belangrijkste tentoonstellingen van het museum. Van Peter Breughels “Toren van Babel” tot Vermeers “De Kunst van het Schilderen” maakt u kennis met de oude meesters in de fotogalerij van het museum. U zult ook enkele van de zeldzaamste en vreemdste items van het museum zien op de Kunstkammer-tentoonstelling, zoals de gouden "Saliera" van Celini en de "Madonna van Krumau". Na de rondleiding ben je vrij om in het museum te blijven om de resterende exposities te verkennen, inclusief die over oude Griekse, Romeinse en Egyptische kunst. Hoogtepunten zijn over het algemeen: (als kunstwerken niet worden uitgeleend of gerestaureerd, enz.): • Rubens “Veronderstelling” • Caravaggio's "Bekroning met de doornen" • Breughels “Toren van Babel” • Vermeers "De schilderkunst" • Albrecht Durer's "Gijzelf" • Raphael's "Madonna van de Weide" • Rembrandts “Zelfportret”

...

Sitemap Kunsthistorisches Museum

Wil je alle activiteiten in Kunsthistorisches Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kunsthistorisches Museum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 399 beoordelingen

Absoluut hoogtepunt in de museale beleving, top collectie van de Habsburgse monarchie en zeer divers: een dagdeel eigenlijk te kort om te belopen en indrukken te verwerken. De huisvesting is in een prachtig gedecoreerd paleis met een fabelachtige entree.

De Kunts is een must see en spectaculair! En de keizerlijke schatkist, nog een evenement dat je moet doen. Samen zijn ze een van de hoogtepunten waar elke bezoeker van Wenen van zal genieten!

Een week is niet genoeg om rond te lopen en alles te beluisteren met een audiogids. Geweldig museum. Enkele van de beste ervaringen in Wenen

Zorg dat je tijd hebt - alleen al voor het kunsthistorisch museum heb je meer dan een dag nodig!

Heel fijn management, begeleiding en uitleg waren top