Kunsthistorisches Museum
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kunsthistorisches Museum Activiteiten: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

  1. Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

  Begin je Fiaker-rit in de buurt van de wereldberoemde Stephansdom. Vanaf Stephansplatz rijd je naar de Hofburg, de oude regeringszetel onder de Habsburgse monarchie. Vandaag de dag hebben de president en de kanselier van de Republiek Oostenrijk hun kantoren in dit indrukwekkende gebouw. Rijd over de prachtige boulevard genaamd "Ringstrasse" en bekijk het Naturhistorische en Kunsthistorisches Museum. Op het plein tussen de twee gebouwen staat het standbeeld van Maria Theresa, de enige vrouwelijke heerser uit de familie Habsburg. Passeer het Oostenrijkse parlement, dat in Griekse stijl is gebouwd en waarvoor een standbeeld van Pallas Athena staat. Direct na het parlement zie je het stadhuis van Wenen met zijn indrukwekkende plein. De Rathausplatz is erg populair bij de Weners en vele evenementen zoals het filmfestival en de kerstmarkt vinden hier elk jaar plaats. Je eindigt de rit weer t...

 • Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

  2. Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

  Het Kunsthistorisches Museum van Wenen werd door keizer Franz Jozef gebouwd om de keizerlijke collecties in onder te brengen. Zie werken uit het oude Egypte en de klassieke oudheid tot en met de late 18e eeuw. Bewonder bij de afdeling schilderkunst meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Rafaël, Vermeer, Velázquez, Titiaan en Dürer. Bekijk bij de Kunstkammer werk van goudsmeden als Benvenuto Cellini. De collectie bevat ook meesterlijke beeldhouwwerken en fijne ornamenten van ivoor van topkunstenaars. Bewonder ook het imposante gebouw zelf, en sta vooral even stil bij de bijzondere trap waarin een serie schilderijen verwerkt zijn waaraan Gustav Klimt zelf heeft meegewerkt.

  Een prachtig museum. Zeer mooie en waardevolle collecties. Vooral de Egyptische, Griekse en Romeinse collectie springt er uit. Het gebouw zelf is ook al museumwaardig. Klein minpuntje; het eten aldaar is vrij duur. Maar.... dat doet niets af aan de pracht en praal van het museum.

 • Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

  3. Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

  Presenteer je voucher bij de hoofdingang van het Museum of Art History. Ontdek meer dan 2000 jaar kunst tegen een onverslaanbare prijs. Je ontdekt de prachtige meesterwerken van Ruben, Rembrandt, Raffael, Velázques, Tizian en Dürer in het prachtige Museum voor kunstgeschiedenis.  Het Leopold Museum herbergt 's werelds grootste Schiele-collectie en fascinerende werken van Gustav Klimt. Je kunt ook schilderijen, afbeeldingen en voorwerpen uit de 19e en 20e eeuw bewonderen. Bekijk het kostbare handwerk en de originele meubelstukken uit de Art Nouveau-periode en de Weense Workshops.

  Museum voor Kunstgeschiedenis ; blijvende collectie geweldige schilderijen van Vlaamse meesters (o.a. Rubens, Breugel). Leopold Museum : aangrijpende vaste collectie schilderijen van Egon Schiele. Op tijdstip van ons bezoek op 25/10/19 prachtige tentoonstelling Wenen 1900, met schitterende commentaren en hele evolutie naar de moderne periode Jugendstil op gebied van schilderkunst, meubilair, glaswerk, etcetera. Duoticket geeft je vrije keuze van datum en uur bezoek aan beide musea.

Sitemap Kunsthistorisches Museum

Wil je alle activiteiten in Kunsthistorisches Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kunsthistorisches Museum

De tentoonstellingen "Donatello" en "Van Eyk" waren schitterend vormgegeven. Er is niets mis mee. Ik woon in St. Veit ad / Glan. Wat me stoort is dat de bestaande telefoon in hun winkel niet meer dan 2 uur voordat het museum sluit, wordt opgehaald. Ik heb het 30 keer geprobeerd. Afgelopen woensdag was ik persoonlijk in hun winkel en heb persoonlijk ervaren hoe ze met vaardige onwetendheid reageren op een rinkelende telefoon.

Een kleine rit met mooie koets door de oude stad langs alle belangrijke punten. Onze koetsier gooide ons niet eens uit bij de opgegeven halte, maar bracht ons terug naar het startpunt bij de Stephansdom. Over het algemeen waren de koetsiers erg aardig en charmant met hun Weense charme. Absoluut een aanrader en absoluut noodzakelijk.

Een onvergetelijk moment, de tour is erg goed en de chauffeur legt heel goed de monumenten van zijn stad uit bovendien aan het einde van de tour vroeg onze gids ons of we een foto van ons in de taxi wilden maken om dit moment te vereeuwigen

De chauffeur was geweldig. Maakte ons aan het lachen en legde ons de gebouwen in de oude stad uit.

Vlotte toegang, indrukwekkende collectie archeologie en kunst