Kies data

Kursalon

Kursalon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Concertkaartje: Mozart & Strauss in Kursalon in Wenen

1. Concertkaartje: Mozart & Strauss in Kursalon in Wenen

Het "Salonorchester Alt Wien" biedt een uniek programma van de meest beroemde muziekstukken door de "walskoning" Johann Strauss, en dé exponent van Weense klassieke muziek, Wolfgang Amadeus Mozart. Ervaar een van de bekendste uitvoeringen van klassieke Weense muziek bij dit fantastische concert in de wereldhoofdstad van muziek. Virtuoze muzici, operazangers en betoverende balletsolisten zullen een avond vol Weense charme presenteren, van de stevige klanken van de wals en de polka tot de dramatische aria's en duetten. Luister naar de beste operastukken en concertos,geschreven door twee van 's werelds beste componisten en gespeeld door muzikanten die tot de absolute top behoren.

Wenen: concert in Kursalon met diner

2. Wenen: concert in Kursalon met diner

Beleef een ongelooflijke avond in klassieke stijl en luister naar de mooiste composities van Johann Strauss en Wolfgang Amadeus Mozart. Je profiteert van het hele repertoire van klassieke muziek en bewondert de uitstekende operazangers en boeiende balletsolisten. Begin de avond met een driegangenmaaltijd in het eigen restaurant Das Johann en ervaar het Salonorchester van de muziek van Oud Wenen in de Kursalon. Je hoort prachtige operettes en indrukwekkende soloconcerten van de 2 beste componisten ter wereld, uitgevoerd met een ongelooflijke kunstzinnigheid. 

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

3. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Wenen: Nieuwjaarsconcert Strauss & Mozart

4. Wenen: Nieuwjaarsconcert Strauss & Mozart

Ga het nieuwe jaar tegemoet in klassieke stijl en zie het Salonorkest Alt-Wien hun laatste opvoering van het jaar weggeven. Met balletdansers en internationale operasterren creëren ze een onvergetelijke avond in de Mozartsaal van het Konzerthaus in Wenen. Hoor de mooiste melodieën van de koning van de wals Johann Strauss en de held van de Weense klassieke muziek, W.A. Mozart. Na het concert heb je de kans om de wals te leren met een workshop tijdens het Nieuwjaarsgala. Ontdek jouw walstalent terwijl de sfeervolle muziek speelt. Luid het nieuwe jaar in vanaf het prachtige terras met uitzicht op het Stadtpark tijdens een fantastisch muzikaal evenement en feest.

Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

5. Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

Kruip achter het stuur van een miniatuur hotrod en rijd in konvooi langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. Ontvang bij aankomst een coole helm, frisse muts en mooie walkietalkie en leer je voertuig kennen in de garage voordat je de motor start. Houd er rekening mee dat de besturing vrij direct is; maar daarom is het super leuk om te rijden! Ga door de oude Joodse wijk en over de Reichsbrücke (keizerlijke brug) naar de moderne ontwikkelingen van UNO-City. Passeer het Urania-gebouw in art-nouveaustijl en het Oostenrijkse museum voor toegepaste kunst (MAK-museum) om bij het Stadtpark en de concertzaal Kursalon Hübner te komen. Ga verder naar Schwarzenbergplatz en bekijk het elegante Hotel Sacher, de Staatsopera en het Albertina-museum in de Innere Stadt. Ontdek de site van de beroemde Spaanse Rijschool, bewonder de indrukwekkende façade van het Hofburgpaleis en bekijk de Stephansdom op de terugweg naar het startpunt.

Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

6. Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

Vier kerst op klassieke wijze en bekijk het Salonorchester Alt Wien op het podium van de Lanner Saal. Je kunt genieten van een optreden van geweldige balletdansers en internationale operazangers in een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van de wals, Johann Strauss, en een van de hoofdfiguren van de Weense klassieke muziek, W.A. Mozart. Luister naar de walsen en laat het ritme van de polka's je meeslepen. Geniet van de meeslepende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld die worden uitgevoerd met de allerhoogste kunde.

Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

7. Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

Vier Kerstmis in klassieke stijl en zie het "Salonorchester Alt Wien" op het podium in de Lanner Saal. Geniet van optredens van balletdansers en internationale operazangers in een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van de wals Johann Strauss en een van de belangrijkste figuren van de Weense klassieke muziek, Mozart. Hoor de walsen en laat je opwinden door het ritme van de polka's. Geniet van de ontroerende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld, uitgevoerd op het hoogste niveau van artisticiteit. Geniet van een exclusief 4-gangenmenu "Imperial Vienna" in de feestelijke ambiance van restaurant "Das Johann".

Sitemap Kursalon

Wil je alle activiteiten in Kursalon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kursalon

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.359 beoordelingen

We hadden een geweldige tijd ... mooie organisatie ..... jongens allemaal behulpzaam en aardig .... zeer slimme chauffeurs .... de drie lijnen die we namen ... rood, blauw en geel, ze bedekten met amplitude de stad Wenen. Echt allemaal heel leuk, bedankt.

PERFECT! De artiesten waren erg professioneel, zeer getalenteerd en het was een prachtige show! De kamer was prachtig. Enige minpunt was het niet nemen van een creditcard voor de champagne.

De moeite waard. Aanrader. Mooie zaal en een goede performance. Zeker een onderdeel voor de toerist om naar toe te gaan.

Voucher van 72 uur gekocht voor vienna hop hon hop off bus in drie dagen optimaal gebruik van gemaakt!

Zeer complete stadstour! Diverse routes en interessante attracties!