Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Antalya: stadstour inclusief watervallen en kabelbaan

1. Antalya: stadstour inclusief watervallen en kabelbaan

Je ervaring begint als je rond 09:30 uur wordt opgehaald bij je hotel, voordat je naar de westkant van de stad rijdt. Antalya wordt omringd door zandstranden, hoge bergen en pittoreske watervallen, en deze tour voert langs enkele van deze meest schilderachtige plekjes. Berijd de kabelbaan naar de top van de Tünek Tepe-berg voor een prachtig uitzicht langs de kust. Bezoek daarna twee verschillende watervallen: de Düden-watervallen en de Karpuz Kaldıran-waterval. Bij deze twee watervallen is er voldoende tijd om te verkennen en foto's te maken. Deze tour biedt je een fantastische kans om de lokale cultuur en de gewone levensstijl van Turkse mensen te ontdekken. Aan het einde van uw ervaring brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie.

Vanuit Antalya: met gids Perge, Side, Aspendos & watervallen

2. Vanuit Antalya: met gids Perge, Side, Aspendos & watervallen

Bezoek 3 oude steden op één dag met een professionele gids, gevolgd door een excursie in de natuur in Kursunlu Falls National Park. Begin je reis in de geschiedenis met een bezoek aan de oude stad Perge, een indrukwekkende archeologische vindplaats met een schat aan oude ruïnes, meestal daterend uit de Romeinse periode. Zie het gigantische amfitheater, het stadion, Romeinse poorten, stadsmuren, Romeinse baden en meer. Loop door de 500-meter lange hoofdstraat met talloze zuilen, fonteinen en de akropolis die dateert uit de bronstijd.   Je gaat verder naar Aspendos, gelegen aan de oevers van de rivier de Köprüçay. Ooit één van de belangrijkste steden in Pamphylia, is Aspendos nu een zeer populaire toeristische bezienswaardigheid beroemd om het Romeinse amfitheater, gebouwd in 155 na Christus. Het theater van Aspendos is één van de best bewaarde voorbeelden van Romeinse theaterarchitectuur ter wereld. Loop de gelaagde treden op en bewonder de schoonheid van de galerijen, die nog steeds in gebruik zijn.   Verken na de lunch de oude ruïnes van Side, die dateren uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken. Loop door de oude stad om de fonteinen, stadsmuren, Agora, amfitheater, marmeren zuilen en nog veel meer te bewonderen. De meest spectaculaire aanblik is de tempel van Apollo, waar je een prachtig uitzicht krijgt over het turquoise water van de Middellandse Zee.   Op de terugweg naar Antalya, maak je een ontspannende duik na een lange dag verkennen in de Kursunlu-watervallen. Je ervaart de groene omgeving, frisse lucht, dennengeur, koele sfeer en spectaculaire watervallen.

Antalya: stadstour met 3 watervallen en oude stad

3. Antalya: stadstour met 3 watervallen en oude stad

Rijd in een comfortabel voertuig naar de prachtige watervallen van Düden, die 40 meter naar beneden in de Middellandse Zee kletteren. Bewonder de waterval van de lagere Düden over de rotsen en 40 meter richting de Middellandse Zee. Vervolgens ga je naar nationaal park Kurşunlu om daar de watervallen te zien. Geniet van de flora an fauna om je heen en ontdek een verborgen grot achter de waterval. Ga vervolgens naar Upper Düden Falls en ontdek een verborgen grot waar het mogelijk is om achter de waterval te lopen. Lunch in het park met het geluid van het vallende water op de achtergrond. Je eindigt de dag met een rondleiding door het historische centrum van Antalya. Bewonder de architectuur uit de Ottomaanse tijd en de overblijfselen van de Romeinse stadswallen. Loop door de nauwe straatjes en zie de ruïnes van de Hadrianuspoort, die werd gebouwd om de Romeinse keizer te verwelkomen in het jaar 130.

Perge, Aspendos en Side: dagexcursie vanuit Antalya

4. Perge, Aspendos en Side: dagexcursie vanuit Antalya

Ga vanuit Antalya op een 8 uur durende excursie naar de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van Anatolië. Je brengt een bezoek aan 3 van de 4 grote steden uit de hellenistische periode, en gaat naar een van de zijrivieren van de mooie Aksu rivier om daar af te koelen bij de prachtige Kurşunlu waterval. Eerst bezoek je Perge, een oude Griekse stad, gesticht in het zuidwesten van Anatolië, ongeveer 14 kilometer ten oosten van het hedendaagse Antalya. Tijdens de hellenistische periode was Perge de hoofdstad van Pamphylia, en naast Aspendos, Side, en Sillion één van de 4 grote steden. Het was een van de rijkste en mooiste steden van de oude wereld en vooral bekend om zijn tempel gewijd aan Artemis, de mooie godin van de wildernis. Thuisbasis van de beroemde Griekse wiskundige Apollonius van Perge en volgens de legende, eveneens de geboorteplaats van bier. Gedurende 450 jaar stond Perge onder controle van de Grieken totdat het veroverd werd door de Perzen in 546 v.C. 200 jaar later beëindigde de inval van de legers van Alexander de Grote de Perzische heerschappij. Vanaf die tijd, tot de val van het Romeinse Rijk, stond Perge onder bescherming van de Romeinen. Met haar lange geschiedenis en de combinatie van 3 verschillende culturen, zijn de ruïnes een genot om te verkennen. Ga verder naar Aspendos, ongeveer 40 kilometer ten oosten van Antalya. Aspendos, een van de andere grote steden van Pamphylia lag aan een belangrijke handelsroute. Het leger van Alexander de Grote had de stad op het oog, en veroverde haar uiteindelijk in 333 v.C. Aspendos viel vanaf 930 v.C. onder Romeinse heerschappij tot aan het einde van het Romeinse Rijk. Het theater, gebouwd tussen 161-180 n.C. tijdens het bewind van Marcus Aurelius, wordt beschouwd als een van 's werelds best bewaarde theaters uit de oudheid, en is een immens populaire toeristische attractie. Ga verder naar Side. De spectaculair gelegen haven maakte van deze eeuwenoude Griekse plaats één van de belangrijkste steden in Pamphylia en een significant handelscentrum voor met name olijfolie en slaven. Dit maakte het ook een doelwit voor vele invasies. De Perzen, die de macht hadden overgenomen van de Grieken, zwichtten uiteindelijk onder de druk van de legers van Alexander de Grote in 333 v.C. Tegen het jaar 400 raakte Side in verval. Als gevolg van de onophoudelijke invasies en een opeenvolging van natuurrampen, werd de stad volledig verlaten in de 10e eeuw. De achtergelaten ruïnes worden beschouwd als een van de opvallendste in Klein-Azië. Na Side reis je weer terug naar Antalya, ongeveer 70 kilometer ten westen van de ruïnes. Je wordt aan het einde van de excursie teruggebracht naar je Hotel in het Middellandse Zee resort.

Antalya: Perge, Side, Aspendos en Kursunlu watervallentour

5. Antalya: Perge, Side, Aspendos en Kursunlu watervallentour

Deze 9-uur durende tour begint met een bezoek aan de oude stad Perge, een Romeinse archeologische vindplaats. Bezichtig het amfitheater, het stadion, de poorten en de stadsmuren. Ga verder naar Aspendos, bekend om zijn Theater van Aspendos, één van 's werelds best bewaarde voorbeelden van Romeinse theaterarchitectuur. Elke zomer organiseert het Aspendos International Opera en Ballet Festival. Na de lunch, verken je de oude ruïnes van Side. Deze spectaculaire stad ligt op een schiereiland en heeft ruïnes uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken. De spectaculairste bezienswaardigheid is de Tempel van Apollo in de oude haven. Op de terugweg naar Antalya kun je genieten van een verfrissende duik in het natuurpark Kursunluwatervallen.

Vanuit Antalya: dagtrip naar Aspendos, Perge en Side

6. Vanuit Antalya: dagtrip naar Aspendos, Perge en Side

Breng een leuke dag door met een ontdekkingsreis naar de hoogtepunten van het oude Turkije. De excursie omvat transfers van en naar Antalya. Bezoek Aspendos, beroemd om zijn Romeinse amfitheater, aquaduct en Akropolis. Daarna pauzeer je om de oude Anatolische stad Perge te verkennen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en rond 1500 voor Christus is gesticht. Perge was in de oudheid een belangrijke handelspost. Dit was ook het vertrekpunt voor St. Paulus tijdens zijn reizen en waar hij zijn eerste preek predikte. Je bezoekt ook Side, een van de belangrijkste handelscentra van de oudheid, veroverd door Alexander de Grote in 334 voor Christus. Tijdens de laatste halte van de reis ontdek je de prachtige Kursunluwaterval, gelegen op 19 km van Antalya en een perfecte plek voor een picknick. Deze dagtrip combineert al deze fascinerende hoogtepunten en meer in één pakket.

Antalya: rondleiding Perge, Aspendos, Side en Kursunlu

7. Antalya: rondleiding Perge, Aspendos, Side en Kursunlu

Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval tour vanuit Antalya is een culturele dagelijkse excursie naar de prachtige oude steden en de Kurşunlu waterval. Onder begeleiding van uw ervaren gids bezoekt u de volgende plaatsen tijdens de Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval tour Aspendos is een wereldberoemd Romeins theater dat op 45 km van Antalya ligt. Het ontwerp is gemaakt in het jaar 155 na Christus door een Griekse architect genaamd Zenon die in de stad Aspendos woonde. Het werd gebouwd onder Marcus Aurelius (161-180) in de 2e eeuw na Christus. Het is rijkelijk versierd, echt een bezoek waard. Het staat bekend om zijn fantastische akoestiek. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt voor het jaarlijkse opera- en balletfestival, dat meestal elk jaar in september plaatsvindt. Side, wat granaatappel betekent in de oude lokale taal, ligt op 60 km van Antalya. Side opgericht in de 7e voor Christus. was een belangrijke oude havenstad en het grootste centrum voor slavenhandel in de Middellandse Zee. Side was de thuisbasis van vele beschavingen. De meeste ruïnes die je vandaag ziet, zijn echter gebouwd door de Romeinen, behalve het museum bij het theater. Het theater van Side is uniek. Want alle andere theaters waren tegen de natuurlijke helling van een heuvel gebouwd. Maar er was geen heuvel in Side. Ze moesten het met bogen bouwen. Het is ook het enige theater met olifantenpoten ter wereld. Perge ligt op 18 km van Antalya. Perge, gesticht in de 2e voor Christus, was de mooiste en rijkste stad in de antieke wereld. Het was ook de hoofdstad van de Pamphylia (oude regio Antalya). Perge heeft een grote site van oude ruïnes 15 kilometer. Een theater, een palaestra, een tempel van Artemis en twee kerken zijn de bezienswaardigheden in de ruïnes van de stad Perge. De Kurşunlu-waterval ligt op 20 km van Antalya. Het is een van de mooiste watervallen van Antalya. De waterval is ongeveer 20 meter hoog en lanceert het water in een meer met grote vissen. Het ligt in een prachtig park. Mis deze Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval-dagtour vanuit Antalya niet, waarin we geschiedenis en natuur combineren.

Sitemap Kurşunlu Şelalesi

Wil je alle activiteiten in Kurşunlu Şelalesi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kurşunlu Şelalesi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 309 beoordelingen

We hadden een meest memorabele dag in Antalya tijdens deze tour. We hadden niet van tevoren gepland en toen we deze tour zagen, boekten we deze voor de volgende dag omdat we slechts 2 dagen in Antalya waren. Deze tour is geweldig voor liefhebbers van geschiedenis. Onze gids, changez, was ongelooflijk. Hij maakte de hele reis vermakelijk en opwindend. Hij vertelde niet alleen verhalen en details over de sites die we bezochten, maar had onderweg ook super interessante verhalen om ons te vertellen.

De gids was zeer ervaren, leuk en interactief, de reis was zeer informatief en alle haltes waren erg mooi. Geen onnodige winkelstops en we hadden genoeg tijd om op elke site foto's te maken en te genieten van het prachtige landschap. Was erg georganiseerd en zou het ten zeerste aanbevelen. Gengis, de gids was erg aardig, goed geïnformeerd en deskundig.

This was a very good day trip. The guide was knowledgeable, the things we visited were very much worth it, the lunch was super and it was very well organized. One negative point however, we did not visit Kursunlu Waterfall as described both in text and pictures, but Manavgat Waterfall. This should be in the description.

It was a great trip! The evening before contact about the pick up time, lunch was ok (not bad but nothing special), very nice guide who speaks English very well and make jokes.

De gids was geïnvesteerd in zijn werk en bepaalt de sfeer. De plekken zijn stijlvol. De gids geeft ons tijd voor de foto's