Kies data

Dingen om te doen Kusadasi

Van oude monumenten tot een bruisend nachtleven, deze badplaats biedt voor elk wat wils.

Kusadasi: De beste dingen die je niet wil missen

Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

1. Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

Een professionele erkende gids ontmoet je op een bepaald tijdstip in de haven van Kusadasi of je hotel. Nadat je je gids hebt ontmoet, rijd je naar het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km van Efeze. Op de derde Oecumenische Raad op 431 na Christus in Efeze, werd beweerd dat Maria in 37 na Christus met St. Johannes naar Efeze kwam en daar tot haar dood in 48 na Christus woonde. Na de ontdekking van het huis, verklaarde de aartsbisschop van Izmir het als bedevaartsoord in 1892. Je bezoekt dan éénvan de belangrijkste hoogtepunten in Turkije, Efeze, één van de 12 steden van de Ionische Liga (een oude Griekse wijk op de westkust van Klein-Azië), gelegen nabij Izmir. Als havenstad was het een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Loop door de historische marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder: de baden van Scholastica, de bibliotheek van Celsus, de tempel van Hadrianus en het Grote Theater. Als laatste bezoek je de Artemission-tempel, die ooit een van de zeven wonderen van de oude wereld was, voordat je terugkeerd naar het centrum en de haven van Kusadasi. Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen in dit programma; in totaal bedragen ze ongeveer 17 USD die aan het einde van de activiteit contant aan je gids kunnen worden betaald. Als je met een visum of mastercard wilt betalen, stopt je gids een paar minuten op kantoor op weg terug naar het centrum van Kusadasi.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

2. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de adembenemende regio van Pamukkale en zijn warmwaterbronnen op een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin door 's ochtends uw chauffeur/gids te ontmoeten bij de receptie van uw hotel en een transfer naar Pamukkale. p> Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang stroomde over een verhoogd vlakke plateau. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de Necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de Poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse Poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius . Krijg de kans om de glanzend witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het Turkse traditionele handwerk te bekijken.

Vanuit Kusadasi: halve dagexcursie Efeze in kleine groep

3. Vanuit Kusadasi: halve dagexcursie Efeze in kleine groep

Afhankelijk van je ophaaltijd, ontmoet je je gids en ga je naar het eerste gezicht in het oude Efeze, de best bewaarde klassieke stad in het oostelijke Middellandse Zeegebied en het grootste openluchtmuseum in Turkije. Efeze bevat meer dan 30 gebouwen en structuren met elkaar verbonden door straten die nog steeds de sporen van oude wagenwielen hebben. Bezoek het Grote Theater, waar St. Paul predikte tegen de heidenen en de gladiatoren die ooit in de strijd verwikkeld waren. Oorspronkelijk met 25.000 mensen, werd dit theater gebouwd in de Hellenistische periode en werd het gerenoveerd door verschillende Romeinse keizers. Ontworpen voor theatervoorstellingen, latere aanpassingen lieten gladiatorenwedstrijden hier plaatsvinden. Het gezicht van de bibliotheek van Celsus, die opmerkelijk is gerestaureerd, is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in Efeze die oorspronkelijk werd gebouwd in 115 tot 125. Je kunt misschien ook de Odeon-tempel, de fontein van Trajanus, de tempel van Hadrianus, de stomende Scholastica Baden, marmeren weg, Agora en de tempel van Domitianus. Na een bezoek aan het oude Efeze, ga je verder naar  de tempel van Artemis. Beschouwd als één van de zeven wonderen van de oude wereld, was de tempel van Artemis gewijd aan de godin van de jacht. Alleen de fundering en één kolom zijn overgebleven van deze tempel, die ooit 130 bij 67 meter breed was. De succesvolle bediening van St. Paul in deze stad werd beschouwd als een bedreiging voor deze tempel. De stad bereikte zijn Gouden Eeuw en werd een goed model voor de oude wereld in cultuur en kunst. Na je rondleiding wordt je teruggebracht naar het vertrekpunt.

Kusadasi Buggy Safari-avontuur

4. Kusadasi Buggy Safari-avontuur

Reis buiten de gebaande paden tijdens een buggy safari-avontuur. Geniet van een tour over onverharde paden, rivieren en op het strand. Volg je gids langs een meanderende rivier, spot de heldere vogels die langs het water nestelen en geniet vervolgens van een weids uitzicht op de Egeïsche Zee. Wees voorbereid om hagedissen en slangen te zien, terwijl je het zanderige parcour aflegt en door de moerassen en bossen rijdt. Creëer stofwolken op de stoffige wegen. Maak een paar perfecte foto's voor je Instagram. Als je vies wordt, neem dan een pauze op het Pamucak-strand voor een verfrissende duik, of test de limiet van de buggy's. Geniet van een stabiel, comfortabel en gemakkelijk te besturen voertuig.

Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

5. Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

Als je van avontuur houdt, ga dan op deze safari met Land Rover Jeeps. Het nationale park ligt op ongeveer 24 kilometer van Kusadasi. Nadat je bent opgehaald vanaf je hotel / haven in Kusadasi, rijd je direct naar het nationale park. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee met weelderige olijfbomen en Turkse dorpjes. De eerste plaats die je bezoekt is de Echo-kloof en het oude klooster, waar je kunt genieten van het uitzicht van meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Neem lunch (BBQ) in de buurt van het vuurzwembad. Dan klim naar de waterval waar je kunt genieten van het natuurlijke ruige terrein. Vanaf hier zie je het Griekse eiland Samos. Je maakt een spannende afdaling van de berg en maakt een tussenstop bij de Zeus-grot, waar je in kristalhelder water kunt zwemmen. Op het uitgestrekte strand kun je een laatste keer zwemmen, zonnebaden en ook wat drinken in de caféwinkel. Na je laatste duik op het strand, rijden alle Jeeps terug naar het vertrekpunt.

Voor cruisers: Ephesus-tour van een hele dag met lunch

6. Voor cruisers: Ephesus-tour van een hele dag met lunch

Volgens de ophaaltijd van je tour, ontmoet je je gids en begin je dag. Bezoek eerst het Huis van de Maagd Maria. Deze kerk ligt 6 km ten noorden van de ruïnes van Efeze en werd gebouwd in 6C na Christus bovenop de fundamenten van een huis uit 1C na Christus. Bekijk vervolgens Efeze, een archeologische schat en de best bewaarde klassieke stad in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Tijdens 1C na Christus was Efeze de tweede grootste stad ter wereld na Rome met meer dan 250.000 inwoners. Het lag in het centrum van de bekende wereld en speelde de rol van poort tussen het oosten en het westen. Met zijn gigantische haven was het in de oudheid ook het centrum van de handel. Het is ook de thuisbasis van een van de zeven wereldwonderen, de tempel van Artemis. Wandelend door de eeuwenoude straatjes tussen de prachtige monumenten zoals de op twee na grootste bibliotheek van de antieke wereld of het grootste romeinse theater op het Aziatische continent geeft je het gevoel een tijdreiziger te zijn. > Na de lunch gaat u verder naar de Tempel van Artemis. De oude cultus gewijd aan Artemis was beroemd in de oudheid en maakte van Efeze een veel bezocht bedevaartsoord. Ga aan het einde van de tour terug naar je hotel of de haven.

Van Istanbul: 7-nachten tour door Turkije met vluchten en hotel

7. Van Istanbul: 7-nachten tour door Turkije met vluchten en hotel

Dompel jezelf volledig onder in de Turkse cultuur met een tour van 7 nachten door Istanbul, Efeze, Kusadasi, Pamukkale en Cappadocië . Maak je geen zorgen over het boeken van transfers, gidsen, ontbijt, hotels of binnenlandse vluchten, dit wordt allemaal voor je geregeld. Dag 1: Aankomst in IstanbulAankomst op Istanbul Airport (IST) of SAW Airport waar de vertegenwoordiger van de tour je zal ontmoeten met een naambordje en je naar het hotel zal brengen voor uw overnachting in Istanbul. Dag 2: Dagtour Istanbul met ontbijtGeniet na het ontbijt van een wandeltocht door Istanbul. Bezoek het Topkapi-paleis, de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Hippodrome, waar wagenrennen en de Byzantijnse rellen plaatsvonden. Bezoek de Grand Bazaar en overnacht in Istanbul. Dag 3: Istanbul, Izmir & Kusadasi met maaltijdenBegin uw dag met een vlucht naar Izmir en ga naar Efeze. Bezoek de Artemis-tempel voordat je doorgaat naar Efeze, een van de twaalf steden van Ionië. Na Efeze wordt de lunch geserveerd in een tuin van een lokaal handwerkcentrum. Ga naar het Huis van de Maagd Maria voordat je overnacht in Kusadasi. Dag 4: Kusadasi met maaltijdenRijd naar Pamukkale om de travertijnterrassen en de warmwaterbronnen in Hierapolis te ontdekken. Bezoek de oude stad Hierapolis in Pamukkale en overnacht in Pamukkale. Dag 5: Pamukkale naar Cappadocië met ontbijt  Rijd naar Cappadocië voor een bezoek aan het Mausoleum van Mevlana, een wereldberoemde mysticus, en Sultanhani Caravanseria, een herberg langs de weg waar reizigers rusten en bijkomen van de reis van de dag. Overnacht in Cappadocië in een grothotel. Dag 6: Cappadocia Tour Cave Hotel met ontbijtBegin bij de Three Sisters Fairy Chimneys in Urgup. Daal af in de Kaymakli Underground City, een van de grootste en diepste in Cappadocië. Bezoek het openluchtmuseum van Goreme en ga verder naar het Uchisar-rotskasteel voor een panoramisch uitzicht over Cappadocië. Overnacht in Cappadocië. Dag 7: Cappadocië-tour van een hele dag met ontbijtErvaar het maanlandschap van Cappadocië in de Devrent-vallei. Lunch in Avanos, het centrum van terracottakunst sinds 3000 voor Christus, en geniet van een demonstratie in een traditionele pottenbakkerij. Vlieg 's middags van Kayseri naar Istanbul en overnacht in Istanbul. Dag 8: Istanbul met ontbijtNa het ontbijt checkt u uit bij het hotel en geniet u van een privétransfer naar de luchthaven.

Paardrijden in Kusadasi

8. Paardrijden in Kusadasi

Begin met ophalen bij je hotel en doe mee aan een paardensafari van 2 uur die je meeneemt naar het schilderachtige landschap van Kusadasi. Deze activiteit is geschikt voor beginners en is een perfecte introductie tot paardrijden. Maak kennis met je zachtaardige paard en ga op reis door het Turkse platteland, door schilderachtige dennenbossen en sinaasappelboomgaarden. Geniet van het uitzicht op het traditionele dorpsleven terwijl je gids je door de prachtige omgeving begeleidt.

Kusadasi duikervaring

9. Kusadasi duikervaring

Als je ooit de onderwaterwereld hebt willen verkennen en een scala aan zeeleven wilt ontdekken, dan is dit de tour voor jou. Dit programma is bedoeld voor beginners en bestaat uit een korte theoretische les plus 1 duik onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs. De duur van de duik is ongeveer 25 minuten en gaat tot maximaal 5 meter diep. Tijdens de duik ben je onder begeleiding van een instructeur en heb je alle benodigde professionele uitrusting bij je, die door het duikcentrum wordt verstrekt, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Je kunt ook deelnemen aan de tour om te snorkelen als je je niet op je gemak en zelfverzekerd voelt bij het duiken. Je wordt om 08:30 uur opgehaald bij hotels in Kusadasi of de haven. Na het duiken ga je rond 14:00 uur terug naar de kust voor de transfer terug naar je hotel.

Ruïnes van Efeze en de tempel van Artemis Kleine groepsreis

10. Ruïnes van Efeze en de tempel van Artemis Kleine groepsreis

Begin uw tour door opgehaald te worden bij uw hotel in Kusadasi of in de haven van Kusadasi. Rijd 20 minuten naar Efeze, een van de 12 steden van de Ionische Liga, het oude Griekse district aan de westkust van Klein-Azië. Deze stad bloeide eeuwen geleden als een Griekse kolonie en daarna als een deel van het oude Rome. In zijn hoogtijdagen was de bruisende haven van de stad een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Tegenwoordig is de stad nog steeds gevuld met goed bewaarde ruïnes uit deze tijd. Maak een reis terug in de tijd terwijl je door marmeren straten loopt die zijn versierd met prachtige openbare gebouwen. Bekijk de ruïnes van de Thermen van Scholastica, een badcomplex dat dateert uit de 1e eeuw. Bewonder de gevel van de bibliotheek van Celsus. Ooit een van de grootste bibliotheken van de antieke wereld, werd dit Romeinse bouwwerk verwoest toen het werd opgeschrikt door een aardbeving en in hetzelfde jaar verbrand door de binnenvallende Goten. Ondanks het gebrek aan geluk, staat zijn prachtige façade nog steeds. Bewonder de enorme colonnade van de Tempel van Hadrianus. Verken het Grand Theatre. Dit indrukwekkende bouwwerk bood onderdak aan 24.000 toeschouwers en was de plek waar keizers ooit toneelstukken, concerten en gladiatorengevechten zagen. Bewonder de ruïnes van de Artmission-tempel, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Opgedragen aan de oude Griekse godin van de jacht, reisden pelgrims uit de hele oudheid naar deze tempel om de gunst van de godin te zoeken. Nadat je de tempel hebt bezocht, kun je genieten van het gemak om teruggebracht te worden naar je hotel of het stadscentrum en de haven van Kusadasi.

Beschikbare activiteiten

132 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Veelgestelde vragen over Kusadasi

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kusadasi?

Kusadasi: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Andere activiteiten in Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.319 beoordelingen

Absoluut aan te bevelen! Echt een geweldige dagtocht met geweldige mensen en onvergetelijke stops. Het eten was ook geweldig! Een geweldige crew en geweldig entertainment. Mega buikdansvoorstelling van gratie aan boord :-) We waren op reis met onze zoon 9 en het is geweldig voor gezinnen. Bier 0,5 aan boord 3€, longdrink 5€. Geweldige zwemstops en kristalhelder water.

Perfect op tijd aangekomen om opgehaald te worden in ons hotel, coach was erg schoon en gidsen waren erg behulpzaam, vooral omdat ik een handicap heb, entertainment aan boord van de boot was fantastisch net als lunch, terugbrengen naar het hotel was ook erg soepel, een absoluut koopje en een zeer plezierige dag van start tot finish.

It was a very good trip. The distance is not too far, the guide was very knowledgeable, it was a small group and the sights were very beautiful. We had a nice half day.

Goede excursion en een hele goede gids, zeer de moeite waard, de gids naam is Barb.

Super fijne en lieve reisleidster die ook tijd nam voor extra dingen en uitleg