Kusadasi
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Kusadasi

Bekijk alle tours en activiteiten in Kusadasi

Kuşadası: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Dit havenstadje aan de Egeïsche kust van Turkije groeit rap uit tot favoriete bestemming; geen wonder, met die zonnige stranden, eeuwenoude monumenten, fantastische shopgelegenheden en een opwindend nachtleven. Hier een aantal hoogtepunten.

Pamukkale

Dit wonderlijke landschap heeft de bijnaam "Katoenkasteel" gekregen. Maak een tour langs de ruïnes van Hierapolis en geniet van de warmwaterbronnen.

Ephesus

Ephesus werd in de 10e eeuw voor Christus gesticht en staat vol klassiek-Griekse monumenten, zoals de Bibliotheek van Celsus. Makkelijk te bereiken vanuit Kuşadası!

Tempel van Artemis

Deze tempel, gewijd aan godin Artemis, is misschien wel de beroemdste ruïne in Ephesus. Het was één van de oorspronkelijke Zeven Wereldwonderen; en het eerste dat werd vernield.

Basiliek van St. Johannes

Deze kerk werd gebouwd op de plek waarvan men geloofde dat Johannes de Apostel er lag begraven. Pelgrims naar Ephesus gebruikten het stof naast de kerk als geneesmiddel!

Huis van de Maagd Maria

Volgens de katholieke overlevering is dit bescheiden stenen huisje de plek waar Maria haar laatste jaren doorbracht. Oud is het in elk geval zeker!

İsa Bey Moskee

Ga op pad naar de heuvels van Ayasluğ en ontdek deze 14e-eeuwse moskee, die is gebouwd naar het model van de Grote Moskee in Damascus. In 1934 is het gedeeltelijk geërodeerde gebouw gerenoveerd.

Ephesus Archeologisch Museum

Als je de ruïnes van Ephesus leuk vond, zal dit museum je ook bekoren. Duik in de uitgebreide collectie archeologische opgravingen uit de regio in dit recent heropende museum.

Kusadasi: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

Het weer in Kusadasi is het hele jaar lekker, hoewel het in de winter net te fris zal zijn om er echt een srandvakantie van te maken. Tussen mei en oktober is de hemel helder en de temperatuur heerlijk.

Hoe ver is het van Istanbul?

Kusadasi ligt 575 km van Istanbul; je kunt er naartoe rijden via de E881. Een trein of vliegtuig pakken kan ook, en helemaal leuk is een veerpont langs de Egeïsche kust!

Tips & informatie

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is nooit onaangenaam, maar tussen mei en oktober is het heerlijk, vooral als je ook van het strand wil genieten.

Activiteiten in Kusadasi

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

In alle opzichten een zeer geslaagde tour

Alles top geregeld. We werden bij de cruiseterminal opgewacht. In keurig busje met airco naar Ephesus. Onze tourleider Mehmet sprak vloeiend Engels en had veel kennis over de geschiedenis. Uitstekende lunch gehad op mooie locatie. Deze tour is zeer aan te bevelen!

Ephesus landexcursie: 6-uur durende tour vanaf Kusadasi Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 28-06-2016

Kusadasi
4.4
Gebaseerd op 64 beoordelingen van GetYourGuide-klanten