Dingen om te doen Kusadasi

Van oude monumenten tot een bruisend nachtleven, deze badplaats biedt voor elk wat wils.

Kusadasi: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kusadasi: halve dagexcursie Efeze in kleine groep

1. Vanuit Kusadasi: halve dagexcursie Efeze in kleine groep

Afhankelijk van je ophaaltijd, ontmoet je je gids en ga je naar het eerste gezicht in het oude Efeze, de best bewaarde klassieke stad in het oostelijke Middellandse Zeegebied en het grootste openluchtmuseum in Turkije. Efeze bevat meer dan 30 gebouwen en structuren met elkaar verbonden door straten die nog steeds de sporen van oude wagenwielen hebben. Bezoek het Grote Theater, waar St. Paul predikte tegen de heidenen en de gladiatoren die ooit in de strijd verwikkeld waren. Oorspronkelijk met 25.000 mensen, werd dit theater gebouwd in de Hellenistische periode en werd het gerenoveerd door verschillende Romeinse keizers. Ontworpen voor theatervoorstellingen, latere aanpassingen lieten gladiatorenwedstrijden hier plaatsvinden. Het gezicht van de bibliotheek van Celsus, die opmerkelijk is gerestaureerd, is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in Efeze die oorspronkelijk werd gebouwd in 115 tot 125. Je kunt misschien ook de Odeon-tempel, de fontein van Trajanus, de tempel van Hadrianus, de stomende Scholastica Baden, marmeren weg, Agora en de tempel van Domitianus. Na een bezoek aan het oude Efeze, ga je verder naar  de tempel van Artemis. Beschouwd als één van de zeven wonderen van de oude wereld, was de tempel van Artemis gewijd aan de godin van de jacht. Alleen de fundering en één kolom zijn overgebleven van deze tempel, die ooit 130 bij 67 meter breed was. De succesvolle bediening van St. Paul in deze stad werd beschouwd als een bedreiging voor deze tempel. De stad bereikte zijn Gouden Eeuw en werd een goed model voor de oude wereld in cultuur en kunst. Na je rondleiding wordt je teruggebracht naar het vertrekpunt.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

2. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de prachtige regio Pamukkale en zijn warmwaterbronnen tijdens een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin met het ontmoeten van uw chauffeur/gids bij de receptie van uw hotel in de ochtend en een transfer naar Pamukkale. Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang over een verhoogd plateau stroomde. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius. Krijg de kans om de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het traditionele Turkse handwerk te bekijken

Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

3. Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

Als je van avontuur houdt, ga dan op deze safari met Land Rover Jeeps. Het nationale park ligt op ongeveer 24 kilometer van Kusadasi. Nadat je bent opgehaald vanaf je hotel / haven in Kusadasi, rijd je direct naar het nationale park. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee met weelderige olijfbomen en Turkse dorpjes. De eerste plaats die je bezoekt is de Echo-kloof en het oude klooster, waar je kunt genieten van het uitzicht van meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Neem lunch (BBQ) in de buurt van het vuurzwembad. Dan klim naar de waterval waar je kunt genieten van het natuurlijke ruige terrein. Vanaf hier zie je het Griekse eiland Samos. Je maakt een spannende afdaling van de berg en maakt een tussenstop bij de Zeus-grot, waar je in kristalhelder water kunt zwemmen. Op het uitgestrekte strand kun je een laatste keer zwemmen, zonnebaden en ook wat drinken in de caféwinkel. Na je laatste duik op het strand, rijden alle Jeeps terug naar het vertrekpunt.

Van Istanbul: Best of Turkey 8 dagen, 7 nachten rondleiding

4. Van Istanbul: Best of Turkey 8 dagen, 7 nachten rondleiding

Dag 1: Aankomst in Istanbul Worden opgehaald bij de aankomsthal van Istanbul of Sabiha Gokcen Airport. Laat u naar uw accommodatie brengen en geniet na uw reis van wat tijd om te ontspannen in de stad. Dag 2: Istanbul-tour van een hele dag (ontbijt) Ontdek de hoogtepunten van Istanbul tijdens een rondleiding. Bezoek het Topkapi-paleis, de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Hippodroom, bezoek de Grand Bazaar om te winkelen en koopjes te jagen. breng een tweede nacht door in Istanbul. Dag 3: Istanbul naar Cappadocië per vlucht – Cappadocië Tour (ontbijt) Begin de derde dag met een vroege pick-up en transfer naar de luchthaven van Istanbul voor uw vlucht naar de regio Cappadocië. Bij aankomst in Cappadocië zal uw gids u ontmoeten op de luchthaven. Begin met een bezoek aan de Three Sisters Fairy Chimneys in Urgup, het iconische symbool voor de regio. Daal af naar de ondergrondse stad Kaymakli, een van de grootste en diepste in zijn soort in de regio. Dag 4: Cappadocië-tour van een hele dag (ontbijt) Ontdek het maanachtige landschap van Cappadocië met spectaculaire rotsformaties in de Devrent Valley. Geniet van een lunch in Avanos, een centrum van terracotta kunstwerken sinds 3000 voor Christus. Bekijk een demonstratie in een traditionele pottenbakkerij. Bezoek 's middags het openluchtmuseum van Goreme en het rotskasteel van Uchisar voor een panoramisch uitzicht over de valleien van Cappadocië. Dag 5: Cappadocië – Konya – Pamukkale (ontbijt – diner) Begin de reis naar Pamukkale vroeg in de ochtend. Bezoek onderweg het Seljukiaanse meesterwerk van Sultanhan Caravanserai, gebouwd in de 13e eeuw. Aankomst in Konya en bezoek het Mausoleum van Mevlana, de wereldberoemde mysticus. Vervolg de reis naar Pamukkale en geniet van een overnachting in een Thermal Hotel. Geniet van een duik in de verkwikkende thermale baden van het hotel. Dag 6: Pamukkale – Kusadasi (ontbijt – diner) Bezoek 's ochtends de oude Griekse stad Hierapolis, witte terrassen en traventijnen. Reis verder naar Kusadasi voor een overnachting. Dag 7: Kusadasi – Efeze – Istanbul per vlucht (ontbijt) Bezoek de Artemis-tempel, een van de zeven wereldwonderen. Ga verder naar het beroemde Grand Theatre van Efeze. Bezoek na Efeze het katholieke heiligdom van het Huis van de Maagd Maria. Er wordt gezegd dat de Maagd Maria hier de rest van haar leven heeft gewoond na Christus' hemelvaart. Vervolgens rijdt u naar de luchthaven van Izmir, vlucht terug naar Istanbul. Bij uw terugkeer in Istanbul ontmoet u een vertegenwoordiger van de lokale partner en wordt u voor de nacht naar uw hotel gebracht. Dag 8: Vertrek vanuit Istanbul (ontbijt) Geniet van een privétransfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

Kusadasi Buggy Safari-avontuur

5. Kusadasi Buggy Safari-avontuur

Reis buiten de gebaande paden tijdens een buggy safari-avontuur. Geniet van een tour over onverharde paden, rivieren en op het strand. Volg je gids langs een meanderende rivier, spot de heldere vogels die langs het water nestelen en geniet vervolgens van een weids uitzicht op de Egeïsche Zee. Wees voorbereid om hagedissen en slangen te zien, terwijl je het zanderige parcour aflegt en door de moerassen en bossen rijdt. Creëer stofwolken op de stoffige wegen. Maak een paar perfecte foto's voor je Instagram. Als je vies wordt, neem dan een pauze op het Pamucak-strand voor een verfrissende duik, of test de limiet van de buggy's. Geniet van een stabiel, comfortabel en gemakkelijk te besturen voertuig.

Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

6. Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

Een professionele erkende gids ontmoet je op een bepaald tijdstip in de haven van Kusadasi of je hotel. Nadat je je gids hebt ontmoet, rijd je naar het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km van Efeze. Op de derde Oecumenische Raad op 431 na Christus in Efeze, werd beweerd dat Maria in 37 na Christus met St. Johannes naar Efeze kwam en daar tot haar dood in 48 na Christus woonde. Na de ontdekking van het huis, verklaarde de aartsbisschop van Izmir het als bedevaartsoord in 1892. Je bezoekt dan éénvan de belangrijkste hoogtepunten in Turkije, Efeze, één van de 12 steden van de Ionische Liga (een oude Griekse wijk op de westkust van Klein-Azië), gelegen nabij Izmir. Als havenstad was het een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Loop door de historische marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder: de baden van Scholastica, de bibliotheek van Celsus, de tempel van Hadrianus en het Grote Theater. Als laatste bezoek je de Artemission-tempel, die ooit een van de zeven wonderen van de oude wereld was, voordat je terugkeerd naar het centrum en de haven van Kusadasi. Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen in dit programma; in totaal bedragen ze ongeveer 17 USD die aan het einde van de activiteit contant aan je gids kunnen worden betaald. Als je met een visum of mastercard wilt betalen, stopt je gids een paar minuten op kantoor op weg terug naar het centrum van Kusadasi.

Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

7. Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

Laat je ophalen bij je hotel en reis dan naar de haven om aan boord te gaan van een boot. Vaar langs de prachtige kustlijn ten noorden van Kuşadası. Bewonder het ruige landschap van de Egeïsche kust. Je pauzeert bij 3 verschillende baaien, bij elke locatie ongeveer 1 uur lang, om te snorkelen tussen het prachtige onderwaterleven, en te zwemmen in de turquoise zee. Je kunt genieten van een smakelijke lunch aan boord van de boot bij Karasu, en smullen van een heerlijk menu van gehaktballen, kip, salades, pasta, aardappelsalade en fruit.Na je derde zwempauze keer je terug naar de haven in Kuşadası, en word je afgezet bij je oorspronkelijke vertrekpunt aan het eind van een fantastische dag op zee.

Kusadasi quadsafari

8. Kusadasi quadsafari

Je begint je 3-uur durende activiteit met ophaalservice van je hotel en een rit naar de camping in het bos, het vertrekpunt voor de quadsafari. Een professionele gids geeft informatie over de tocht, de quad en de route. Je maakt een proefrit met je quad voordat je vertrekt. Tijdens de safari rijd je over paden langs rivieren en door bosgebieden. Bij aankomst op Pamucak Beach merk je wat een genot het is om door het zand te crossen. Je pauzeert kort in het café (consumpties op eigen kosten). Na de korte rustperiode rij je met de quad terug naar het startpunt en ga je terug naar je hotel.

Paardrijden in Kusadasi

9. Paardrijden in Kusadasi

Begin met ophalen van je hotel en neem deel aan een 2-uur durende paardensafari die je meeneemt naar het schilderachtige landschap van Kusadasi. Geschikt voor beginners, deze activiteit is een perfecte introductie tot paardrijden. Maak kennis met uw zachte paard en ga op reis door het Turkse platteland, door schilderachtige dennenbossen en sinaasappelboomgaarden. Geniet van het uitzicht op het traditionele dorpsleven terwijl je gids je begeleidt door de prachtige omgeving.

Vanuit Kusadasi: excursie in kleine groep naar Pamukkale

10. Vanuit Kusadasi: excursie in kleine groep naar Pamukkale

Een ophaalservice pikt je op bij je hotel in Kusadasi of de haven en brengt je naar Pamukkale. Bewonder onderweg de mooie Turkse dorpjes. Na 2 uur rijden kom je aan in Pamukkale, in de provincie Denizli. Dit natuurfenomeen bestaat uit travertijnen terrassen die door warmwaterbronnen en de kalkafzetting van beken zijn gevormd. Pamukkale is vermaard om z'n water waaraan helende krachten worden toegekend. Al eeuwen wordt het gebruikt als thermaalbad. In de buurt van Pamukkale ligt Hiërapolis, een stad die in 200 v.Chr. door Eumenes II werd gesticht ter ere van de amazonekoningin Hiëra. De stad werd in de 9e eeuw door de Turken ingenomen en heeft nog niets aan betekenis ingeboet; duizenden bezoekers komen hier elk jaar weer om de eeuwenoude monumenten te bezichtigen. Hiërapolis hoopt ook jou snel te kunnen verwelkomen.

Veelgestelde vragen over Kusadasi

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kusadasi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Efeze

Kusadasi: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.159 beoordelingen

It was a very good trip. The distance is not too far, the guide was very knowledgeable, it was a small group and the sights were very beautiful. We had a nice half day.

Leuke gids en chauffeur. Ze stemden de tour af op onze wensen, aangezien we maar met vijf waren. Zeer deskundig en vriendelijk.

Goede excursion en een hele goede gids, zeer de moeite waard, de gids naam is Barb.

Super fijne en lieve reisleidster die ook tijd nam voor extra dingen en uitleg

Gedetailleerde uitleg, vriendelijke en behulpzame tourguide.