Kusadasi
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kusadasi Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

1. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de prachtige regio Pamukkale en zijn warmwaterbronnen tijdens een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin met het ontmoeten van uw chauffeur/gids bij de receptie van uw hotel in de ochtend en een transfer naar Pamukkale. Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang over een verhoogd plateau stroomde. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius. Krijg de kans om de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel.

...
Kusadasi quadsafari

2. Kusadasi quadsafari

Je begint je 3-uur durende activiteit met ophaalservice van je hotel en een rit naar de camping in het bos, het vertrekpunt voor de quadsafari. Een professionele gids geeft informatie over de tocht, de quad en de route. Je maakt een proefrit met je quad voordat je vertrekt. Tijdens de safari rijd je over paden langs rivieren en door bosgebieden. Bij aankomst op Pamucak Beach merk je wat een genot het is om door het zand te crossen. Je pauzeert kort in het café (consumpties op eigen kosten). Na de korte rustperiode rij je met de quad terug naar het startpunt en ga je terug naar je hotel.

...
Ephesus Day Tour met Return vluchten van Istanbul

3. Ephesus Day Tour met Return vluchten van Istanbul

Verken een historische parel van de oostelijke Middellandse Zee op een full-daagse tour van Efeze van Istanbul, met een round-trip vluchten, en wandelen in de voetsporen van Cleopatra, Marcus Antonius, de Maagd Maria en Johannes de apostel. Het grootste openluchtmuseum in Turkije, Ephesus bevat meer dan 30 gebouwen en structuren met elkaar verbonden door straten die nog steeds de sporen van wagenwielen dragen. Uw gids zal u tonen de ontzagwekkende Grote Theater, waar St. Paulus predikte tegen de heidenen en gladiatoren eenmaal die zich bezighouden met de strijd. Loop langs Marble Street naar de Bibliotheek van Celsus en worden verblind door zijn gerestaureerde gevel. Bezoek de Tempel van Hadrianus, Romeinse baden, en andere opmerkelijke ruïnes. Doorgaan met de kerk van de Maagd Maria. Volgens de christelijke traditie, werd Mary na de opstanding van Christus naar Efeze gebracht door de apostel Johannes. De kerk werd gebouwd op de fundering van het huis waar ze bracht haar laatste dagen, zoals gewaarmerkt door paus Paulus VI en paus Johannes Paulus II. Eindig uw dag in de tempel van Artemis, een van de 7 Wonders of the Ancient World. Vandaag de dag zijn er slechts een aantal kolommen en verspreide ruïnes van deze prachtige Hellenistische bouw, hoewel de grandeur van het kolossale bouwwerk ooit hoger dan die van het Parthenon.

...
Pamukkale en Hierapolis: privé- of groepsreis van een hele dag

4. Pamukkale en Hierapolis: privé- of groepsreis van een hele dag

De prachtige witte watervallen van Pamukkale zijn zeker een reis waard om de eye-candy van een natuurlijke plek te zien. Loop door Pamukkale en vind een kans om te ontspannen in het warme water van het oude zwembad. Hierapolis, gebouwd net boven het hete bronwater van Pamukkale, is een machtige oude stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierapolis werd in de 2e eeuw voor Christus gebouwd door de koning van Pergamon en werd een Romeinse stad. De stad stond bekend om verschillende belangrijke heiligdommen en ook als een belangrijk handelscentrum. Hierapolis was beroemd om het maken van paarse kleurstoffen en stoffen en het is nog steeds beroemd om textielproducten.

...
Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

5. Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

De rotsformaties van Pamukkale (letterlijk "Katoenkasteel") zijn een reeks witte terrassen die verzadigd zijn met opgelost calciumbicarbonaat en opborrelen uit de voeten van de bergen erachter. Terwijl het water over de rand van het plateau stroomt en afkoelt, wordt koolstofdioxide afgegeven en slaat calciumcarbonaat neer als hard krijt of travertijn. De bron komt tevoorschijn in het midden van de oude badplaats Hierapolis (de ruïnes zelf zijn ook een stop waard). Helaas verandert het travertijn waaruit de Pamukkale bestaat geleidelijk van wit naar geel, en men denkt zelfs dat het opdroogt. Dorstige hotels krijgen de schuld van de overheid, die er veel heeft gesloopt. Dit is goed voor de Pamukkale, maar het maakt het vinden van een hotel steeds moeilijker. De meesten blijven in Pamukkale Koyu. De archeologische vindplaats Hierapolis ligt ten westen van Pamukkale Koyu. De belangrijkste kenmerken zijn een tempel van Apollo en het aangrenzende Plutonium, een grot die een dodelijk zwavel- en koolstofdioxidegas uitstoot. Ten oosten van hier is een gerestaureerd Romeins amfitheater, daterend uit de tweede eeuw na Christus. De meeste toneelgebouwen en hun uitgebreide reliëfs blijven intact. Een interessant deel van de stad is de straat met zuilen, die ooit bijna 1 km lang was tot een reeks monumentale portalen. Tegenwoordig staat alleen de meest noordelijke, een drievoudige boog geflankeerd door torens en gewijd aan keizer Domitianus in 84 na Christus. Net ten zuiden van de boog bevindt zich het uitgebreide graf van Flavius Zeuxis. Dit is slechts de eerste van meer dan duizend graven die de volledige necropolis vormen, de grootste in Klein-Azië.

...
Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

6. Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

Na een pick-up van je hotel in Selcuk, geniet je van een korte rit naar Efeze in een comfortabele minibus met airconditioning. Begin met het bezoeken van de uitgebreide ruïnes in de oude stad. Bewonder de fascinerende oude structuren om je heen, waaronder de spectaculaire tempel van Hadrianus, de prachtige gevel van de bibliotheek van Celsus en het enorme grote theater. Vervolg de tour naar de tempel van Artemis, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Stop dan bij het huis van de Maagd Maria, een populaire bedevaartplaats voor katholieken, waar wordt aangenomen dat de Maagd Maria de rest van haar leven heeft doorgebracht. Gelegen op de top van de Bulbul-berg, biedt het bezoekers een panoramisch uitzicht over de stad. Ontdek ten slotte de Isa Bey-moskee en bewonder de kroonachtige deuren, een juweel van Seljukiaanse architectuur gecombineerd met decoratieve elementen uit het Ottomaanse Rijk.

...
Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

7. Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

Laat je ophalen bij je hotel en reis dan naar de haven om aan boord te gaan van een boot. Vaar langs de prachtige kustlijn ten noorden van Kuşadası. Bewonder het ruige landschap van de Egeïsche kust. Je pauzeert bij 3 verschillende baaien, bij elke locatie ongeveer 1 uur lang, om te snorkelen tussen het prachtige onderwaterleven, en te zwemmen in de turquoise zee. Je kunt genieten van een smakelijke lunch aan boord van de boot bij Karasu, en smullen van een heerlijk menu van gehaktballen, kip, salades, pasta, aardappelsalade en fruit.Na je derde zwempauze keer je terug naar de haven in Kuşadası, en word je afgezet bij je oorspronkelijke vertrekpunt aan het eind van een fantastische dag op zee.

...
Privé Efeze-tour

8. Privé Efeze-tour

Ontmoet uw professionele gids in de haven of het hotel van Kusadasi. Rijd naar Efeze-Selcuk. Efeze wordt beschouwd als een van de spectaculaire openluchtmusea in Turkije en in de wereld en een van de hoogtepunten van elk bezoek aan Turkije. Tijdens deze privérondleiding komt de stad Efeze tot leven terwijl je door 2000 jaar oude marmeren straten loopt om de bibliotheek van Celsius, de tempel van Hadrianus, de fonteinen van Trajanus, Polio, de tempels van Hadrianus en Domitianus, de Vedious en Scholastic Baths te bewonderen, Bouloterion en het Grote Theater met een capaciteit van 24.000 toeschouwers. Bezoek ook de terrashuizen die zich op de hellingen van de Bulbul-berg bevinden, tegenover de Hadrian-tempel. De Terrashuizen, ook wel "de huizen van de rijken" genoemd, waren voor de belangrijke en rijke mensen met prachtige fresco's en mozaïeken erin. Na een bezoek aan Efeze gaat u verder naar het Huis van de Maagd Maria. Het Vaticaan heeft dit kleine huis in het Solmissos-gebergte erkend als de laatste rustplaats van de Maagd Maria. Een klein heiligdom gewijd aan St. Mary werd gevonden toen de ruïnes van het huis voor het eerst werden ontdekt. Bezoek ten slotte de basiliek van St. John. Gebouwd door keizer Justinianus boven het graf van St. Johannes de Apostel, de basiliek, nu in puin, wedijverde ooit met St. Sophia in grootte. Aan het einde van de dag keert u terug naar de haven of het hotel van Kusadasi  

...
Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

9. Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

Als je van avontuur houdt, ga dan op deze safari met Land Rover Jeeps. Het nationale park ligt op ongeveer 24 kilometer van Kusadasi. Nadat je bent opgehaald vanaf je hotel / haven in Kusadasi, rijd je direct naar het nationale park. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee met weelderige olijfbomen en Turkse dorpjes. De eerste plaats die je bezoekt is de Echo-kloof en het oude klooster, waar je kunt genieten van het uitzicht van meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Neem lunch (BBQ) in de buurt van het vuurzwembad. Dan klim naar de waterval waar je kunt genieten van het natuurlijke ruige terrein. Vanaf hier zie je het Griekse eiland Samos. Je maakt een spannende afdaling van de berg en maakt een tussenstop bij de Zeus-grot, waar je in kristalhelder water kunt zwemmen. Op het uitgestrekte strand kun je een laatste keer zwemmen, zonnebaden en ook wat drinken in de caféwinkel. Na je laatste duik op het strand, rijden alle Jeeps terug naar het vertrekpunt.

...
Efeze: dagtour vanuit Kusadasi of Izmir

10. Efeze: dagtour vanuit Kusadasi of Izmir

Je ontmoet je professionele gids en gaat op weg naar Efeze-Selcuk. Efeze wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire openluchtmusea ter wereld, en zeker een hoogtepunt van elk bezoek aan Turkije. Tijdens deze begeleide dagtour komt de oude stad tot leven terwijl je door de 2000 jaar oude marmeren straten loopt. Bewonder de bibliotheek van Celsius, de tempel van Hadrianus, de fonteinen van Trajanus, de tempels van Hadrianus en Domitianus en meer. Bekijk het geweldige theater met een capaciteit van 24.000 toeschouwers. Bezoek de rijtjeshuizen, gelegen op de hellingen van de Bulbul-berg, tegenover de Hadrian-tempel. De rijtjeshuizen waren woningen van de rijken en hadden prachtige fresco's en mozaïeken in hun interieur. Na een bezoek aan de ruïnes van Efeze ga je verder naar het huis van de Maagd Maria. Het Vaticaan heeft dit kleine huis in het Solmissos-gebergte erkend als de laatste rustplaats van de Maagd Maria. Een klein heiligdom gewijd aan St. Mary werd gevonden toen de ruïnes van het huis voor het eerst werden ontdekt. Je laatste bezoek zal zijn aan de basiliek van St. John, gebouwd door de keizer Justinianus over het graf van St. John the Apostle. De basiliek, nu in puin, wedijverde ooit in grootte in grootte St. Sophia in Istanbul.

...

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 211 beoordelingen

De reis was zeker de moeite waard. De busrit vanuit Kusadasi duurt daar 3 uur en 3 uur terug. Tussendoor wordt er gestopt om naar het toilet te gaan of iets te drinken te kopen. De Pamukkale zien is echt adembenemend, zelfs als er niet veel van het blauwe water over is. Ik kan de Cleopatra-badkamer niet aanbevelen. Was erg druk. Dus er was niemand aan het zwemmen. En om in het water te zitten was het jammer dat ik 50 euro moest betalen. De gids Begu was geweldig, erg leuk en zijn Engels perfect. Hij doet het geweldig.

Het was zo'n geweldige dag! Ik werd op tijd opgehaald door onze reisbestuurder. Onze gids was zeer informatief. Hij vertelde ons zoveel dingen over de Turkse geschiedenis, cultuur, levensstijl. Ik heb veel van hem geleerd. De sites die we hebben bezocht zijn geweldig. Het spijt me dat ik niet op de hoogte ben (of ik heb deze info gemist) om mijn badkleding mee te nemen naar het Antique zwembad. Hoe dan ook, ik heb genoten van de katoenen kastelen. Ik wou dat ze het zouden bewaren.

Super service, prive tour gehad. Was echt prachtig ook super fijn dat alles op ons eigen tempo ging was niet tijd gebonden. Heerlijk gezwommen was gelukkig niet zo druk! Ga zeker opnieuw boeken. Husseyn heeft ons een unieke ervaring gegeven zeker een die we niet snel vergeten.

Een hele leuke activiteit zeker een aanrader! Opgehaald en terug gebracht naar het hotel. Vriendelijk personeel. Personeel geeft een gerust gevoel tijdens het uitleggen van het activiteit waardoor het ook zeker veilig was!

Geweldige en vriendelijke gids en chauffeur. Leuke dagtocht zeker het bezoeken waard Adembenemend natuurreservaat