Kusadasi
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kusadasi Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Ephesus Day Tour met Return vluchten van Istanbul

1. Ephesus Day Tour met Return vluchten van Istanbul

Verken een historische parel van de oostelijke Middellandse Zee op een full-daagse tour van Efeze van Istanbul, met een round-trip vluchten, en wandelen in de voetsporen van Cleopatra, Marcus Antonius, de Maagd Maria en Johannes de apostel. Het grootste openluchtmuseum in Turkije, Ephesus bevat meer dan 30 gebouwen en structuren met elkaar verbonden door straten die nog steeds de sporen van wagenwielen dragen. Uw gids zal u tonen de ontzagwekkende Grote Theater, waar St. Paulus predikte tegen de heidenen en gladiatoren eenmaal die zich bezighouden met de strijd. Loop langs Marble Street naar de Bibliotheek van Celsus en worden verblind door zijn gerestaureerde gevel. Bezoek de Tempel van Hadrianus, Romeinse baden, en andere opmerkelijke ruïnes. Doorgaan met de kerk van de Maagd Maria. Volgens de christelijke traditie, werd Mary na de opstanding van Christus naar Efeze gebracht door de apostel Johannes. De kerk werd gebouwd op de fundering van het huis waar ze bracht haar laatste dagen, zoals gewaarmerkt door paus Paulus VI en paus Johannes Paulus II. Eindig uw dag in de tempel van Artemis, een van de 7 Wonders of the Ancient World. Vandaag de dag zijn er slechts een aantal kolommen en verspreide ruïnes van deze prachtige Hellenistische bouw, hoewel de grandeur van het kolossale bouwwerk ooit hoger dan die van het Parthenon.

...
Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

2. Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

De rotsformaties van Pamukkale (letterlijk "Katoenkasteel") zijn een reeks witte terrassen die verzadigd zijn met opgelost calciumbicarbonaat en opborrelen uit de voeten van de bergen erachter. Terwijl het water over de rand van het plateau stroomt en afkoelt, wordt koolstofdioxide afgegeven en slaat calciumcarbonaat neer als hard krijt of travertijn. De bron komt tevoorschijn in het midden van de oude badplaats Hierapolis (de ruïnes zelf zijn ook een stop waard). Helaas verandert het travertijn waaruit de Pamukkale bestaat geleidelijk van wit naar geel, en men denkt zelfs dat het opdroogt. Dorstige hotels krijgen de schuld van de overheid, die er veel heeft gesloopt. Dit is goed voor de Pamukkale, maar het maakt het vinden van een hotel steeds moeilijker. De meesten blijven in Pamukkale Koyu. De archeologische vindplaats Hierapolis ligt ten westen van Pamukkale Koyu. De belangrijkste kenmerken zijn een tempel van Apollo en het aangrenzende Plutonium, een grot die een dodelijk zwavel- en koolstofdioxidegas uitstoot. Ten oosten van hier is een gerestaureerd Romeins amfitheater, daterend uit de tweede eeuw na Christus. De meeste toneelgebouwen en hun uitgebreide reliëfs blijven intact. Een interessant deel van de stad is de straat met zuilen, die ooit bijna 1 km lang was tot een reeks monumentale portalen. Tegenwoordig staat alleen de meest noordelijke, een drievoudige boog geflankeerd door torens en gewijd aan keizer Domitianus in 84 na Christus. Net ten zuiden van de boog bevindt zich het uitgebreide graf van Flavius Zeuxis. Dit is slechts de eerste van meer dan duizend graven die de volledige necropolis vormen, de grootste in Klein-Azië.

...
Van Kusadasi: Ephesus en Pamukkale 2 daagse privétour

3. Van Kusadasi: Ephesus en Pamukkale 2 daagse privétour

Deze tweedaagse tour neemt je mee naar 2 oude steden en prachtige natuurgebieden. Dit is wat je beide dagen zult doen. Eerste dag: Efeze Ontmoet je gids en rijd naar Efeze, een van de best bewaarde Grieks-Romeinse oude steden ter wereld. Je ziet het amfitheater, oude tempels, Romeinse baden, Agora en zelfs een oude bibliotheek. Het gebied heeft ook religieuze betekenis en dient als bedevaartsoord voor christenen. Na een rondleiding door de oude stad, geniet je van een lokale lunch. Bekijk vervolgens lokale ambachtslieden aan het werk op handgemaakte tapijten en tapijtkunst. Tweede dag: Pamukkale Ontmoet je gids en maak een pauze van 3 uur (met een pauze) naar het Pamukkale-gebied. Bij aankomst geniet je van een lokale lunch. Bezoek vervolgens de oude stad en de witte terrassen om een paar uur te verkennen. De travertijnterrassen op Pamukkale zijn een van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen, met verschillende minerale bronnen langs een uitgestrekte witte rotswand. Loop langs de oude stadsruïnes van Hierapolis, zie de enorme necropolis en voel de warmte van de natuurlijke bron terwijl je op blote voeten over de Travertens gaat. Als je wilt, kun je ook zwemmen in het oude zwembad (niet inbegrepen). Het zwembad wordt op natuurlijke wijze verwarmd door de warmwaterbronnen en bevlekt met onderwaterfragmenten van oude marmeren kolommen. Mogelijk geassocieerd met de Tempel van Apollo, biedt het zwembad de bezoekers van vandaag een zeldzame kans om met antiquiteiten te zwemmen!

...
Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

4. Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

Na een pick-up van je hotel in Selcuk, geniet je van een korte rit naar Efeze in een comfortabele minibus met airconditioning. Begin met het bezoeken van de uitgebreide ruïnes in de oude stad. Bewonder de fascinerende oude structuren om je heen, waaronder de spectaculaire tempel van Hadrianus, de prachtige gevel van de bibliotheek van Celsus en het enorme grote theater. Vervolg de tour naar de tempel van Artemis, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Stop dan bij het huis van de Maagd Maria, een populaire bedevaartplaats voor katholieken, waar wordt aangenomen dat de Maagd Maria de rest van haar leven heeft doorgebracht. Gelegen op de top van de Bulbul-berg, biedt het bezoekers een panoramisch uitzicht over de stad. Ontdek ten slotte de Isa Bey-moskee en bewonder de kroonachtige deuren, een juweel van Seljukiaanse architectuur gecombineerd met decoratieve elementen uit het Ottomaanse Rijk.

...
Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

5. Vanuit Kuşadası: dagvullende boottocht

Laat je ophalen bij je hotel en reis dan naar de haven om aan boord te gaan van een boot. Vaar langs de prachtige kustlijn ten noorden van Kuşadası. Bewonder het ruige landschap van de Egeïsche kust. Je pauzeert bij 3 verschillende baaien, bij elke locatie ongeveer 1 uur lang, om te snorkelen tussen het prachtige onderwaterleven, en te zwemmen in de turquoise zee. Je kunt genieten van een smakelijke lunch aan boord van de boot bij Karasu, en smullen van een heerlijk menu van gehaktballen, kip, salades, pasta, aardappelsalade en fruit.Na je derde zwempauze keer je terug naar de haven in Kuşadası, en word je afgezet bij je oorspronkelijke vertrekpunt aan het eind van een fantastische dag op zee.

...
Privé Efeze-tour

6. Privé Efeze-tour

Ontmoet uw professionele gids in de haven of het hotel van Kusadasi. Rijd naar Efeze-Selcuk. Efeze wordt beschouwd als een van de spectaculaire openluchtmusea in Turkije en in de wereld en een van de hoogtepunten van elk bezoek aan Turkije. Tijdens deze privérondleiding komt de stad Efeze tot leven terwijl je door 2000 jaar oude marmeren straten loopt om de bibliotheek van Celsius, de tempel van Hadrianus, de fonteinen van Trajanus, Polio, de tempels van Hadrianus en Domitianus, de Vedious en Scholastic Baths te bewonderen, Bouloterion en het Grote Theater met een capaciteit van 24.000 toeschouwers. Bezoek ook de terrashuizen die zich op de hellingen van de Bulbul-berg bevinden, tegenover de Hadrian-tempel. De Terrashuizen, ook wel "de huizen van de rijken" genoemd, waren voor de belangrijke en rijke mensen met prachtige fresco's en mozaïeken erin. Na een bezoek aan Efeze gaat u verder naar het Huis van de Maagd Maria. Het Vaticaan heeft dit kleine huis in het Solmissos-gebergte erkend als de laatste rustplaats van de Maagd Maria. Een klein heiligdom gewijd aan St. Mary werd gevonden toen de ruïnes van het huis voor het eerst werden ontdekt. Bezoek ten slotte de basiliek van St. John. Gebouwd door keizer Justinianus boven het graf van St. Johannes de Apostel, de basiliek, nu in puin, wedijverde ooit met St. Sophia in grootte. Aan het einde van de dag keert u terug naar de haven of het hotel van Kusadasi  

...
Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

7. Van Kusadasi: dagsafari per jeep naar nationaal park

Als je van avontuur houdt, ga dan op deze safari met Land Rover Jeeps. Het nationale park ligt op ongeveer 24 kilometer van Kusadasi. Nadat je bent opgehaald vanaf je hotel / haven in Kusadasi, rijd je direct naar het nationale park. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee met weelderige olijfbomen en Turkse dorpjes. De eerste plaats die je bezoekt is de Echo-kloof en het oude klooster, waar je kunt genieten van het uitzicht van meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Neem lunch (BBQ) in de buurt van het vuurzwembad. Dan klim naar de waterval waar je kunt genieten van het natuurlijke ruige terrein. Vanaf hier zie je het Griekse eiland Samos. Je maakt een spannende afdaling van de berg en maakt een tussenstop bij de Zeus-grot, waar je in kristalhelder water kunt zwemmen. Op het uitgestrekte strand kun je een laatste keer zwemmen, zonnebaden en ook wat drinken in de caféwinkel. Na je laatste duik op het strand, rijden alle Jeeps terug naar het vertrekpunt.

...
Duikervaring in Kusadasi

8. Duikervaring in Kusadasi

Als je ooit de onderwaterwereld wilde verkennen en een scala aan zeeleven wilde ontdekken, dan is dit de tour voor jou. Dit programma is bedoeld voor beginners en bestaat uit een korte theoretische les plus 1 duik onder leiding van ervaren duikinstructeurs. De duikduur is ongeveer 25 minuten en gaat tot maximaal 5 meter diep. Tijdens de duik ben je met een instructeur en heb je alle benodigde professionele apparatuur, geleverd door het duikcentrum, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Je kunt ook deelnemen aan de tour om te snorkelen als je je niet op je gemak en zelfverzekerd voelt om te gaan duiken. Je wordt om 8.30 uur opgehaald bij hotels in Kusadasi of de haven. Na het duiken keer je rond 14:00 uur terug naar de kust voor de transfer terug naar je hotel.

...
Private Ephesus Tour voor cruisereizigers

9. Private Ephesus Tour voor cruisereizigers

Efeze is een stad die door de Ioniërs in de 11e eeuw voor Christus en later uitgebreid door de Romeinen. Nu beschouwd als een van de grootste gereconstrueerd sites in de oude wereld, de regio ontving ook de wil van Cleopatra, Marcus Antonius, de Maagd Maria en de apostel Johannes. Na een pick-up van Kusadasi haven of uw hotel, zult u worden gereden om de regio Efeze om uw tocht te beginnen. Uw eerste stop is de Tempel van Artemis zijn, beschouwd als een van de 7 Wonders of the Ancient World. Vervolgens krijgt u de oude Grieks-Romeinse stad Efeze te verkennen. Bekijk de prachtige Magnesia Gate en beginnen aan een langzame, naar beneden lopen naar de ruïnes van het voormalige Romeinse provinciale hoofdstad. Uw route brengt u langs de Tempel van Hadrianus, de Fontein van Trajanus, het Grote Theater en de spectaculaire Celsus Library, een van de best bewaarde gebouwen tussen de ruïnes. Bezoek de Odeon, Bouleterion, Tempel van Hadrianus, Serapis en Domitianus. Blijf de Grote Theater, de Double Kerk en Arcadian Way. Loop langs Marble Straat en krijgen een fantastisch uitzicht, welke manier waarop je kijkt. Houd je ogen en oren open voor gladiatoren! Tegen het einde van de tour, kan een deel van je voelt je als een echte Griekse, en sommige, zoals een oude Romeinse ... Onze prive excursies op VIP-normen zijn goedkoper dan excursie tarieven cruise bedrijf, die zijn ontworpen voor de grote overvolle groepen.

...
Kusadasi: boottocht voor een dag met lunch

10. Kusadasi: boottocht voor een dag met lunch

Je begint je ervaring met ophaalservice van het hotel vanaf 9:00 uur in het centrum van Kusadasi en reist per bus of minibus met airconditioning naar de aanlegsteiger bij de haven van Kusadasi. Stap op je houten rondvaartboot met gulet en zoek een plekje op de open of schaduwrijke dekken terwijl je de prachtige Golf van Kusadasi in vaart, het stuk zee dat het vasteland van Turkije scheidt van het Griekse eiland Samos. Je profiteert van het landschap en de zeebries terwijl je de ochtend doorbrengt rond de baaien en inhammen van de kusten van de Golf. Ontdek de meest schilderachtige kust van Turkije en laat je kapitein je begeleiden naar de meest rustige schoonheidspunten. Fris jezelf op met een keuze aan drankjes en duik of snorkel bij 3 verschillende baaien en bezoek een strand om te zonnebaden en te ontspannen. Ja gaat zitten voor een smakelijke lunch aan boord van vis, gehaktballen of kip met rijst en verse salade met frisdranken. Na de lunch, luister je naar muziek aan dek terwijl je boot langs de kust vaart en pauzeer opnieuw om te zwemmen en snorkelen. Je profiteert van de laatste uitzichten op het vasteland vanaf het water terwijl je boot terugvaart naar Kusadasi waarna je je rondvaart beëindigt bij de vertreksteiger.

...

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

Het was onze eerste keer op de boottocht en het was gewoon geweldig, personeel geweldig, transfer van en naar het hotel geweldig evenals de stranden en het eten aan boord was gewoon geweldig. Het had niet beter kunnen worden voorgesteld. De stranden of baaien waar we naartoe reden waren gewoon fantastisch. Sterk aanbevolen en het geld in alle gevallen waard!

We hebben echt een geweldige dag gehad zelfs met onze baby van bijna 7 maandje was het super goed te doen eje werd goed geholpen met in het water te komen met de baby wij hebben genoten. Het eten was super en er was een geweldige fotograaf aan boord die mooi foto s maak voor een klein prijsje!!! Super lieve man zeer kind vriendelijk allemaal

Zeer goede reis, alles zeer goed georganiseerd, transfer, lunch, service en vriendelijk personeel. De 3 haltes in de baaien liggen heel dicht bij elkaar, maar goed geschikt om te zwemmen en snorkelen. Al met al een ontspannende dag om te ontspannen.

Leuke cruise

Leuke cruise om op geweldige plekken te zwemmen. Ik raad aan om snorkeluitrusting mee te nemen. Het eten op het schip was echt goed, de bemanning vriendelijk en het toilet schoon. Een leuke ontspannen cruise.

Geweldige boottocht. Ophalen bij het hotel en zeer vriendelijke ontvangst op de Matador-boot. Alles klopte. Van de muziek tot het eten. Drankprijzen zijn ook ok.