De Bibliotheek van Celsus

Privé-tocht van Efeze vanuit de haven van Kusadasi

Product ID: 21089

Vanaf € 279 Per groep tot 12

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Spaans, Engels, Duits, Russisch
Audiogids/koptelefoons
Nederlands, Frans, Duits, Grieks, Italiaans

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Ga op onderzoek uit tussen de ruïnes van het legendarische Efeze
 • Bezoek de vermeende laatste rustplaats van de Maagd Maria
 • Bezoek de Tempel van Artemis
 • Wandel door de geschiedenis
Overzicht
Ontdek de antieke Romeinse stad Efeze en bezoek het huis van de Maagd Maria gedurende deze dagtocht vanuit Kusadasi. Bekijk antieke monumenten zoals de Tempel van Hadrianus en de Bibliotheek van Celsus onder begeleiding van een bekwame lokale gids.
Wat te verwachten
Efeze heeft een rijke Griekse, Romeinse en Bijbelse geschiedenis en biedt een bijzonder groot aantal fantastisch behouden monumenten. De gids neemt je op deze dagtocht vanuit Kusadasi mee op een ontdekkingsreis langs de vele schitterende vindplaatsen, waaronder het geëerde huis van de Maagd Maria.

Efeze is de best bewaarde antieke stad aan de Middellandse Zee en waarschijnlijk ook de beste plek in de wereld om te proeven hoe het leven in de Romeinse tijd was. Loop over haar prachtig bewaarde marmeren wegen, geflankeerd door zuilen, tempels en fonteinen. Bekijk fascinerende antieke constructies zoals de Tempel van Hadrianus, de schitterende voorgevel van de Bibliotheek van Celsus en het grote theater. De deskundige gids geeft informatie over de verschillende bijzondere plekken die gedurende deze dag bezocht worden.

Het huis van de Maagd Maria ligt net buiten Efeze. Volgens de Christelijke overlevering werd Maria hier door de apostel Johannes heen gebracht na de wederopstanding van Christus en bracht zij tevens hier haar laatste jaren door. Toen de overblijfselen van het huis gevonden werden, werd ook een klein altaar, gewijd aan Sint Maria, ontdekt. Volgens het Vaticaan is de Maagd op deze plek gestorven.

Het beste van Efeze

Begin de dag met een bezoek aan het huis waar wordt gezegd dat de moeder van Jezus de laatste jaren van haar leven heeft geleefd. De plek, genaamd het Huis van de Maagd Maria, is een katholiek heiligdom en werd bezocht door paus Paulus VI in 1967, paus Johannes Paulus II in 1979 en paus Benedictus XVI in 2006. Bezoek het oude Ephesus, een van de mooiste en best bewaarde archeologische plekken in de wereld. Zie het Odeon Theater, de Basiliek Market, Curetes Straat, de Baden, de Celsus Bibliotheek, Marble Straat en het Grote Theater. Dat laatste heeft een capaciteit van 25.000 mensen en wordt nog steeds gebruikt voor concerten vandaag de dag. Mis niet de Terras huizen tegenover de Tempel van Hadrianus - een onlangs opgegraven deel. De rijke en belangrijke mensen van Efeze gebruikte deze huizen, die fraai zijn versierd met mozaïeken en fresco's en een echte indruk geven van de oude levensstijl. Ook van belang is de basiliek van Sint-Jan. De lunch wordt lokaal geserveerd en een folkloristische show zal je vermaken terwijl je dineert. Terug in Kusadasi, kun je ervoor kiezen om te winkelen in de stad, te kijken naar een Turkse tapijt demonstratie, of direct terug te keren naar het schip.

De privé-excursies op VIP niveau zijn goedkoper dan de excursies die door cruisebedrijven worden georganiseerd voor grote groepen.
Inbegrepen
 • Ophaal- en wegbrengservice vanaf je hotel of Kusadasi Port
 • Vervoer
 • Diensten van een deskundige lokale gids
 • Lunch
 • Geen verborgen of bijkomende kosten
Niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Entreeprijzen
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Op- en afhaaldienst van en naar alle hotels in Kusadasi, alsook de Haven van Kusadasi (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Onze privé-excursies op VIP niveau zijn goedkoper dan de excursies die door cruisebedrijven worden georganiseerd voor grote groepen.

Verwacht drukte en opstoppingen op de plekken. Schaduw is beperkt; draag gepaste kleding. Breng een hoed en zonnecrème mee (in de zomer).

Vanaf € 279 Per groep tot 12

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (6 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Ephesus Tour Company

Product ID: 21089