Kusadasi
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kusadasi Tickets: Onze meest aanbevolen

Efeze: kustexcursie met kleine groepen met terraswoningen

1. Efeze: kustexcursie met kleine groepen met terraswoningen

Bezoek Efeze en zijn attracties tijdens een excursie met kleine groepen. Bekijk de terrashuizen, het huis van de Maagd Maria en de Artemission-tempel met entreegelden en een erkende gids. Ontmoet je gids in Kusadasi Cruise Port op de afgesproken tijd en begin je 20 minuten durende rit naar Efeze. Eenmaal daar, begin je met het verkennen van de stad, een van de 12 steden van de Ionische Liga. Als havenstad was dit een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Wandel door de geschiedenis langs marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder de Thermen van Scholastica en de Bibliotheek van Celsus. Ontmoet de Tempel van Hadrianus en The Grand Theatre, 2 van de meest indrukwekkende gebouwen in Efeze. Bezoek de Terrashuizen, gelegen aan de rand van Pion Mountain. Bekijk de 6 wooneenheden die op 3 kunstmatige terrassen zijn gebouwd. Deze huizen zijn versierd met muurfresco's en vloermozaïeken, bewoond door de rijke burgers van Efeze. Bekijk het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km afstand van Efeze, en leer over de connectie met toen Maria in 431 na Christus naar Efeze kwam en waarom dit gebied in 1892 een bedevaartsoord werd. Stop bij de Artemission-tempel, waar vroeger een van de 7 wonderen van de antieke wereld was. Dit is de laatste stop van je tour voordat je terugrijdt naar je vertrekpunt.

...
Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

2. Selcuk: Full-Day Ephesus en House of Virgin Mary Tour

Na een pick-up van je hotel in Selcuk, geniet je van een korte rit naar Efeze in een comfortabele minibus met airconditioning. Begin met het bezoeken van de uitgebreide ruïnes in de oude stad. Bewonder de fascinerende oude structuren om je heen, waaronder de spectaculaire tempel van Hadrianus, de prachtige gevel van de bibliotheek van Celsus en het enorme grote theater. Vervolg de tour naar de tempel van Artemis, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Stop dan bij het huis van de Maagd Maria, een populaire bedevaartplaats voor katholieken, waar wordt aangenomen dat de Maagd Maria de rest van haar leven heeft doorgebracht. Gelegen op de top van de Bulbul-berg, biedt het bezoekers een panoramisch uitzicht over de stad. Ontdek ten slotte de Isa Bey-moskee en bewonder de kroonachtige deuren, een juweel van Seljukiaanse architectuur gecombineerd met decoratieve elementen uit het Ottomaanse Rijk.

...
Efeze: dagtour vanuit Kusadasi of Izmir

3. Efeze: dagtour vanuit Kusadasi of Izmir

Je ontmoet je professionele gids en gaat op weg naar Efeze-Selcuk. Efeze wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire openluchtmusea ter wereld, en zeker een hoogtepunt van elk bezoek aan Turkije. Tijdens deze begeleide dagtour komt de oude stad tot leven terwijl je door de 2000 jaar oude marmeren straten loopt. Bewonder de bibliotheek van Celsius, de tempel van Hadrianus, de fonteinen van Trajanus, de tempels van Hadrianus en Domitianus en meer. Bekijk het geweldige theater met een capaciteit van 24.000 toeschouwers. Bezoek de rijtjeshuizen, gelegen op de hellingen van de Bulbul-berg, tegenover de Hadrian-tempel. De rijtjeshuizen waren woningen van de rijken en hadden prachtige fresco's en mozaïeken in hun interieur. Na een bezoek aan de ruïnes van Efeze ga je verder naar het huis van de Maagd Maria. Het Vaticaan heeft dit kleine huis in het Solmissos-gebergte erkend als de laatste rustplaats van de Maagd Maria. Een klein heiligdom gewijd aan St. Mary werd gevonden toen de ruïnes van het huis voor het eerst werden ontdekt. Je laatste bezoek zal zijn aan de basiliek van St. John, gebouwd door de keizer Justinianus over het graf van St. John the Apostle. De basiliek, nu in puin, wedijverde ooit in grootte in grootte St. Sophia in Istanbul.

...
Efeze: tour van een halve dag vanuit Kusadasi of Izmir

4. Efeze: tour van een halve dag vanuit Kusadasi of Izmir

Begin uw tour van een halve dag in uw verblijf in Kusadasi of Izmir en geniet van een comfortabele rit in een luxe voertuig met airconditioning naar de oude stad Efeze. Ephesus wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire openluchtmusea in Turkije en is een must-see bij elk bezoek aan Turkije. Loop door de oude marmeren straten en bewonder de prachtige gevel van de bibliotheek van Celsus. Loop langs de tempel van Hadrianus en de tempel van Artemis, evenals de Vedius- en Scholastische baden en de fonteinen van Trajanus en Polio. Bewonder de verbluffende grootte van het Grote Theater, waarvan de capaciteit meer dan 24.000 toeschouwers is, en begin dan je weg terug naar Kusadasi of Izmir te maken om de tour te beëindigen.

...
Kusadasi Buggy Safari-avontuur

5. Kusadasi Buggy Safari-avontuur

Reis buiten de gebaande paden in een buggy-safari-avontuur. Geniet van het rijden over onverharde paden, rivieren en op het strand. Volg je gids langs een meanderende rivier en spot de heldere vogels die langs het water nestelen en geniet vervolgens van een weids uitzicht op de Egeïsche Zee. Wees voorbereid om hagedissen en slangen te zien, terwijl je de zanderige parkour verbrandt en door de moerassen en bossen gaat. Rijd langs stofwolken op de stoffige wegen. Maak een aantal perfecte foto's voor je Instagram. Als je vies genoeg wordt, neem dan een pauze op het Pamucak-strand voor een verfrissende duik, of test de limiet van de buggy's. Geniet van een stabiel, comfortabel en gemakkelijk te besturen voertuig.

...
Efeze: dagtour met bezoek aan terraswoningen

6. Efeze: dagtour met bezoek aan terraswoningen

Geniet van een ontspannen rit naar de prachtige oude stad Efeze, beschouwd als een van de meest spectaculaire openluchtmusea in Turkije en de hele wereld, en een bezienswaardigheid die je niet mag missen bij een bezoek aan Turkije. Begeef je op een rondleiding door de archeologische vindplaats en wandel door de oude 2000 jaar oude marmeren straten om de fantastische ruïnes van de bibliotheek van Celsus, de statige tempel van Hadrianus en het prachtige verval van de fonteinen van Trajanus en Polio te bewonderen. Bezoek de beroemde tempel van Domitianus en hoor het fascinerende verhaal van zijn gevallen keizer en ga dan verder naar de oude sociale ontmoetingsplaats The Baths of Scholastica. Sluit je tour door Efeze af met een bezoek aan het spectaculaire Ephesus Odeion-theater, waarvan de capaciteit van 24.000 toeschouwers het tot een van de grootste amfitheaters van de antieke wereld houdt. Sluit de tour af met een bezoek aan de prachtige en luxe terraswoningen op de hellingen van de Bulbul-berg, voorheen de huizen van de rijken van de Efeze, gevuld met prachtige fresco's en mozaïeken.

...
Hamam Turkish Bath Experience in Kusadasi

7. Hamam Turkish Bath Experience in Kusadasi

De hamam is een sfeervolle wereld te midden van het moderne, bruisende Kusadasi. Als je gestrest, moe bent of gewoon een plek wilt bezoeken waar de tijd al eeuwen lijkt te hebben stilgestaan, ga dan naar binnen voor een Turks bad. Dompel jezelf onder en omarm traditionele gewoonten door het heupdoek en de klompen te dragen die aan jou zijn verstrekt. Ontspan in de grote marmeren kamer van de hamam die wordt verwarmd door een continue stroom hete droge lucht om zweet op te bouwen. De gecombineerde intense hitte en vochtigheid stimuleert je poriën om te openen en onzuiverheden worden uit je lichaam gehaald. Ga vervolgens naar de sauna voordat u met koud water spettert en in uw eigen tempo afdroogt. Hierna wordt je huid zachtjes geëxfolieerd met een Turkse scrub en ontvang je een kalmerende zeepmassage. De was- en bubbelwas duurt ongeveer vijftien minuten, terwijl het hele badproces van rusten, transpireren en wassen ongeveer één tot anderhalf uur duurt, maar er is nooit een tijdslimiet. Nadat je je lichaam hebt gewassen en je massage hebt ontvangen, trek je je terug in de koelkamer voor een periode van ontspanning terwijl je geniet van een kopje thee.

...
Ephesus Bible Study Tour vanuit Kusadasi of İzmir

8. Ephesus Bible Study Tour vanuit Kusadasi of İzmir

Aankomst in Kusadasi ontmoet uw professionele gids in de haven of het hotel van Kusadasi. Rijd naar Ephesus-Selcuk. Ontdek enkele van de Bijbelse vindplaatsen van Efeze waar wordt aangenomen dat het evangelie van Johannes is geschreven. Onderweg wordt u door het prachtige landschap geleid en leert u over de religieuze geschiedenis van het gebied. De eerste plaats die u zult bezoeken, is het Huis van de Maagd Maria, de heilige plaats waar wordt gedacht dat ze haar laatste dagen heeft doorgebracht voordat ze stierf. Ga door naar de stad Efeze, waar je de kerk van Maria en het Grand Theatre ziet, waar St. Paul preekte en het christendom verspreidde. De volgende aanblik is de grot Seven Sleepers. De legende van de grot vertelt over zeven jonge christenen die zich in deze grot verstopten toen het christendom verboden was. Ze vielen in slaap en werden 100 jaar later wakker om het bloeiende christendom te ontdekken. Na een pauze voor een heerlijke lunch ga je verder naar de Basiliek van Sint Jan, die het boek Openbaring schreef. Deze bevindt zich boven zijn begraafplaats. Aan het einde van de dag keert u terug naar de haven of het hotel van Kusadasi.

...
Efeze: The House of Virgin Mary en Grand Theatre Tours

9. Efeze: The House of Virgin Mary en Grand Theatre Tours

Combineer een rondleiding door de buitengewone ruïnes van Efeze met een bezoek aan het Huis van de Maagd Maria, met retourtransfers vanuit Izmir of Kusadasi. Efeze ligt op ongeveer 1 uur rijden van de kust en bij aankomst reist u terug in de tijd naar de dagen van de Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen. Je gids vertelt verhalen over de ruïnes terwijl je de Trajan-fontein verkent, waar het enige dat overblijft van een standbeeld van een keizer een voet is. Bezoek de Temples of Domition en Hadrianus, de laatste met prachtige friezen en een hoofd van Medusa. Loop door de centrale Marble Street naar de prachtige Celcus-bibliotheek, ooit geschikt voor maximaal 12.000 rollen. Andere hoogtepunten zijn de Scolastica-baden en het steile Great Theatre, met een capaciteit voor maximaal 24.000 toeschouwers. Ga verder naar het Huis van de Maagd Maria op het Solimissos-gebergte en voel de sereniteit van een heilige plaats waarvan wordt aangenomen dat deze de laatste verblijfplaats van de moeder van Jezus is en een bedevaartsoord is voor christenen en moslims. Bezoek het kleine heiligdom gewijd aan St. Mary, gevonden toen de ruïnes van het huis voor het eerst werden ontdekt.

...
Kusadasi: Efeze-tour met kleine groepen

10. Kusadasi: Efeze-tour met kleine groepen

Uw tour begint wanneer u tussen 08.30 uur en 09.00 uur 's ochtends bij uw accommodatie wordt opgehaald. Vanaf daar zal je eerste stop zijn naar het Huis van de Maagd Maria, waarvan wordt gespeculeerd dat het de plaats is waar Mary haar laatste dagen doorbracht. De site werd in 1986 officieel uitgeroepen tot heiligdom van de rooms-katholieke kerk en is sindsdien een populair bedevaartsoord geworden. Je tour gaat dan verder naar Efeze. Efeze is een uitzonderlijk getuigenis van de culturele tradities van de Hellenistische, Romeinse keizerlijke en vroeg-christelijke periode. Het is een belangrijke site voor het christendom; als een van de zeven kerken van openbaring. Gedurende twee uur verken je de stad door te wandelen in de marmeren straten onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Tijdens je tour zie je Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple en Latriens. Na de Terrace Houses ga je verder met een verkenning van de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theather en Arcadiane. Na de lunch ga je verder met een bezoek aan de Tempel van Artemis; dat is een van de "zeven wonderen van de oudheid". Ten slotte bezoekt u Sirince, een oud dorp gelegen op de heuvels van Selcuk op 7 kilometer van Efeze. Het dorp is populair vanwege de prachtige traditionele huizen en de wijnproductie met fruitsmaak, en je hebt er vrije tijd voor een wijnproeverij als je dat wilt. Je tour eindigt later rond 16:30 uur, waarna je wordt teruggebracht naar je hotel.

...

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.