De populairste activiteiten van Kutná Hora

Praag: Kutná Hora en Bottenkerk met retourtransfer

1. Praag: Kutná Hora en Bottenkerk met retourtransfer

Verken Kutná Hora tijdens een rondleiding vanuit Praag. Wandel door de historische stad en bezoek het Ossuarium van Sedlec en de kerk van St. Barbara. Pas je tour aan met optioneel vervoer heen en terug, entreekaarten en vrije tijd. Je wordt opgehaald bij je hotel met een bus met airconditioning of vertrekt vanaf het ontmoetingspunt. Rijd naar de historische UNESCO-Werelderfgoedlocatie Kutná Hora en bezoek het laatgotische juweel van de Sint-Barbara-kerk. Ontdek een van de symbolen van de stad en de trots van zijn mijnwerkers. Volg een wandeling met gids door het historische stadscentrum en reis vervolgens naar het ossuarium van Sedlec onder de rooms-katholieke kerk van Allerheiligen. In dit 14e-eeuwse gebouw met twee verdiepingen vind je een ondergrondse kapel, die is gedecoreerd met meer dan 40.000 menselijke botten.

Vanuit Praag: Excursie van een halve dag naar Kutná Hora met toegangsbewijs

2. Vanuit Praag: Excursie van een halve dag naar Kutná Hora met toegangsbewijs

Vertrek vanuit Praag en reis naar het oosten naar het historische zilvermijnstadje Kutná Hora, de op een na belangrijkste stad in Bohemen en sinds 1995 een UNESCO-werelderfgoed. Reis terug in de tijd naar de 13e eeuw en hoor hoe een voormalige nederzetting van benedictijnse monniken door de eeuwen heen een favoriete tijdelijke residentie werd van verschillende Tsjechische koningen. Krijg details over historische gebeurtenissen die van belang zijn voor de geschiedenis van Centraal-Europa. Bezoek de indrukwekkende Sint-Barbarakerk en bewonder de gotische details van het gebouw in kathedraalstijl. Bekijk een unieke stenen fontein uit de 15e eeuw en ga naar het verbazingwekkende ossuarium van Sedlec, versierd met meer dan 40.000 menselijke botten.

Vanuit Praag: excursie bottenkerk & Kutná Hora met lunch

3. Vanuit Praag: excursie bottenkerk & Kutná Hora met lunch

Vertrek vanuit Praag op een begeleide dagtocht naar Kutná Hora, een UNESCO-werelderfgoed. Verken de gotische kathedraal van St. Barbara en het nabijgelegen Ossuarium van Sedlec, dat is versierd met menselijke skeletten. Geniet van een traditionele Tsjechische lunch in een taverne om uw ervaring af te ronden. Begin uw excursie met een rit van 1 uur door het platteland met een minibus met airconditioning. Kom aan in de stad die bekend staat om zijn zilvermijnen en architecturale edelstenen. Eenmaal in Kutná Hora bezoekt u de belangrijkste middeleeuwse en barokke monumenten, waaronder de voormalige centrale koninklijke munt, het interieur van de St. Barbara-kathedraal en het nabijgelegen ossuarium dat bekend staat om zijn uitgebreide versieringen gemaakt van meer dan 40.000 menselijke botten. Leer onderweg meer over de levendige geschiedenis van Bohemen, prachtige landschappen en architectonische wonderen. Stop daarna bij een beroemde oude Boheemse taverne waar een traditionele Tsjechische lunch met 2 gangen wordt geserveerd.

Van Praag: bustour van een halve dag naar Kutná Hora

4. Van Praag: bustour van een halve dag naar Kutná Hora

Verken de middeleeuwse stad Kutná Hora op een halve dagtour vanuit Praag. Bewonder de UNESCO Wereldergoed-monumenten bij aankomst, zoals de verbazingwekkende bottenkerk bij het Ossuarium van Sedlec. Leer meer over de historische stad en hoe ze groeide als gevolg van de nabijgelegen zilvermijnen die in de 14e en 15e eeuw intensief werden geëxploiteerd. Zie indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de gotische kathedraal van St. Barbara, gewijd aan de patroonheilige van de mijnwerkers. Leer meer over de mijnbouwgeschiedenis in het Hrádekmuseum en het Italiaanse Hof (Vlašský dvůr), oorspronkelijk de zetel van het Centrale Munt van Praag. Bezoek de 15de-eeuwse Stenenfontein en meer.

Vanuit Praag: Kutna Hora UNESCO-sitetour met bottenkapel

5. Vanuit Praag: Kutna Hora UNESCO-sitetour met bottenkapel

Verken de stad Kutná Hora tijdens deze dagtocht vanuit Praag. Bekijk de bezienswaardigheden tijdens de treinreis en bekijk topbezienswaardigheden zoals het Sankturin Huis, het Stenen Huis en de Pestzuil. Krijg toegang tot het griezelige Sedlec Ossuarium en de gotische St. Barbara kerk. Ontmoet je gids bij het hoofdkantoor van de Tsjechische spoorwegen (České dráhy), gelegen in het centrum van het treinstation van Praag en stap aan boord van een comfortabele trein naar Kutná Hora. Bezoek de bottenkapel van Kutná Hora, een waar hoogtepunt van de dag dat bezoekers van over de hele wereld trekt, en ontdek hoe dit juweeltje van de Boheemse geschiedenis veel meer herbergt dan alleen stapels schedels en botten. Bewonder de historische gebouwen in Kutná Hora, dat de economische motor van het koninkrijk Bohemen was en een cruciale rol speelde in de Hussietenoorlogen van de 15e eeuw. Ga naar de Sint-Barbara-kerk en vervolgens naar het Sankturin Huis, het oudste cisterciënzerklooster van Bohemen, het fabelachtige Italiaanse Hof, de middeleeuwse Ruthardka Straat, het Stenen Huis en de Pestzuil. Onderweg kom je meer te weten over de hoogtijdagen van Kutná Hora tijdens de Hussietenoorlogen, toen het zowel economisch als cultureel concurreerde met Praag en de favoriete residentie werd van verschillende Boheemse koningen. Ontdek hoe het zo rijk is geworden en leer over de zilverwinning voor de Praagse Groschen - ooit de harde valuta van Centraal-Europa.

Vanuit Praag: Kutná Hora-dagexcursie met Bone Church

6. Vanuit Praag: Kutná Hora-dagexcursie met Bone Church

Bezoek Kutná Hora, een middeleeuws zilvermijncentrum dat ooit de op een na rijkste stad van het koninkrijk Bohemen was. De vroegere rijkdom van de stad wordt weerspiegeld in de verscheidenheid aan architectonische monumenten en in de bewaard gebleven structuur van het stadscentrum. Eerst bezoekt u Kutná Hora's Ossuarium van Sedlec, of "bottenkerk", een van de bekendste begraafplaatsen ter wereld. Kutná Hora was ooit de op een na rijkste stad in het koninkrijk Bohemen, vanwege de zilvermijnen. Je verkent het stadscentrum met het commentaar van je gids. Na de wandeling heb je 90 minuten vrije tijd volgens je voorkeuren. Kutná Hora staat sinds 1995 op de UNESCO-lijst van cultureel erfgoed.

Vanuit Praag: Kutná Hora met bottenkerk dagtocht

7. Vanuit Praag: Kutná Hora met bottenkerk dagtocht

Bezoek Kutná Hora, een middeleeuws zilvermijncentrum dat ooit de op een na rijkste stad van het koninkrijk Bohemen was. De vroegere rijkdom van de stad wordt weerspiegeld in de verscheidenheid aan architectonische monumenten en in de bewaard gebleven structuur van het stadscentrum. Tijdens de 7-uur durende reis naar Kutná Hora geniet je van een rondleiding door de kathedraal van St. Barbara en zie je een aantal prachtige gotische, renaissancistische en barokke herenhuizen en een stenen fontein uit de 15e eeuw. Je bezoekt ook het ossuarium van Sedlec, een van de meest interessante begraafplaatsen ter wereld. Deze kapel is versierd met meer dan 40.000 menselijke botten, sommige gerangschikt in een kroonluchter, andere in het wapenschild van Schwarzenberg en meer. Kutná Hora staat sinds 1995 op de UNESCO-lijst van cultureel erfgoed.

Vanuit Praag: Kutna Hora-wandeltocht & St. Barbara-kathedraal

8. Vanuit Praag: Kutna Hora-wandeltocht & St. Barbara-kathedraal

Vertrek vanuit Praag in oostelijke richting naar Kutna Hora, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Gebouwd in de Middeleeuwen te midden van een uitgestrekt zilverertsveld, werd het al snel de op een na belangrijkste stad van Bohemen. De ruime minerale activa werden de ruggengraat van de Tsjechische economie, waardoor het koninkrijk enorm werd verrijkt. Vervolgens maak je een rondleiding door de kathedraal van St. Barbara, die wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van laatgotische architectuur in Bohemen. St. Barbara was patrones van de mijnwerkers en mijnwerkers kwamen naar de kathedraal om haar zegeningen in ontvangst te nemen. Leer meer over de rijke geschiedenis van Tsjechië tijdens deze wandeltocht vanuit Praag.

Kutná Hora: Ossuarium van Sedlec Skip-the-Line Ticket & audiogids

9. Kutná Hora: Ossuarium van Sedlec Skip-the-Line Ticket & audiogids

Sla de wachtrij over op twee echt unieke locaties en luister naar interessant commentaar via je audiogids. De eerste stop is het ossuarium van Sedlec, dat naar verluidt botten bevat van 40.000 - 70.000 menselijke skeletten. Ze worden allemaal op een artistieke manier gebruikt om het interieur van de kerk prachtig te versieren. Een van de opvallende kenmerken van het knekelhuis is een enorme kroonluchter, volledig gemaakt van botten. Maak vervolgens een korte wandeling om een andere opmerkelijke plaats te bezoeken: de kathedraal van de Hemelvaart van Onze-Lieve-Vrouw en de heilige Johannes de Doper. De kathedraal staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een unieke combinatie van barokke en gotische architectuur. Loop rond de kerk en verken zelfs de zolder van de kathedraal, terwijl je luistert naar de audiogids die meer uitleg geeft over de geschiedenis van de kerk.

Bone Church en Kutna Hora Private Tour vanuit Praag

10. Bone Church en Kutna Hora Private Tour vanuit Praag

Zie Kutna Hora, een middeleeuwse zilvermijnstad op 1 uur rijden ten oosten van Praag. Reis naar deze fantastische stad die tijdens de Middeleeuwen roem bracht in de landen van de Tsjechische Kroon en bezoek een van de rijkste en machtigste steden in de Tsjechische landen. Tijdens onze privétour door dit opmerkelijke gebied kunt u ook een lokale zeldzaamheid zien: een bottenkerk in Sedlec. Volgens schattingen werden botten van ongeveer 40.000 mensen gebruikt om de kapel te versieren. Een beklijvende herinnering aan de vergankelijkheid van het menselijk leven en de onvermijdelijkheid van de dood. Terwijl we hier ook andere meesterwerken zullen zien, waaronder een enorme kroonluchter en het wapenschild van Schwarzenberg. Als je de Bone Church liever niet bezoekt, kan de tour zich richten op andere delen van Kutna Hora, zoals het Italiaanse hof, de St.Barbara-kathedraal, de middeleeuwse oude stad en meer.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kutná Hora

Topactiviteiten

Kutná Hora: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Kutná Hora

Meer zien

Veelgestelde vragen over Kutná Hora

Wat zijn de topattracties van Kutná Hora?

Bij een bezoek aan Kutná Hora, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Andere activiteiten in Kutná Hora

Wil je alle activiteiten in Kutná Hora bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kutná Hora

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.344 beoordelingen

De gids Albert was erg goed en deelde onderweg relevante geschiedenis. Ik had echter gedacht dat je meer persoonlijke tijd zou krijgen dan nu. Ik heb Kutna Hora niet alleen gezien, wat triest was. Ik verwachtte 1. 5 uur alleen in Kutna Hora omdat er staat dat de tour 6 uur duurt, we waren slechts 5 uur weg.

Dit was een leuke excursie voor een halve dag. De gids wist verschrikkelijk veel te vertellen.

love the Bone Church also the cathedral and the Kutna Hora walk with guide is interesting.

Mooie excursie van ongeveer 5 uur, zeer goede en behulpzame gids.