Kies data

Dingen om te doen Kvaløya

Kvaløya: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: boottocht in fjord met hybride-elektrische catamaran

1. Tromsø: boottocht in fjord met hybride-elektrische catamaran

Vertrek vanuit Tromsø en ga op verkenningstocht langs baaien, zeestraten, en fjorden van het noordpoolgebied, rijk in wilde dieren en geschiedenis. Pauzeer een aantal keer onderweg, waaronder bij moderne viskwekerijen, kleine vissersdorpen, en eeuwenoude eiland-gemeenschappen aan de rand van Kvaløya ('walviseiland'). Zie de bemanning een onderwaterdrone uitzetten, om het rijke zeeleven te zien dat in de kristalheldere ondiepe wateren leeft. Koop aan boord drankjes en een warme lunch, en geniet hiervan terwijl je de prachtige uitzichten in je op neemt.

Tromsø: bestuur zelf een slee met husky's

2. Tromsø: bestuur zelf een slee met husky's

Ga mee op een slee-tour met gids vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelofelijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en taart. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaska-husky's, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen, en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet de husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ten slotte ga je de sneeuw in, en volg je de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelofelijke landschappen. Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de sfeervolle open haard kun je ervaringen met elkaar uitwisselen, totdat het tijd is om je pak weer uit te trekken en weer in de bus te stappen. Je wordt weer teruggebracht naar het trefpunt. 

Tromsø: Arctische fjorden en rendierenervaring

3. Tromsø: Arctische fjorden en rendierenervaring

Ervaar de schoonheid van het eiland Kvaløya tijdens deze tour vanuit Tromso. Geniet van een heerlijke lokale lunch in het Sommarøy Arctic Hotel. Wees omringd door honderden rendieren en heb de mogelijkheid om ze te voeren. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in Tromso en ontspant tijdens de comfortabele reis naar het eiland Kvaløya. Krijg de kans om te stoppen en foto's te maken van de lokale fauna die je onderweg tegenkomt. Zodra u op het eiland aankomt, wordt u omringd door met sneeuw bedekte bergen en arctische fjorden. Stop voor een lunch gemaakt met lokale ingrediënten in het Sommarøy Arctic Hotel, dat uitzicht heeft over het water. Luister naar verhalen en feiten over de inheemse Sámi-bevolking. Ontdek hoe het leven voor deze mensen is veranderd. Neem de tijd om de vissersgemeenschap te verkennen tijdens een korte wandeling. Ga op weg om een lokale Sámi-rendierherder te ontmoeten. Kijk hoe de herder zijn kudde roept met een bel. Bekijk hoe de rendieren vrij rondlopen in de wildernis. Voer na een korte veiligheidsbriefing de rendieren. Verzamel in een lavvo (traditionele Sami-tent) en ga rond een vreugdevuur zitten om te genieten van joiken (Sámi-volksliederen). Luister terwijl uw gastheren u meer vertellen over hun cultuur en tradities. Ontspan in de lavvo-tent voordat u terugkeert naar Tromsø.

Vanuit Tromsø: noorderlicht-jacht naar Aurora-kampen

4. Vanuit Tromsø: noorderlicht-jacht naar Aurora-kampen

Vergroot je kans om het noorderlicht te zien tijdens deze spannende tour, waarbij je het noorderlicht opzoekt en een Aurora-kamp bezoekt.  Je vertrekt vanuit Tromsø met de bus en gaat het noorderlicht achterna. Jouw route en richting hangt af van het noorderlicht en de weersverwachting. Jouw ervaren gidsen vinden de beste fotolocatie voor je, met optimale omstandigheden en een schilderachtige omgeving. Jouw gidsen zijn ook professionele fotograferen en helpen je met jouw camerainstellingen, zodat je je eigen foto's kunt maken.  Na 2 uur of meer rijd je naar een van de exclusieve Aurora-kampen. De drie kampen bevinden zich in de Tomok-vallei, Lyngen en Kvaløya, en beschikken elk over 2 comfortabele lavvus (Sami-tenten) en toiletten. Je wordt daar in twee kleine groepen ingedeeld, elk met een eigen lavvu en gids. De beslissing over welk kamp je bezoekt wordt zo laat mogelijk genomen, zodat de gidsen weten waar het noorderlicht te zien zal zijn. W arme stoofpot met brood en viskoekjes of worstjes worden geserveerd. Warme winterkleding en statieven zijn ook beschikbaar. Natuurlijk kan de zichtbaarheid van het noorderlicht nooit gegarandeerd worden, aangezien het om een natuurfenomeen gaat. Jouw gidsen beloven echter de ervaring zo mooi en succesvol mogelijk te maken.

Vanuit Tromsø: 4x4 Arctische roadtrip met kleine groepen

5. Vanuit Tromsø: 4x4 Arctische roadtrip met kleine groepen

Ga op een 4x4-avontuur om de Noorse Arctische fauna en landschappen te verkennen. Ga op verkenning in een 4x4-busje dat is uitgerust voor offroad-avonturen. Geniet op weg naar het eiland Kvaløya van de steeds veranderende landschappen en let op rondzwervende dieren in het wild. Heb de mogelijkheid om zwevende zeearenden, inheemse rendieren en de ongrijpbare eland te spotten. Maak onderweg verschillende mooie stops en leg de landschappen vast met professionele foto's die tijdens de hele tip voor je zijn gemaakt. Bij het bereiken van de eilanden van de archipel genieten we van een biologische zelfgemaakte lichte picknick en een warm drankje. Terwijl je door de bergvallei reist, passeer je schilderachtige vissersdorpjes en maak je een laatste stop bij een van de meest dramatische fjorden van het eiland. De seizoenen in het noorden zijn vol charme en karakter. Van herfstkleuren tot met sneeuw bedekte bergen, met het zachte licht van de poolnacht en het gevoel van warmte als de zon terugkeert. De smeltende sneeuw onthult langzaam de bloeiende landschappen terwijl de watervallen weer beginnen te stromen.

Tromso: begeleide fjord-expeditie & Kvaløya-eiland met lunch

6. Tromso: begeleide fjord-expeditie & Kvaløya-eiland met lunch

Ervaar de ongetemde schoonheid van de Arctische wildernis. Bezoek de ongelooflijke landschappen van de noordelijke fjorden en de eilanden rond de stad Tromsø. De tour begint met het ophalen van Tromsø en gaat het natuurlijke landschap van de omliggende fjorden in aan de westkant van de stad. De eerste stop is Kvaløya, een van de grootste en mooiste eilanden van Noorwegen. Profiteer hier van het uitzichtpunt om de adembenemende landschappen van de fjorden, bergen, stranden, meren, bossen en kleine dorpjes op het platteland van Tromsø te bewonderen. Laat u meeslepen door de rust en stilte van de scenario's die zich geleidelijk voor uw ogen zullen voordoen, maar let ook op de dieren in het wild die we kunnen tegenkomen: zeearenden, rendieren, elanden en otters, zijn slechts enkele voorbeelden. Een lichte lunch, genuttigd door de zee, zal een onvergetelijke ervaring zijn. Dompel jezelf onder in de verbluffende scènes om je heen en ervaar alles wat de arctische wildernis te bieden heeft. Tijdens de tour helpen onze ervaren gidsen je met het instellen van je camera voor het geval je als professional prachtige foto's wilt maken! Luister naar je gids die vertelt over de inheemse flora en fauna van de regio en pas op voor de verscheidenheid aan dieren in het wild die hier leven, waaronder otters, rendieren en zeevogels.

Tromsø: begeleide winterse kajaktocht met snacks

7. Tromsø: begeleide winterse kajaktocht met snacks

Trek je droogpak aan en spring in je kajak terwijl je in de winter rond de Noordelijke IJszee peddelt. Zie vogels, zeehonden en otters. Stap uit je kajak op een mooi strand terwijl je geniet van snacks en warme dranken aan de kust. Geniet van een transfer van en naar het centrum van Tromsø. Kom naar het ontmoetingspunt waar je een veiligheidsbriefing en introductie tot winterkajakken op zee ontvangt van je gecertificeerde lokale gids. Kijk hoe de gids een geschikte locatie kiest op basis van de weersomstandigheden. Trek je droogpak aan en bereid je voor op je kajakavontuur. Stap aan boord van uw dubbele kajak. Kies een enkele kajak als je voldoende kajakvaardigheden kunt tonen. Geniet van het kristalheldere water en de schone lucht van de Noorse winter of herfst terwijl u in de zee roeit in het Kaldfjorden- of Eidkjosen-gebied. Pas op voor eidereenden die egels verzamelen. Bekijk zeearenden die op zoek zijn naar een prooi en zie hoe een otter wegzwemt met zijn nieuwste visvangst. Krijg de kans om gevolgd te worden door een zeehond die aan je zijde zwemt terwijl je de eilanden, geluiden en archipels toert. Kom halverwege je avontuur aan op een strand en verken de kust. Geniet van een hapje en een paar warme dranken. Warm jezelf op en bereid je voor op de terugreis. Rond je tour af in het activiteitencentrum.

Vanuit Tromsø: begeleide husky-sneeuwschoenwandeling en bezoek aan huskykamp

8. Vanuit Tromsø: begeleide husky-sneeuwschoenwandeling en bezoek aan huskykamp

Luister naar het gestage ritme van je ademhaling als je op een diepe laag sneeuw loopt. Een prachtig berglandschap strekt zich uit zover het oog reikt; laat het beeld in je opkomen. Voor de lokale bevolking is wandelen meer dan zomaar een buitenactiviteit, het is de meest intieme manier om de natuur te ervaren. Dompel jezelf onder in het moment en laat dingen in perspectief vallen; maak je hoofd leeg en laad je batterijen weer op. Volg je gids de Arctische wildernis in en ervaar het allemaal zelf. De exacte route wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden en wensen van de groep. Als het weer het toelaat, geniet je onderweg van je zelfgemaakte chocoladetaart en iets warms om te drinken terwijl je geniet van het uitzicht. Anders kunt u bij terugkomst genieten van de snack rond een open vuur in het huskykamp. Maak kennis met de donzige vrienden en hun puppy's voordat je terugkeert naar Tromsø.

Tromsø: prachtige milieuvriendelijke sneeuwschoenwandeltocht

9. Tromsø: prachtige milieuvriendelijke sneeuwschoenwandeltocht

Kom zo dicht mogelijk bij de natuur tijdens dit unieke sneeuwschoenavontuur. Verken het eiland Kvaløya, het op drie na grootste eiland van Noorwegen, op slechts 25 minuten van het stadscentrum van Tromsø. Passeer verschillende fjorden voordat je de wildernis ingaat, omringd door magische bergen. Wandel langs het Kaldfjord dorp en kom door je ervaren lokale gids meer te weten over de lokale fauna. Spot rendieren, elanden en andere dieren terwijl je ze onderweg tegenkomt. Profiteer van de fantastische talrijke fotomomenten voordat je weer in het emissiearme voertuig stapt.

Tromsø: Arctische landschappen Sightseeing met burgerwetenschap

10. Tromsø: Arctische landschappen Sightseeing met burgerwetenschap

De tour begint met het ophalen van Tromsø en gaat naar het natuurlijke landschap van de omliggende fjorden aan de westkant van de stad. Dompel jezelf onder in het adembenemende landschap om je heen en ervaar wat de arctische wildernis te bieden heeft - terwijl je bijdraagt aan het verzamelen van wetenschappelijke gegevens! De eerste stop is Kvaløya, een van de grootste en mooiste eilanden van Noorwegen. Profiteer hier van het uitkijkpunt om de adembenemende landschappen van de fjorden, bergen, stranden, meren, bossen en kleine dorpjes op het platteland van Tromsø te bewonderen. Luister naar je gids die vertelt over de inheemse flora en fauna van de regio en pas op voor de verscheidenheid aan dieren in het wild die hier leven, waaronder otters, rendieren en zeevogels. Als je trek hebt gekregen van je verkenning van de wildernis, geniet dan van een picknick in de vredige sfeer, omringd door het adembenemende uitzicht en de geluiden van de natuur. Tijdens de activiteit stoppen we bij het water en vertellen we je over ons lopende microplastics-project. Als je eenmaal de wetenschappelijke methode die we volgen begrijpt, gaan we samen het zand in en brengen we de methode en kennis in de praktijk. We verzamelen samen gegevensmonsters en de gegevens worden verzameld en gedeeld met onze onderzoekspartners. Deze gegevens zijn belangrijk omdat ze zullen worden gebruikt om beleidsmakers en onderzoeksinstellingen te informeren over plastics in onze oceanen. Ga met ons mee en uw vakantie in Noord-Noorwegen draagt bij aan de strijd tegen microplastics!

Topactiviteiten

Overzicht activiteiten in Kvaløya

Wil je alle activiteiten in Kvaløya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kvaløya

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.218 beoordelingen

Het was echt geweldig. Ondanks de hevige sneeuw en wind was het nog steeds top. Vanaf het begin tot het einde goed begeleid. Ze zijn super aardig en helpen je graag. Vanuit daar nog een extra pak gekregen voor de kou en ik ben iemand die het snel koud heeft, maar dit heeft me zeker geholpen. De tocht zelf was ook echt geweldig een hele gave ervaring om mee te maken. Na de tocht een lekker warm drankje met wat lekkers erbij en luisteren naar de leuke verhalen. Ook blijft er zeker nog genoeg tijd om met de honden te knuffelen. Een geweldige ervaring rijker. Wilde dit absoluut niet missen!

Een jong team, erg vriendelijk en geïnvesteerd in biologie, ecologie en klimaat en die hun passie met ons delen We hadden de kans om orka's van heel dichtbij te zien, evenals adelaars, maar geen geluk voor walvissen Ons niveau van Engels was niet geweldig, het was soms moeilijk voor ons om alles goed te begrijpen, maar we waren in staat om de essentie te begrijpen

Het was een super leuke en leerzame ervaring. We vertrokken vroeg in de ochtend maar op de boot kon je een lekker kopje koffie halen om wakker te worden. De informatie van de gids werd op een leuke manier gebracht waardoor het niet saai was. Ondanks dat het mistig was hebben we toch mooie dingen gezien, mede door de onderwater camera.

Het was een fantastische ervaring! We hadden alles mee, super mooie omgeving en super enthousiaste husky honden! In 1 woord geweldig en zeker een aanrader !!

little bit nothern lights on our evening, (nature.....)the tour was nice!