Kies data

Kvernufoss

Kvernufoss: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

1. Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

Als je een natuurliefhebber bent is deze tour perfect voor jou. Je bezoekt alle grote bezienswaardigheden aan de zuidkust, zoals gletsjers, het Zwarte Strand van Reynisfjara, de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en natuurlijk een aantal van de prachtige watervallen. Het hoogtepunt van de tour is een hike van 1,5 uur over de blauwe ijsgletsjer Solheimajokull. Je begint met een bezoek aan twee grote watervallen aan de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende, geheime watervallen Glufrabui, Kvernufoss en Irafoss. Vervolgens rijd je naar de indrukwekkende gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en gletsjerkap Mýrdalsjökullgletsjer, waar je een gletsjerhike maakt van ongeveer 1,5 uur en de gletsjer Solheimajokull van dichterbij bekijkt. Nog iets verder verwijderd ligt het Zwarte Strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opgestapelde rotsen boven de omgeving uittorenen. In één dag zie je twee vulkanen en ontdek je vijf fantastische watervallen, bezoek je Reynisfjara en krijg je tijdens de gletsjerhike deze slapende ijsgiganten van dichtbij te zien. Een perfecte tour voor de nieuwsgierige toerist en de leergierige natuurliefhebber. Deze activiteit is het hele jaar beschikbaar. Reserveer nu je plek voor deze tour door het zuiden van IJsland. Controleer de beschikbaarheid door een datum te selecteren.

2-daagse zuidkusttour met gletsjerwandeling en boottocht

2. 2-daagse zuidkusttour met gletsjerwandeling en boottocht

Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals een bezoek aan de minder bekende, meer geheime waterval van Glufrabui. Je stopt zodat je lunch kunt kopen. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap door, waar je een gletsjerwandeling van ongeveer 1,5 uur maakt en de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij bekijkt. Iets verder ligt het grote strand van Reynisfjara, waar de zee op zwart zand neerstort en zeshoekige basaltkolommen en rotsstapels boven de omgeving uittorenen. Na een overnachting in een accommodatie op het IJslandse platteland, bekijk je majestueuze gletsjers en lagunes van dichterbij. Bezoek de Jökulsárlón-gletsjerlagune en maak een amfibische boottocht, zeilend op de lagune. Zie hoe de enorme brokken ijs van de Breiðamerkurjökull-gletsjer barsten en langzaam de zee in drijven. Sommige ijsbergen spoelen aan op de kust, liggend op het levendige zwarte zand als diamanten op satijn. Zie zeehonden die rond de enorme ijsbergen zwemmen voordat je de kerk Hofskirkja met grasdak en de Fjadrargljufur River Canyon bezoekt. De kloof werd een paar duizend jaar geleden gevormd tijdens een ijstijd en liet een kronkelende rivier achter toen de ijskap zich terugtrok.

IJsland: 2 daagse trip langs de zuidkust

3. IJsland: 2 daagse trip langs de zuidkust

Vertrek vanuit Rekjavik op een tweedaagse reis die je kennis zal laten maken met de natuurlijke wonderen van de zuidkust van IJsland. Dag één begint met een rit vanuit Reykjavik om vier prachtige watervallen te bezoeken: Gljufrabui, Seljalandsfoss en Skógafoss. Nadat je een lunchstop hebt gemaakt, ga je verder naar de bekende Sólheimajökull-gletsjer voor een unieke 1,5 uur durende wandeling over het ijs. Bezoek vanaf daar het wereldberoemde strand van Reynisfjara en dwaal onder basaltkliffen langs de brede strook gitzwart zand. Wees getuige van talloze papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en stormvogels die op vissen jagen of opstijgen vanuit nesten in de rotswand. Rust aan het eind van de dag uit in het landelijke pension. Dag twee brengt je van dichtbij en persoonlijk met een majestueuze gletsjerlagune. Stop 's ochtends bij de Jökulsárlón, een prachtige gletsjerlagune gevuld met enorme brokken ijs die van de Breiðamerkurjökull-gletsjer barsten en langzaam de zee in drijven. Bewonder de ijsbergen die aanspoelen aan de kust en schitterend glinsteren tegen het levendige zwarte zand en spot zeehonden die rond de ijsbergen schieten die naar zee drijven. Vervolgens bezoekt u de met gras bedekte kerk Hofskirkja en de prachtige Fjadrargljufur River Canyon. De kloof werd een paar duizend jaar geleden gevormd tijdens een ijstijd en liet een kronkelende rivier achter toen de ijskap zich terugtrok. Na het verkennen van de lagune, word je teruggebracht naar Reykjavik, waar je rond 21.30 uur aankomt.

Van Reykjavik: verken de watervallen van de zuidkust

4. Van Reykjavik: verken de watervallen van de zuidkust

Verken de watervallen van de zuidkust van IJsland tijdens deze onvergetelijke tour voor alle leeftijden. Reis naar de meer bekende toeristische hotspots en enkele geheime plekken, en laat je leiden door een professionele geologengids. Begin de tour in Reykjavik en word opgehaald bij bushalte 8 (Hallgrimskirkja) en begin de rit op de beroemde ringweg naar het zuiden. Bezoek zes verschillende watervallen op één dag, allemaal uniek en mooi. Maak van de gelegenheid gebruik om de Stóra-Dímon te beklimmen, een kleine heuvel met een prachtig uitzicht op de zuidkust van IJsland. Leer meer over de vele geologische eigenaardigheden achter deze prachtige landschappen van de professionele gids, terwijl je fantastische foto's maakt van enkele van de mooiste plekken in IJsland. Bezoek bekende en onbekende watervallen, zoals Thorstein's Grove, Gluggafoss, Gljúfrabúi, Seljalandsfoss, Skógafoss en Kvernufoss.

Sitemap Kvernufoss

Wil je alle activiteiten in Kvernufoss ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kvernufoss

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 179 beoordelingen

Het is een geweldige uitgave! Christina onze gids was super grappig, het was gemakkelijk om haar te begrijpen (wanneer Engels niet onze eerste taal is), zij is de beste gids! Ze nam de tijd om extra te stoppen om de pijlstormvogels te zien en vanaf verschillende plekken van het uitzicht te genieten! We hebben zelfs een kleimasker kunnen maken op de gletsjer, het was een superleuke ervaring! Een van de mooiste dagen van mijn leven, we hebben zoveel dingen gezien...

Super leuke tour en geweldige gletsjerwandeling! Alle gidsen van Nicetravel deden hun best om een unieke ervaring te creëren en de schoonheid van het eiland te laten zien, inclusief stops op plaatsen die niet de typische "toeristische watervallen" zijn, de 12 uur worden gebruikt! De gids Jonas was erg aardig en behulpzaam en we hadden een zeer goede en leuke terugreis met Nikola. Ik zou de tour zo weer boeken!

We brachten een mooie dag door met een leuke groep mensen van over de hele wereld en ontdekten plaatsen in Zuid-IJsland in een zorgvuldig gekozen volgorde door onze gids. Vriendelijke en goed opgeleide attente gids (Mika is haar naam). Een van de beste dagen van ons leven!

De beste gids ooit ️ Mika was gewoon geweldig ☺️ het was zo'n mooie dag die we nooit zullen vergeten. Bedankt voor alles.

Prachtige tour met mooie stops en goede gids. Beste van de tours die we in IJsland hebben gedaan.