Kies data

Kyoto In kleine groep

Kyoto In kleine groep: Onze meest aanbevolen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

2. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Kyoto: all-inclusive 3-uur durende eet- en cultuurtour in Gion

3. Kyoto: all-inclusive 3-uur durende eet- en cultuurtour in Gion

Verken 's avonds de wijk Gion met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanssprekende gids die alles weet wat er te weten valt over het gebied. De tour begint in de buurt van de Kamo-rivier, waar je leert hoe de traditie van Geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling langs een drukke winkelstraat, glijd je naar een kalme, stille omgeving om het Yasaka Jinja-heiligdom te bezoeken. Na dat vleugje onderwijs, is het op weg naar de Gion. De Gion heeft geheimen en geschiedenis verspreid over zijn smalle straatjes, maar dit is ook een modern uitgaansgebied - dus het is tijd voor een diepe duik in wat hier gebeurt. Je gids zal het licht en leuk houden en enkele van de interessantere culturele mores van deze delen uitleggen. Stap een restaurant binnen en graas van een veelheid aan kleine schotels bij een soort tapas-ervaring in Japanse stijl. Geniet ook van een drankje voordat je verder gaat. Tussen restaurantstops door zal er een verkenning van Kiyamachi, Ponto-cho en enkele andere commerciële en uitgaansstraten zijn. Je gids zal je zowel modern als historisch Kyoto laten zien en een goed afgerond beeld schetsen dat je een echt gevoel van de plaats geeft. Deze tour houdt de groepen klein en is inclusief je eten en drinken, zodat je een zorgeloze nacht kunt hebben alsof je gewoon rondhangt met iemand die de buurt kent. Een heerlijke Kobe (of in de buurt geproduceerde) rundvleesoptie is beschikbaar bovenop het gebruikelijke eten en drinken. Deze optie is voor boekingen minimaal 10 uur van tevoren.

Kyoto: Samurai-klasse, word een Samurai-krijger

4. Kyoto: Samurai-klasse, word een Samurai-krijger

Bestudeer de kunst van de samurai-krijgersklasse die eeuwenlang heerste over het oude Japan. Oefen de gestileerde bewegingen die deel uitmaken van de samoeraitechniek terwijl je een zwaard hanteert en ontdek de discipline van Kenbu. Bekijk een film van 4 minuten over de basisprincipes van de samoerai. Pak je pak dan aan en pak je samoeraizwaard vast. Leer buigen voordat je zwaardtraining begint. Ontdek hoe je hem tekent en terugplaatst in zijn beschermende schede. Krijg een korte fotoshoot in je samoeraipak en ontdek vervolgens hoe je respect kunt tonen aan je tegenstander met het zwaard. Met een respectvolle buiging voor je instructeur, pak je souvenirfoto's en prestatiecertificaat voordat je vertrekt.

Kyoto: fietstocht langs historische hoogtepunten van 3,5 uur

5. Kyoto: fietstocht langs historische hoogtepunten van 3,5 uur

Ga op deze fietstocht en verken de rustige kant van Kyoto. Begin deze activiteit door meer te weten te komen over kasteel Nijo. Bij Seimei Shrine kun je ontdekken hoe je moet bidden bij een Japans heiligdom. Bekijk het Gouden Paviljoen en maak je klaar om geweldige foto's te maken in Kamishichiken, het oudste geishadistrict van Japan. Na het zien van het magische Gouden Paviljoen fiets je verder voor een mooie afdaling naar het keizerlijk paleis. Je gids geeft je wat inzicht in de geschiedenis van deze plek. In een traditioneel Japans restaurant kun je de lokale keuken ontdekken met een verscheidenheid aan Soba-gerechten, maar ook desserts met matcha en mochi. Bezoek gerust een prachtige Japanse tuin en een souvenirwinkel naast de deur. Na deze pauze fietst de tocht terug een ontspannen rit langs een mooie route door de stad. Beëindig je tour aan de Kamogawa-rivier en dompel jezelf onder in deze unieke sfeer terwijl je de lokale bevolking ziet genieten van hun tijd.

Kyoto Evening Gion Food Tour

6. Kyoto Evening Gion Food Tour

Beginnend in Kamogawa, slenter je door de lokale straten en ga je richting de Kamogawa-rivier, met onderweg een aantal mogelijke seizoensgebonden eetstops, om te staren naar de vele Japanse lokale bevolking die geniet van de koelte van de avond, zittend op de terrassen langs het bekende water als Kamogawa yuka noryo in het Japans. Nadat je de Kamogawa-rivier bent overgestoken, kom je in het Pontocho-gebied, een wijk van Kyoto, de thuisbasis van veel Geisha-huizen en traditionele theehuizen. 's Avonds kun je Geisha door de straten zien lopen. Niet lang na onze tijd in Pontocho zullen we in het historische Gion zijn, de meest prominente uitgaanswijk en het centrum van traditionele kunsten van Kyoto. Gion is bekleed met oude houten gebouwen, theehuizen en zeer exclusieve Japanse restaurants, meestal alleen op uitnodiging. Je gids vertelt je onderweg verhalen over dit prachtige deel van Kyoto. Aan het einde van de korte reis ga je zitten voor een 10-gangen Kaiseki-diner, speciaal en specifiek bereid voor Arigato Japan. Dit zou een moment in je leven moeten zijn dat je nooit zult vergeten, dus de details zullen worden gereserveerd voor degenen die deelnemen aan de tour. Om je een idee te geven, een van de 10 gangen is een sierlijke schotel met daarop levende vis, en je kunt genieten van de meest verse sashimi, rechtstreeks van het bot. De andere 9 gangen zijn een mysterie dat je culinaire zintuigen gegarandeerd zal verrassen en verrukken.

Kyoto: 3 uur durende Fushimi Inari-schrijn verborgen wandeltocht

7. Kyoto: 3 uur durende Fushimi Inari-schrijn verborgen wandeltocht

Volg de enige tour bij Fushimi Inari die van verharde paden naar echte bospaden gaat. Vermijd de massa toeristen die een goede foto proberen te maken en geniet van een persoonlijke wandelervaring in een kleine groep. Ontdek verborgen bamboebossen, afgelegen paden die naar oude en verborgen altaren leiden, en de prachtige evergreens rond Fushimi Inari Shrine en zijn duizenden rode torii-poorten. De tour begint bij Tofukuji Station. Wandel vanaf daar een rustige buurt in en bezoek kleine heiligdommen op weg naar de berg. Neem vervolgens een pad om een prachtig bamboebos te zien en maak verbinding met het hoofdpad vol met de beroemde vermiljoen torii-poorten. Bereik de top van de berg, die bedekt is met de altaren van het heiligdom, waag je vervolgens terug de berg af op een bebost pad en bezoek kleinere heiligdommen op weg naar een ander bamboebos. Dit leidt je naar het beroemdste gebied van Fushimi Inari, perfect voor een gedenkwaardige foto. Eindig ten slotte bij het belangrijkste heiligdom aan de voet van de berg, waar je kunt genieten van wat lokaal straatvoedsel voordat je je avontuur voortzet in de prachtige stad Kyoto. De helft van de tour is wandelen in het bos, dus je krijgt niet direct zonlicht.

Kyoto: Huur een Kimono voor 1 dag

8. Kyoto: Huur een Kimono voor 1 dag

Ontdek de pittoreske straten van Kyoto, terwijl het dragen van een traditionele Japanse kimono, en je zal verlaten met vele mooie foto's en herinneringen. Kimono's kan gehuurd worden voor zowel mannen als vrouwen. Het pakket omvat de kimono zelf, de sjerp gordel (obi), de Japanse koppeling, de Japanse sandalen, en de Japanse sokken. Maak je geen zorgen over haar styling, want dat is ook beschikbaar (tegen betaling), evenals accessoires en make-up (ook voor een meerprijs). Ontdek Kyoto op een leuke en traditionele manier met deze unieke gelegenheid om de kleding gebruikt formele Japanse gelegenheden proberen, zoals bruiloften.

Kyoto: middag bamboebos en Monkey Park fietstocht

9. Kyoto: middag bamboebos en Monkey Park fietstocht

Word verliefd op Arashiyama tijdens een middagfiets- en wandeltocht in Kyoto. Breng de dag door in de natuur terwijl je wandelt langs het groen van Iwatayama Monkey Park en fietst door de torenhoge bamboe van het Arashiyama Bamboo Forest. Bezoek de door UNESCO gecertificeerde Tenryuji-tempel met inbegrepen toegangskaarten. Begin je reis door terug in de tijd te reizen terwijl je over de wegen rijdt die tegenwoordig in Kyoto worden gebruikt en die oorspronkelijk subtempels waren van de Tenryuji-tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Word één met de natuur terwijl je de Zen-tuinen van de tempel verkent. Vervolg de reis met een korte wandeling naar het indrukwekkende panoramische uitzicht over Kyoto vanaf de Iwatayama-berg en het bijbehorende Iwatayama Monkey Park. Breng de rest van de tour door met peddelen door bamboebossen en het bezoeken van lokale plekken die niet worden bezocht door toeristenmassa's.

Kyoto Matcha groene thee-tour

10. Kyoto Matcha groene thee-tour

De groene thee en matcha (groene thee in poedervorm) die in Uji worden geproduceerd, staan niet alleen in Japan, maar ook over de hele wereld bekend om hun kwaliteit. Tijdens een bezoek aan Uji krijg je ook de prachtige en beroemde Byodoin-tempel te zien, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de tour ga je zitten voor een fantastische lunch en krijg je de kans om thee te zetten en te drinken. Als je thee vindt die je lekker vindt, heb je tijd om heerlijke herinneringen aan je tour te kiezen, te kopen en mee naar huis te nemen.

35 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Kyoto

Welke topattracties zijn een must-see in Kyoto?

De topattracties in Kyoto zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kyoto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Arashiyama

Andere activiteiten in Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Deze demonstratie duurde ongeveer een uur en veranderde en vond plaats in een boeddhistische tempel in een traditionele omgeving met papieren muren en tatami-matten waarop we zaten. Onze gastheer, Marcy, was zeer bekwaam en stelde onze kleine groep van vijf en twee kleine kinderen op hun gemak. Niet alleen bereidde ze macha voor ons om te proeven, maar legde het ritueel in detail uit en beantwoordde onze vele vragen. Daarna proefden we Japanse snoepjes en maakten we onze eigen thee van machapoeder met een garde in grote theevaten. Het was een charmante ervaring.

Geweldige ervaring!! Je mag je eigen matcha-thee maken (en ook wat snoep eten). Je zult de geschiedenis van thee en theeceremonies in Japan leren, evenals de culturele betekenis ervan. Je kunt ook je eigen theeservies kopen. De gastvrouw was ook zeer deskundig en enthousiast om alle details van di ceremonie uit te leggen

Het was over het algemeen gewoon een geweldige ervaring en je kreeg een goed begrip van de theeceremonie. Men moest het wereldwijd invoeren zodat mensen konden ontstressen ☺️

Uiteraard meer dan een aanrader, zowel voor de camping als voor de gastvrouw. Heel erg bedankt voor deze mooie ceremonie!

Gewoon spannend. Ik was met 2 kinderen en ondanks de taal (hij sprak duidelijk Engels) wist hij ze erbij te betrekken