Kyoto
Kooklessen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kyoto Kooklessen: Onze meest aanbevolen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

...
Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

2. Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

Beleef een authentieke Japanse gerechten traditie en bereid uw eigen bento box op een ochtend bento kookles in Kyoto. Meer informatie over typisch Japanse gerechten, zoals sushi, tempura en miso soep, en horen over de culturele achtergrond van de bekende Japanse "bento" afhaalmaaltijd. Terug te voeren op de late Kamakura periode (1185-1333) heeft de bento box nu een nietje van de Japanse keuken geworden. Aankomst voor uw 2,5 tot 3 uur durende les en verzamel je ingrediënten, schort en keukengerei. Dan kijken en volg je chef als ze tonen de kunst van het bento en de trucs uit te leggen aan het maken van mooie Japanse gerechten vaak te vinden in een bento box. Als je eenmaal klaar bent met het koken van uw gerechten, genieten van de vruchten van uw arbeid en smullen van uw bento lunch.

...
Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

3. Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

Doe mee aan een middag Izakaya kookles om te genieten van een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Japanse eetcultuur en om authentieke Japanse gerechten te leren die thuis en in lokale restaurants worden gegeten. De kookcursus bestaat uit twee delen. Eerst kook je 2 of 3 gerechten samen met je chef en geniet ervan. Daarna keert u terug naar de keuken en leert u nog 2 of 3 gerechten voordat u weer eet. Net als in veel Izakaya-restaurants (over de toonbank), wees klaar om met je chef te praten terwijl je tegelijkertijd kookt en eet.

...
Kyoto: privé kookles en lunch Japans

4. Kyoto: privé kookles en lunch Japans

Leer hoe je een authentieke Japanse maaltijd kunt bereiden in een Kyoto-huis. Profiteer van het lesgeld van een lokale gastheer. Maak kennis met de essentiële ingrediënten van de Japanse keuken. Bereid heerlijke, traditionele gerechten, zoals chirasi sushi, nikujaga, mals gefrituurde kip in Japanse stijl, gemarineerde zijden tofu en een dashi-gebaseerde soep. Complimenteer je nieuw opgedane kookvaardigheden door te leren hoe je de perfecte kop traditionele matcha-groene thee kunt bereiden, de gepoederde groene thee van de hoogste kwaliteit die beschikbaar is. Ervaar de hoogtepunten van de Japanse keuken en cultuur.

...
Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

5. Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

Maak sushirollen die op een mooie bloem lijken tijdens deze leuke en sluwe les met lokale experts. Gemaakt met rijstazijn, suiker, sesam, gember, groenten en nori (zeewier), leer je over de essentiële geschiedenis en trivia van sushi-broodjes. Draag een mooie komono en geniet van verse Japanse thee en water tijdens de les. Japanse sushirollen werden voor het eerst gemaakt tussen 1750 en 1776 tijdens de Edo-periode (1603-1868) toen de populaire cultuur tot bloei kwam. In die tijd werden sushi gemaakt met smeer- en azijnpasta en werd een breed scala aan voedingsmiddelen populair. In het begin van de 19e eeuw werden sushi die snel met azijn kon worden gemaakt, mainstream. In de Showa-periode begonnen sushirollen in een ingewikkelder patroon te worden gemaakt. Met speciale recepten en ingrediënten verwerf je de vaardigheden om thuis prachtige sushi-broodjes te blijven maken.

...

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 268 beoordelingen

het bedrag voor de kimono vindt ik veel te duur. geen accessoires. voor 1500 yen kan je al een kimono voor een dag huren. we waren net 10 personen dus dat wordt dik betaald. ik zelf heb een bedrijf gerund dus weet wat erbij komt kijken aan bedrijfskosten. om deze ceremonie meer cachet te geven moeten ze de kimono gratis geven. op de eticket sta ga niet naar binnen. als ik daar gehoord aan gegeven had had ik de ceremonie gemist.

Leuk om te zien en informatief.

Kreeg de indruk dat de thee meesteres erg moe was. Het was ook om 16:45 einde vd dag. Bewondering voor de Japanners dat zij tradities zo hoog houden.