Kies data
Kyoto

Kooklessen

Kyoto Kooklessen: Onze meest aanbevolen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

2. Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

Beleef een authentieke Japanse gerechten traditie en bereid uw eigen bento box op een ochtend bento kookles in Kyoto. Meer informatie over typisch Japanse gerechten, zoals sushi, tempura en miso soep, en horen over de culturele achtergrond van de bekende Japanse "bento" afhaalmaaltijd. Terug te voeren op de late Kamakura periode (1185-1333) heeft de bento box nu een nietje van de Japanse keuken geworden. Aankomst voor uw 2,5 tot 3 uur durende les en verzamel je ingrediënten, schort en keukengerei. Dan kijken en volg je chef als ze tonen de kunst van het bento en de trucs uit te leggen aan het maken van mooie Japanse gerechten vaak te vinden in een bento box. Als je eenmaal klaar bent met het koken van uw gerechten, genieten van de vruchten van uw arbeid en smullen van uw bento lunch.

Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

3. Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

Doe mee aan een middag Izakaya kookles om te genieten van een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Japanse eetcultuur en om authentieke Japanse gerechten te leren die thuis en in lokale restaurants worden gegeten. De kookcursus bestaat uit twee delen. Eerst kook je 2 of 3 gerechten samen met je chef en geniet ervan. Daarna keert u terug naar de keuken en leert u nog 2 of 3 gerechten voordat u weer eet. Net als in veel Izakaya-restaurants (over de toonbank), wees klaar om met je chef te praten terwijl je tegelijkertijd kookt en eet.

Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

4. Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

Maak sushirollen die op een mooie bloem lijken tijdens deze leuke en sluwe les met lokale experts. Gemaakt met rijstazijn, suiker, sesam, gember, groenten en nori (zeewier), leer je over de essentiële geschiedenis en trivia van sushi-broodjes. Draag een mooie komono en geniet van verse Japanse thee en water tijdens de les. Japanse sushirollen werden voor het eerst gemaakt tussen 1750 en 1776 tijdens de Edo-periode (1603-1868) toen de populaire cultuur tot bloei kwam. In die tijd werden sushi gemaakt met smeer- en azijnpasta en werd een breed scala aan voedingsmiddelen populair. In het begin van de 19e eeuw werden sushi die snel met azijn kon worden gemaakt, mainstream. In de Showa-periode begonnen sushirollen in een ingewikkelder patroon te worden gemaakt. Met speciale recepten en ingrediënten verwerf je de vaardigheden om thuis prachtige sushi-broodjes te blijven maken.

Nishiki Market Food Tour met kookcursus

5. Nishiki Market Food Tour met kookcursus

Verken Nishiki Market met je lokale Japanse gids, gevolgd door een kookles. Het duurt slechts 15 minuten om door deze historische voedselmarkt te lopen als je niemand hebt om uit te leggen over de geschiedenis, gebruiken en voedsel, maar als je iemand hebt die goed geïnformeerd is over de markt, kun je gemakkelijk uren doorbrengen. Je kunt vragen stellen over het voedsel dat je misschien nog niet eerder hebt gezien aan je gidsen, en zelfs aan sommige winkelmedewerkers naar wie je gids zal helpen vertalen. Wat nog unieker is aan deze privétour, is dat je je eigen donburi (kom)maaltijd kunt bereiden met de ingrediënten die je net tijdens de tour hebt gekocht. De kosten voor ingrediënten zijn bij de tour inbegrepen. Je kunt kiezen uit drie opties; Kaisen-don (zeevruchten), Ten-don (tempura) of Oyako-don (kip & ei). De tour begint bij de westelijke ingang van Nishiki Market. U krijgt een briefing over de tour en vervolgens start u de tour. Meestal breng je ongeveer 1 uur door op de Nishiki-markt en later kook en eet je je eigen donburi in 1 uur. De rondleiding is privé, dus u kunt zoveel vragen stellen als u heeft, en de rondleiding verloopt in uw tempo.

Kyoto: privé-theeceremonie met Japanse thee en snoep

6. Kyoto: privé-theeceremonie met Japanse thee en snoep

Deze activiteit omvat twee soorten groene thee in poedervorm (dikke thee en lichte thee), verse zoetigheden en gedroogde traditionele zoetigheden. Ze zijn allemaal gemaakt door winkels van oudsher in Kyoto. Vooral Japanse verse zoetigheden zijn echt artistiek. Hoor de mooie naam van de snoepjes die de seizoenen in Japan weerspiegelt. Dikke thee is typisch voor theeceremonies, zeldzaam om te zien in Japanse cafés. De manier van thee is een beetje anders dan de lichte. Het is ook eleganter en zeldzamer om te zien. Maar als je wilt dat een gastheer lichte thee maakt in plaats van dikke thee, dan kan dat. Leer ook over de geschiedenis van Japans bloemschikken en het verschil tussen westers bloemschikken. U kunt gratis foto's maken. Het wordt aanbevolen om een rustige sfeer te behouden tijdens de thee, maar als je foto's wilt maken, is dat aan jou omdat het een privésessie is. Ook in de volgende wachtkamer kun je voor of na de theeceremonie foto's maken met kimono of Nishijin-textiel. Alle uitleg wordt in vloeiend Engels gegeven door een docent van Urasenke, een van de grootste theescholen in Japan. Na het volgen van deze les kun je thuis goede lichte thee van goede kwaliteit maken. Als je problemen hebt met je benen of moeilijk op tatami kunt zitten, gebruik dan gratis kleine stoelen in de tatami-kamer. Wil je een Kimono dragen? Draag een kimono (traditionele doek in Japan) tijdens de theeceremonie en maak foto's om de ervaring te onthouden.

Veelgestelde vragen over Kooklessen in Kyoto

Welke andere activiteiten dan Kooklessen zijn de moeite waard in Kyoto?

Welke Kooklessen in Kyoto nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 268 beoordelingen

het bedrag voor de kimono vindt ik veel te duur. geen accessoires. voor 1500 yen kan je al een kimono voor een dag huren. we waren net 10 personen dus dat wordt dik betaald. ik zelf heb een bedrijf gerund dus weet wat erbij komt kijken aan bedrijfskosten. om deze ceremonie meer cachet te geven moeten ze de kimono gratis geven. op de eticket sta ga niet naar binnen. als ik daar gehoord aan gegeven had had ik de ceremonie gemist.

Het was over het algemeen gewoon een geweldige ervaring en je kreeg een goed begrip van de theeceremonie. Men moest het wereldwijd invoeren zodat mensen konden ontstressen ☺️

Leuk om te zien en informatief.

Kreeg de indruk dat de thee meesteres erg moe was. Het was ook om 16:45 einde vd dag. Bewondering voor de Japanners dat zij tradities zo hoog houden.

Uitstekende ervaring waardoor ik kon deelnemen en tegelijkertijd de basis van de traditionele Japanse theeceremonie kon leren.

Gewoon spannend. Ik was met 2 kinderen en ondanks de taal (hij sprak duidelijk Engels) wist hij ze erbij te betrekken