Kies data
Kyoto

Kunst- & knutselworkshops

Kyoto Kunst & Knutsel Workshops: Onze meest aanbevolen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: Maiko make-over van 2 uur en fotoshoot

2. Kyoto: Maiko make-over van 2 uur en fotoshoot

Leer tijdens deze speciale activiteit van 2 uur over het leven en de kunst van de maiko of leerlinggeiko. Maiko zijn vrouwelijke artiesten die traditionele make-up, kapsels en kostuums dragen. Ze werken in het Gion-gebied en voeren verschillende Japanse kunsten uit, zoals klassieke muziek, dans en games. De maiko zijn leerlingen en zijn tussen de 15 en 20 jaar oud. Je hoeft echter niet in deze leeftijdscategorie te zijn om deel te nemen aan het Yumeyakata Maiko Makeover-project! Het professionele personeel zal je make-up aanbrengen, een pruik gebruiken en je extravagant aankleden om er echt uit te zien. Ze laten je ook de juiste maiko-poses zien voor prachtige foto's. Het pakket bevat studiofotografie, dus je hebt souvenirfoto's om je familie en vrienden te laten zien.

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

3. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

4. Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

Bestudeer de kunst van de samoerai-strijdersklasse die eeuwenlang oud Japan heerserde. Oefen de gestileerde bewegingen die de samurai techniek vormen als u een zwaard behandelt en de discipline van Kembu ontdekken. Bekijk een film van 3 minuten over de basis van de samurai. Dan pak je op en pak je samurai zwaard vast. Leer hoe je kunt buigen voordat je zwaardtraining begint. Ontdek hoe u het kunt trekken en vervang het in zijn beschermende schede. Krijg een korte fotoshoot in je samurai pak, en ontdek hoe je het zwaard tegen een potentiële tegenstander kunt weren. Eindig met een respectvolle boog aan je instructeur, pak je souvenirfoto's en het certificaat van prestatie voordat je vertrekt.

Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

5. Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

Beleef een authentieke Japanse gerechten traditie en bereid uw eigen bento box op een ochtend bento kookles in Kyoto. Meer informatie over typisch Japanse gerechten, zoals sushi, tempura en miso soep, en horen over de culturele achtergrond van de bekende Japanse "bento" afhaalmaaltijd. Terug te voeren op de late Kamakura periode (1185-1333) heeft de bento box nu een nietje van de Japanse keuken geworden. Aankomst voor uw 2,5 tot 3 uur durende les en verzamel je ingrediënten, schort en keukengerei. Dan kijken en volg je chef als ze tonen de kunst van het bento en de trucs uit te leggen aan het maken van mooie Japanse gerechten vaak te vinden in een bento box. Als je eenmaal klaar bent met het koken van uw gerechten, genieten van de vruchten van uw arbeid en smullen van uw bento lunch.

Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

6. Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

Doe mee aan een middag Izakaya kookles om te genieten van een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Japanse eetcultuur en om authentieke Japanse gerechten te leren die thuis en in lokale restaurants worden gegeten. De kookcursus bestaat uit twee delen. Eerst kook je 2 of 3 gerechten samen met je chef en geniet ervan. Daarna keert u terug naar de keuken en leert u nog 2 of 3 gerechten voordat u weer eet. Net als in veel Izakaya-restaurants (over de toonbank), wees klaar om met je chef te praten terwijl je tegelijkertijd kookt en eet.

Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

7. Kyoto: authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

Maak sushirollen die op een mooie bloem lijken tijdens deze leuke en sluwe les met lokale experts. Gemaakt met rijstazijn, suiker, sesam, gember, groenten en nori (zeewier), leer je over de essentiële geschiedenis en trivia van sushi-broodjes. Draag een mooie komono en geniet van verse Japanse thee en water tijdens de les. Japanse sushirollen werden voor het eerst gemaakt tussen 1750 en 1776 tijdens de Edo-periode (1603-1868) toen de populaire cultuur tot bloei kwam. In die tijd werden sushi gemaakt met smeer- en azijnpasta en werd een breed scala aan voedingsmiddelen populair. In het begin van de 19e eeuw werden sushi die snel met azijn kon worden gemaakt, mainstream. In de Showa-periode begonnen sushirollen in een ingewikkelder patroon te worden gemaakt. Met speciale recepten en ingrediënten verwerf je de vaardigheden om thuis prachtige sushi-broodjes te blijven maken.

Kyoto: Traditionele theeceremonie & maak je eigen Matcha-thee

8. Kyoto: Traditionele theeceremonie & maak je eigen Matcha-thee

Neem deel aan een traditionele Japanse theeceremonie. Ontmoet elkaar in Nakagyo Ward van Kyoto en betreed de locatie voor de theeceremonie. De theeceremonie, of sado , komt oorspronkelijk uit China en is een ritueel dat de Zen-boeddhistische principes van gastvrijheid, eenvoud en harmonie in het onvolmaakte onderzoekt. Trek een kimono aan en begin je ceremonie door een hangende rol te bewonderen. Bij het betreden van de locatie zal uw Omotesenke (gastheer) u door de stappen van de ceremonie leiden. Bewonder de zachtheid en gratie van de Omotesenke terwijl het hete water langzaam in het groene theepoeder wordt gegoten. Nip langzaam van je groene thee. Proef schattige kleine Japanse snoepjes die de 4 seizoenen vertegenwoordigen. Waardeer de traditionele bloemstukken. Leer meer over de betekenis van elke stap van je Omotsenke terwijl je deelneemt aan een zinvol ritueel.

Kyoto: Morning Ikebana Class

9. Kyoto: Morning Ikebana Class

Uw Ikebana-les wordt georganiseerd door een meester van Ikebana van de Mishq-school, een van de beroemdste bloemscholen in Japan. Uw instructeur legt de geschiedenis van Ikebana in het Engels uiteen, voordat u de bloemen en bomen in de juiste hoeken voor de regeling laat zien. Bekijk hoe de bloemisten verschillen van die in de westerse cultuur. U kunt ook na een ikebana-les aan een theekeremonie deelnemen aan een meester vakman.

Nishiki Market Food Tour met kookcursus

10. Nishiki Market Food Tour met kookcursus

Verken Nishiki Market met je lokale Japanse gids, gevolgd door een kookles. Het duurt slechts 15 minuten om door deze historische voedselmarkt te lopen als je niemand hebt om uit te leggen over de geschiedenis, gebruiken en voedsel, maar als je iemand hebt die goed geïnformeerd is over de markt, kun je gemakkelijk uren doorbrengen. Je kunt vragen stellen over het voedsel dat je misschien nog niet eerder hebt gezien aan je gidsen, en zelfs aan sommige winkelmedewerkers naar wie je gids zal helpen vertalen. Wat nog unieker is aan deze privétour, is dat je je eigen donburi (kom)maaltijd kunt bereiden met de ingrediënten die je net tijdens de tour hebt gekocht. De kosten voor ingrediënten zijn bij de tour inbegrepen. Je kunt kiezen uit drie opties; Kaisen-don (zeevruchten), Ten-don (tempura) of Oyako-don (kip & ei). De tour begint bij de westelijke ingang van Nishiki Market. U krijgt een briefing over de tour en vervolgens start u de tour. Meestal breng je ongeveer 1 uur door op de Nishiki-markt en later kook en eet je je eigen donburi in 1 uur. De rondleiding is privé, dus u kunt zoveel vragen stellen als u heeft, en de rondleiding verloopt in uw tempo.

  • Workshops en cursussen
  • Privétours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Kunst & Knutsel Workshops in Kyoto

Welke andere activiteiten dan Kunst & Knutsel Workshops zijn de moeite waard in Kyoto?

Welke Kunst & Knutsel Workshops in Kyoto nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 24 beoordelingen

Deze demonstratie duurde ongeveer een uur en veranderde en vond plaats in een boeddhistische tempel in een traditionele omgeving met papieren muren en tatami-matten waarop we zaten. Onze gastheer, Marcy, was zeer bekwaam en stelde onze kleine groep van vijf en twee kleine kinderen op hun gemak. Niet alleen bereidde ze macha voor ons om te proeven, maar legde het ritueel in detail uit en beantwoordde onze vele vragen. Daarna proefden we Japanse snoepjes en maakten we onze eigen thee van machapoeder met een garde in grote theevaten. Het was een charmante ervaring.

Geweldige ervaring!! Je mag je eigen matcha-thee maken (en ook wat snoep eten). Je zult de geschiedenis van thee en theeceremonies in Japan leren, evenals de culturele betekenis ervan. Je kunt ook je eigen theeservies kopen. De gastvrouw was ook zeer deskundig en enthousiast om alle details van di ceremonie uit te leggen

Het was over het algemeen gewoon een geweldige ervaring en je kreeg een goed begrip van de theeceremonie. Men moest het wereldwijd invoeren zodat mensen konden ontstressen ☺️

Uiteraard meer dan een aanrader, zowel voor de camping als voor de gastvrouw. Heel erg bedankt voor deze mooie ceremonie!

Gewoon spannend. Ik was met 2 kinderen en ondanks de taal (hij sprak duidelijk Engels) wist hij ze erbij te betrekken