Kyoto
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kyoto Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Kyoto: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingbusticket

1. Kyoto: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingbusticket

Ontdek de hoogtepunten van Kyoto met een kaartje van 1 of 2 dagen voor de  handige  hop on, hop off-sightseeingbus. Bewonder het panoramische uitzicht aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en stap in of uit bij één van de haltes langs de route. Luister naar informatied audiocommentaar in de bus, beschikbaar in 7 talen Kies deze efficiënte manier om de onmisbare plaatsen en attracties in Kyoto te verkennen. De  bus neemt je mee langs veel van de topattracties van de stad, waaronder UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Nijo Castle, Kinkakuji en Kiyomizu-Dera Temple. Bussen rijden elke 30 minuten en je kunt onbeperkt van ritten gebruik maken zolang je ticket geldig is.  Bushaltes langs de route:  • Station Kyoto • Karasuma Gojo • Shijo Karasuma / markt Nishiki-ichiba • Kasteel Nijo-jo • Nijo Station • Kitano-tenmangu-schrijn / Kamishichiken • Kinkakuji-tempel (Golden Pavilion) • Daitokuji-tempel • Kyoto Imperial Palace (Doshisha University) • Heian-jingu-schrijn / Okazaki Park • Gojozaka (Kiyomizu-dera tempel / Gion)

...
Van Osaka: dagtrip met hoogtepunten van Kyoto

2. Van Osaka: dagtrip met hoogtepunten van Kyoto

Bezoek enkele van de beroemdste culturele bezienswaardigheden van Kyoto tijdens deze daglange bustour vanuit Osaka. Stap aan boord van een comfortabele bus en rijd naar de oude hoofdstad van Japan om de schitterende torii-poorten van het Fushimi Inari-heiligdom, de Kiyomizu-dera-tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het gouden paviljoen van Kinkaku-ji te zien. Kyoto staat vol met oude historische bezienswaardigheden die dateren uit de 6e eeuw. Laat je als eerste afzetten bij de Fushimi Inari-schrijn, een Shinto-schrijn die beroemd is om zijn duizenden vermiljoen torii-poorten. Besteed tijd aan het dwalen over de schitterende paden voordat je naar je volgende bestemming gaat. Aankomst in Kiyomizu-dera, een van de meest iconische tempels in Japan. Neem ruim de tijd om door de tempel te dwalen. Loop over het indrukwekkende houten podium, dat uit de heuvel steekt en is gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Stop vervolgens bij Kinkaku-ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen vanwege het feit dat het bedekt is met bladgoud. Dwaal door de smetteloze tuinen rondom de tempel en bewonder de originele Japanse ontwerpen die bewaard zijn gebleven sinds de tijd van Ashikaga. Sluit de dag af in Arashiyama, dat sinds de Heian-periode een populaire bestemming is om de natuur te bekijken. Maak een wandeling door het koele Sagano Bamboo Forest en luister naar het duidelijke geritsel van bamboebladeren terwijl je loopt. In de late namiddag spring je op de bus terug naar Osaka.

...
Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

3. Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

Kom het Nonomiya-heiligdom tegen, een heilige plaats voor de zuivering en voorbereiding van de priesteressen van het Ise Grand Shrine. Dwaal door het mooie Kameyama-park en stop bij de Togetsukyo-brug, vanwaar je de opduikende aalscholvervogels kunt bewonderen. Tijdens de zomermaanden worden getrainde aalscholvers gebruikt in een methode van vissen die ukai wordt genoemd, waarbij de vogels de vis vangen voor de vissers. Vervolg je weg naar de oude stenen trappen van de Daihikaku Senkoji-tempel, gelegen aan de zijkant van een schilderachtige berg met panorama's van de Hozu-riviervallei, het Arashiyama-gebied en de stad Kyoto aan de horizon. Hier heb je de unieke kans om deel te nemen aan een authentieke Zen-meditatie onder begeleiding van een inwonende monnik. Neem deel aan een traditionele matcha-ceremonie met groene thee, een van de kenmerken van de zenboeddhistische cultuur. Ga terug langs de Hozu-rivier naar de levendige hoofdweg van Arashiyama waar je tour eindigt, buiten het station Randen Keifuku Arashiyama. Het stationsgebied biedt een assortiment aan eet- en winkelmogelijkheden waar u uw hart kunt ophalen. Er is ook een gloeiende weergave van prachtige Kimono-stofpatronen in transparante buizen, bekend als het Kimono-bos. We raden ook de voetspa aan, waar natuurlijk bronwater uw vermoeide voeten kan kalmeren.

...
Takayama: enkele reis bustransfer van/naar Kyoto of Osaka

4. Takayama: enkele reis bustransfer van/naar Kyoto of Osaka

Geniet van een probleemloze transfer per comfortabele bus tussen Takayama en Kyoto of Osaka. Geniet tijdens de reis van het prachtige landschap, inclusief wat vrije tijd in de stad Kanazawa. Er zijn 3 overstapmogelijkheden om uit te kiezen: Route van Osaka naar Takayama Vertrek om 07:15 uur vanuit Osaka. Aankomst in de stad Kanazawa, waar u kunt genieten van wat vrije tijd. Maak van de gelegenheid gebruik om het 21st Century Museum of Contemporary Art te bezoeken en de kunstinstallatie "Swimming Pool" van Leandro Erlich te zien. Daarna brengt de bus je naar het observatiedek waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het dorp Shirakawago. Aankomst in het centrum van Takayama om ongeveer 18:05 uur. Route van Kyoto naar Takayama Vertrek om 8.15 uur vanuit Kyoto. Aankomst in de stad Kanazawa, waar u kunt genieten van wat vrije tijd. Maak van de gelegenheid gebruik om het 21st Century Museum of Contemporary Art te bezoeken en de kunstinstallatie "Swimming Pool" van Leandro Erlich te zien. Daarna brengt de bus je naar het observatiedek waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het dorp Shirakawago. Aankomst in het centrum van Takayama om ongeveer 18:05 uur. Route Takayama-Kyoto/Osaka Vertrek om 9.00 uur vanuit Takayama. Stop in de stad Shirakawago en geniet van wat vrije tijd. Na Shirakawago vervolgt u de reis met een stop in de stad Kanazawa. Verken Kanazawa vrij tot vertrektijd. De bus bereikt Kyoto rond 19:00 uur en Osaka rond 20:00 uur.

...
Kyoto Evening Gion Food Tour

5. Kyoto Evening Gion Food Tour

Beginnend in Kamogawa, slenter je door de lokale straten en ga je richting de Kamogawa-rivier, met onderweg een aantal mogelijke seizoensgebonden eetstops, om te staren naar de vele Japanse lokale bevolking die geniet van de koelte van de avond, zittend op de terrassen langs het bekende water als Kamogawa yuka noryo in het Japans. Nadat je de Kamogawa-rivier bent overgestoken, kom je in het Pontocho-gebied, een wijk van Kyoto, de thuisbasis van veel Geisha-huizen en traditionele theehuizen. 's Avonds kun je Geisha door de straten zien lopen. Niet lang na onze tijd in Pontocho zullen we in het historische Gion zijn, de meest prominente uitgaanswijk en het centrum van traditionele kunsten van Kyoto. Gion is bekleed met oude houten gebouwen, theehuizen en zeer exclusieve Japanse restaurants, meestal alleen op uitnodiging. Je gids vertelt je onderweg verhalen over dit prachtige deel van Kyoto. Aan het einde van de korte reis ga je zitten voor een 10-gangen Kaiseki-diner, speciaal en specifiek bereid voor Arigato Japan. Dit zou een moment in je leven moeten zijn dat je nooit zult vergeten, dus de details zullen worden gereserveerd voor degenen die deelnemen aan de tour. Om je een idee te geven, een van de 10 gangen is een sierlijke schotel met daarop levende vis, en je kunt genieten van de meest verse sashimi, rechtstreeks van het bot. De andere 9 gangen zijn een mysterie dat je culinaire zintuigen gegarandeerd zal verrassen en verrukken.

...
Kyoto: privérondleiding met gids van 5 uur in het Gion-gebied

6. Kyoto: privérondleiding met gids van 5 uur in het Gion-gebied

Ontmoet je gids op het JR Kyoto-station en stap in de bus om de tour te starten. Aankomst in het Gion-gebied en loop langs het Ajikiroji-pad met zijn traditionele Japanse huizen die er al meer dan 100 jaar staan en nu een populair gebied is bij kunstenaars. Ga naar Miyagawa-cho Street, een traditionele uitgaanswijk waar Geisha's en Maiko's werken. Geniet van traditionele Japanse herenhuizen en stenen muren en leer meer over dit gebied via je gids. Bezoek de Kennin-ji-tempel, de oudste Zen-tempel in Kyoto. De tempel is beroemd om zijn draak die op het plafond is geschilderd, zijn vredige tuin en schilderijen op de schuifschermen. Ga vervolgens naar de Hanamikoji-straat, gelegen in het midden van de wijk Gion. Tijdens deze tour deelt de gids hun sterk aanbevolen lokale plekken voor snoep en restaurants onderweg, zodat je deze na de tour kunt bezoeken. Het laatste pad van de tour is Shirakawa-Minami Street, waardoor je het gevoel krijgt dat je op een filmset bent gestapt.

...
Van Osaka: privétour van een hele dag naar Kyoto

7. Van Osaka: privétour van een hele dag naar Kyoto

Begin de tour met ophalen vanuit het centrum van Osaka en reis naar het historische Kyoto. In de loop van de dag krijg je een uitgebalanceerd beeld van deze historische stad en haar omgeving. De wijk Arashiyama is de eerste stop en hier maak je kennis met het ontwerp van Japanse tuinen en tempels. De Tenryu-ji-tempel heeft een van de meest opvallende, tijdloze voorbeelden van Japanse tuinen die de eenvoudige maar majestueuze tempelgebouwen omringen. Daarna is het tijd voor een wandeling door het beroemde bamboebos - een fotomoment dat u niet mag missen - voordat u aankomt bij de ingang van het luxueuze Okochi Sanso. Hier probeer je wat matcha (Japanse groene thee), voordat je de kronkelende paden verkent die de gebouwen, uitzichten en tuinen met elkaar verbinden. Daarna geniet je van een wandeling langs de rivier en heb je vrije tijd voor de lunch en zelfs een beetje winkelen, als je dat wilt. Geniet vervolgens van de sfeervolle straten van de wijk Goin, compleet met een kabbelend beekje en rijen traditionele theehuizen en restaurantgebouwen. Niet ver van de Gion ligt Fushimi Inari-taisha, misschien wel het beroemdste Shinto-heiligdomcomplex in de hele regio. Na wat rondgekeken te hebben, sluit je je tour af met een bezoek aan de beroemde Torii-poort.

...
Van Kyoto: dagtocht naar Nara en Osaka per privévoertuig

8. Van Kyoto: dagtocht naar Nara en Osaka per privévoertuig

Verken de populairste bezienswaardigheden van Nara en Osaka in slechts één dag tijdens deze tour vanuit Kyoto. Beginnend met bezoeken aan de Todai-ji-tempel en Kasuga Taisha-schrijn, beide UNESCO-werelderfgoed. De Todai-ji-tempel, een van de belangrijkste historische locaties van Nara en een van de grootste houten gebouwen ter wereld, herbergt een bronzen standbeeld van 15 meter van de Grote Boeddha, Vairocana. Leer meer over de unieke Japanse religieuze cultuur in het Kasuga Taisha-heiligdom en ontdek de magische, houtgebouwde architectuur en de duizenden lantaarns die de binnenkant versieren. Loop onderweg door Nara Park en ontmoet enkele lokale herten. Hier zijn herten goddelijke beschermers van de oude hoofdstad die in harmonie leven met de lokale bevolking. Ervaar de unieke traditionele kunsten en ambachten van de Naramachi-straat, een goed bewaard gebleven koopmansdistrict. Bezoek vervolgens de beroemde wijken Namba en Dotonbori in Osaka, waar u veel winkels en restaurants kunt vinden. Geniet op eigen gelegenheid van de lunch met tips van je deskundige gids voordat je de tour eindigt bij Osaka Castle, waar je het terrein kunt verkennen en kunt genieten van het uitzicht op de buitenkant van het kasteel.

...
Kyoto: rondleiding met kleine groepen per minibus

9. Kyoto: rondleiding met kleine groepen per minibus

Ontmoet je chauffeursgids en ga naar Sanjusangendo in het oosten van Kyoto, beroemd om zijn 1001 standbeelden van Kannon, de godin van genade. Ga verder naar de berg Shogunzuka en geniet van een panoramisch uitzicht over de hele stad Kyoto, een vallei omringd door bergen. Reis naar de ramenstraat in het noordelijke deel van Kyoto voor de lunch (niet inbegrepen). Geniet van de authentieke lokale sfeer met veel ramen-restaurants die elkaar competitief druk hebben in één straat. Voor vegetariërs zijn ook geschikte restaurants beschikbaar. Loop na de lunchpauze langs de kersenboom van het pad van de filosoof. Bewonder de kersenbloesems in de lente en de rode bladeren in de herfst. Ontmoet je chauffeursgids aan het einde van het pad en word begeleid naar de Ginkakuji-tempel (zilveren paviljoen), bekend om zijn theeceremoniekamer en de prachtige tuinen. Bezoek vervolgens de Nishiki-markt in het centrum van Kyoto en bekijk een verscheidenheid aan lokale gerechten zoals zeevruchten, Japanse augurken, Karaage, Takoyaki, Japanse specerijen, ijs, groene thee, loempia, gefrituurd voedsel en meer. Voel je vrij om wat voedsel te proeven en te kopen en souvenirs te zoeken. Voel je vrij om na de tour op de markt te blijven of teruggereden te worden naar het ontmoetingspunt.

...

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 539 beoordelingen

Een eenvoudige introductie tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Kyoto

De tour bood een goede introductie tot verschillende grote toeristische locaties in Kyoto zonder het gedoe van het openbaar vervoer - we kochten een dagkaart en namen de bezienswaardigheden in de kasteeltuinen van Nijo, de Nishiki-markt, het Gouden Paviljoen en Kyomizu Dera over - allemaal gemakkelijk bereikbaar vanaf de bus stopt met behulpzame gidsen - alvorens de tour te verlaten om het openbaar vervoer te gebruiken om het heiligdom Fushimi Inari te vinden. Het werd zeer op prijs gesteld dat we plastic fans (natuurlijk met toegevoegde reclame) en ijspakketten kregen om ons koel te houden in de 37 graden temperaturen.

Brengt je langs veel belangrijke bezienswaardigheden, en er zijn bussen om de 30 minuten, dus het is gemakkelijk genoeg om er een te vangen. Personeel was vriendelijk en kon extra informatie geven over plaatsen waar we passeerden Het enige nadeel was dat er veel verkeer was aan het einde van de lus, dus er kunnen vertragingen zijn

Dit is een geweldige optie als je net als wij beperkte tijd in Kyoto hebt. We zijn erin geslaagd om veel bezienswaardigheden te zien en hebben echt genoten van onze ervaring.