Kyoto
Natuur & avontuur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kyoto Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Kyoto: Arashiyama Customized Rickshaw Tour & Bamboo Forest

1. Kyoto: Arashiyama Customized Rickshaw Tour & Bamboo Forest

Je gids en wagen wachten op de iconische Togetsu-kyo-brug van Kyoto in Arashiyama, een nationaal aangewezen historische locatie en een plaats van schilderachtige schoonheid aan de westelijke rand van Kyoto. Sta versteld van de belangrijkste attractie van de wijk, een torenhoge bos van dikke bamboestelen met een voetgangers- en riksja-pad erdoorheen. Als je de schoonheid ziet, begrijp je waarom de Japanners dol zijn op de natuur. Bewonder het landschap, dat een mix is van serene natuur, verzorgde tuinen en schitterende heiligdommen, terwijl je riksja-chauffeur je de berg op trekt. Vervolgens zie je het prachtige Nonomiya-heiligdom, een Shinto-site. Als je de tour van 45 minuten hebt gekozen, kom je op dit punt terug bij het startpunt. Maar als je een langere tour kiest, tot 3 uur en 10 minuten, zul je door meer van Arashiyama's rijkdom aan sites gaan. Verken het huisje van Rakushisya, een rustiek huisje met rieten dak dat ooit het huis was van een van de gerespecteerde dichters en haiku-meesters van Japan. Wie doorgaat, wordt naar plekken getrokken die niet door veel toeristen worden gezien. Verken meer oude tempels, waaronder Shinto-heiligdommen en de boeddhistische Nison-in, terwijl je gids je door een aantal verbazingwekkende plaatsen voert voordat hij terugkeert naar de Togetsu-kyo-brug. De Kyoto Arashiyama Tour is beschikbaar in vier verschillende opties: 45 minuten, 1 uur en 10 minuten, 2 uur en 10 minuten en 3 uur en 10 minuten.

...
Kyoto: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingbusticket

2. Kyoto: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingbusticket

Ontdek de hoogtepunten van Kyoto met een kaartje van 1 of 2 dagen voor de  handige  hop on, hop off-sightseeingbus. Bewonder het panoramische uitzicht aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en stap in of uit bij één van de haltes langs de route. Luister naar informatied audiocommentaar in de bus, beschikbaar in 7 talen Kies deze efficiënte manier om de onmisbare plaatsen en attracties in Kyoto te verkennen. De  bus neemt je mee langs veel van de topattracties van de stad, waaronder UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Nijo Castle, Kinkakuji en Kiyomizu-Dera Temple. Bussen rijden elke 30 minuten en je kunt onbeperkt van ritten gebruik maken zolang je ticket geldig is.  Bushaltes langs de route:  • Station Kyoto • Karasuma Gojo • Shijo Karasuma / markt Nishiki-ichiba • Kasteel Nijo-jo • Nijo Station • Kitano-tenmangu-schrijn / Kamishichiken • Kinkakuji-tempel (Golden Pavilion) • Daitokuji-tempel • Kyoto Imperial Palace (Doshisha University) • Heian-jingu-schrijn / Okazaki Park • Gojozaka (Kiyomizu-dera tempel / Gion)

...
Van Osaka: dagtrip met hoogtepunten van Kyoto

3. Van Osaka: dagtrip met hoogtepunten van Kyoto

Bezoek enkele van de beroemdste culturele bezienswaardigheden van Kyoto tijdens deze daglange bustour vanuit Osaka. Stap aan boord van een comfortabele bus en rijd naar de oude hoofdstad van Japan om de schitterende torii-poorten van het Fushimi Inari-heiligdom, de Kiyomizu-dera-tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het gouden paviljoen van Kinkaku-ji te zien. Kyoto staat vol met oude historische bezienswaardigheden die dateren uit de 6e eeuw. Laat je als eerste afzetten bij de Fushimi Inari-schrijn, een Shinto-schrijn die beroemd is om zijn duizenden vermiljoen torii-poorten. Besteed tijd aan het dwalen over de schitterende paden voordat je naar je volgende bestemming gaat. Aankomst in Kiyomizu-dera, een van de meest iconische tempels in Japan. Neem ruim de tijd om door de tempel te dwalen. Loop over het indrukwekkende houten podium, dat uit de heuvel steekt en is gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Stop vervolgens bij Kinkaku-ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen vanwege het feit dat het bedekt is met bladgoud. Dwaal door de smetteloze tuinen rondom de tempel en bewonder de originele Japanse ontwerpen die bewaard zijn gebleven sinds de tijd van Ashikaga. Sluit de dag af in Arashiyama, dat sinds de Heian-periode een populaire bestemming is om de natuur te bekijken. Maak een wandeling door het koele Sagano Bamboo Forest en luister naar het duidelijke geritsel van bamboebladeren terwijl je loopt. In de late namiddag spring je op de bus terug naar Osaka.

...
Arashiyama: Bamboo Grove en Temple Tour

4. Arashiyama: Bamboo Grove en Temple Tour

Voor een gemakkelijke dagtrip vanuit het hart van Kyoto, is er nergens magischer dan Arashiyama. Ontdek een wijk verscholen in het westen van de stad aan de voet van het Arashiyama-gebergte. Dit betoverende gebied is gemakkelijk te bereiken, maar de rust die je vindt in de prachtige Bamboo Grove kan aanvoelen als een andere wereld. Verken het betoverende bos met een lokale gids. Dompel jezelf onder in de natuurlijke schoonheid van het bergachtige landschap. Verken de rivieroevers rond de Togetsukyo-brug en kronkelende paden door de bamboe om tempels en heiligdommen te ontdekken die verborgen zijn tussen lommerrijke bossen. Bezoek het Monkey Park en waar je wilde apen van dichtbij kunt tegenkomen en geniet van het kijken hoe ze rondscharrelen. Bezoek enkele van de belangrijkste tempels en heiligdommen van Kyoto en geniet van een pauze van het bruisende centrum van de stad. Verken de prachtig bewaard gebleven traditionele Saga-Toriimoto-straat en bekijk de historische tempels en heilige heiligdommen waar het gebied bekend om staat, waaronder de Tenryu-ji-tempel en kleinere locaties zoals Gioji, verborgen in een afgelegen esdoornbos. Geniet van een authentieke maaltijd in een buurtrestaurant dat past bij uw smaak en budget, waar de lokale bevolking eet. Krijg tips en trucs van je gids over andere delen van Kyoto om te verkennen. Uw reisschema wordt volledig gepersonaliseerd volgens uw voorkeuren. Zodra je hebt geboekt, zal iemand van het team van de lokale partner contact met je opnemen, dus laat het hen weten als je speciale wensen hebt. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die op hen zijn afgestemd. Boek een vroeg tijdslot als je de drukte wilt ontvluchten.

...
Kansai-Hiroshima JR & buspas

5. Kansai-Hiroshima JR & buspas

Verken de Kansai-regio, het spirituele hart van Japan, dat de thuisbasis is van enkele van de meest interessante steden van het land. Nadat je je pas hebt opgehaald, kun je met de JR West-spoorwegen en bussen door de regio Kansai naar Hiroshima rijden. Ontdek de bruisende stad Osaka en zijn verbazingwekkende voedselscène. Bezoek de oude tempels en heiligdommen van Kyoto. Bekijk de natuurlijke schoonheid van Nara, probeer het rundvlees in Kobe, bezoek het kasteel van Himeji, een UNESCO-werelderfgoed, of maak verbinding met de natuur in de bossen en watervallen van Wakayama. Loop door de UNESCO Kumano Kodo in Kishi, bewonder de beste duinen in Tottori, ontspan in de hete lente van Kinosaki Onsen of maak geweldige foto's in de Japanse toptuin van de Korakuen in Okayama. Bezoek de Atomic Bomb Dome en het Itsukushima-heiligdom op de UNESCO-werelderfgoedlocatie in Miyajima met de veerboot. Neem de wegloze reis en gebruik het JR West-busnetwerk om steden zoals Kyoto, Shiga, Tsuruga en Iga-Ueno te zien.

...
Kyoto: Arashiyama Bamboo Forest Walking Food Tour

6. Kyoto: Arashiyama Bamboo Forest Walking Food Tour

Start de tour vanaf het JR Saga Arashiyama-station. De wijk Arashiyama, gelegen ten westen van het stadscentrum van Kyoto, is lange tijd een schilderachtige recreatieplek geweest. Veel oude aristocraten hadden hier 1000 jaar geleden hun villa's en genoten van het schrijven van literatuur en poëzie. Tegenwoordig is het gebied een van de meest populaire toeristische trekpleisters in Kyoto. Verken eerst het Bamboo Forest en het rustige Sagano District, een rustige buurt die bekend staat om zijn prachtige esdoorns. Bezoek vervolgens de Tenryu-ji-tempel die in 1339 werd gebouwd door de Shogun Ashikaga ter nagedachtenis aan keizer Go-Daigo en een complex was van meer dan 100 gebouwen. Ze werden in de loop der jaren grotendeels verwoest door branden en burgeroorlogen, maar de traditionele tuin blijft in zijn oorspronkelijke vorm, ontworpen door de monnik Muso. Heerlijk wandelen in de aangelegde tuin. Proef na het wandelen Japanse kroket, preipannenkoekjes en zoete aardappel. Ga vervolgens naar de Togetsukyo-brug die, als het herkenningspunt van het gebied, dateert uit de 9e eeuw en tegenwoordig een goede plek is om foto's te maken voor bezoekers. Neem aan het einde van deze tour van een halve dag een lekker snoepje. Als je wilt, kun je na de tour lekker shoppen, want deze tour eindigde in een wijk waar je veel souvenirs kunt vinden.

...
Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

7. Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

Kom het Nonomiya-heiligdom tegen, een heilige plaats voor de zuivering en voorbereiding van de priesteressen van het Ise Grand Shrine. Dwaal door het mooie Kameyama-park en stop bij de Togetsukyo-brug, vanwaar je de opduikende aalscholvervogels kunt bewonderen. Tijdens de zomermaanden worden getrainde aalscholvers gebruikt in een methode van vissen die ukai wordt genoemd, waarbij de vogels de vis vangen voor de vissers. Vervolg je weg naar de oude stenen trappen van de Daihikaku Senkoji-tempel, gelegen aan de zijkant van een schilderachtige berg met panorama's van de Hozu-riviervallei, het Arashiyama-gebied en de stad Kyoto aan de horizon. Hier heb je de unieke kans om deel te nemen aan een authentieke Zen-meditatie onder begeleiding van een inwonende monnik. Neem deel aan een traditionele matcha-ceremonie met groene thee, een van de kenmerken van de zenboeddhistische cultuur. Ga terug langs de Hozu-rivier naar de levendige hoofdweg van Arashiyama waar je tour eindigt, buiten het station Randen Keifuku Arashiyama. Het stationsgebied biedt een assortiment aan eet- en winkelmogelijkheden waar u uw hart kunt ophalen. Er is ook een gloeiende weergave van prachtige Kimono-stofpatronen in transparante buizen, bekend als het Kimono-bos. We raden ook de voetspa aan, waar natuurlijk bronwater uw vermoeide voeten kan kalmeren.

...
Kyoto Sake Brewery Tour

8. Kyoto Sake Brewery Tour

Het Gekkeikan Okura sake museum maakt al sinds 1637 sake, met een bijna 4 eeuwen oud proces. Je kunt zien hoe het al generaties lang wordt gedaan. In het museum krijg je ook de kans om de sake-brouwerij te zien en een idee te krijgen van het traditionele brouwproces dat een combinatie van water, mout, gist en gestoomde rijst omvat. De verschillende snit of variëteit van rijst speelt een grote rol bij het onderscheiden van de sake. Als van een rijstkorrel een beetje korrel is afgeschoren, is hij bitterder. Over het algemeen geldt dat hoe meer graan er wordt geschoren, hoe zoeter het zal smaken.

...
Kyoto: Kiyomizu-tempel, keizerlijk paleis en Arashiyama-bos

9. Kyoto: Kiyomizu-tempel, keizerlijk paleis en Arashiyama-bos

De eerste stop is de Kiyomizu-tempel. Verken vroeg in de ochtend voordat de drukte aanbreekt de indrukwekkende architectuur van de tempel en maak foto's vanuit het beroemdste uitkijkpunt van Kyoto genaamd 'the stage of Kiyomizu'. Loop vervolgens naar de Otowa-waterval en bid voor je fortuin. Uw chauffeur-gids zal u vertellen over zijn geschiedenis en de juiste manier om het water te drinken. Maak dan een snelle fotostop bij de enorme torii-poort van de Heian-schrijn. De volgende stop is het enorme keizerlijke paleis van Kyoto, gelegen in het centrum van Kyoto. In het paleis hoor je over de vele verschillende gebouwen en welke rol ze speelden. Verken de prachtige en rustige Japanse tuin. U kunt dan een snelle lunchstop maken bij een lokaal winkelcentrum, waar u kunt kiezen uit verschillende opties. Ervaar het echte lokale leven in dit winkelcentrum, waar weinig toeristen zijn. Bezoek na de lunch Kinkakuji, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen, een van de beroemdste tempels in Japan. Je chauffeur-gids maakt foto's van je met het Gouden Paviljoen achter je en legt uit over de verschillende gebruiken van de tempel. Ga ten slotte naar Arashiyama in het westelijke deel van de stad Kyoto. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige bamboebos. Loop langzaam door het bos om optimaal te genieten van de serene sfeer die het te bieden heeft. Loop langs het Imamiya-heiligdom en terug naar Okochi Sanso. Nadat je hebt genoten van de tijd in het bamboebos, loop je terug naar de bus om terug te gaan naar het centrum van Kyoto. Als je langer in het Arashiyama-gebied wilt blijven om andere plaatsen zoals Monkey Park, de Tenryuji-tempel of de Okochi Sanso-tuin te bezoeken, kun je hier afscheid nemen van je groep. Je chauffeur-gids zal je vertellen hoe je terug kunt gaan naar het centrum van Kyoto.

...
Kioto: fietstocht van 3,5 uur met kleine groep

10. Kioto: fietstocht van 3,5 uur met kleine groep

Ontdek het ware Kioto al fietsend door de straten van de culturele hoofdstad van Japan op deze halfdaagse fietstocht. Met een bestaan van ruim 1200 jaar ligt de geschiedenis op straat voor het oprapen, dus doe net als de locals en spring op de fiets om het allemaal te ontdekken. Begin de dag met een fietstocht langs de rivier de Kamo, terwijl je geniet van het uitzicht op de binnenstad en voorbijrijdt aan de weelde van traditionele restaurants aan de oever. Houd halt bij de tempel Heian Jingu, in 1894 gebouwd om het 1100-jarige bestaan van de stad te vieren. Vervolgens volg je al fietsend de ouderwetse kanaaltjes om bij de indrukwekkende Nanzenjitempel uit te komen. Bewonder het uitgestrekte terrein van de tempel waarbij één bouwwerk in het oog springt: een prachtige aquaduct tegen de achtergrond van de Higashiyama-bergen. Dit is een van de voornaamste Zentempels in heel Japan, dus vorm je een beeld van de omgeving voordat je weer op je fiets springt en het Filosofenpad afgaat. Dit pad, zonder twijfel het populairste wandelpad van Kioto, wordt geflankeerd door honderden kersenbomen elk jaar in april die bol staan van de bloesem. Rond die tijd is het helemaal een spektakel, maar in de rest van het jaar is het ook heel mooi. Het is een geweldige plek om de rust en schoonheid van het gebied op je in te laten werken en dat is precies wat Nishida Kitaro deed, één van de grootste filosofen van Japan, die met zijn dagelijkse gang naar de universiteit van Kioto dit pad van een naam voorzag. Fiets terug naar het station van Kioto langs een mooi kanaal met oude theehuizen en traditionele badhuizen, tussen kersenbomen en ouderwetse smalle weggetjes. We eindigen deze stadstocht door Kioto weer bij het drukke station.

...

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 441 beoordelingen

Een eenvoudige introductie tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Kyoto

De tour bood een goede introductie tot verschillende grote toeristische locaties in Kyoto zonder het gedoe van het openbaar vervoer - we kochten een dagkaart en namen de bezienswaardigheden in de kasteeltuinen van Nijo, de Nishiki-markt, het Gouden Paviljoen en Kyomizu Dera over - allemaal gemakkelijk bereikbaar vanaf de bus stopt met behulpzame gidsen - alvorens de tour te verlaten om het openbaar vervoer te gebruiken om het heiligdom Fushimi Inari te vinden. Het werd zeer op prijs gesteld dat we plastic fans (natuurlijk met toegevoegde reclame) en ijspakketten kregen om ons koel te houden in de 37 graden temperaturen.

Brengt je langs veel belangrijke bezienswaardigheden, en er zijn bussen om de 30 minuten, dus het is gemakkelijk genoeg om er een te vangen. Personeel was vriendelijk en kon extra informatie geven over plaatsen waar we passeerden Het enige nadeel was dat er veel verkeer was aan het einde van de lus, dus er kunnen vertragingen zijn

Geweldige tour

Geweldige tour buiten de gebaande paden. Voor ons is het beste ding, de tour was ook beschikbaar in het Duits. Onze gids Ralf was geweldig. De reizen met hem waren de beste in Kyoto.

Dit is een geweldige optie als je net als wij beperkte tijd in Kyoto hebt. We zijn erin geslaagd om veel bezienswaardigheden te zien en hebben echt genoten van onze ervaring.

Super lieve en goede guide. Sprak goed Engels en veel gezien in een korte tijd