Kies data
Kyoto

Religieuze & spirituele activiteiten

Kyoto Religieuze & spirituele activiteiten: Onze meest aanbevolen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: privétour met lokale gelicentieerde gids

2. Kyoto: privétour met lokale gelicentieerde gids

Ontdek de historische locaties, favoriete lokale plekken en verborgen juweeltjes van Kyoto tijdens een privéwandeling met een gids met een nationale vergunning. Kies uit een tour van 6 of 4 uur, waarvan het reisschema kan worden aangepast aan uw interesses. Bekijk zowel de moderne als traditionele kanten van deze dynamische en oude stad, evenals enkele van de beste bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Bezoek plaatsen zoals de Fushimi Inari-schrijn, beroemd om de Torii Gate Corridor. Verken de filmlocatie voor de film "Memoirs of a Geisha", met een kleurrijk karmozijnrood landschap met een mysterieuze sfeer. Loop door de gangen van het heiligdom die werden opgericht als een symbolische doorlopende poort van de huidige wereld naar de wereld van de doden die door de goden wordt bewoond. Ga naar de Kinkaku-ji-tempel (tempel van het gouden paviljoen), die zijn naam dankt aan de gouden kleur van zijn reliekschrijn. Bewonder de eenvoudige maar gedurfde structuur met een prachtig uitzicht op de bergen op de achtergrond. Betreed de oude Kiyomizu-dera-tempel voor een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de grote veranda. Loop vanaf het pad van de tempel naar Gion, om veel Kyoto-achtige winkels te vinden vol met unieke souvenirs. Pak een hapje of geniet van een heerlijk diner in een van de vele goede restaurants in de wijk Gion. Je gids geeft je eetaanbevelingen die je smaakpapillen zeker zullen verrassen.

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

3. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Van Osaka: privétour van een hele dag naar Kyoto

4. Van Osaka: privétour van een hele dag naar Kyoto

Begin de tour met ophalen vanuit het centrum van Osaka en reis naar het historische Kyoto. In de loop van de dag krijg je een uitgebalanceerd beeld van deze historische stad en haar omgeving. De wijk Arashiyama is de eerste stop en hier maak je kennis met het ontwerp van Japanse tuinen en tempels. De Tenryu-ji-tempel heeft een van de meest opvallende, tijdloze voorbeelden van Japanse tuinen die de eenvoudige maar majestueuze tempelgebouwen omringen. Daarna is het tijd voor een wandeling door het beroemde bamboebos - een fotomoment dat u niet mag missen - voordat u aankomt bij de ingang van het luxueuze Okochi Sanso. Hier probeer je wat matcha (Japanse groene thee), voordat je de kronkelende paden verkent die de gebouwen, uitzichten en tuinen met elkaar verbinden. Daarna kun je genieten van een wandeling langs de rivier, daarna heb je vrije tijd voor de lunch en zelfs een beetje winkelen, als je dat wilt. Geniet vervolgens van de sfeervolle straten van de wijk Goin, compleet met een kabbelend beekje en rijen traditionele theehuizen en restaurantgebouwen. Niet ver van de Gion ligt Fushimi Inari-taisha, misschien wel het beroemdste Shinto-heiligdomcomplex in de hele regio. Na wat rondgekeken te hebben sluit je je tour af met een bezoek aan de beroemde Torii poort.

Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

5. Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

Bestudeer de kunst van de samoerai-strijdersklasse die eeuwenlang oud Japan heerserde. Oefen de gestileerde bewegingen die de samurai techniek vormen als u een zwaard behandelt en de discipline van Kembu ontdekken. Bekijk een film van 3 minuten over de basis van de samurai. Dan pak je op en pak je samurai zwaard vast. Leer hoe je kunt buigen voordat je zwaardtraining begint. Ontdek hoe u het kunt trekken en vervang het in zijn beschermende schede. Krijg een korte fotoshoot in je samurai pak, en ontdek hoe je het zwaard tegen een potentiële tegenstander kunt weren. Eindig met een respectvolle boog aan je instructeur, pak je souvenirfoto's en het certificaat van prestatie voordat je vertrekt.

Kyoto: culturele wandeltocht van 3,5 uur voor kleine groepen

6. Kyoto: culturele wandeltocht van 3,5 uur voor kleine groepen

Bekijk de tempels, heiligdommen en tuinen die Kyoto tot de culturele hoofdstad van Japan maken tijdens deze unieke rondleiding door de stad. Kyoto, meer dan 1200 jaar geleden gesticht als de nationale hoofdstad, ontwikkelde zich oorspronkelijk als een centrum van aristocratische cultuur en is het meest bekend om zijn Zen-tuinen en Geisha-tradities. Tijdens deze Kyoto-tour ontdek je een deel van de magie van de stad door middel van culturele verkenningen en lokale ervaringen. Ga eerst naar een van de must-see bezienswaardigheden van de stad, de Tofukuji-tempel. Oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en beroemd om zijn traditionele, maar moderne Zen-tuin, is dit een geweldige plek om te ontsnappen naar een ontspannen sfeer in de stad. Leer meer over de oorsprong en inspiratie voor de tuin, en wat het betekent voor de monniken die hier blijven wonen en studeren. Loop vervolgens door een mooie lokale woonwijk naar de Fushimi Inari-schrijn. De thuisbasis van een schijnbaar eindeloos stuk iconische rode torii-poorten verspreid over een dichtbeboste berg, dit heiligdom is een wereld op zich. Loop door kronkelende gangen van rode poorten, beroemd gemaakt in de film "Memoirs of Geisha", en stop om de heiligdommen en vele vossenstandbeelden te bewonderen. Alarm voor grote fotomomenten! Terwijl de zon ondergaat op de Toriis, laat je de vossen achter en ga je naar Gion, bekend als Kyoto's Geisha-district. Dit gebied stond model voor Memoirs of Geisha en komt 's avonds tot leven met mensen en lichten. Wandel langs de 17e-eeuwse traditionele restaurants en theehuizen, waarvan vele nog steeds exclusieve etablissementen zijn voor geisha-entertainment, bekijk de theaters en traditionele winkels en geniet van de sfeer van deze historische wijk. Deze iconische wijk vormt het ideale einde van deze stadstour door Kyoto en zal je zeker volledig in de ban laten van deze dynamische stad.

Kyoto: wandeltocht en bezoek aan warmwaterbronnen

7. Kyoto: wandeltocht en bezoek aan warmwaterbronnen

Ontdek de landelijke charme die op slechts een korte treinreis vanuit Kyoto te vinden is. Je ervaart de pracht van de natuur en ziet eeuwenoude religieuze plaatsen in Kurama en Kibune. Tijdens dit 6 uur durende programma verzamel je in Kyoto en ga je per trein naar het dorp Kibune, een plek die bekend staat om haar heerlijke rivieroever en vreedzame atmosfeer. Je vindt er ook het bijzondere heiligdom van Kibune , waar rode lantaarns langs een oude trap zijn geplaatst. Drink het schone water dat uit de heuvels stroomt en zeg een gebed voor goede relaties. Na een kort bezoek ga je op weg naar de wandelroute. Het beklimmen van de treden naar de top vraagt een gemiddelde conditie, maar de top kan bereikt worden binnen 30 tot 40 minuten. Reken er maar op dat je onderweg een ruim aantal pauzes maakt om te genieten van het unieke landschap en van enkele karakteristieken die deze route uniek maken. Wanneer je de top van de berg bereikt, bezoek je de Kuramatempel. Vanuit de tempel heb je geweldig uitzicht over de valei beneden je. Je ontspant na je klim en geniet van de frisse berglucht. Op de weg terug naar beneden vanaf de tempel zet je koers naar het kleine stadje Kurama voor de lunch, gevolgd door een uitstapje naar een buitenbad. Het bad, dat bekend staat als een onsen, is rijk aan mineralen die je energie zullen geven aan zowel je lichaam als je geest. Met zicht op het rustige platteland, is dit één van de beste buitenbadervaringen in West-Japan. Na een ontspannen bad is het tijd om op de trein te stappen en om verfrist en vol nieuwe energie terug te gaan naar Kyoto.

Cultuur- en eettour door Kyoto bij dag en nacht

8. Cultuur- en eettour door Kyoto bij dag en nacht

Bekijk de tempels, heiligdommen en tuinen van Kyoto en leer meer over de 1200-jarige geschiedenis en geishatradities van de stad. Begin bij de 13e-eeuwse Tofukuji-tempel en leer meer over de inspiratie voor de tuin. Loop naar de Fushimi Inari-schrijn om de rode torii-poorten over de berg te zien liggen. Ga naar de geisha-wijk Gion terwijl de zon ondergaat en wandel langs traditionele theehuizen uit de 17e eeuw. Proef de sfeer van de historische wijk en krijg wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Ervaar vervolgens Kyoto 's nachts in een groep. Dwaal door de met lantaarns verlichte houten straten naar het Yasaka-heiligdom, dat tot leven komt met zijn felle lichten. Proef typische gerechten bij de straatkraampjes die alles verkopen, van bevroren bananen tot spiesjes met inktvis. Steek de Kamo-rivier over om uitzicht te krijgen op het restaurantdistrict voordat u het historische uitgaansgebied van Pontocho binnengaat. Ga verder naar de arcade-strip van Teramachi en zie handelaren die manga-strips, hoogwaardige sushi-messen en meer verkopen. Eindig bij een typische tachinomiya (stand-up) bar op de voedselmarkt van Nishiki.

Kyoto: fietstocht van 3 uur

9. Kyoto: fietstocht van 3 uur

Kyoto is een stad die het beste per fiets kan worden verkend. Je gidsen hebben zorgvuldig een selectie van tours samengesteld die erop gericht zijn je de prachtige contouren van deze oude hoofdstad te laten zien. Deze reizen zijn meer dan alleen het bezoeken van de drukke toeristische bezienswaardigheden, maar zijn gemaakt op basis van ontspanning, landschap en cultuur, terwijl ze enkele van de best bewaarde geheimen in Kyoto onthullen. Je begint met haltes bij tempels en heiligdommen van Werelderfgoed en je baant je geleidelijk een weg langs gezellige achterafstraatjes naar stillere, meer intieme Zen-tuininstellingen. Je wordt meegenomen naar plaatsen die zelden worden gezien door de gemiddelde Kyoto-bewoner, rustige omgevingen zorgvuldig verborgen voor de drukte van het stedelijke landschap. Trakteer uzelf op een nieuw en uniek begrip van Kyoto, zet de gids op en sta ons toe u een echt onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Kyoto: traditionele stadshuistour, kimono- en theeceremonie

10. Kyoto: traditionele stadshuistour, kimono- en theeceremonie

Bezoek een traditioneel Japans herenhuis dat bekend staat als een machiya en neem deel aan een theeceremonie in traditionele kledij in Kyoto. Allereerst wordt er na aankomst snel een kimono van authentieke zijde voor u gepast. Verken de machiya, gebouwd in de Meiji-periode. Ontdek daarna drie pakhuizen en de zes tsuboniwa- tuinen waar je de stroming van de seizoenswind kunt voelen. Kom aan in de theeceremoniekamer, Rakuju , en de vrijstaande tatami-kamer waar Noh-toneelstukken werden opgevoerd. Thee is een onlosmakelijk onderdeel van de Japanse cultuur. Hoor een uitleg van de theeceremonie in de theesalon en bekijk een theeceremonie-uitvoering. Voel je alsof je terug in de tijd bent getransporteerd naar de Meiji-periode en ervaar de geest van Wabi-Sabi. Voel je vrij om tijdens je verblijf zoveel foto's te maken als je wilt en ervaar de Japanse cultuur ten volle.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Workshops en cursussen
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 29

Veelgestelde vragen over Religieuze & spirituele activiteiten in Kyoto

Welke andere activiteiten dan Religieuze & spirituele activiteiten zijn de moeite waard in Kyoto?

Welke Religieuze & spirituele activiteiten in Kyoto nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

Deze demonstratie duurde ongeveer een uur en veranderde en vond plaats in een boeddhistische tempel in een traditionele omgeving met papieren muren en tatami-matten waarop we zaten. Onze gastheer, Marcy, was zeer bekwaam en stelde onze kleine groep van vijf en twee kleine kinderen op hun gemak. Niet alleen bereidde ze macha voor ons om te proeven, maar legde het ritueel in detail uit en beantwoordde onze vele vragen. Daarna proefden we Japanse snoepjes en maakten we onze eigen thee van machapoeder met een garde in grote theevaten. Het was een charmante ervaring.

Geweldige ervaring!! Je mag je eigen matcha-thee maken (en ook wat snoep eten). Je zult de geschiedenis van thee en theeceremonies in Japan leren, evenals de culturele betekenis ervan. Je kunt ook je eigen theeservies kopen. De gastvrouw was ook zeer deskundig en enthousiast om alle details van di ceremonie uit te leggen

Het was over het algemeen gewoon een geweldige ervaring en je kreeg een goed begrip van de theeceremonie. Men moest het wereldwijd invoeren zodat mensen konden ontstressen ☺️

Uiteraard meer dan een aanrader, zowel voor de camping als voor de gastvrouw. Heel erg bedankt voor deze mooie ceremonie!

Gewoon spannend. Ik was met 2 kinderen en ondanks de taal (hij sprak duidelijk Engels) wist hij ze erbij te betrekken