Datums kiezen

KyotoWandeltochten

Kyoto Wandeltochten: onze aanbevelingen

Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

1. Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

Verken het Gion-district van Kyoto met een deskundige gids en krijg exclusief inzicht in maiko (leerling geiko) en geikocultuur. Bezoek een privétheehuis, woon een traditionele maiko-voorstelling bij, maak een praatje met je gastheer en geniet van een diner met onbeperkt bier en sake. Ontmoet je gids in het hart van Gion en leer over de geschiedenis van maiko en geiko. Stop bij de Yasaka-jinja-schrijn en leer meer over het restaurant waar de maikotraditie is ontstaan. Geniet van de ambiance van het oude Japan en slenter door straten met machiyaherenhuizen en wuivende papieren lantaarns. Nadat je wat van de sfeer van de omgeving hebt opgesnoven, stap je achter de norengordijnen van een traditioneel theehuis waar privé-maikooptredens plaatsvinden. Geniet van een heerlijk diner met typisch Japanse gerechten en trakteer uzelf op onbeperkt bier, sake of frisdrank voordat uw gastheer arriveert. Begroet je maiko en beleef daarna een authentiek optreden, meestal gereserveerd voor gasten met een privé-uitnodiging. Leer na de voorstelling wat meer over de kunst van het hosten van dichtbij terwijl je naar lokale muziek luistert en leuke drinkspelletjes speelt. Je zult ook genieten van de zeldzame kans om uit de eerste hand meer te weten te komen over maiko en geiko geschiedenis en tradities met een Q&A-sessie met je gastheer. Voel je vrij om vragen te stellen over het beroep van je gastheren en krijg een zeldzaam inzicht in een verborgen en vaak verkeerd begrepen wereld.

Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

2. Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

Bezoek de serene Jōju-ji-tempel in Kyoto met een deskundige gids en krijg uit de eerste hand inzicht in het boeddhisme en meditatie. Neem op deze buiten de gebaande paden gelegen locatie deel aan een authentieke zen-meditatiesessie met de inwonende monnik en geniet van een lichte lunch met typisch boeddhistische Shojin-gerechten. Ontmoet je deskundige gids bij de ingang van de Jōju-ji-tempel. Volg een korte rondleiding door een rustige tempel, weg van de drukte van het belangrijkste toeristengebied. Leer over het boeddhisme met behulp van alle 5 de zintuigen en ontdek het belang van meditatie voor zijn aanhangers. Maak dan kennis met de inwonende monnik, die je door een zen-meditatiesessie zal leiden met meditatief zingen. Oefen essentiële Zen-technieken en voel je spanning en stress wegsmelten in de rustige omgeving. Geniet daarna van exclusieve toegang tot de woonvertrekken van de tempel voor een Q&A-gesprek met de monnik. Leer meer over de kernconcepten en overtuigingen van het boeddhisme met je gids die optreedt als je tolk, en krijg een zeldzame kans om uit de eerste hand inzicht te krijgen in de levensstijl van een boeddhistische monnik. Je ervaring wordt afgesloten met een lichte lunch van traditionele boeddhistische lunch van Shojin-eten en thee. In overeenstemming met religieus gebruik is de lunch vrij van vlees of vis, voornamelijk bestaande uit seizoensgroenten en bergplanten. Na je ervaring kun je je nieuw aangeleerde meditatietechnieken in je levensstijl opnemen. Wees gerust in de wetenschap dat deze ervaring dient om de tempel te ondersteunen, zodat deze de omliggende gemeenschap nog generaties lang van dienst kan zijn.

Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

3. Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

Ontdek de eeuwenoude kunst van het noh tijdens een once-in-a-lifetime tour net buiten Kyoto. Wandel door het bergdorpje Ohara, ervaar noh-zang en -dans en drink thee met een lokale delicatesse in de tuin van de noh-meester. Ontmoet je gids, Julia, bij de bushalte in het pittoreske bergdorpje Ohara. Begeef je op een korte begeleide wandeling door het platteland van Ohara om meer te weten te komen over de geschiedenis van noh terwijl je je verwondert over het weelderige berglandschap, glooiende landschappen en traditionele houten architectuur. Kom aan bij de privéwoning van een noh-meester en stap zijn atelier binnen. Trek een paar "tabi"-sokken aan en ga op de grond zitten. Wees dan getuige van een privéuitvoering van deze traditionele kunst, compleet met authentieke kleding en maskers die honderden jaren oud zijn. Leer meer over deze kostbare kunst van de meester en ontdek hoe het door de eeuwen heen is geëvolueerd en aangepast. Bewonder het vakmanschap van de maskers en kostuums van dichtbij voordat je enkele van de methodische en ritmische bewegingen van noh met de meester uitprobeert. Ga dan de tuin in en verfris je zintuigen met wat thee en Japanse zoetigheden ("wagashi"). Kom tot rust in de stilte en frisse lucht voordat u afscheid neemt van uw gids. Verken aan het einde van je ervaring het pittoreske stadje Ohara voordat je terugkeert naar het station. Noh is een klassieke theatrale danskunst die voor het eerst werd uitgevoerd in de 14e eeuw en wordt erkend op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO. Dompel jezelf onder in de wereld van traditionele kunst en Japans erfgoed tijdens deze exclusieve ervaring samengesteld door GetYourGuide.

Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

4. Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

Verken de wijk Gion in de avond met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanstalige gids die je alles kan vertellen over deze buurt. De tour begint bij de rivier de Kamo, waar je meer te weten komt over hoe de traditie van geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling door een drukke winkelstraat, ga je een rustig gebied binnen en breng je een bezoek aan het Yasaka Jinja-heiligdom. Na een vleugje educatie ga je verder naar de wijk Gion.   In de geishawijk Gion zijn de geheimen en geschiedenis verspreid over de smalle straatjes, maar het is tevens een moderne uitgaanswijk. Hoogste tijd dus voor een diepe duik in wat zich hier afspeelt. De gids houdt het luchtig en leuk, en vertelt je meer over een aantal van de interessante culturele mores van de wijk. Stap een restaurant binnen en geniet van een overdaad aan kleine gerechtjes met een soort Japanse tapaservaring. Geniet ook van een drankje, voordat de tour weer verdergaat.   Tussen de restaurantstops door bezoek je Kiyamachi, Ponto-cho en een aantal andere winkel- en uitgaansstraten. De gids laat je zowel het moderne als het historische Kyoto zien, zodat je een volledig beeld van de stad krijgt. De tour is met een kleine groep en omvat eten en drinken, zodat je een zorgeloze avond kunt hebben alsof je hebt afgesproken met iemand die de buurt kent. Naast het gebruikelijke eten en drinken is er een heerlijke kobe (of een lokaal geproduceerde) optie met vlees beschikbaar. Deze ticketoptie is voor boekingen die ten minste 10 uur van tevoren zijn gemaakt.

Kyoto: Insider Sake Brewery Tour met Sake en Food Pairing

5. Kyoto: Insider Sake Brewery Tour met Sake en Food Pairing

Insider Sake-brouwerijtour + Sake-proeverij en foodpairing met een expert/ Als je van Sake houdt, maar niet weet wat je moet kiezen of ervan wilt genieten met Japans eten, doe dan mee en laten we diep in de wereld van sake duiken! Ontmoet je gids en begin aan je drie uur durende tour door het Fushimi Sake-district van Kyoto, een van de beroemdste sake-producerende gebieden van Japan, en de thuisbasis van ongeveer 30 brouwerijen. ・Insider Sake-brouwerijtour Bezoek Gekkeikan Okura Sake Museum, de grootste sake-brouwerij in Fushimi met een sake-expert, waar je je kennis van sake verdiept en getuige bent van traditionele brouwprocessen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Aan het einde van je brouwerijtour krijg je de kans om een paar van de smaken te proeven die daar worden geproduceerd, en het vriendelijke personeel van de brouwerij staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Nadat je klaar bent met je eerste proeverij, ga je verder met de volledige proeverij. ・Sakeproeverij met een expert Geniet van smaken van sake die je misschien nog nooit eerder hebt ervaren - want we laten je kennismaken met flessen die nog nooit zijn geëxporteerd. Uw deskundige gids legt de verschillen in smaak uit - droog, fruitig, zoet - en hoe elk van deze wordt geproduceerd. ・Voedselparen Ervaar de foodpairing met sake - je krijgt ook verschillende otsumami - Japanse snacks die traditioneel bij alcohol horen - zodat je kunt zien welke soorten eten en smaak het beste bij de verschillende soorten sake passen. Dit is een leuke en leerzame sake-proeverij in Kyoto. Aanbevolen om deel te nemen aan deze ervaring aan het begin van je reis in Japan!

Kyoto: privéwandeltocht met een local

6. Kyoto: privéwandeltocht met een local

Ontdek Kyoto zoals een local en zie de topattracties tijdens een 2, 4, 6, of 8 uur durende privéwandeling. Maak kennis met je gastheer/-vrouw en krijg insidertips over wat je in de stad kunt zien en doen, leer over de cultuur en ontdek onderweg verborgen pareltjes. Je bent met gidsen die gepassioneerd zijn over hun thuishaven en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die aan hen worden gekoppeld. Boek de duur die je wenst voor je je tour minstens 72 uur van tevoren, zodat de beste ervaring voor jou kan worden ontwikkeld. Kort na het boeken wordt je gecontacteerd om te bepalen wat jouw behoeften en interesses zijn. Er wordt vervolgens voor een gelijkgestemde gastheer/-vrouw gezorgd, die een op maat gemaakt maar flexibel programma voor je heeft bedacht. Bezoek heilige plaatsen, zoals het heiligdom van Fushimi Inari-taisha of de Kinkajuki-tempel, verken de culturele wijk Gion, of verlaat de gebaande paden in de historische wijken, alles met de hulp van jouw gids. Pauzeer voor de lunch op een authentieke plek, aanbevolen door jouw gids en afgestemd op jouw smaak en budget. Je kunt ook van street food genieten terwijl je rondloopt. Krijg advies over hoe je de rest van je tijd in de stad kunt besteden, en meer.

Kyoto: nachtwandeling door Gion

7. Kyoto: nachtwandeling door Gion

Verken Gion, de eeuwenoude uitgaanswijk van Kyoto, die 's nachts pas echt tot leven komt. Leer met je gids over de gewoonten van de geisha en de leerling maiko-san. Misschien vang je een glimp op van enkele vrouwen in vol ornaat. Loop door de smalle straatjes met de lantaarns die op de houten gebouwen flikkeren. Geniet van een nachtelijk bezoek aan een Shinto-schrijn, met een prachtig verlichte pagode. Dwaal door het terrein van een Zen-tempel in de vredige stilte van de nacht. Leer meer over de moderne geschiedenis van het uitgaanscentrum in je gids.

Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

8. Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

Je beleeft één van de populairste wandeltochten door Kyoto, met in totaal bijna 5.000 gasten per jaar. Deze 100-minuten durende begeleide wandeling wordt geleid door een Engelstalige gids met licentie en neemt je mee naar Gion bij nacht. De tour begint in het Gion Omoide Museum, verbonden met een traditionele patisserie. Je loopt door de klassieke straatjes met kleistenen naast de Shirakawarivier en bewondert het landschap dat werd genoemd in het boek en de film Memoirs of a Geisha. Terwijl je langs deze prachtige stroom loopt, zal de gids je vertellen over de geschiedenis van geisha en je een gedetailleerde uitleg geven met betrekking tot hun kimono, kapsel, traditionele regels en hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Hoewel het niet gegarandeerd is, komen gasten tijdens de wandeling vaak geisha's tegen die over straat lopen.

Kyoto: Arashiyama bamboebos en apenparkwandeling

9. Kyoto: Arashiyama bamboebos en apenparkwandeling

Sluit je aan bij onze tour en omarm het spirituele ontwaken van Arashiyama te voet en verken enkele verborgen juweeltjes met onze lokale gids. Deze wandeltocht door Arashiyama is uniek omdat het een perfecte combinatie biedt van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en interactieve ervaringen. Van het serene Bamboo Grove tot de Tenryuji-tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het kleurrijke Kimono-bos, de iconische Togetsukyo-brug en het Arashiyama Monkey Park, deze tour biedt een uitgebreide ervaring van de hoogtepunten van Arashiyama. Met adembenemende uitzichten, interactieve ontmoetingen met wilde dieren en culturele bezienswaardigheden is deze tour een perfecte manier om het beste van Arashiyama in korte tijd te ontdekken. Plaatsen die u gaat bezoeken: - Arashiyama bamboebos - Apenpark - Tenryuji-tempel - Kimono-bos - Togetsukyo-brug - en een paar geheime plekjes :)

Kyoto: traditionele stadshuistour, kimono- en theeceremonie

10. Kyoto: traditionele stadshuistour, kimono- en theeceremonie

Bezoek een traditioneel Japans herenhuis dat bekend staat als een machiya en neem deel aan een theeceremonie in traditionele kledij in Kyoto. Allereerst wordt er na aankomst snel een kimono van authentieke zijde voor u gepast. Verken de machiya, gebouwd in de Meiji-periode. Ontdek daarna drie pakhuizen en de zes tsuboniwa- tuinen waar je de stroming van de seizoenswind kunt voelen. Kom aan in de theeceremoniekamer, Rakuju , en de vrijstaande tatami-kamer waar Noh-toneelstukken werden opgevoerd. Thee is een onlosmakelijk onderdeel van de Japanse cultuur. Hoor een uitleg van de theeceremonie in de theesalon en bekijk een theeceremonie-uitvoering. Voel je alsof je terug in de tijd bent getransporteerd naar de Meiji-periode en ervaar de geest van Wabi-Sabi. Voel je vrij om tijdens je verblijf zoveel foto's te maken als je wilt en ervaar de Japanse cultuur ten volle.

66 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.244 beoordelingen

Een rondleiding die de moeite waard is! Mardi was onze fantastische gids - zo deskundig en knap. We kwamen weg van dit gevoel alsof we een goed overzicht hebben van de lokale geschiedenis en de eetcultuur. De verscheidenheid aan gerechten die voor ons werden gekozen om te proeven was uitstekend, en we genoten van de locaties waar we aten - we hadden deze ervaring niet kunnen hebben zonder Mardi.

We were looking to add some depth to our travels to Kyoto, by learning more about its culture and history. We’re more than satisfied with this tour, given to us by our amazing guide Andres, who had an answer to every question and follow up we threw at him. The food we had and locations we went to were also a great and delicious experience. 10/10 would recommend to go on this tour!!