Kyoto Wandeltours

Kyoto Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Kyoto: all-inclusive 3-uur durende eet- en cultuurtour in Gion

1. Kyoto: all-inclusive 3-uur durende eet- en cultuurtour in Gion

Verken 's avonds de wijk Gion met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanssprekende gids die alles weet wat er te weten valt over het gebied. De tour begint in de buurt van de Kamo-rivier, waar je leert hoe de traditie van Geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling langs een drukke winkelstraat, glijd je naar een kalme, stille omgeving om het Yasaka Jinja-heiligdom te bezoeken. Na dat vleugje onderwijs, is het op weg naar de Gion. De Gion heeft geheimen en geschiedenis verspreid over zijn smalle straatjes, maar dit is ook een modern uitgaansgebied - dus het is tijd voor een diepe duik in wat hier gebeurt. Je gids zal het licht en leuk houden en enkele van de interessantere culturele mores van deze delen uitleggen. Stap een restaurant binnen en graas van een veelheid aan kleine schotels bij een soort tapas-ervaring in Japanse stijl. Geniet ook van een drankje voordat je verder gaat. Tussen restaurantstops door zal er een verkenning van Kiyamachi, Ponto-cho en enkele andere commerciële en uitgaansstraten zijn. Je gids zal je zowel modern als historisch Kyoto laten zien en een goed afgerond beeld schetsen dat je een echt gevoel van de plaats geeft. Deze tour houdt de groepen klein en is inclusief je eten en drinken, zodat je een zorgeloze nacht kunt hebben alsof je gewoon rondhangt met iemand die de buurt kent. Een heerlijke Kobe (of in de buurt geproduceerde) rundvleesoptie is beschikbaar bovenop het gebruikelijke eten en drinken. Deze optie is voor boekingen minimaal 10 uur van tevoren.

Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

2. Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

Je beleeft één van de populairste wandeltochten door Kyoto, met in totaal bijna 5.000 gasten per jaar. Deze 100-minuten durende begeleide wandeling wordt geleid door een Engelstalige gids met licentie en neemt je mee naar Gion bij nacht. De tour begint in het Gion Omoide Museum, verbonden met een traditionele patisserie. Je loopt door de klassieke straatjes met kleistenen naast de Shirakawarivier en bewondert het landschap dat werd genoemd in het boek en de film Memoirs of a Geisha. Terwijl je langs deze prachtige stroom loopt, zal de gids je vertellen over de geschiedenis van geisha en je een gedetailleerde uitleg geven met betrekking tot hun kimono, kapsel, traditionele regels en hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Hoewel het niet gegarandeerd is, komen gasten tijdens de wandeling vaak geisha's tegen die over straat lopen.

Kyoto: rondleiding door het Gion Geisha-district van 2 uur

3. Kyoto: rondleiding door het Gion Geisha-district van 2 uur

Verken Gion, de eeuwenoude uitgaanswijk van Kyoto, die 's nachts pas echt tot leven komt. Leer met je gids over de gewoonten van de geisha en de leerling-maiko. Misschien vang je een glimp op van enkele vrouwen in vol ornaat. Loop door de smalle straatjes met de lantaarns die op de houten gebouwen flikkeren. Geniet van een nachtelijk bezoek aan een Shinto-schrijn, met een prachtig verlichte pagode. Dwaal door het terrein van een Zen-tempel in de vredige stilte van de nacht. Leer meer over de moderne geschiedenis van het uitgaanscentrum in je gids.

Kyoto: privé theeceremonie in tafelstijl met matcha en snoep

4. Kyoto: privé theeceremonie in tafelstijl met matcha en snoep

Geniet van een traditionele theeceremonie in tafelstijl in een Japans huis. Neem plaats en ontspan met deze kalmerende en authentieke ervaring terwijl je thee en traditionele zoetigheden proeft. De r yu-rei ( tafel-stijl) theeceremonie, met gasten zittend in plaats van op de grond, wordt sinds 1872 uitgevoerd voor buitenlandse bezoekers aan Japan. Selecteer eerst je favoriete theekommen en ander authentiek gereedschap voordat je matcha proeft ( poedervormige groene thee) en seizoenssnoepjes. Je maakt niet alleen de theeceremonie mee, maar leert ook meer over de dagelijkse theepraktijken en het leven van theeboeren in Japan.

Kyoto: keizerlijk paleis en Nijo Castle begeleide wandeltocht

5. Kyoto: keizerlijk paleis en Nijo Castle begeleide wandeltocht

Ervaar een meeslepende ervaring van 3 uur vol onvergetelijke bezienswaardigheden en verhalen tijdens deze wandeltocht in Kyoto. De eerste stop is het keizerlijk paleis. Geniet van een korte wandeling door de tuinen voordat u de grote gebouwen van het paleis betreedt. Terwijl je door het complex loopt, vertelt je gids je verhalen over de geschiedenis en het ontwerp van het paleis. Nadat je het keizerlijk paleis hebt verlaten, voel je je als een local terwijl je het Takeyamachi-gebied doorkruist, waar een interessante mix van traditionele Japanse huizen, moderne gebouwen en lokale winkels en cafés samenkomen. Na een informele wandeling van 15 minuten bereikt u het kasteel van Nijo. Nijo Castle dateert uit het begin van de 17e eeuw en bestaat uit twee paleizen. De eerste is Ninomaru Palace, waar je de dagen zult herbeleven toen de Shogun hof hield en zaken leidde vanuit dit imposante complex. Nadat u het interieur van het Ninomaru-paleis hebt verlaten, gaat u verder naar het tweede paleis van de ontwikkeling, het kleinere Honmaru-paleis. Hier blijven een versterkte muur en andere verdedigingselementen, evenals een vredige tuin. Door het keizerlijk paleis te combineren met het Nijo-kasteel, kunt u enkele van de meest waardevolle schatten van Kyoto van dichterbij bekijken, terwijl u ook veel tijd heeft om de rest van de dag naar believen door te brengen.

Kyoto: Nishiki Market en Gion Cultural Walking Food Tour

6. Kyoto: Nishiki Market en Gion Cultural Walking Food Tour

Begin bij de enorme 400 jaar oude Nishiki-markt, bijgenaamd 'Kyoto's Kitchen', waar meer dan 130 voedingswinkels en kraampjes uw smaakpapillen zullen wenken. Slenter door de markt en leer over de geschiedenis ervan en proef de verschillende gerechten die uniek zijn voor Kyoto, waaronder: Tofu Skin, Sesame Cracker, Japanese Pike Conger Eel, Sake en etc. Rust vervolgens uw eetlust uit door een nabijgelegen heiligdom te bezoeken gewijd aan de God van Opleiding. Ga naar Pontocho Street door Teramachi Street, Shijo Street en Kiyamachi Street over te steken, waardoor je jezelf kunt onderdompelen in de moderne Japanse cultuur. De Pontocho-straat is heel bijzonder, zelfs voor de lokale bevolking, omdat het een van de vijf Geisha-districten in Kyoto is. Vanaf hier loop je over de majestueuze Kamo-rivier en proef je lokale zoetigheden. Het laatste deel van de tour leidt je naar het Gion-district (dat ook een ander Geisha-district is). De gids neemt je mee uit de reguliere drukte van de drukke straten en naar de meer fotogenieke en verborgen plekjes. Je zult niet alleen worden onderwezen over de Geisha-traditie, je kunt er zelfs een ontmoeten. De tour eindigt in Gion District op Shijo Street. Vanaf het eindpunt heb je gemakkelijk toegang tot Kiyomizudera, de beroemdste tempel in Kyoto die bekend staat om zijn podium met een geweldig uitzicht.

Kyoto: Private Customizable Tour Japanese Gardens

7. Kyoto: Private Customizable Tour Japanese Gardens

Verken de vele tuinen van Kyoto tijdens deze aanpasbare tour met een privégids. Laat de gids weten welke speciale verzoeken u voor de dag heeft en zij zullen uw reisschema daarop afstemmen. Bezoek verschillende tuinen en ervaar traditionele Japanse geesten die zijn vertegenwoordigd in planten, rotsen en het hele ontwerp. Ontspan in beide artistieke landschapstuinen met seizoensplanten en droge landschapstuinen bij Zen-tempels. Lees meer over de betekenis en de geschiedenis van de tuinen vanuit uw deskundige gids. Meest populaire plaatsen om te bezoeken voor deze tour: Arashiyama bamboebos Kinkakuji-tempel Ginkakuji-tempel Ryoanji-tempel Honen-in Nanzenji-tempel Tofuku-ji-tempel Keizerlijk paleis van Kyoto Keizerlijke villa Shugakuin Daitoku-ji-tempel Kokedera Suzumusidera Katsura keizerlijke villa Kyoto Botanische Tuin

Culturele wandeltocht door Kyoto: tempels, heiligdommen en tuinen

8. Culturele wandeltocht door Kyoto: tempels, heiligdommen en tuinen

Bekijk de tempels, heiligdommen en tuinen die Kyoto tot de culturele hoofdstad van Japan maken tijdens deze unieke rondleiding door de stad. Kyoto, meer dan 1200 jaar geleden gesticht als de nationale hoofdstad, ontwikkelde zich oorspronkelijk als een centrum van aristocratische cultuur en is het meest bekend om zijn Zen-tuinen en Geisha-tradities. Tijdens deze Kyoto-tour ontdek je een deel van de magie van de stad door culturele verkenningen en lokale ervaringen. Ga eerst naar een van de must-see bezienswaardigheden van de stad, de Tofukuji-tempel. Oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en beroemd om zijn traditionele, maar moderne Zen-tuin, is dit een geweldige plek om te ontsnappen naar een ontspannen sfeer in de stad. Leer meer over de oorsprong en inspiratie voor de tuin, en wat het betekent voor de monniken die hier blijven wonen en studeren. Loop vervolgens door een mooie lokale woonwijk naar de Fushimi Inari-schrijn. De thuisbasis van een schijnbaar eindeloos stuk iconische rode torii-poorten verspreid over een dichtbeboste berg, dit heiligdom is een wereld op zich. Loop door kronkelende gangen van rode poorten, beroemd gemaakt in de film "Memoirs of Geisha", en stop om de heiligdommen en vele vossenstandbeelden te bewonderen. Alarm voor grote fotomomenten! Terwijl de zon ondergaat op de Toriis, laat je de vossen achter en ga je naar Gion, bekend als Kyoto's Geisha-district. Dit gebied stond model voor Memoirs of Geisha en het komt 's avonds tot leven met mensen en lichten. Wandel langs de 17e-eeuwse traditionele restaurants en theehuizen, waarvan vele nog steeds exclusieve etablissementen zijn voor geisha-entertainment, bekijk de theaters en traditionele winkels en proef de sfeer van deze historische wijk. Deze iconische wijk vormt het ideale einde van deze stadstour door Kyoto en zal je zeker volledig in de ban laten van deze dynamische stad.

Kyoto Matcha Green Tea Tour

9. Kyoto Matcha Green Tea Tour

De in Uji geproduceerde groene thee en matcha (groene thee in poedervorm) staan niet alleen in Japan, maar over de hele wereld bekend om hun kwaliteit. Tijdens een bezoek aan Uji krijgt u ook de prachtige en beroemde Byodoin-tempel te zien, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de tour ga je zitten voor een fantastische lunch en krijg je de kans om thee te maken en te drinken. Als je thee vindt die je lekker vindt, heb je tijd om een aantal heerlijke herinneringen aan je tour te kiezen, te kopen en mee naar huis te nemen.

Kyoto: nachtelijke ontdekkingstocht door lanen en lantaarns

10. Kyoto: nachtelijke ontdekkingstocht door lanen en lantaarns

Dompel jezelf 's nachts onder in het drama van Kyoto en loop door de met lantaarns verlichte houten straten. Krijg een gevoel voor het nachtleven met de hulp van een lokale gids. Ga naar het Minamiza Theater in de beroemde Geisha wijk van Gion en kijk uit voor de geiko en maiko . Ontsnap aan de drukte en waag je door de achterafstraatjes om bij Yasaka Shrine te komen. Bewonder het als het tot leven wordt gebracht door de felle lichten en de zoemende menigte. Ga verder naar het noordelijke deel van Gion om smalle straatjes te vinden met kleinere en modernere clubs en bars die contrasteren met de oude stad. Steek de Kamo-rivier over en krijg een weids uitzicht op het restaurantdistrict voordat u het uitgaansgebied van Pontocho binnengaat, verlicht door traditionele Japanse lantaarns. Ga naar de Teramachi-arcade, waar kooplieden alles verkopen, van Manga-stripboeken tot beelden van oude goden en sushimessen van hoge kwaliteit. Eindig met een bezoek aan de Nishiki-voedselmarkt om een tachinomiya (alleen staande bar) te bekijken die populair is bij de lokale bevolking.

  • Rondleidingen
  • Privétours
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Kyoto

Welke topattracties zijn een must-see in Kyoto?

De topattracties in Kyoto zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kyoto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Arashiyama

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gids die redelijk goed Engels sprak, veel wist en daardoor veel te vertellen had. Groep was veel te groot, hierdoor werd er veel gewacht op de laatsten voor er verteld werd.

Erg informatief!

Erg leuke en informatieve wandeling door Gion. Er wordt vanalles verteld over de geisha en meiko cultuur. Geen geld voor 1,5 uur plezier.

Boeiend, humoristische gids die alles weet over het geikoleven. Een aanrader.

5 geisha's gezien!

Geweldig!! Veel uitleg en we hadden enorm geluk. Zagen 5 geisha's.

Heel enthousiaste en deskundige gids die uitstekend engels sprak