Kyoto
Wellenss & Spa's

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kyoto Wellenss & Spa's: Onze meest aanbevolen

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

1. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

...
Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

2. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

...
Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

3. Kyoto: culturele en spirituele tour met zen-meditatie

Kom het Nonomiya-heiligdom tegen, een heilige plaats voor de zuivering en voorbereiding van de priesteressen van het Ise Grand Shrine. Dwaal door het mooie Kameyama-park en stop bij de Togetsukyo-brug, vanwaar je de opduikende aalscholvervogels kunt bewonderen. Tijdens de zomermaanden worden getrainde aalscholvers gebruikt in een methode van vissen die ukai wordt genoemd, waarbij de vogels de vis vangen voor de vissers. Vervolg je weg naar de oude stenen trappen van de Daihikaku Senkoji-tempel, gelegen aan de zijkant van een schilderachtige berg met panorama's van de Hozu-riviervallei, het Arashiyama-gebied en de stad Kyoto aan de horizon. Hier heb je de unieke kans om deel te nemen aan een authentieke Zen-meditatie onder begeleiding van een inwonende monnik. Neem deel aan een traditionele matcha-ceremonie met groene thee, een van de kenmerken van de zenboeddhistische cultuur. Ga terug langs de Hozu-rivier naar de levendige hoofdweg van Arashiyama waar je tour eindigt, buiten het station Randen Keifuku Arashiyama. Het stationsgebied biedt een assortiment aan eet- en winkelmogelijkheden waar u uw hart kunt ophalen. Er is ook een gloeiende weergave van prachtige Kimono-stofpatronen in transparante buizen, bekend als het Kimono-bos. We raden ook de voetspa aan, waar natuurlijk bronwater uw vermoeide voeten kan kalmeren.

...
Kyoto: Traditionele theeceremonie & maak je eigen Matcha-thee

4. Kyoto: Traditionele theeceremonie & maak je eigen Matcha-thee

Neem deel aan een traditionele Japanse theeceremonie. Ontmoet elkaar in Nakagyo Ward van Kyoto en betreed de locatie voor de theeceremonie. De theeceremonie, of sado , komt oorspronkelijk uit China en is een ritueel dat de Zen-boeddhistische principes van gastvrijheid, eenvoud en harmonie in het onvolmaakte onderzoekt. Trek een kimono aan en begin je ceremonie door een hangende rol te bewonderen. Bij het betreden van de locatie zal uw Omotesenke (gastheer) u door de stappen van de ceremonie leiden. Bewonder de zachtheid en gratie van de Omotesenke terwijl het hete water langzaam in het groene theepoeder wordt gegoten. Nip langzaam van je groene thee. Proef schattige kleine Japanse snoepjes die de 4 seizoenen vertegenwoordigen. Waardeer de traditionele bloemstukken. Leer meer over de betekenis van elke stap van je Omotsenke terwijl je deelneemt aan een zinvol ritueel.

...
Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

5. Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

Bestudeer de kunst van de samoerai-strijdersklasse die eeuwenlang oud Japan heerserde. Oefen de gestileerde bewegingen die de samurai techniek vormen als u een zwaard behandelt en de discipline van Kembu ontdekken. Bekijk een film van 3 minuten over de basis van de samurai. Dan pak je op en pak je samurai zwaard vast. Leer hoe je kunt buigen voordat je zwaardtraining begint. Ontdek hoe u het kunt trekken en vervang het in zijn beschermende schede. Krijg een korte fotoshoot in je samurai pak, en ontdek hoe je het zwaard tegen een potentiële tegenstander kunt weren. Eindig met een respectvolle boog aan je instructeur, pak je souvenirfoto's en het certificaat van prestatie voordat je vertrekt.

...
Kyoto: 2,5 uur Zen-meditatie en Garden Tour in een tempel

6. Kyoto: 2,5 uur Zen-meditatie en Garden Tour in een tempel

Ontmoet je gids op Tofukuji Station in Kyoto en ga vervolgens naar een nabijgelegen tempel voor je meditatiesessie. Luister onderweg naar informatie over de Japanse relatie met het concept van zen en de regels van zenmeditatie. Kom naar de tempel en begin uw sessie door de juiste houding en ademhalingsmethoden van meditatie te leren. Begeleid door een ervaren monnik, probeer zen-meditatie en geniet van de rustige sfeer van je omgeving. Begin controle te krijgen over je gemoedstoestand en voel sereniteit over je heen spoelen. Verken na je meditatie een Japanse tuin om je zen-ervaring te verdiepen. Verken dit idyllische landschap en leer over de geschiedenis van Tofukuji, die teruggaat tot de jaren 1200, evenals de lokale cultuur en het boeddhisme. Aan het einde van een magische ervaring eindigt de tour terug op het station.

...

Sitemap Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Deze demonstratie duurde ongeveer een uur en veranderde en vond plaats in een boeddhistische tempel in een traditionele omgeving met papieren muren en tatami-matten waarop we zaten. Onze gastheer, Marcy, was zeer bekwaam en stelde onze kleine groep van vijf en twee kleine kinderen op hun gemak. Niet alleen bereidde ze macha voor ons om te proeven, maar legde het ritueel in detail uit en beantwoordde onze vele vragen. Daarna proefden we Japanse snoepjes en maakten we onze eigen thee van machapoeder met een garde in grote theevaten. Het was een charmante ervaring.

het bedrag voor de kimono vindt ik veel te duur. geen accessoires. voor 1500 yen kan je al een kimono voor een dag huren. we waren net 10 personen dus dat wordt dik betaald. ik zelf heb een bedrijf gerund dus weet wat erbij komt kijken aan bedrijfskosten. om deze ceremonie meer cachet te geven moeten ze de kimono gratis geven. op de eticket sta ga niet naar binnen. als ik daar gehoord aan gegeven had had ik de ceremonie gemist.

Geweldige ervaring!! Je mag je eigen matcha-thee maken (en ook wat snoep eten). Je zult de geschiedenis van thee en theeceremonies in Japan leren, evenals de culturele betekenis ervan. Je kunt ook je eigen theeservies kopen. De gastvrouw was ook zeer deskundig en enthousiast om alle details van di ceremonie uit te leggen

Geweldige tour

Geweldige tour buiten de gebaande paden. Voor ons is het beste ding, de tour was ook beschikbaar in het Duits. Onze gids Ralf was geweldig. De reizen met hem waren de beste in Kyoto.

Leuk om te zien en informatief.

Kreeg de indruk dat de thee meesteres erg moe was. Het was ook om 16:45 einde vd dag. Bewondering voor de Japanners dat zij tradities zo hoog houden.