Kies data

Kyoto Workshops en lessen

Kyoto Workshops en lessen: Onze meest aanbevolen

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

1. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

2. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

3. Kyoto Samurai Class: Word een Samurai Warrior

Bestudeer de kunst van de samurai-krijgersklasse die eeuwenlang heerste over het oude Japan. Oefen de gestileerde bewegingen waaruit de samoeraitechniek bestaat terwijl je een zwaard hanteert en ontdek de discipline van Kenbu. Bekijk een film van 4 minuten over de basisprincipes van de samurai. Pak je pak dan aan en pak je samoeraizwaard vast. Leer buigen voordat je zwaardtraining begint. Ontdek hoe je hem tekent en terugplaatst in zijn beschermende schede. Krijg een korte fotoshoot in je samoeraipak en ontdek vervolgens hoe je respect kunt tonen aan je tegenstander met het zwaard. En met een respectvolle buiging voor je instructeur, pak je souvenirfoto's en certificaat van prestatie voordat je vertrekt.

Kyoto: Maiko make-over van 2 uur en fotoshoot

4. Kyoto: Maiko make-over van 2 uur en fotoshoot

Leer tijdens deze speciale activiteit van 2 uur over het leven en de kunst van de maiko of leerlinggeiko. Maiko zijn vrouwelijke artiesten die traditionele make-up, kapsels en kostuums dragen. Ze werken in het Gion-gebied en voeren verschillende Japanse kunsten uit, zoals klassieke muziek, dans en games. De maiko zijn leerlingen en zijn tussen de 15 en 20 jaar oud. Je hoeft echter niet in deze leeftijdscategorie te zijn om deel te nemen aan het Yumeyakata Maiko Makeover-project! Het professionele personeel zal je make-up aanbrengen, een pruik gebruiken en je extravagant aankleden om er echt uit te zien. Ze laten je ook de juiste maiko-poses zien voor prachtige foto's. Het pakket bevat studiofotografie, dus je hebt souvenirfoto's om je familie en vrienden te laten zien.

Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

5. Kyoto: middag Japanse Izakaya kookcursus

Doe mee aan een middag Izakaya kookles om te genieten van een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Japanse eetcultuur en om authentieke Japanse gerechten te leren die thuis en in lokale restaurants worden gegeten. De kookcursus bestaat uit twee delen. Eerst kook je 2 of 3 gerechten samen met je chef en geniet ervan. Daarna keert u terug naar de keuken en leert u nog 2 of 3 gerechten voordat u weer eet. Net als in veel Izakaya-restaurants (over de toonbank), wees klaar om met je chef te praten terwijl je tegelijkertijd kookt en eet.

Kyoto: traditionele workshop boeken maken

6. Kyoto: traditionele workshop boeken maken

Kies je eigen kimonostof en maak je eigen boek om mee te nemen. Leer alle technieken en kies uit een reguliere, geavanceerde of tempelpostzegelcursus. Bezoek de door een familie gerunde studio van een traditionele bookmaker in de wijk Kitano Hakubaicho in de buurt van de Gouden Tempel. Voel je welkom op een locatie omringd door lokale tuinen in een van de weinige originele uitgaanswijken voor geisha's. Leer technieken zoals het naaien van pagina's, het formaat en het maken van omslagen, en hoe u een boek drukt. Selecteer je favoriete patronen uit kimonotextiel en stoffen om je item te ontwerpen. De boekbinder helpt je bij het lijmen, rangschikken en samenstellen van je eigen traditionele Japanse boek. Kies uit een gewone, geavanceerde of tempelpostzegelcursus. Tempelstempelboeken worden in Japan gebruikt als paspoortachtig bewijs van bedevaart naar een tempel, terwijl gevorderde klassen ook reliëfleer leren.

Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

7. Kyoto: Ochtend Japanse Bento Cooking Class

Beleef een authentieke Japanse gerechten traditie en bereid uw eigen bento box op een ochtend bento kookles in Kyoto. Meer informatie over typisch Japanse gerechten, zoals sushi, tempura en miso soep, en horen over de culturele achtergrond van de bekende Japanse "bento" afhaalmaaltijd. Terug te voeren op de late Kamakura periode (1185-1333) heeft de bento box nu een nietje van de Japanse keuken geworden. Aankomst voor uw 2,5 tot 3 uur durende les en verzamel je ingrediënten, schort en keukengerei. Dan kijken en volg je chef als ze tonen de kunst van het bento en de trucs uit te leggen aan het maken van mooie Japanse gerechten vaak te vinden in een bento box. Als je eenmaal klaar bent met het koken van uw gerechten, genieten van de vruchten van uw arbeid en smullen van uw bento lunch.

Nishiki Market Food Tour met kookcursus

8. Nishiki Market Food Tour met kookcursus

Verken Nishiki Market met je lokale Japanse gids, gevolgd door een kookles. Het duurt slechts 15 minuten om door deze historische voedselmarkt te lopen als je niemand hebt om uit te leggen over de geschiedenis, gebruiken en voedsel, maar als je iemand hebt die goed geïnformeerd is over de markt, kun je gemakkelijk uren doorbrengen. Je kunt vragen stellen over het voedsel dat je misschien nog niet eerder hebt gezien aan je gidsen, en zelfs aan sommige winkelmedewerkers naar wie je gids zal helpen vertalen. Wat nog unieker is aan deze privétour, is dat je je eigen donburi (kom)maaltijd kunt bereiden met de ingrediënten die je net tijdens de tour hebt gekocht. De kosten voor ingrediënten zijn bij de tour inbegrepen. Je kunt kiezen uit drie opties; Kaisen-don (zeevruchten), Ten-don (tempura) of Oyako-don (kip & ei). De tour begint bij de westelijke ingang van Nishiki Market. U krijgt een briefing over de tour en vervolgens start u de tour. Meestal breng je ongeveer 1 uur door op de Nishiki-markt en later kook en eet je je eigen donburi in 1 uur. De rondleiding is privé, dus u kunt zoveel vragen stellen als u heeft, en de rondleiding verloopt in uw tempo.

Kyoto: Morning Ikebana Class

9. Kyoto: Morning Ikebana Class

Uw Ikebana-les wordt georganiseerd door een meester van Ikebana van de Mishq-school, een van de beroemdste bloemscholen in Japan. Uw instructeur legt de geschiedenis van Ikebana in het Engels uiteen, voordat u de bloemen en bomen in de juiste hoeken voor de regeling laat zien. Bekijk hoe de bloemisten verschillen van die in de westerse cultuur. U kunt ook na een ikebana-les aan een theekeremonie deelnemen aan een meester vakman.

Kyoto: Authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

10. Kyoto: Authentieke Japanse kunst Sushi Roll-les

Maak sushibroodjes die eruitzien als een prachtige bloem tijdens deze leuke en knutselles met lokale experts. Gemaakt met rijstazijn, suiker, sesam, gember, groenten en nori (zeewier), leer je over de essentiële geschiedenis en trivia van sushi-broodjes. Draag een mooie komono en geniet tijdens de les van verse Japanse thee en water. Japanse sushirollen werden voor het eerst gemaakt tussen 1750 en 1776 tijdens de Edo-periode (1603-1868), toen de populaire cultuur opbloeide. In die tijd werd sushi gemaakt met gebruik van sake en azijn en een grote verscheidenheid aan voedsel werd populair. In het begin van de 19e eeuw werd sushi die snel gemaakt kon worden met azijn mainstream. In de Showa-periode begonnen sushirollen in een ingewikkelder patroon te worden gemaakt. Aan de hand van speciale recepten en ingrediënten leer je de vaardigheden om thuis prachtige sushirollen te blijven maken.

  • Workshops en cursussen
  • Privétours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Kyoto

Welke topattracties zijn een must-see in Kyoto?

De topattracties in Kyoto zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kyoto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Arashiyama

Kyoto: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Overzicht activiteiten in Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 86 beoordelingen

Deze demonstratie duurde ongeveer een uur en veranderde en vond plaats in een boeddhistische tempel in een traditionele omgeving met papieren muren en tatami-matten waarop we zaten. Onze gastheer, Marcy, was zeer bekwaam en stelde onze kleine groep van vijf en twee kleine kinderen op hun gemak. Niet alleen bereidde ze macha voor ons om te proeven, maar legde het ritueel in detail uit en beantwoordde onze vele vragen. Daarna proefden we Japanse snoepjes en maakten we onze eigen thee van machapoeder met een garde in grote theevaten. Het was een charmante ervaring.

Ik deed de theeceremonie en het was echt een heerlijke ervaring! De geïnstrueerde was supervriendelijk en zeer ervaren in de theeceremonie, dus het was interessant om er meer over te leren van haar!

Het was over het algemeen gewoon een geweldige ervaring en je kreeg een goed begrip van de theeceremonie. Men moest het wereldwijd invoeren zodat mensen konden ontstressen ☺️

Uiteraard meer dan een aanrader, zowel voor de camping als voor de gastvrouw. Heel erg bedankt voor deze mooie ceremonie!

Gewoon spannend. Ik was met 2 kinderen en ondanks de taal (hij sprak duidelijk Engels) wist hij ze erbij te betrekken