Datums kiezen

Kyoto
Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

Kyoto Zomeractiviteiten: onze aanbevelingen

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

1. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

2. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

3. Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

Vertrek vanuit de exclusieve vip-wachtkamers van Osaka of Kyoto, op weg naar Fushimi Inari Taisha.Het hoofdgebouw is een verzameling van vijf altaren en in Japan benoemd tot belangrijk cultureel erfgoed. Deze vijf altaren van Fushimi Inari Taisha zijn opgedragen aan de grote deugden van Inari Okami die zij belichamen. Inari Okmi is bekend als de godheid van de zakelijke voorspoed, de industriële voorspoed, de bescherming van het huishouden, veiligheid in het verkeer en de verbetering van de performatieve kunsten. De 'Senbon Torii' of 1.000 toriipoorten zijn donaties van individuen of bedrijven. Je vindt de naam van de donateur en de datum van de donatie op de achterkant van elke poort. Dan ga je naar Arashiyama, dat verandert met de seizoenen en waar je elk moment van het jaar kunt genieten van het landschap, met kersenbloesems in de lente, bootfeesten in de zomer, rode bladeren in de herfst en sneeuwwitte bergen in de winter. Arashiyama staat ook vol met tempels en altaren, waaronder het altaar voor het vinden van een geschikte partner. Je kunt hier een bezoek aan brengen tijdens je wandeling door het beroemde bamboebos. Er zijn verschillende restaurants bij de Togetsukyo-brug waar je kunt gaan eten, met onder andere veganistische en halal-restaurants. Ga verder naar het symbool van Kyoto, Kinkakuji, het Gouden Paviljoen, ook wel Rakuon-ji genoemd: een van de populairste gebouwen van Japan.Ten slotte ga je verder naar de oude hoofdstad van Japan, Nara: je krijgt de tijd om het park te verkennen, het wereldberoemde hert te knuffelen en het grootste houten gebouw van de planeet binnen te gaan, de Todai-ji Tempel, ook een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Hier sta je voor het grootste Boeddhabeeld van Japan, 15 meter hoog.

Kyoto: Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Ticket

4. Kyoto: Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Ticket

Ontdek de hoogtepunten van Kyoto met een ticket voor 1 of 2 dagen voor deze handige hop on, hop off-sightseeingbus. Bewonder het panoramische uitzicht aan boord van de dubbeldekker met open dak en stap in of uit bij één van de haltes langs de route. Luister naar informatief audiocommentaar in de bus, beschikbaar in 7 talen. Kies deze efficiënte manier om de onmisbare plaatsen en attracties in Kyoto te verkennen. De bus neemt je mee langs veel van de topattracties van de stad, waaronder UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals kasteel Nijo, Kinkakuji en tempel Kiyomizu-Dera. Je kunt onbeperkt ritjes maken zolang je ticket geldig is. Bushaltes langs de route:  • Station Kyoto •  Nishihonganji (Kyoto Tokyu Hotel) • Shijo Karasuma / markt Nishiki-ichiba • Kasteel Nijo-jo • Kitano-tenmangu-schrijn / Kamishichiken • Kinkakuji-tempel (Golden Pavilion) • Daitokuji-tempel • Kyoto Imperial Palace (Doshisha University) • Ginkakuji-tempel (zilveren paviljoen) • Heian-jingu-schrijn / Okazaki Park • Gion (Kotowa- Kyoto Yasaka) • Gojozaka (Kiyomizu-dera tempel / Gion) • Sanjusangendo / Kyoto Nationaal Museum (Hyatt Regency Kyoto)

Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

5. Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion

Je beleeft één van de populairste wandeltochten door Kyoto, met in totaal bijna 5.000 gasten per jaar. Deze 100-minuten durende begeleide wandeling wordt geleid door een Engelstalige gids met licentie en neemt je mee naar Gion bij nacht. De tour begint in het Gion Omoide Museum, verbonden met een traditionele patisserie. Je loopt door de klassieke straatjes met kleistenen naast de Shirakawarivier en bewondert het landschap dat werd genoemd in het boek en de film Memoirs of a Geisha. Terwijl je langs deze prachtige stroom loopt, zal de gids je vertellen over de geschiedenis van geisha en je een gedetailleerde uitleg geven met betrekking tot hun kimono, kapsel, traditionele regels en hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Hoewel het niet gegarandeerd is, komen gasten tijdens de wandeling vaak geisha's tegen die over straat lopen.

Kyoto: dagtocht langs de belangrijkste hoogtepunten

6. Kyoto: dagtocht langs de belangrijkste hoogtepunten

Bezoek een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van Kyoto tijdens deze op cultuur gerichte dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en verken de oude hoofdstad van Japan om de schitterende Torii-poorten van de Fushimi Inari-schrijn, de Kiyomizu-Dera-tempel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en het gouden paviljoen van Kinkaku-Ji te zien. Begin je tour met het ontdekken van een aantal van de oude historische bezienswaardigheden van Kyoto, die dateren uit de 6e eeuw. Laat je afzetten bij de Fushimi Inari-schrijn, een Shinto-schrijn die beroemd is om zijn duizenden vermiljoenkleurige Torii-poorten. Breng tijd door met wandelen over de paden, voordat je naar een restaurant gaat voor de lunch om een standaard of luxe traditioneel tofu-menu met Japanse thee te proeven. Na de lunch ga je naar Kiyomizu-Dera, een van de meest iconische tempels in Japan. Breng voldoende tijd door met een wandeling door de tempel. Loop over het indrukwekkende houten podium dat uit de heuvel steekt en is gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Later maak je een laatste stop bij Kinkaku-Ji, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen, omdat het bedekt is met bladgoud. Dwaal door de tuinen die de tempel omringen en bewonder de originele Japanse ontwerpen die sinds de tijd van Ashikaga bewaard zijn gebleven. In de late namiddag word je afgezet bij het station van Kyoto, waar de tour eindigt.

Japan: Japan Rail Pass voor 7, 14 of 21 dagen

7. Japan: Japan Rail Pass voor 7, 14 of 21 dagen

Haal het gedoe uit uw vakantievervoer met de Japan Rail Pass. Verken het hele land met slechts één kaartje en maak een ritje in de beroemde Shinkansen-kogeltrein. Reis van Tokio naar Kyoto, van Osaka naar Hiroshima en van Hokkaido naar Kyushu - Japan is jouw oester met een pas voor 7, 14 of 21 dagen. Laat uw voucher naar uw huis- of kantooradres sturen, wissel deze vervolgens in voor uw echte Japan Rail Pass op een groot treinstation of internationale luchthaven in Japan en begin met reizen. Gebruik het gratis gidsboekje om het beste uit je Japan-reis te halen, dankzij insidertips en treindetails. Reis zoveel u wilt gedurende 7, 14 of 21 opeenvolgende dagen. De pas is inclusief: • Alle shinkansen-bullettreinen van de Japan Rail Group, behalve de vertrekkende Nozomi en Mizuho • Alle Japan Rail Group limited express, express, rapid, local, treinen en Bus Rapid Transit in Tohoku • Tokyo Monorail tussen Haneda airport en Hamamatsucho station (geen verbinding met Narita) • Aomori-spoorwegdiensten tussen Aomori en Hachinohe (enkele uitzonderingen) • Ishikawa-spoorwegdiensten tussen Kanazawa en Tsubata (alleen lokaal, beperkte vertrekken) • Ainokaze Toyama-spoorwegdiensten tussen Toyama en Takaoka (alleen lokale vertrekken) • Alle lokale lijnen van Japan Rail Bus (enkele uitzonderingen, geen expresdiensten), inclusief diensten van JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus en JR Kyushu-bus • JR-West veerdienst tussen Miyajima en Miyajimaguchi (JR-station bij de pier met veerdiensten naar Miyajima)

Kyoto: All-inclusive 3 uur eten en cultuur tour in Gion

8. Kyoto: All-inclusive 3 uur eten en cultuur tour in Gion

Verken de wijk Gion in de avond met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanstalige gids die je alles kan vertellen over deze buurt. De tour begint bij de rivier de Kamo, waar je meer te weten komt over hoe de traditie van geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling door een drukke winkelstraat, ga je een rustig gebied binnen en breng je een bezoek aan het Yasaka Jinja-heiligdom. Na een vleugje educatie ga je verder naar de wijk Gion.   In de geishawijk Gion zijn de geheimen en geschiedenis verspreid over de smalle straatjes, maar het is tevens een moderne uitgaanswijk. Hoogste tijd dus voor een diepe duik in wat zich hier afspeelt. De gids houdt het luchtig en leuk, en vertelt je meer over een aantal van de interessante culturele mores van de wijk. Stap een restaurant binnen en geniet van een overdaad aan kleine gerechtjes met een soort Japanse tapaservaring. Geniet ook van een drankje, voordat de tour weer verdergaat.   Tussen de restaurantstops door bezoek je Kiyamachi, Ponto-cho en een aantal andere winkel- en uitgaansstraten. De gids laat je zowel het moderne als het historische Kyoto zien, zodat je een volledig beeld van de stad krijgt. De tour is met een kleine groep en omvat eten en drinken, zodat je een zorgeloze avond kunt hebben alsof je hebt afgesproken met iemand die de buurt kent. Naast het gebruikelijke eten en drinken is er een heerlijke kobe (of een lokaal geproduceerde) optie met vlees beschikbaar. Deze ticketoptie is voor boekingen die ten minste 10 uur van tevoren zijn gemaakt.

Kyoto: nachtwandeling door Gion

9. Kyoto: nachtwandeling door Gion

Verken Gion, de eeuwenoude uitgaanswijk van Kyoto, die 's nachts pas echt tot leven komt. Leer met je gids over de gewoonten van de geisha en de leerling maiko-san. Misschien vang je een glimp op van enkele vrouwen in vol ornaat. Loop door de smalle straatjes met de lantaarns die op de houten gebouwen flikkeren. Geniet van een nachtelijk bezoek aan een Shinto-schrijn, met een prachtig verlichte pagode. Dwaal door het terrein van een Zen-tempel in de vredige stilte van de nacht. Leer meer over de moderne geschiedenis van het uitgaanscentrum in je gids.

Tokio: Haneda Luchthaven Terminal 3 Mobiele WiFi Verhuur

10. Tokio: Haneda Luchthaven Terminal 3 Mobiele WiFi Verhuur

Altijd en overal toegang tot internet met 4G LTE mobiele WiFi van NINJA WiFi. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over het vinden van de weg zonder toegang tot kaarten of het missen van belangrijke updates van vrienden en familie. Wij hebben alles onder controle met onze veilige, eenvoudig te gebruiken WiFi-routers. Je kunt tot 5 apparaten tegelijk aansluiten op elke router. Of je nu naar Japan komt voor zaken en meerdere telefoons, computers en/of tablets wilt aansluiten op het internet, of voor je plezier reist met een groep vrienden of familie die allemaal toegang willen tot het internet, bij ons zit je goed. Haal je mobiele WiFi-router op in Haneda Airport Terminal 3 en begin meteen met het gebruik van WiFi. We bieden ook verschillende manieren om je apparaat terug te brengen, of het nu is door het af te geven bij een van onze balies op grote Japanse luchthavens, bij onze balie in Shinjuku, Tokio, of door het naar ons op te sturen vanaf elke plek in Japan. Je kunt het apparaat afgeven bij onze retourbox bij de "JAL ABC"-balie in de aankomsthal 2F tussen 23.45 en 06.30 uur. Houd er rekening mee dat de balie en de inleverbox zich buiten de beveiligingspoortjes bevinden. *Als je een andere inleverlocatie wilt dan je ophaallocatie, neem dan zo snel mogelijk contact op met info@ninjawifi.com. Mobiele WiFi is een noodzaak van de 21e eeuw die reizen veel leuker en gemakkelijker maakt. We bieden flexibele plannen van 5 dagen tot 30 dagen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

58 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Kyoto

Kyoto

Veelgestelde vragen over Zomeractiviteiten in Kyoto

Welke andere activiteiten dan Zomeractiviteiten zijn de moeite waard in Kyoto?

Andere activiteiten in Kyoto

Wil je alle activiteiten in Kyoto bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kyoto

Een rondleiding die de moeite waard is! Mardi was onze fantastische gids - zo deskundig en knap. We kwamen weg van dit gevoel alsof we een goed overzicht hebben van de lokale geschiedenis en de eetcultuur. De verscheidenheid aan gerechten die voor ons werden gekozen om te proeven was uitstekend, en we genoten van de locaties waar we aten - we hadden deze ervaring niet kunnen hebben zonder Mardi.

We were looking to add some depth to our travels to Kyoto, by learning more about its culture and history. We’re more than satisfied with this tour, given to us by our amazing guide Andres, who had an answer to every question and follow up we threw at him. The food we had and locations we went to were also a great and delicious experience. 10/10 would recommend to go on this tour!!