De populairste activiteiten van L'Estartit

Vanuit L’Estartit: snorkeltrip bij de Medes-eilanden

1. Vanuit L’Estartit: snorkeltrip bij de Medes-eilanden

Ontdek een van de beste snorkelplekken aan de Costa Brava tijdens een prachtige eco-tour. Verken de zeven Medes-eilanden op ongeveer 1,5 km van het strand van L'Estartit. Zie de ongelofelijke onderwaterflora en -fauna, terwijl je door het beeldschone zeereservaat snorkelt. Je ontmoet de gids die je zal verwelkomen en je de snorkeluitrusting zal geven. Voordat we aan boord gaan, zal de gids een eco-briefing geven om te laten zien hoe de apparatuur werkt en wat je tijdens de activiteit te zien krijgt. Als we klaar zijn, gaan we aan boord van een kleine boot en vertrekken we naar de eilanden. Na aankomst bij de eilanden, spring je in groepen van 8 tot 10 personen in het water met een gids, die je de beste plekken laat zien om vissen te spotten. Na 50 minuten snorkelen keer je weer terug naar de boot, waar je tijd hebt om te zwemmen of aan boord te ontspannen. Als het mooi weer is, kun je tot slot een korte boottocht rond de eilanden maken voordat je weer terugkeert naar de haven. Na het aanmeren in de haven is de tour afgelopen.

L'Estartit: Probeer duiken en snorkelen in Montgrí National Park

2. L'Estartit: Probeer duiken en snorkelen in Montgrí National Park

Ontdek een van de beste duikplekken aan de Costa Brava tijdens een snorkel- en duiktour vanuit L'Estartit. Probeer het duiken uit met een ervaren gids die altijd aan je zijde zal staan. Verken de beschermde wateren van Montgrí National Park, bekend om zijn zeeleven, met een snorkel en masker. Maak kennis met je instructeur, die begint met een veiligheidsbriefing en introductie tot duiken ter voorbereiding op je eerste onderwaterrit. Spring op een duikersboot en vaar naar de adembenemende kust van de Montgrí, de Medes-eilanden en het natuurpark Baix Ter, een uitstekende plek voor de eerste duik van beginnende duikers. Nadat u vertrouwd bent geraakt met de nodige ademhalingstechnieken, begint u aan uw eerste duik, begeleid door een gekwalificeerde instructeur, die u tijdens de hele activiteit zal begeleiden en helpen. Besteed maximaal 20 minuten aan het verkennen van de rustige onderwaterwereld en het zien van een grote verscheidenheid aan zeedieren. Vervolgens kunt u in uw eentje snorkelen in de omgeving en meer vissen spotten in de beschermde wateren van het nationale park, voordat u op de boot stapt terug naar de haven in L'Estartit.

Vanuit L'Estartit: kajaktocht op zee naar de Medes-eilanden

3. Vanuit L'Estartit: kajaktocht op zee naar de Medes-eilanden

Beleef een onvergetelijk kajak-avontuur op zee naar de Medes-eilanden, een van de belangrijkste mariene flora- en fauna-reservaten in de westelijke Middellandse Zee. Peddel om unieke plekken te zien die alleen bereikbaar zijn per kajak en neem een duik in het kristalheldere water van de Costa Brava. Het trefpunt is de winkel van de lokale partner, waar je gids je verwelkomt en je de benodigde uitrusting geeft. Na een veiligheids- en technische instructie, klim je aan boord van je kajak en volg je je gids in dit prachtige natuurreservaat. Kajak langs de 7 eilanden en geniet van het unieke schilderachtige uitzicht op de hele baai terwijl je leert over de flora en fauna van dit beschermde gebied. Voordat je terugkeert, neem je een verfrissende duik en bewonder je het unieke mariene leven op de zeebodem. Je wordt te allen tijde begeleid door je gids en bijgestaan door een boot die je zal slepen voor het geval je dat nodig hebt.  

Van L'Estartit: snorkelexcursie aan de kust

4. Van L'Estartit: snorkelexcursie aan de kust

Ontdek een van de beste snorkelplekken aan de Costa Brava tijdens dit eco-snorkelavontuur. Vaar langs steile kliffen op weg naar een kleine snorkelplek in de inham en geniet van 50 minuten snorkelen, zwemmen of zonnebaden op het dek. Ontmoet elkaar in de winkel van de lokale partner om een masker, snorkel, wetsuit en tube op te halen en reis 10 minuten per motorboot naar de snorkellocatie, terwijl je de 80 meter hoge kliffen boven en het kristalheldere water beneden bewondert. Dit beschermde gebied ligt aan de monding van de rivier de Ter en is een rijke natuurlijke habitat. Een ervaren kapitein geeft tips waar de meeste dier- en plantensoorten te vinden zijn en geeft een overzicht van het natuurgebied. Voor degenen die even willen stoppen met snorkelen, er is voldoende ruimte aan dek om van de zon te genieten en te genieten van het uitzicht boven het water. Aan het einde van de tour keert de groep per boot terug naar de jachthaven.

Vanuit Barcelona: dagtour Costa Brava

5. Vanuit Barcelona: dagtour Costa Brava

Tijdens deze 12 uur durende dagtocht vanuit Barcelona ontdek je de kust van Girona, die 100 jaar geleden gedoopt werd tot de Costa Brava (door de kustlijn die uit kleine grotten bestaat). De buitengewone natuurlijke schoonheid is op verschillende plekken en beschermde gebieden zichtbaar. Dit gebied is van oudsher een plek van toegang, doorgang en vestigen van verschillende culturen en beschavingen. Iedere cultuur heeft zijn invloed gehad, zo kun je bijvoorbeeld nog steeds de Griekse en Romeinse plekken in Èmpuries zien. Vertrek om 08:30 uur vanuit Plaça Catalunya en neem de snelweg naar Calella de Palafrugell, een klein vissersdorp met een grote architectonische en natuurlijke schoonheid waar je ook de baai bezoekt en het spectaculaire uitzicht bewondert. Maak een gemakkelijke wandeling langs de Camino de Ronda naar de stad Llafranc. De Camino de Ronda gaat langs de gehele Costa Brava en was vroeger een smokkelroute. Vandaag de dag ontdek je hier prachtige plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Verken de kleine badplaats Llafranc, voordat je rond het middaguur naar Pals gaat. Dit dorp, gelegen op de top van een heuvel, is in zijn geheel geïntegreerd in een middeleeuwse vesting. Op de top vind je een 12e-eeuwse cylindervormige toren die je van ver kunt zien. Geniet vanaf een terras van het adembenemende uitzicht over de Costa Brava en omgeving, en wandel over de geplaveide straten van het oude dorp. Bewonder de ronde bogen, de gevels met gepunte ramen en de perfect gerestaureerde stenen balkons. Ga verder naar l'Estartit, een belangrijke duikersplek dankzij de ligging dicht bij de Medes-eilanden, en een enorme variëteit aan flora en fauna. Je hebt vrije tijd om te gaan lunchen en gaat dan om 15:00 uur aan boord van een boot om het gebied vanaf het water te verkennen. Vaar 1 uur en 20 minuten naar de buitenste eilanden voor een spectaculair uitzicht, en ga vervolgens verder naar de prachtige kliffen van de Sierra de Montgrí, alleen bereikbaar per boot. De laatste halte is bij de Griekse en Romeinse ruïnes van Èmpuries. Een deskundige gids neemt je mee naar de enige plek in Spanje waar een Griekse en Romeinse stad naast elkaar hebben bestaan. Bewonder de overblijfselen van de stadsmuren, de Acropolis, de marktplaats en vele andere gebouwen. Bekijk de hoogtepunten van de Romeinse stad, zoals een in uitstekende staat verkerende mozaïekvloer, het Forum, de overblijfselen van een amfitheater, diverse standbeelden en overblijfselen van straatconstructies. Rond 18:00 uur vertrek je weer richting Barcelona. Je komt rond 20:00 uur terug in Barcelona.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
L'Estartit

L'Estartit
2 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van L'Estartit

Meer zien

Andere activiteiten in L'Estartit

Wil je alle activiteiten in L'Estartit bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over L'Estartit

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 736 beoordelingen

Het was een zeer geweldige ervaring. Top activiteit. We deden dit als gezin en we hebben er allemaal van genoten. Er was zeer veel vis te zien. En na het snorkelen kreeg je de kans om aan de hand van een informatie boekje over vissen te kunnen zien welke vis je onder water was tegen gekomen. Zeer goede gids en je kreeg ook tijd om even alleen te snorkelen. Echt top en ik ga het zeker nog is over doen.

U kunt een ideale excursie maken met het bewaken van vele agradables y atentos. Er is geen voorafgaande ervaring vereist, er is een mogelijkheid om actief te zijn op het gebied van activiteiten.

Geweldige ervaring. De wateren van het eiland en in een spectaculaire omgeving. De geweldige organisatoren. Helemaal aanbevolen. Bedankt Gabi en bedrijf voor je uitleg en toewijding.

Ontzettend gave ervaring! Leuk personeel dat erg enthousiast is. Prachtig onderwaterleven gezien, echt een aanrader!

Zeer vriendelijke mensen ze hebben echt plezier aan hun job en dat zie je