Belevingen in
La Croix-Rousse

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

La Croix-Rousse: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Lyon: 1,5 uur Segway Discovery Tour

1. Lyon: 1,5 uur Segway Discovery Tour

Ontmoet je gids in de centrale wijk Presqu'île in Lyon (Frans voor 'Peninsula') en ontvang 15 minuten briefing en trainingssessies op je Segway. Zodra u zich comfortabel en zelfverzekerd voelt op de tweewielige persoonlijke transporter, kunt u gemakkelijk de straten verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden van een van de mooiste steden van Frankrijk, te beginnen met een rit langs de oevers van de rivier de Rhône. Ervaar een prachtig gebied voor voetgangers en fietsers, met tuinen die zich over 5 kilometer uitstrekken. Ga dan naar het centrum om het operagebouw en de beroemde Bartholdi-fontein te bezoeken. Steek de rivier de Saône over om het centrum van Lyon te bereiken, waar u onder andere de middeleeuwse en renaissancistische wijk Vieux-Lyon kunt bezichtigen. Eindig met een rit door de grote Place Bellecour en bewonder de grootse monumenten zoals het ruiterstandbeeld van Lodewijk XIV. Onderweg praat je gids over de geschiedenis van Lyon en maak je foto's van je op je Segway om als aandenken te bewaren. Profiteer van de expertise en lokale kennis van een gids die u later op de dag zal vertellen wat u moet zien en wat u moet doen voordat u afscheid neemt.

...
Lyon: 3-uur durende e-biketour met proeverij

2. Lyon: 3-uur durende e-biketour met proeverij

Geniet van een culinaire pauze in het hart van de oude stad! In dit 3-uur durende programma neem je de hoogtepunten van Lyon per e-bike mee. Bekijk de rivier de Saône, rij langs de oevers van de Rhône en naar het Bellecour-plein en rijd door de oude binnenstad (Vieux Lyon) naar het park van de Gouden Hoofd en naar vele andere verrassende plaatsen! Sluit je aan bij de kleine groep en je gids in de buurt van het Palais de Justice in het centrum van Lyon om je ochtend- of middagtour te beginnen. Je wordt uitgerust met een elektrische fiets die is uitgerust voor comfortabel, moeiteloos rijden, waardoor je kunt trappen, cruisen of een combinatie van beide. Vertrek door de door UNESCO beschermde stad. Doordrenkt van eeuwen geschiedenis en beschouwd als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, is de levendige mix van monumenten, musea, pleinen, restaurants, bars, winkels en markten in Lyon een genot om te verkennen. De exacte route kan variëren, afhankelijk van de dag, maar je ervaren gids kent alle hoeken en gaten, waar je de ware magie van Lyon vindt. Rij door de Croix Rousse-tunnel, bekleed met gekleurde lichten en muziek, en kijk uit naar de kathedraal van Lyon. Luister terwijl je gids verhalen vertelt over de rijke geschiedenis van Lyon en wijst op zowel beroemde attracties als op buiten de gebaande paden gelegen plekken die alleen locals kennen. Volg de oevers van de rivier de Rhône, onlangs gerenoveerd voor fietsers. Fiets naar Place Bellecour, een beroemd plein bekroond door een standbeeld van koning Lodewijk XIV, en rij langs het pittoreske bootmeer in het park Tête d'Or. Ga terug naar het startpunt om je tour af te sluiten. Stap tijdens je tour uit je fiets en ga naar een lokaal eetcafe om enkele regionale specialiteiten van Lyon te proeven (afhankelijk van de dagen, het uur en de partners): - Regionale vleeswaren, lokale kazen en andere smakelijke hapjes met lokale wijn of frisdranken - Zelfgemaakte zoete cake of pralinetaart met zelfgemaakte verfrissingen, warme dranken of lokale wijn Het wordt geserveerd op schotels voor jou en je mede-voedselliefhebbers om samen van te genieten.

...
Lyon: groepsmuziek van Lyon-wandeltocht met wijnproeverij

3. Lyon: groepsmuziek van Lyon-wandeltocht met wijnproeverij

Ervaar Lyon door zijn muzikale erfgoed terwijl je door de muzikale scènes en geschiedenis van de stad reist door interactie met de historische, sociale en architecturale invloeden. Loop langs een route die is ontwikkeld in Presqu'ile en de hellingen van de Croix-Rousse-heuvel om meer te weten te komen over verschillende verhalen en muzikale scènes uit het verleden en het heden. Luister onderweg naar muzikale afspeellijsten om de ervaring te verbeteren. Begrijp Lyon door zijn stedelijke, geologische en sociale morfologie door verschillende muzikale periodes van de stad die heeft gehad. Heb een authentiek moment als je naar een wijnkelder gaat om wijn te proeven in combinatie met heerlijke muziek.

...
Lyon: 2 uur durende e-biketour met hoogtepunten

4. Lyon: 2 uur durende e-biketour met hoogtepunten

Ontdek Lyon, een stad die bekend staat om zijn verscheidenheid aan landschappen, met name de samenvloeiing tussen de Saône en de Rhône. De tour begint in het zuiden van de stad, in de wijk La Confluence. Na een trainingssessie van 15 minuten rijd je van de uitbreiding van de Presqu'île naar de moderne wijk, langs gebouwen uit de industriële geschiedenis van de stad. Je komt alles te weten over deze buurt. Daarna volgt u de oever van de Saône en ziet u de oude stad die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst staat. Na een paar minuten staat u voor de heuvel Croix-Rousse, beroemd om de zijde-industrie en zijn prachtig gekleurde architectuur. Je lokale gids zal je meer vertellen over de tijd dat de Canuts, of zijdearbeiders, daar woonden en werkten. U gaat terug naar het agentschap langs de oever van de Rhône. Moeiteloos Lyon doorkruisen met je elektronische fiets. Met dit vervoermiddel kunt u in een paar uur de meeste van de belangrijkste attracties van de stad zien. Je gaat terug naar huis met veel herinneringen: de samenvloeiing tussen de twee rivieren, de oude stad van Lyon, de rivier de Saône en zijn Italiaanse stijl, de heuvel Croix-Rousse en zijn zijdegeschiedenis, de oevers van de Rhône en meer.

...
Lyon: City Card met luchthaventransfer

5. Lyon: City Card met luchthaventransfer

Je krijgt een transfer van de luchthaven naar Lyon en geniet van onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer van Lyon. Bezoek 23 musea gratis en ontdek meer dan 38 activiteiten, zoals een boottocht over de rivier of rondleidingen door het oude centrum of de wijk Croix Rousse. Je kunt ook genieten van vipshopping en kortingen op meer dan 13 activiteiten en shows. Transfer Rhonexpress Luchthaven > Lyon inclusief:  Een retourticket Luchthaven-Lyon-Luchthaven  Openbaar vervoer inclusief: Je kunt vrij reizen met de bus, metro, kabelbaan en tram in Lyon. Dit is geldig voor 1, 2, 3 of 4 dagen, afhankelijk van de geldigheid van je kaart. 23 gratis musea en tijdelijke tentoonstellingen, gratis bezoekjes en activiteiten, inclusief:   Geleide wandeltochtBoottochten Zijdemuseum (Soierie vivante)Miniatuurpark Mini WorldLyon City Tram (gereduceerd tarief)Maison de Guignol Guignol Un Gone de LyonPlanetariumKortingen, inclusief: FietstochtenFourvière France AdventuresLyon aquariumSegwaytochtenVélo’v 

...
Lyon: audiogeleide wandeltocht Croix-Rousse

6. Lyon: audiogeleide wandeltocht Croix-Rousse

Ontdek het ongelooflijke verhaal achter de schermen van de voormalige Stad van Zijde en het moeilijke leven van de zijdearbeiders. Bewonder een van de mooiste geschilderde muren in Lyon: het fresco "canuts". Het is het grootste trompe-l'oeil-werk van Europa en representatief voor het leven in de Canuts-wijk, een zijdearbeiderswijk in de 19e eeuw. Terwijl je Croix-Rousse en zijn speciale sfeer ervaart, ontvouwt je gids de geschiedenis en anekdotes van de zijdebewerkers, de canuts en hun moeilijke levensomstandigheden. Je doorkruist tuinen met aangeplante moerbeibomen, het favoriete voedsel van zijderupsen! Je leert hoe zijdedraad wordt gemaakt en ontdekt de typische populaire architectuur van de jaren 1850. Het was hier in de traboules dat de Canuts-opstanden van de 19e eeuw begonnen, die grote trends van sociale bewegingen in Frankrijk inspireerden. Lyon was eigenlijk ooit een Romeinse stad, en niet zomaar een stad. Omdat het de hoofdstad van de Galliërs was, kun je de ruïnes zien van het amfitheater uit de 1e eeuw dat plaats bood aan 20.000 mensen op de route. Aan de voet van Croix Rousse loop je door de historische en elegantere straten waar vroeger de rijke zijdearbeiders woonden. De zijdeproductie gaat hier verder met het Atelier de Moirage en andere wetenschappelijke laboratoria om zijderupsen te redden van ziekten. De tour eindigt bij Maison Tolozan, een handelshuis, met pakhuizen en werkplaatsen van waaruit de rollen zijde geweven door de canuts arriveerden voor verzending op de nabijgelegen rivier.

...
Lyon: elektrische fietstocht van 2 uur met een lokale gids

7. Lyon: elektrische fietstocht van 2 uur met een lokale gids

Met deze tour kun je de stad in slechts 2 uur ontdekken. Bekijk de hoogtepunten van Lyon, zoals de rivier de Saône, de oevers van de Rhône, Place Bellecour, het Park van de Gouden Kop (Parc de la tête d'or) en vele andere verrassende plekken. Sluit je aan bij je kleine groep en gids bij het Palais de Justice in het centrum van Lyon om je ochtend- of middagtour te beginnen. Rust uit met een elektrische fiets - uitgerust voor comfortabel en moeiteloos rijden, waarmee je kunt trappen, cruisen of een combinatie van beide - en ga op pad door de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Doordrenkt van eeuwen geschiedenis en beschouwd als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, is de levendige mix van monumenten, musea, pleinen, restaurants, bars, winkels en markten van Lyon een genot om te verkennen - vooral op de fiets. Uw exacte route kan variëren afhankelijk van de dag, maar uw ervaren gids kent alle hoeken en gaten waar de ware magie van Lyon ligt. Rijd door de Croix Rousse-tunnel, omzoomd met gekleurde lichten en muziek, en houd de kathedraal van Lyon in de gaten. Luister terwijl je gids verhalen deelt over de rijke geschiedenis van Lyon en wijst op zowel beroemde attracties als buiten de gebaande paden die alleen de lokale bevolking kent. Vervolg uw weg langs de oevers van de rivier de Rhône, onlangs gerenoveerd voor fietsers. Stort je op Place Bellecour, een beroemd plein bekroond door een standbeeld van de beruchte koning Lodewijk XIV, en draai langs het pittoreske roeivijver in het Tête d'Or Park. Kom terug bij het startpunt om uw tour af te sluiten.

...
Lyon: 4-uur durende elektrische fietstour met proeverij

8. Lyon: 4-uur durende elektrische fietstour met proeverij

Verken Lyon met de nieuwste generatie elektrische fiets tijdens een 4-uur durende tour met proeverijen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de top van Fourvière. Ontmoet je gids tegenover het gerechtsgebouw van Lyon (Palais de Justice Historique de Lyon). Haal je elektrische fiets op en ga op pad met een gepassioneerde gids op een route waarmee je de hele stad in slechts een paar uur kunt ontdekken. Ga naar de heuvel Fourvière en geniet van het uitzicht vanaf de top van de Croix Rousse. Fiets door het Tête d'Or Park en langs de oevers van de Rhône. Je kunt niet over Lyon praten zonder eten te noemen. Stap tijdens je tour van je fiets en ga naar een lokaal eetcafé om enkele regionale specialiteiten van Lyon te proeven (afhankelijk van de dagen, het uur en de partners): - Regionale vleeswaren, lokale kazen en andere lekkere hapjes met lokale wijn - Huisgemaakte zoete cake of pralinetaart met huisgemaakte versnaperingen, warme dranken of lokale wijn Het wordt geserveerd op gedeelde schotels waar jij en je mede-foodliefhebbers samen van kunnen genieten.  

...
Lyon: audiogeleide stadstour met smartphone

9. Lyon: audiogeleide stadstour met smartphone

Treed in de voetsporen van degenen die in de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi's vochten tijdens het Franse verzet in Lyon. Gebruik je smartphone die automatisch wordt geactiveerd als je verschillende locaties passeert. Stop en begin wanneer je wilt en zie de hoofdstad van het verzet zoals het was tijdens de oorlog. Herbeleef de donkere geschiedenis van het Franse verzet van 1940 tot 1944 terwijl je wordt geleid door de straten, traboules en geheime ontmoetingsplaatsen. Ontdek clandestiene drukkerijen en treed in de voetsporen van Jean Moulin en alle andere bekende en onbekende verzetsstrijders.

...

Sitemap La Croix-Rousse

Wil je alle activiteiten in La Croix-Rousse ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Croix-Rousse

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 456 beoordelingen

De LCC is prima, geen zorgen! Je kunt makkelijk van het openbaar vervoer gebruik maken en gratis een museum bezoeken. Een ding, voor ons was niet duidelijk dat we de kaart op het vliegveld konden ophalen zonder voucher. Na bellen met tourist office en na enig mail verkeer werd ons duidelijk wat de bedoeling was!

Aanrader voor iedereen!

Erg leuke activiteit. Je ziet een deel van Lyon op een leuke wijze. Vooral de muurschilderingen zijn prachtig! Wij kregen even de tijd om uit te stappen en foto’s te maken. Het meisje dat de tram bestuurde was enthousiast en behulpzaam! Voor relatief weinig geld heb je een leuke en originele activiteit.

Tour guiado por áudio em bonde urbano de Lyon geeft je een mooi beeld van een mooi gedeelte van Lyon: Croix-Rousse, waar je lopend niet zo gauw doorheen komt, vanwege de steile hellingen.

Een echte ontdekking

Mooie wijk van Lyon bezocht die je anders nooit zou bezoeken. Vriendelijke toffe chauffeur!

uitstekende verbinding, wel even zoeken waar je moest zijn.