Belevingen in
La Fortuna

Geef jezelf over aan de natuurwonderen van dit charmante stadje in Costa Rica en laat je innerlijke avonturier de ruimte.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

La Fortuna: De beste dingen die je niet wil missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

2. La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

Laat je ophalen bij je hotel in of bij La Fortuna, en reis af naar de Arenal-vulkaan om de paden rondom de machtige berg te bewandelen. Ga terug naar de natuur in het nationaal park van de Arenal-vulkaan, waar de meeste van de 850 in Costa Rica geïdentificeerde vogelsoorten te vinden zijn. Zie ook andere wilde dieren, zoals kapucijnapen, jaguars en herten. Bewonder de prachtige landschappen van een secundair regenwoud aan de voet van het park, en een primair regenwoud met ongelooflijke biodiversiteit tussen de hangende bruggen. Wandel door het regenwoud via een netwerk van 15 hangbruggen met verschillende moeilijkheidsgraden, in Mistico-park. Koel dan af met een duik in een natuurlijke poel bij de La Fortuna-waterval

Arenal-vulkaan: Lost Canyon Canyon Adventure-avontuur

3. Arenal-vulkaan: Lost Canyon Canyon Adventure-avontuur

Het ruige, bergachtige terrein bij de Arenal-vulkaan is ideaal voor canyoning. Combineer abseilen, afdalen, traceren van rivieren en de enorme en adembenemende watervallen verborgen in de Lost Canyon. Begin met een leuk 4x4 off-road avontuur op de "Jungle Limos" terwijl je ongeveer 15 minuten verder rijdt in een rustige berghelling. Je gidsen zullen je een grondige veiligheidsmededeling geven over belangrijke technieken voor abseilen en afdalen. Je krijgt hoogwaardige technische klimuitrusting zoals een harnas, helm en handschoenen, en je kunt je eerste afdaling oefenen op een kleine waterval van 45 voet (45 voet). Daar sta je, op een stevig platform neerkijkend in de diepte van een enorme tropische waterval. Je zult naar beneden gaan voor de spanning van je leven! Baan je een weg langs de rivier door down-climbing en abseilen van een reeks van 6 watervallen die geleidelijk groter en groter worden. Je eindigt met een opwindende 200 voet (60 meter) geleide rappel! De wandeling terug duurt ongeveer 10 minuten, maar neem de tijd om te genieten van het intense regenwoud dat je omringt. Aan de top kom je aan in het Canyon Café, waar je je droge kleren kunt aantrekken en vervolgens kunt gaan zitten om je beste maaltijd in Costa Rica te vieren!

La Fortuna: Sloth Tour in the Wild

4. La Fortuna: Sloth Tour in the Wild

Het Arenal-gebied staat bekend om zijn gevarieerde flora en fauna, en ook om de 2 verschillende soorten luiaarden: tweehoge luiaards en drietenige luiaards. Een andere meest gezochte soort gezocht voor hun kleuren, unieke kenmerken en geschiedenis zijn de veelkleurige toekan en de blauwe spijkerpijlkikker. Op je zoektocht naar deze drie prachtige dieren, zal je deskundige gids je rondleiden door de prachtige plekjes van La Fortuna, waar je samen op zoek gaat naar dieren in het wild. Vogels, leguanen en apen behoren tot de dieren die je misschien ook tegenkomt tijdens deze plezierige safari. Ontbijt en snacks worden geregeld in overeenstemming met het belang van de klant en alle dieren die u tijdens deze tour zult tegenkomen, bevinden zich in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw nabijgelegen accommodatie.

La Fortuna: Evening Frog Safari

5. La Fortuna: Evening Frog Safari

Na je tour om 17.45 uur te hebben begonnen, kun je 's nachts de ervaring beleven van het enige natuurlijke kikkerlandje in La Fortuna. Dit is jouw kans om kleurrijke kikkers en andere wilde dieren van het regenwoud te bekijken wanneer ze actiever zijn en gemakkelijker te observeren. Ten minste 28 soorten kikkers hebben besloten om de Arenal Oasis-vijvers hun thuis te maken. De inheemse planten van Arenal worden zorgvuldig onderhouden, om de perfecte habitat voor deze amfibische wezens te creëren. Dit unieke particuliere natuurreservaat bevindt zich in een toevluchtsoord in het regenwoud dat de tropische gebieden van de Arenal-vulkaan en de rivier de Burio met elkaar verbindt. Je lokale gids bereidt je voor met een zaklantaarn om je te helpen bij het vinden van deze unieke wezens en aan het eind van je reis wordt je teruggebracht naar je La Fortuna-accommodatie.

Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

6. Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

Je begint je dagtocht met een schilderachtige rit vanuit La Fortuna naar Nationaal Park Tenorio Volcano. Dan begin je aan een 4 uur durende wandeling die niet heel eenvoudig is, maar zeker de moeite waard. Aan het eind van de wandeling heb je de Rio Celeste bereikt. De blauwe kleur van de rivier is het resultaat van een chemische reactie tussen twee samenstromende rivieren met verschillende vulkanische mineralen. Dit zeldzame fenomeen veroorzaakt een sprookjesachtige schoonheid. Bezoek een waterval en een uitzichtpunt voor een geweldig uitzicht, waar je de locatie ziet waar de rivier van kleur verandert. Tijdens jouw avontuur wijst je gids je ook op lokale fauna. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch, waarna je weer terugkeert naar La Fortuna.

La Fortuna: Guided Twilight Wildlife Safari

7. La Fortuna: Guided Twilight Wildlife Safari

Je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in La Fortuna en na 25 minuten rijden kom je aan bij de Peñas Blancas-rivier. Voordat je aan je tour begint, geeft je gids je een oriënteringsgesprek over hoe je jezelf moet gedragen terwijl je in de boot zit. Hierna begint uw tour. Je zult in de schemering in je vlot rijden, terwijl de zon net begint te vallen en geniet van de mystieke manier waarop het licht uit de lucht verdwijnt en je achterlaat in de vredige duisternis van de jungle. Je tweetalige riviergids die is getraind als natuurkenner, zal het roeien doen, terwijl je ontspant en geniet van de overvloedige nachtdieren van de rivier de Peñas Blancas. Met het speciaal ontworpen verlichtingssysteem van de boot, ga je op een magische reis en ontdek je dat de meeste zoogdieren in feite nachtdieren zijn. Bij het verlaten van de rivier bezoekt u het "Hidalgo Family Home", waar u de kans krijgt om een stukje Costa Ricaanse cultuur te ervaren en te waarderen, en een voorproefje te krijgen van een traditionele Costa Ricaanse snack.

Costa Rica: Río Balsa Rafting-avontuur van een halve dag

8. Costa Rica: Río Balsa Rafting-avontuur van een halve dag

Zie verbazingwekkende dieren in het wild en geniet van veel wildwaterplezier tijdens dit raftingavontuur van een halve dag, vlak bij de voet van de Arenal-vulkaan! Perfect voor gezinnen en beginners! Daag jezelf uit terwijl je door leuke en veilig rollende stroomversnellingen peddelt met namen als "Congo Loco" en "Rock around the Croc", plus het uitdagende gedeelte "Las Dragas". Speel daarna in rustige rivierpoelen in een afgelegen regenwoud-rivierkloof. Uw professionele, ervaren tweetalige gidsen zullen u een veiligheidsgesprek en peddelinstructie, reddingsvesten en helmen geven voordat u begint. Je zult wilde dieren spotten, waaronder apen, luiaards en tropische vogels zoals visarenden, oropendolas en toekans. Deze unieke riviertocht is de perfecte combinatie van avontuur en natuur. We noemen dit onze “Whitewater & Wildlife” tour. Leuk voor zowel kinderen als volwassenen! Na bijna 30 leuke, makkelijk rollende stroomversnellingen, heb je heerlijk vers fruit en eindig je bij onze privé take-out om je droge kleren aan te trekken in onze kleedkamers. Daarna nemen we je mee naar een heerlijke, huisgemaakte, traditionele Costa Ricaanse maaltijd, die gegarandeerd in de smaak zal vallen!

Van La Fortuna: Zip-Line en Rafting Adventure

9. Van La Fortuna: Zip-Line en Rafting Adventure

Deze speciale 8-uur per dag raften en zip-line pakket voorziet u van al het plezier dat je zoekt in een actievolle dag. Dit pakket is bedoeld voor extreme sensatie, met een ongelooflijke combinatie van wildwater raften en een spannende zip-line avontuur. Je zal eerst een versnelling hoger schakelen voor een spannende zip door het regenwoud luifel voor de besteding van de tweede helft van de dag raften met een bloedstollende lopen door de klas 2-3 stroomversnellingen op het prachtige Río Balsa. Je zult eindigen met een bezoek aan een gemeenschap boerderij, waar u een biologische maaltijd bereid door een lokale familie op een houtkachel kunt genieten. Hier vindt u een glimp van de landelijke levensstijl in Costa Rica krijgen.

Boottransfer tussen Monteverde en La Fortuna

10. Boottransfer tussen Monteverde en La Fortuna

Voeg een beetje avontuur toe aan uw transportbehoeften tussen Monteverde en La Fortuna en maak gebruik van een transfer met een informatieve boottocht over het meer van Arenal. Krijg een spectaculair uitzicht op de Arenal-vulkaan en de nevelwouden van Monteverde terwijl je per busje en boot reist. Kies uit een ochtend- of middagvertrek in beide richtingen volgens uw schema, en ontspan in de wetenschap dat uw bagage bij elke stap van de reis wordt verzorgd. Verlaat La Fortuna en reis per busje naar het meer van Arenal. Maak vervolgens een boottocht van 30 minuten naar de stad Río Chiquito voordat u per busje verder gaat naar Monteverde. Voor vertrek vanuit Monteverde reist u met een busje naar het meer van Arenal. Steek het Arenal-meer over tijdens een verhelderende boottocht van 30 minuten naar de aarden dam en ga dan met een busje verder naar La Fortuna om af te zetten bij uw hotel.

Veelgestelde vragen over La Fortuna

Welke topattracties zijn een must-see in La Fortuna?

Sitemap La Fortuna

Wil je alle activiteiten in La Fortuna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Fortuna

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.154 beoordelingen

We zijn door het park gelopen, waar we een tapir hebben gezien. We hadden genoeg tijd om te stoppen bij de waterval en onderweg dieren te zien en na een bezoek aan het park stopten we in de rivier om te baden. Een zeer aan te bevelen excursie

Alles is geweldig gelukt. Gids Maurizio was super geweldig en erg grappig. Zorgde er altijd voor dat iedereen in orde was en dat iedereen plezier had. Ik kan het alleen maar aanraden en zou de tour zeker weer boeken.

Goed georganiseerd vervoer en zeer vriendelijke, hechte en attente gids. Het was een zeer goede ervaring en de plaats is zeker een bezoek waard.

Heerlijk relaxte dag gehad. Pura vida! Supergoede gids die het iedereen persoonlijk naar zn zin maakte. Lekkere lunch,alles was TOP!

Geweldige ervaring met een uiterst deskundige gids!