Kies data
Dingen om te doen

La Fortuna

Geef jezelf over aan de natuurwonderen van dit charmante stadje in Costa Rica en laat je innerlijke avonturier de ruimte.

La Fortuna: De beste dingen die je niet wil missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

2. La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

Laat je ophalen bij je hotel in of bij La Fortuna, en reis af naar de Arenal-vulkaan om de paden rondom de machtige berg te bewandelen. Ga terug naar de natuur in het nationaal park van de Arenal-vulkaan, waar de meeste van de 850 in Costa Rica geïdentificeerde vogelsoorten te vinden zijn. Zie ook andere wilde dieren, zoals kapucijnapen, jaguars en herten. Bewonder de prachtige landschappen van een secundair regenwoud aan de voet van het park, en een primair regenwoud met ongelooflijke biodiversiteit tussen de hangende bruggen. Wandel door het regenwoud via een netwerk van 15 hangbruggen met verschillende moeilijkheidsgraden, in Mistico-park. Koel dan af met een duik in een natuurlijke poel bij de La Fortuna-waterval

Van La Fortuna: Zip-Line en Rafting Adventure

3. Van La Fortuna: Zip-Line en Rafting Adventure

Voel de drukte van wildwatervaren en zip-lining tijdens deze dagtour vanuit La Fortuna. Houd uw energie op peil tijdens uw dag vol actie met gratis hapjes en drankjes. Proef authentieke smaken met een verse lunch in een landelijke boerderij. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en ontspant tijdens de rit naar de zipline. Trek je hoogwaardige uitrusting aan en zweef door het bladerdak van het regenwoud met een uitzonderlijk uitzicht op de lokale vogels. Laat je hart sneller kloppen terwijl je door de klasse 2-3 stroomversnellingen vaart op de prachtige Balsa-rivier tijdens een begeleide rafting-tour. Stop bij een gemeenschappelijke boerderij voor een biologische maaltijd bereid door een lokale familie op een houtkachel. Proef de sfeer van de landelijke levensstijl in Costa Rica voordat je terugkeert naar je accommodatie in La Fortuna.

San José: Arenal-vulkaan, warmwaterbronnen en ritssluiting met maaltijden

4. San José: Arenal-vulkaan, warmwaterbronnen en ritssluiting met maaltijden

Bezoek de beste locaties in Costa Rica en leer over het lokale leven en de cultuur van degenen die daar wonen. Bezoek een koffieplantage, zip-line en geniet van de warmwaterbronnen aan de voet van de bijniervulkaan. Neem de schilderachtige route naar de Arenal-vulkaan en bezoek onderweg een koffieplantage. Krijg inzicht in de wereld van Costa Ricaanse koffie en proef een van de beste koffiesoorten ter wereld. Kom aan bij de watervallen "La Paz" en "San Fernando" en bewonder de exotische tropische vogels van Costa Rica, waaronder vele soorten kolibries en zeldzame smaragdgroene toekans. Geniet van het uitzicht op het observatiepunt San Fernando Waterfall voordat je naar de "Iguana Bridge" gaat, waar je de kans krijgt om leguanen, luiaards, apen en toekans te spotten. Stop voor een authentieke Costa Ricaanse lunch in een restaurant in "La Fortuna". Bereid je vervolgens voor op een zip-lining-avontuur in de lokale regenwoudjungles met 9 luifelkabels en een 50 meter (150 voet) rappel op de Arenal-rivier. Leer meer over de cultuur terwijl je luistert naar een presentatie van de inheemse stam "Maleku" van de lokale bevolking. Ontspan een paar uur in de Paradise Hot Springs aan de voet van de Arenal-vulkaan, omgeven door tropische tuinen, gevolgd door een diner.

La Fortuna: Arenal-vulkaan, lunch en ochtendtour naar warmwaterbronnen

5. La Fortuna: Arenal-vulkaan, lunch en ochtendtour naar warmwaterbronnen

Verken het Arenal National Park tijdens een begeleide ochtendtour, bekijk de Arenal-vulkaan, zwem in een smaragdgroen meer en geniet van een lokale lunch voordat je ontspant in natuurlijke warmwaterbronnen. Bekijk alle adembenemende schoonheid van het Arenal-gebied tijdens deze dagtour. Verken smalle junglepaden en verover enorme lavarotsen terwijl je de natuurlijke schoonheid en het landschap van het gebied verkent. Bewonder de indrukwekkende Arenal-vulkaan die opdoemt terwijl je het gebied aan de voet van de vulkaan verkent, en geniet van de onmetelijkheid van deze nu stille reus. Baan je een weg naar beneden terwijl een tweetalige gids de groep leert over het ecosysteem en de dieren in het wild die je kunt tegenkomen. Bereik het onderste deel van de trektocht en maak van de gelegenheid gebruik om te zwemmen in een smaragdgroen schoon meer. Spring erin met een Tarzan-schommel en neem de tijd voor een verfrissende duik op deze magnifiek mooie plek. Geniet na het zwemmen van een typische lokale lunch en sluit de ervaring af met een bezoek aan een klein resort en ontspan ongeveer een uur in natuurlijke warmwaterbaden.

La Fortuna: Arenal Rafting Upper Balsa Klasse 3 en 4 Stroomversnellingen

6. La Fortuna: Arenal Rafting Upper Balsa Klasse 3 en 4 Stroomversnellingen

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar de raftingsite. Eenmaal daar zul je een korte oriëntatiesessie ondergaan, voordat je naar de rivier gaat om klasse III en IV wildwaterraften op de prachtige Balsa-rivier te ervaren. Je navigeert over 10 kilometer stroomversnellingen met stroomversnellingen en stopt onderweg om wat uit te rusten. U kunt ook een beetje zwemmen en genieten van vers fruit uit Costa Rica. Na uw wildwatervaren ontvangt u een schone handdoek en koud gratis water. Je wordt dan naar een lokaal restaurant gebracht voor een lunch en koffie in Costa Rica-stijl, voordat je uiteindelijk wordt teruggebracht naar je accommodatie.

Costa Rica: Río Balsa Rafting-avontuur van een halve dag

7. Costa Rica: Río Balsa Rafting-avontuur van een halve dag

Zie verbazingwekkende dieren in het wild en geniet van veel wildwaterplezier tijdens dit raftingavontuur van een halve dag, vlak bij de voet van de Arenal-vulkaan! Perfect voor gezinnen en beginners! Daag jezelf uit terwijl je door leuke en veilig rollende stroomversnellingen peddelt met namen als "Congo Loco" en "Rock around the Croc", plus het uitdagende gedeelte "Las Dragas". Speel daarna in rustige rivierpoelen in een afgelegen regenwoud-rivierkloof. Uw professionele, ervaren tweetalige gidsen zullen u een veiligheidsgesprek en peddelinstructie, reddingsvesten en helmen geven voordat u begint. Je zult wilde dieren spotten, waaronder apen, luiaards en tropische vogels zoals visarenden, oropendolas en toekans. Deze unieke riviertocht is de perfecte combinatie van avontuur en natuur. We noemen dit onze “Whitewater & Wildlife” tour. Leuk voor zowel kinderen als volwassenen! Na bijna 30 leuke, makkelijk rollende stroomversnellingen, heb je heerlijk vers fruit en eindig je bij onze privé take-out om je droge kleren aan te trekken in onze kleedkamers. Daarna nemen we je mee naar een heerlijke, huisgemaakte, traditionele Costa Ricaanse maaltijd, die gegarandeerd in de smaak zal vallen!

Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

8. Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

Je begint je dagtocht met een schilderachtige rit vanuit La Fortuna naar Nationaal Park Tenorio Volcano. Dan begin je aan een 4 uur durende wandeling die niet heel eenvoudig is, maar zeker de moeite waard. Aan het eind van de wandeling heb je de Rio Celeste bereikt. De blauwe kleur van de rivier is het resultaat van een chemische reactie tussen twee samenstromende rivieren met verschillende vulkanische mineralen. Dit zeldzame fenomeen veroorzaakt een sprookjesachtige schoonheid. Bezoek een waterval en een uitzichtpunt voor een geweldig uitzicht, waar je de locatie ziet waar de rivier van kleur verandert. Tijdens jouw avontuur wijst je gids je ook op lokale fauna. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch, waarna je weer terugkeert naar La Fortuna.

Arenal-vulkaan: Lost Canyon Canyon Adventure-avontuur

9. Arenal-vulkaan: Lost Canyon Canyon Adventure-avontuur

Het ruige, bergachtige terrein bij de Arenal-vulkaan is ideaal voor canyoning. Combineer abseilen, afdalen, traceren van rivieren en de enorme en adembenemende watervallen verborgen in de Lost Canyon. Begin met een leuk 4x4 off-road avontuur op de "Jungle Limos" terwijl je ongeveer 15 minuten verder rijdt in een rustige berghelling. Je gidsen zullen je een grondige veiligheidsmededeling geven over belangrijke technieken voor abseilen en afdalen. Je krijgt hoogwaardige technische klimuitrusting zoals een harnas, helm en handschoenen, en je kunt je eerste afdaling oefenen op een kleine waterval van 45 voet (45 voet). Daar sta je, op een stevig platform neerkijkend in de diepte van een enorme tropische waterval. Je zult naar beneden gaan voor de spanning van je leven! Baan je een weg langs de rivier door down-climbing en abseilen van een reeks van 6 watervallen die geleidelijk groter en groter worden. Je eindigt met een opwindende 200 voet (60 meter) geleide rappel! De wandeling terug duurt ongeveer 10 minuten, maar neem de tijd om te genieten van het intense regenwoud dat je omringt. Aan de top kom je aan in het Canyon Café, waar je je droge kleren kunt aantrekken en vervolgens kunt gaan zitten om je beste maaltijd in Costa Rica te vieren!

Van San Jose: luchthaven naar La Fortuna privétransfer

10. Van San Jose: luchthaven naar La Fortuna privétransfer

Vergeet het gedoe van het zoeken naar een last-minute transfer of het wachten in de rij voor een taxi na een lange vlucht. Beveilig uw privérit naar La Fortuna en ontmoet uw chauffeur bij aankomst op de luchthaven van San Jose. Leun achterover en geniet van het uitzicht terwijl u in een voertuig met airconditioning rijdt. Zoek uw Engelssprekende chauffeur net buiten de luchthaven en laat ze u helpen met uw bagage. Bereik het moderne busje en laat je zorgen los door veilig naar je accommodatie te rijden. Rijd de Central Valley uit naar La Fortuna met halverwege een handige badkamerstop. Koop een snack of strek gewoon je benen voordat je weer in de auto springt voor het laatste deel van je reis. Geniet van de betoverende uitzichten terwijl je de noordelijke vlaktes van Costa Rica bereikt. Laat u ten slotte afzetten bij uw accommodatie in het centrum van La Fortuna.

Sitemap La Fortuna

Wil je alle activiteiten in La Fortuna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Fortuna

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.356 beoordelingen

De tour was goed georganiseerd en flitsend. Onze gids, Ericka, was deskundig, vriendelijk en attent. De drie behandelde activiteiten waren allemaal erg interessant, waardoor we Mt Arenal en La Fortuna op een actievolle en waarderende manier konden ervaren. Het was de moeite waard om iemand als Ericka te laten begeleiden bij deze activiteiten. Zonder haar deskundige kennis en passie zouden we veel van de dieren in het regenwoud hebben gemist en het ecosysteem erachter hebben gemist. En het was een bonus om een gids te hebben die precies wist waar en hoe hij geweldige foto's en video's moest maken!

Een geweldige ervaring. Vriendelijk personeel dat ons ophaalde en ons naar de parkeerplaats begeleidde. De wandeling over de hangende bruggen was echt geweldig, de gids liet ons allerlei dieren in het wild zien. Het weer verslechterde maar de gidsen bleven positief en hielden de geest hoog. Ik zou deze tour en deze organisatie ten zeerste aanbevelen.

Fantastische ervaring! De mooiste dagtrip die ik heb gemaakt. Heerlijk genieten van de omgeving en haar bewoners, met een gids die, met humor, een hoop kennis weet over te brengen! Kan het iedereen aanraden.

Heerlijk relaxte dag gehad. Pura vida! Supergoede gids die het iedereen persoonlijk naar zn zin maakte. Lekkere lunch,alles was TOP!

Geweldige ervaring met een uiterst deskundige gids!