Kies data

La Geria

La Geria: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

1. Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

Neem deel aan een tour over het zuiden van het eiland wanneer je cruiseschip stopt in Lanzarote en ontdek prachtige wijngaarden, het nationaal park Timanfaya en het vulkanische landschap. Vanuit de haven rijd je rechtstreeks naar de wijnbouwstreek La Geria en zie je hoe de wijngaarden zijn gepland op vulkanische as. Proef de lokale wijnen voordat je naar het nationaal park Timanfaya gaat. Bewonder de enorme lavavelden, die zijn ontstaan tijdens zes jaar vulkanische activiteit. Daarna kun je voor maar 2 euro lokale tapas proeven. Raak vervolgens geïnspireerd door het wonder dat geothermale energie heet. Rijd op een kameel, geniet van de busrit langs de vulkanische kust en bezoek de groene lagune en de zoutvelden op het eiland.

Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

2. Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

Stap van je cruiseschip af en ga mee op een tour naar het noorden van Lanzarote. Bekijk de unieke vulkanische tunnel en grotten van Jameos del Agua, geniet van een wijnproeverij in La Geria, kom meer te weten over de thermische bijzonderheden van Islote de Hilario en nog veel meer. Je begint in de Vallei van Duizend Palmen en bewondert de 5.000 jaar oude vulkaan Corona. Je bereikt dan het Famara-bergmassief op een hoogte van 500 meter en kijkt uit over de eilanden van de Chinijo-archipel. Ontdek de ondergrondse oases van Jameos del Agua en bewonder de natuurlijke lagune. Ga verder naar het zuiden en zie het Monumento al Campesino. Hier kom je meer te weten over het zogenoemde vruchtbaarheidsmonument. Daarna geniet je van een wijnproeverij in La Geria en kom je meer te weten over hoe de wijnbouw zich heeft ontwikkeld op de vulkanische bodem. Dan ga je verder naar het mooie Timanfaya National Park en bewonder je de fascinerende Montañas del Fuego (de Vuurbergen). Je luistert naar uitleg over hoe de energie onder het aardoppervlak in El Islote de Hilario borrelt en kunt verbazingwekkende experimenten met geothermische energie bekijken. Grijp als laatste je kans om een kamelenrit te maken door het park, voordat je op de terugweg de Green Lagoon en de kwelders kunt zien.

Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

3. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

Lanzarote: wijntocht en proeverij onder de vulkaan

4. Lanzarote: wijntocht en proeverij onder de vulkaan

Bezoek La Geria, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en proef unieke druivensoorten zoals de exclusieve vulkanische Malvasia. Betreed een van de oudste wijnmakers in Spanje, een familiebedrijf dat zich uitstrekt over 50 hectare en samenwerkt met meer dan 200 kleine lokale wijnboeren. Maak een wandeling door de unieke landschappen en geniet van een bezoek aan de kelders. Sluit de ervaring af met een heerlijke wijnproeverij, aangeboden door de sommeliers. Beleef een authentieke ervaring op Lanzarote, terwijl je de plaatselijke boeren en wijnmakers steunt.

Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

5. Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

Nadat je bent opgehaald bij je resort op Fuerteventura (beschikbaar in Corralejo en Castillo/Caleta de Fuste), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van de snelle veerboot om naar Playa Blanca op het buureiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

6. Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

Verken de diverse landschappen van Lanzarote tijdens een dagtocht over het eiland per bus en vergelijk het noorden met het zuiden. Profiteer van de ophaalservice in Playa Blanca, Puerto de Carmen of Costa Teguise en reis naar Nationaal Park Timanfaya om het maanlandschap te zien dat tijdens de laatste uitbarstingen in de 18e eeuw is ontstaan. Zie de geothermische activiteit die voor warmte op het eiland zorgt. Volg daarna de route van de vulkanen terwijl je naar het zuiden gaat en steek het gebied aangrenzend aan Timanfaya en het beschermde landschap van La Geria over. Bewonder de lavazee langs de zoutvlakten van Las Salinas del Janubio en zie de bizarre rotsformaties van Los Hervideros. Pauzeer bij El Golfo, dat bekend staat voor het spectaculaire groene meer. Je bezoekt ook de hoofdstad Teguise en kunt van het prachtige uitzicht genieten vanaf Peñas del Chache, het hoogste punt van Lanzarote. Tenslotte dwaal je door het dorp Haria en wordt je betoverd door de geweldige Vallei der Duizend Palmen.

Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

7. Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je bezoekt Los Hervideros, El Golfo en ook het Groene Meer. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

8. Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je Lanzarote verkent op een driewielige roadster. Zie meer van het gebied in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van vermakelijk commentaar van je lokale gids. Ontmoet je gids en krijg een instructiesessie over het rijden op een roadster. Verken het centraal-zuidelijke deel van het eiland, van de vulkanische landschappen van de wijngaarden van La Geria tot charmante dorpjes zoals Tinajo. Reis over de weg naar Timanfaya National Park en de Fire Mountains en ga dan naar Yaiza en de Salinas de Janubio, waar je kunt zien waar zout wordt geproduceerd. Bezoek het vissersdorp El Golfo en stop in Los Hervideros om geweldige foto's te maken en van chauffeur te wisselen.

Lanzarote: Nationaal park Timanfaya en wijnproeverij

9. Lanzarote: Nationaal park Timanfaya en wijnproeverij

Breng een halve dag door in het Nationaal park Timanfaya. Geniet van geothermische verschijnselen op het plateau van Hilario. Volg de vulkanenroute, begeleid door je gids die je zal vermaken met het verhaal van de uitbarstingen die op Lanzarote hebben plaatsgevonden. Verken het vulkanische gebied en voel je als een ontdekkingsreiziger op Mars. Laat je verrassen door de spectaculaire landschappen en de kleuren van de vulkanen.   Ontdek het wijnbouwgebied van Lanzarote: La Geria. Dit is een uniek voorbeeld van hoe een plaats zich heeft aangepast aan de eigenschappen van de grond en er goed gebruik van heeft gemaakt. Bezoek een typische wijnmakerij en proef de wijn van deze streek.

Lanzarote: driewieler trike-tour voor drie personen

10. Lanzarote: driewieler trike-tour voor drie personen

Na het papierwerk en een briefing krijgt u de kans om een korte proefrit te maken op de parkeerplaats bij onze basis. Als je het onder de knie hebt en zelfverzekerd bent, gaan we aan de slag met de rondleiding. Eerst gaan we naar het centrum van het eiland, door de vulkanische landschappen vol wijngaarden, plantages en typisch Canarische dorpjes. Dan bereiken we de andere kant en de noordkust in La Santa. De tour neemt je mee langs de weg in Timanfaya, waar je wordt omringd door lava op weg naar het prachtige Yaiza. Andere hoogtepunten zijn het vissersdorp El Golfo, met zijn natuurlijke groene meer; de oude zoutplantages van Janubio; en het Hervideros-gebied, waar je de meeste dagen de kracht van de golven tegen het vulkanische land kunt zien. Er zijn enkele stops tijdens de reis om foto's te maken en indien nodig van chauffeur te wisselen, wat kan veranderen afhankelijk van het rijden en je humeur.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in La Geria

Wil je alle activiteiten in La Geria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Geria

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.992 beoordelingen

Zeer goede, efficiënte organisatie. De tijden op elke locatie waren precies goed. Het had geen koffieritkarakter - interessant met aloë vera-verkoop en wijnmakerij! We waren er maar kort en werden niet overgehaald om te kopen. In Timanfaya Park was het geweldig, wederom perfect geregeld en gewoon niet haalbaar met de huurauto. We hebben veel gezien in korte tijd. Zeer goede gids die veel vertelde. Er werden moderne rijtuigen ingezet. Eindelijk waren we in de groene lagune, ook erg leuk! De rondleiding is een echte aanrader.

De dagtocht naar de Vuurbergen is zeer onthullend om het vulkanisme en het bizarre lavalandschap te leren kennen, vooral de groene lagune en het El Diablo-restaurant. Maar eet daar alsjeblieft niet. Het is te duur en het vlees te droog. Maar de sfeer is het bekijken waard, vooral vanwege het panoramische uitzicht vanuit het restaurant.

Mooie dag tocht! Het is wel de moeite waard om goed te kijken naar de laagste prijs. Via Get you're guide was het veel goedkoper dan via de touroperator.

prachtig om mee te maken. De busreis naar beneden was voor mij een spectaculaire ervaring. Jezus was een behendigde bestuurder. Radmila een goede host.

Hele interesaante tour, enthousiaste gids die veel vertelde. Aan het einde 3 lekkere wijnen geproefd aanrader!