Kies data

Dingen om te doen La Maddalena

La Maddalena: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

1. Vanuit Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

Begin je reis in de haven van Palau of La Maddalena, waar de bemanning je zal ontmoeten en ervoor zorgt dat je comfortabel aan boord komt. Kies uit een ruim aanbod aan drankjes en hapjes terwijl je geniet van de zeebries. Neem een duik tijdens de eerste stop op het eiland Santa Maria, bekend om het turquoise water. Stop bij Budelli om op het zand te liggen of zwem in de natuurlijke zwembaden van Spiaggia del Cavaliere, beschermd tegen stroming en perfect voor een ontspannen duik. Eenmaal terug bij de boot bewonder je de Spiaggia Rosa en zijn unieke roze zand. Bezoek Spargi om de witte zandstranden, rotsachtige kusten en turquoise wateren te ontdekken. Ga snorkelen in kalm water of luier op het strand van Cala Granara. Bekijk onderweg het eiland Santo Stefano, Caprera en de berenrots van Palau vanaf de boot. Luister naar een meertalige uitleg van je deskundige gids over de geschiedenis van de archipel. Als je vanuit Palau bent vertrokken, heb je 1 uur vrije tijd om souvenirs of Vermentino-wijn te kopen in traditionele Sardijnse winkels. Maak een wandeling door het charmante stadje. Bewonder de haven van Cala Gavetta en de pittoreske kerk van Santa Maria Maddalena voordat je wordt afgezet bij Palau. Als je reis begon in La Maddalena, eindig je reis dan hier.

Vanuit Palau: dagtocht catamaran La Maddalena-archipel

2. Vanuit Palau: dagtocht catamaran La Maddalena-archipel

De tocht vertrekt 's ochtends vanuit de  Palau -haven , waar je voor de dag aan boord van je boot gaat en het kristalheldere water van Sardinië in vaart. Bewonder het adembenemende panoramische uitzicht op het eiland terwijl je langs de kust reist en onderweg uitkijkt naar Porto Raphael en zijn beroemde villa's. Passeer de prachtige vuurtoren van  Punta  Sardinia voordat je aankomt bij de eerste halte van de dag, het eiland  Spargi. Terwijl de boot de baai van het eiland binnenvaart, verwonder je je over de rustige en onbewoonde omgeving, die zoals geen enkele andere plek op Aarde is. Neem de tijd om te zwemmen in het kristalheldere water bij  Cala Soraya, genoemd door Princess Soraya  in de jaren 60, of bezoek de baai ernaast,  Cala Corsara. Na het zwemmen krijg je nieuwe energie met een verfrissend drankje. Na de lunch beslist de kapitein het volgende eiland om te bezoeken, afhankelijk van het weer en het getij. Kom aan bij  Razzoli, Santa Maria of La Maddalena  en breng wat meer tijd door om af te koelen in het water of te ontspannen op het dek.  Bij de laatste halte van de dag kun je nog meer zwemmen in de prachtige wateren van de eilanden. Ga op snorkelavontuur op zoek naar zeedieren, stel je adrenaline op de proef met een grote sprong van de catamaran of blijf aan boord en lig in de zon als je liever wilt ontspannen.

Maddalena-archipel: zeilboottocht van een hele dag met lunch

3. Maddalena-archipel: zeilboottocht van een hele dag met lunch

Begin uw onvergetelijke activiteit vanaf de pieren van Palau of La Maddalena. Ontmoet je kapitein en stap aan boord van onze comfortabele zeilboot om je dagtour te beginnen. Ga eerst naar een van de belangrijkste beroemdheden in de La Maddalena-archipel: Mady: de granieten rots, in de vorm van een hond. Hij zorgt al eeuwen voor het eiland Spargi. In Spargi kun je genieten van de eerste duik van de dag door in turquoise wateren te springen. Vaar vervolgens langs de oostkust van Spargi en geniet van het panorama. Je komt langs buitengewone stranden zoals Soraya Bay en Granara Bay. Je kapitein zal je vragen welke site je het leukst vindt en kan stoppen voor een tweede duik en wat vrije tijd. Ga dan naar Budelli en passeer het Pink Beach. Hoewel stoppen op het strand niet is toegestaan, kun je het vanaf de boot bekijken en prachtige foto's maken. Ga vanaf hier naar Porto della Madonna. De site is vooral bekend om zijn natuurlijke zwembaden en is een van de meest magnifieke en verbijsterende locaties die ooit zijn gezien. Het water is een andere kleur van blauw, smaragd, groen, de stranden zijn wit zand. Je krijgt een WOW-moment. Hier heeft u de mogelijkheid om direct vanaf de boot te zwemmen. Uw laatste bezoek is aan de baai van Santa Maria. Dit is het grootste, witgekleurde strand van de archipel. Uw kapitein kan u met de tender aan wal brengen zodat u heerlijk kunt relaxen op het mooie strand. Tijdens de reis zal de kapitein een aperitief bereiden en een fles Sardijnse witte wijn van hoge kwaliteit openen. Een belangrijk ding om op te merken: uw kapitein houdt van goede muziek en heeft een charmante afspeellijst om naar te luisteren tijdens uw reis.

Sardinië: boottocht van een dag La Maddalena-archipel

4. Sardinië: boottocht van een dag La Maddalena-archipel

Geniet van een onvergetelijke boottocht van 7 uur naar de eilanden van de La Maddalena-archipel. In een unieke en informele setting bezoek je de mooiste eilanden: Spargi, Budelli, Santa Maria en La Maddalena. Aan boord is ook een restaurant-barservice met typisch Sardijnse producten beschikbaar. We garanderen nieuwe boten met grote ruimtes, en de hoogste normen op het gebied van veiligheid en comfort. Een vriendelijke, hooggekwalificeerde bemanning, die altijd als doel heeft om er een topervaring van te maken. Aan boord bevindt zich ook een meertalige lokale gids (Italiaans, Engels en Frans). We zijn uitgerust met internationale kwaliteitscertificeringen ISO 9001 en milieu ISO 14001. Dagelijkse vertrekken vanuit de haven van Palau en de haven van La Maddalena. Ontdek het historische centrum van La Maddalena met de kerk van Santa Maria Maddalena en de 'Caruggi', de karakteristieke straatjes van het eiland. Gebruik de plattegrond van Elena Tour voor je aankopen in de traditionele winkels van het eiland. Pauzeer op de zachte witte zandstranden van Cala Corsara op het eiland Spargi waar je in het kristalheldere water kunt zwemmen. Nadat je langs de oostkust van Spargi bent gevaren, bewonder je het eiland Budelli met zijn roze strand en zwem je vanaf de boot in de natuurlijke baden en aan het strand van het eiland Santa Maria. Na Punta Sardegna en Porto Rafael met zijn kleine plein te hebben aangedaan, keert de boot om 17:30 uur weer terug naar de havens van Palau en La Maddalena.  

La Maddalena: eilandhoppende zeiltocht met lunch

5. La Maddalena: eilandhoppende zeiltocht met lunch

Verken de Maddalena-archipel tijdens een zeilboottocht en geniet van een verzorgde lunch en drankjes. Stop bij de eilanden Spargi, Budelli en Santa Maria en geniet van stops om te zwemmen en snorkelen tijdens deze zeiltocht overdag. Geniet van een reis in een comfortabel jacht dat vertrekt vanaf de jachthaven Cala Camiciotto. Verlaat de jachthaven en ontspan terwijl de boot meer dan een uur vaart tot Isola Spargi, Isola Budelli en Isola Santa Maria. Bewonder een prachtig en uniek uitzicht op de kustlijn tijdens de reis naar de eilanden, voordat je voor anker gaat in Cala Santa Maria, beroemd om zijn witte zand en turquoise wateren. Neem daarna een aperitief met snacks, bier en koude verse dranken. Geniet van een lunch aan boord en probeer pasta, bruschetta, brood en lokale worst en kazen met een glas wijn. Ga vervolgens verder om de Spiaggia Rosa op Isola Budelli te bezoeken en stop twee uur, waar je per rubberboot naar Isola Budeli reist en bij Spiaggia Rosa loopt. Neem de tijd om te genieten van een heerlijke lunch met wijn, bier en koude verse dranken. Vaar naar Cala Granara, Isola Spargi en neem wat vrije tijd om te zwemmen vanaf het dek, snorkel en Stand Up Paddle Board-ervaring. Keer terug naar Cala Camicotto aan het einde van de tour.

Vanuit Palau: dagboottocht La Maddalena-archipel

6. Vanuit Palau: dagboottocht La Maddalena-archipel

Ontdek de pracht van Noord-Sardinië tijdens een boottocht van een hele dag naar de archipel La Maddalena. Breng met het schip Lady Luna een bezoek aan de mooiste eilanden van een schitterend natuurpark, met zwempauzes op zandstranden en nog veel meer. Stap om 10:30 uur aan boord in de haven van Palau voor de korte overtocht naar Budelli van 35 minuten. Vergaap je aan het roze zand van Spiaggia Rosa en de dramatische rotsformatie Roccia del Coccodrillo, en neem een duik in de zee bij Piscine Naturali. Vaar door naar het eiland Santa Maria en duik lekker vaak van Lady Luna af om de warmte van de Middellandse Zee te voelen. De derde halte is het eiland Spargi, waar het strand van Cala Corsara wordt omspoeld door smaragdgroene wateren en beschermd tegen de wind. Perfecte omstandigheden dus om lekker te zonnen. Sluit af met een pauze op het eiland La Maddalena en bezoek het gelijknamige stadje. Struin door de kleurrijke straten af voor souvenirwinkeltjes of staar naar de deinende boten in de jachthaven Cala Gavetta. Zeil onderweg terug naar Palau, langs de eilanden Santo Stefano en Caprera, voor een laatste vleugje van het goede leven op zee.

Van Palau of La Maddalena: boottocht van een hele dag naar de archipel

7. Van Palau of La Maddalena: boottocht van een hele dag naar de archipel

Ga mee op een begeleide boottocht van een hele dag naar de La Maddalena-archipel vanuit Palau of La Maddalena. Bewonder iconische bezienswaardigheden zoals Spiaggia Rosa, rotsformaties van Spargi en meer. U kunt ook een verfrissende duik nemen in de natuurlijke zwembaden of heerlijk zonnebaden op het strand. Begin uw reis in de haven van Palau of La Maddalena, waar de bemanning u zal ontmoeten. Maak het uzelf gemakkelijk op de vintage motorboot voordat u aan een onvergetelijke reis begint om de La Maddalena-archipel te ontdekken. Kies uit een verscheidenheid aan drankjes en eten die u kunt kopen terwijl u geniet van de zeebries. Neem tijdens de eerste stop een duik vanaf de boot in de natuurlijke poelen van Budelli. Bewonder de beroemde Spiaggia Rosa en het unieke roze zand vanaf het water. Ga verder naar het eiland Santa Maria om te zonnebaden op het witte strand. Bezoek Spargi om de rotsformaties en het betoverende strand van Cala Corsara, bekend om zijn kristalheldere water, te bewonderen. Ga dan, als het weer goed is, nog een keer zwemmen vanaf de boot. Bewonder de wonderen van de archipel terwijl u terugvaart naar uw vertrekhaven.

Noord-Sardinië: boottocht La Maddalena-archipel

8. Noord-Sardinië: boottocht La Maddalena-archipel

Vaar uit voor een opwindende ervaring vol eilandvergezichten en stop op historische bestemmingen, zoals het eiland La Maddalena. Geniet van een fantastisch uitzicht op de zee en de kusten van eilanden en spring in het kristalheldere water tijdens aangewezen zwemstops. Geniet aan boord van een smakelijk pastagerecht. Vertrek vanuit de havens van Laconia, Cannigione en Baja Sardinia en navigeer langs de kusten van de eilanden Caprera en Santo Stefano. Stap uit op het eiland La Maddalena voor de kans om te winkelen en bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang te bezoeken. Ga vervolgens verder naar de mooiste eilanden van de Maddalena-archipel met stops op de eilanden Spargi en Santa Maria. Ga verder richting de Manto della Madonna en het eiland Budelli, beroemd om zijn roze strand. Bewonder tijdens de boottocht rotsen die zijn gebeeldhouwd door de wind en watererosie, resulterend in echte natuurlijke sculpturen, waaronder het hoofd van de heks, de hond en de laars. Geniet op de terugweg van het uitzicht op Punta Sardegna, Porto Raphael, Palau en Capo d'Orso.

Vanuit Palau: dagtrip naar La Maddalena-eilanden per boot

9. Vanuit Palau: dagtrip naar La Maddalena-eilanden per boot

Stap om 09:45 in en verlaat Palau om 10:30 uur.  Vaar dan naar het prachtige eiland Spargi. Wanneer de boot aankomt, til je je strandtassen de witte zandstranden van Cala Corsara op, waar je ervoor kunt kiezen om te zonnen, snorkelen, of de historische elementen van een aantal van de baaien te verkennen. Verlaat het eiland Spargi en ga via de kust richting het eiland Budelli om foto's te maken bij het beroemde roze strand "Spiaggia Rosa". Je betreedt het natuurlijke zwembad van Porto Della Madonna waar de smaragdgroene kleur van het water je de adem beneemt. Ga naar het eiland Santa Maria voor de volgende strandhalte en stap gemakkelijk uit met je spullen om te zonnebaden, een duik te nemen of een mooie wandeling maken naar de oude vuurtoren op het eiland. De laatste halte varieert - op maandagen, dinsdagen en vrijdagen na Santa Maria, wordt het eiland Caprera bezocht voor een fantastische zwemhalte in het natuurlijke aquarium in Cala Coticcio (Tahiti). Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag is de laatste halte na Santa Maria in het charmante historische centrum van het moedereiland La Maddalena, om te winkelen en te verkennen. Je komt om ongeveer 17:00-17:30 uur terug in Palau.

Van Olbia: boottocht van een hele dag door de La Maddalena-archipel

10. Van Olbia: boottocht van een hele dag door de La Maddalena-archipel

Bezoek de beroemde eilanden Santa Maria, Spargi en La Maddalena Archipel tijdens een boottocht vanuit Olbia. Bekijk het Palazzo Comunale, het Maritiem Museum en meer voordat je gaat snorkelen en zwemmen in de Italiaanse wateren. Geniet van een lokale lunch aan boord voordat je verder gaat naar de kust van Sardinië. Ga vanaf het ontmoetingspunt in Olbia naar Cannigione om aan boord van een boot te gaan en de La Maddalena-archipel te verkennen. Reis langs de pittoreske eilanden Caprera en Santo Stefano op weg naar het eiland Maddalena. Geniet vervolgens van een uur vrije tijd in La Maddalena. Bezoek het historische centrum, het Palazzo Comunale, het Maritiem Museum of het Bisschoppelijk Museum voor Heilige Kunst voordat u weer aan boord van de boot gaat. Ga verder naar de eilanden Spargi en Santa Maria. Leg aan en probeer te zwemmen in het prachtige kristalheldere water, snorkelen of ontspannen en zonnebaden op het strand. Geniet tijdens de lunch van tomatenpasta aan boord, geserveerd door de bemanning. Vervolgens ga je verder langs een schilderachtige route langs de Manto della Madonna, een stuk zee met ondiep water voordat je terugreist langs de kust van Sardinië langs lokale dorpen. Vaar langs Punta Sardegna, Porto Raphael, Palau en Capo d'Orso op de terugweg. Breng de minibus terug naar Olbia zodra u aanmeert.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in La Maddalena

Wil je alle activiteiten in La Maddalena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Maddalena

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.561 beoordelingen

We boekten de tour op basis van beoordelingen en het was geweldig. Een genot om naar Claudia, onze gids, te luisteren. Trouwens, al het personeel kwam opdagen om te haring en omheind. Sterk aanbevolen.

Het was een zeer goed georganiseerde reis, de landschappen zijn prachtig en het personeel heeft zich altijd erg aardig en correct gedragen.

De boot zag er keurig uit, de bemanning waren erg vriendelijk en relax

Hele aardige crew Fantastisch mooie dingen gezien Aanrader ?

Fantastische dag! Goed georganiseerd en de moeite waard!