Kies data
Dingen om te doen

La Maddalena

La Maddalena: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

1. Vanuit Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

Begin je reis in de haven van Palau of La Maddalena, waar de bemanning je zal ontmoeten en ervoor zorgt dat je comfortabel aan boord komt. Kies uit een ruim aanbod aan drankjes en hapjes terwijl je geniet van de zeebries. Neem een duik tijdens de eerste stop op het eiland Santa Maria, bekend om het turquoise water. Stop bij Budelli om op het zand te liggen of zwem in de natuurlijke zwembaden van Spiaggia del Cavaliere, beschermd tegen stroming en perfect voor een ontspannen duik. Eenmaal terug bij de boot bewonder je de Spiaggia Rosa en zijn unieke roze zand. Bezoek Spargi om de witte zandstranden, rotsachtige kusten en turquoise wateren te ontdekken. Ga snorkelen in kalm water of luier op het strand van Cala Granara. Bekijk onderweg het eiland Santo Stefano, Caprera en de berenrots van Palau vanaf de boot. Luister naar een meertalige uitleg van je deskundige gids over de geschiedenis van de archipel. Als je vanuit Palau bent vertrokken, heb je 1 uur vrije tijd om souvenirs of Vermentino-wijn te kopen in traditionele Sardijnse winkels. Maak een wandeling door het charmante stadje. Bewonder de haven van Cala Gavetta en de pittoreske kerk van Santa Maria Maddalena voordat je wordt afgezet bij Palau. Als je reis begon in La Maddalena, eindig je reis dan hier.

Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

2. Sardinië: dagboottocht La Maddalena-archipel

Maak een unieke 7-uur durende boottocht naar de eilanden van La Maddalena-archipel. De boot stopt bij veel van de eilanden, waaronder Spargi, Budelli, Santa Maria en La Maddalena. Neem een duik of ga aan land en bezoek de winkeltjes. Aan boord is een bar en een restaurant beschikbaar. De boottocht vertrekt elke ochtend vanuit de haven van zowel Palau als La Maddalena. Je wandelt door het centrum van La Maddalena. Je hebt de mogelijkheid om een sightseeingtour door La Maddalena te doen in een bus met open dak (tegen bijbetaling). Pauzeer voor een duik bij Spargi. Bezoek de Rock of the Witch en bezichtig de oostkust van Spargi en het eiland Budelli met haar beroemde roze strand. Je kunt ook in de natuurlijke baden van Santa Maria en Budelli zwemmen.  Nadat je langs de kusten van Punta Sardegna en Porto Raphael vaart, word je weer teruggebracht naar de havens van Palau en La Maddalena.

Vanuit Palau: dagtocht catamaran La Maddalena-archipel

3. Vanuit Palau: dagtocht catamaran La Maddalena-archipel

De tocht vertrekt 's ochtends vanuit de  Palau -haven , waar je voor de dag aan boord van je boot gaat en het kristalheldere water van Sardinië in vaart. Bewonder het adembenemende panoramische uitzicht op het eiland terwijl je langs de kust reist en onderweg uitkijkt naar Porto Raphael en zijn beroemde villa's. Passeer de prachtige vuurtoren van  Punta  Sardinia voordat je aankomt bij de eerste halte van de dag, het eiland  Spargi. Terwijl de boot de baai van het eiland binnenvaart, verwonder je je over de rustige en onbewoonde omgeving, die zoals geen enkele andere plek op Aarde is. Neem de tijd om te zwemmen in het kristalheldere water bij  Cala Soraya, genoemd door Princess Soraya  in de jaren 60, of bezoek de baai ernaast,  Cala Corsara. Na het zwemmen krijg je nieuwe energie met een verfrissend drankje. Na de lunch beslist de kapitein het volgende eiland om te bezoeken, afhankelijk van het weer en het getij. Kom aan bij  Razzoli, Santa Maria of La Maddalena  en breng wat meer tijd door om af te koelen in het water of te ontspannen op het dek.  Bij de laatste halte van de dag kun je nog meer zwemmen in de prachtige wateren van de eilanden. Ga op snorkelavontuur op zoek naar zeedieren, stel je adrenaline op de proef met een grote sprong van de catamaran of blijf aan boord en lig in de zon als je liever wilt ontspannen.

Vanuit Palau: dagtrip naar La Maddalena-eilanden per boot

4. Vanuit Palau: dagtrip naar La Maddalena-eilanden per boot

Stap om 09:45 in en verlaat Palau om 10:30 uur.  Vaar dan naar het prachtige eiland Spargi. Wanneer de boot aankomt, til je je strandtassen de witte zandstranden van Cala Corsara op, waar je ervoor kunt kiezen om te zonnen, snorkelen, of de historische elementen van een aantal van de baaien te verkennen. Verlaat het eiland Spargi en ga via de kust richting het eiland Budelli om foto's te maken bij het beroemde roze strand "Spiaggia Rosa". Je betreedt het natuurlijke zwembad van Porto Della Madonna waar de smaragdgroene kleur van het water je de adem beneemt. Ga naar het eiland Santa Maria voor de volgende strandhalte en stap gemakkelijk uit met je spullen om te zonnebaden, een duik te nemen of een mooie wandeling maken naar de oude vuurtoren op het eiland. De laatste halte varieert - op maandagen, dinsdagen en vrijdagen na Santa Maria, wordt het eiland Caprera bezocht voor een fantastische zwemhalte in het natuurlijke aquarium in Cala Coticcio (Tahiti). Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag is de laatste halte na Santa Maria in het charmante historische centrum van het moedereiland La Maddalena, om te winkelen en te verkennen. Je komt om ongeveer 17:00-17:30 uur terug in Palau.

Noord-Sardinië: boottocht La Maddalena-archipel

5. Noord-Sardinië: boottocht La Maddalena-archipel

Vaar uit voor een spannende ervaring vol eilandvergezichten en stop op historische bestemmingen, zoals het eiland La Maddalena. Geniet van een fantastisch uitzicht op de zee en de kusten van eilanden en spring in het kristalheldere water tijdens aangewezen zwemstops. Geniet aan boord van een smakelijk pastagerecht. Vertrek vanuit de havens van Laconia, Cannigione en Baja Sardinia en navigeer langs de kusten van de eilanden Caprera en Santo Stefano. Stap uit op het eiland La Maddalena voor de kans om te winkelen en bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang te bezoeken. Ga dan verder naar de mooiste eilanden van de Maddalena-archipel met stops op de eilanden Spargi en Santa Maria. Ga verder richting de Manto della Madonna en het eiland Budelli, beroemd om zijn roze strand. Bewonder tijdens de boottocht rotsen die zijn gebeeldhouwd door de wind en watererosie, wat resulteert in echte natuurlijke sculpturen, waaronder het hoofd van de heks, de hond en de laars. Op de terugweg kunt u genieten van het uitzicht op Punta Sardegna, Porto Raphael, Palau en Capo d'Orso.

La Maddalena: eilandhoppende zeiltocht met lunch

6. La Maddalena: eilandhoppende zeiltocht met lunch

Verken de Maddalena-archipel tijdens een zeilboottocht en geniet van een verzorgde lunch en drankjes. Stop bij de eilanden Spargi, Budelli en Santa Maria en geniet van stops om te zwemmen en snorkelen tijdens deze zeiltocht overdag. Geniet van een reis in een comfortabel jacht dat vertrekt vanaf de jachthaven Cala Camiciotto. Verlaat de jachthaven en ontspan terwijl de boot meer dan een uur vaart tot Isola Spargi, Isola Budelli en Isola Santa Maria. Bewonder een prachtig en uniek uitzicht op de kustlijn tijdens de reis naar de eilanden, voordat je voor anker gaat in Cala Santa Maria, beroemd om zijn witte zand en turquoise wateren. Neem een uur vrij en neem de tijd om te zwemmen vanaf het dek, snorkelen en SUP Board-ervaring. Proef heerlijke smaken en geniet van een aperitief met hapjes, bier en koude verse dranken. Ga verder om de Spiaggia Rosa op Isola Budelli te bezoeken en stop voor twee uur, waar je per rubberboot naar Isola Budeli reist en bij Spiaggia Rosa loopt. Neem de tijd om te genieten van een heerlijke lunch met wijn, bier en koude verse dranken. Vaar naar Cala Granara, Isola Spargi en neem wat vrije tijd om te zwemmen vanaf het dek, snorkelen en Stand Up Paddle Board-ervaring. Keer terug naar Cala Camicotto aan het einde van de tour.

Van Santa Teresa Gallura: cruise La Maddalena-archipel

7. Van Santa Teresa Gallura: cruise La Maddalena-archipel

Dompel jezelf onder in de rustige sfeer van de afgelegen eilanden van de La Maddalena-archipel. Begin aan een boottocht vanuit Santa Teresa Gallura om de rotsachtige kustlijnen en het kristalheldere water van vier van de eilanden te verkennen. Geniet van vrije tijd om te zwemmen, evenals een lichte lunch aan boord. Vaar vanuit de haven van Santa Teresa Gallura en ga naar je eerste stop op het eiland La Maddalena. Geniet van het opvallende uitzicht op de kust als je de kust bereikt, en stap dan uit voor wat vrije tijd om te winkelen en door de smalle straatjes van het historische centrum te slenteren. Ga verder langs het westelijke deel van La Maddalena naar het eiland Santa Maria. Verken de lange strook wit zandstrand en het kristalheldere water, en spring zelfs in het water als je daar zin in hebt. Sta vervolgens versteld van de natuurlijke zwembaden van Budelli in Porto della Madonna. Laat je kapitein je een lichte lunch aanbieden terwijl je de heldere zeebodem vanuit de haven bewondert. Ga verder naar Spargi Island, met onderweg uitzicht op het iconische Pink Beach. Maak nog een laatste stop op het eiland om naar de rustige inham te staren en tot rust te komen voordat je terugkeert naar Santa Teresa.

La Maddalena: boottocht op de archipel

8. La Maddalena: boottocht op de archipel

Bezoek de eilanden van de La Maddalena-archipel tijdens een boottocht. Bekijk de eilanden Spargi, Budelli, Santa Maria en bezoek het charmante historische centrum van La Maddalena. Kies uit vier verschillende vertrekpunten: Cannigione, Baja Sardinia, Palau of La Maddalena. Ontmoet je tour bij het ophaalpunt en ontdek de noordoostkust van Sardinië. Zeilen tussen de eilanden Caprera en Santo Stefano. Eenmaal in La Maddalena, omvat de eerste stop een uur winkelen en slenteren door de oude stad, vol met karakteristieke ambachtelijke winkels, typisch Sardijnse producten en bars. Vertrek weer langs het eiland La Maddalena aan de zuidkant, waar u de schilderachtige kleine haven van Cala Gavetta kunt bewonderen. Bekijk de majestueuze Villa Weber waar Benito Mussolini anderhalve maand van zijn leven in 'ballingschap' doorbracht. Verlaat La Maddalena en passeer Punta Sardegna om aan te komen op het eiland Spargi. Je hebt de kans om ongeveer een uur te stoppen om te ontspannen op het strand of om te zwemmen. Na ongeveer 20 minuten zeilen langs de beroemde Bocche di Bonifacio, arriveert u op het eiland Budelli om de prestigieuze Spiaggia Rosa (roze strand) te bewonderen. Maak een korte fotostop en ga dan naar Porto della Madonna voor een korte duik vanaf de boot. Maak je laatste stop op Santa Maria Island, het enige eiland met woningen. Verken een uur en 15 minuten voordat je terugkeert naar je ophaalpunt.

Van Olbia: boottocht van een hele dag door de La Maddalena-archipel

9. Van Olbia: boottocht van een hele dag door de La Maddalena-archipel

Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Olbia, ga je naar Cannigione, waar je aan boord gaat van je boot om de La Maddalena-archipel te verkennen. Je reist langs de pittoreske eilanden Caprera en Santo Stefano op weg naar het eiland Maddalena. U kunt uw uur vrije tijd in La Maddalena gebruiken om het historische centrum, het Palazzo Comunale, het Maritiem Museum of het Bisschoppelijk Museum voor Heilige Kunst te bezoeken. Terug op de boot ga je verder naar de eilanden Spargi en Santa Maria, waar je ook een uur hebt om te zwemmen in het prachtige kristalheldere water, te snorkelen of te ontspannen en te zonnebaden op het strand. Tijdens de lunch serveert de bemanning tomatenpasta aan boord van de boot. Daarna vervolg je een schilderachtige route langs de Manto della Madonna, een stuk zee met ondiep water. Reis ten slotte terug langs de kust van Sardegna langs de dorpen Punta Sardegna, Porto Raphael, Palau en Capo d'Orso. Wanneer je terugkomt bij het dok in Cannigione, staat de minibus klaar om je terug te brengen naar Olbia.

La Maddalena-archipel: boottocht door Budelli en Santa Maria

10. La Maddalena-archipel: boottocht door Budelli en Santa Maria

De tour vertrekt om 10:00 uur vanuit La Maddalena. Kort voor de eerste stop maakt de boot een korte doorvaart naar het eiland Budelli om foto's te maken van het fantastische Pink Beach. Vervolgens stopt de boot bij de Porto Madonna, bekend als Piscine Naturali: hier kunnen passagiers van de boot duiken en gemakkelijk de zijladder beklimmen. De tweede geplande stop is op het eiland Santa Maria, waar passagiers anderhalf uur aan het strand van Cala Santa Maria kunnen uitstappen. Daarna gaat u weer aan boord en wordt de lunch geserveerd. In de middag varen we zuidwaarts in de richting van het eiland Spargi waar we de derde stop maken op het strand van Cala Corsara van twee uur. De terugkeer is gepland om 17.00 uur naar de haven van Palau en om 17.30 uur naar La Maddalena.

Sitemap La Maddalena

Wil je alle activiteiten in La Maddalena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Maddalena

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.608 beoordelingen

Erg leuke excursie om met z'n tweetjes te doen, paradijselijke stranden. We krijgen de tijd om volop te genieten van de stranden op de verschillende eilanden. De gids vertaalt zich in verschillende talen, waaronder Frans, wat een pluspunt is. Zeer vriendelijk personeel aan boord, toiletten regelmatig gedesinfecteerd en drankjes niet te duur. Tip: neem je picknick mee zodat je geen tijd verspilt met bestellen/eten op de boot. Ik raad aan !

Het was een ongelooflijke ervaring, de gids heeft alles goed uitgelegd in vier talen, zeer goede stranden, landschappen, goed onderhouden eilanden, de comfortabele boot, er was alles te koop, drinken, eten. Ik raad het ten zeerste aan omdat het een ongelooflijke dag was.

Geweldige activiteit! We deden dit met onze 21 maanden oude dochter, het is ook geschikt voor de leeftijd. Verschillende stops en zwemmen, gids die Frans spreekt en vriendelijk personeel. Zeer mooie eilanden. Ik raad aan.

Alles was geweldig, we vertrokken op tijd en de gids en ander team van het schip waren zeer attent op de mensen die de excursie deden

Zeer schoon schip, zeer aardige bemanning en gewoon prachtige natuur.