Kies data

Dingen om te doen La Palma

La Palma: De beste dingen die je niet wil missen

La Palma: begeleide vulkaantrektocht

1. La Palma: begeleide vulkaantrektocht

Ontdek de nieuwe vulkaan van La Palma en de gevolgen ervan terwijl je het jongste stuk land op het continent bezoekt dat in 2021 is aangelegd. Bekijk de lavastromen en wandel naar de top van de vulkaan tijdens deze begeleide wandeling. Begin je wandeling vanaf de eerste historische vulkaan, Tacande, die in 1480 werd geregistreerd en bekend staat als de verbrande berg. Begin de beklimming van de nieuwe Cumbre Vieja-vulkaan en bewonder het overweldigende landschap dat in slechts 85 dagen werd gevormd. Wandel naar de top van de vulkaan, loop langs de achterkant op een route van 4,5 kilometer langs een comfortabel pad waar je de kracht van de uitbarsting kunt observeren. (je klimt niet op de krater). Lees meer over hoe de lavastroom meer dan 3000 gebouwen en bossen vernietigde en een nieuw schiereiland vormde. Zie waar het vurige gesmolten gesteente zijn eigen pad baande en een nieuw vulkanisch landschap creëerde.

La Palma: 3 uur dolfijn- en walvisspotten

2. La Palma: 3 uur dolfijn- en walvisspotten

De ervaring vertrekt vanuit Puerto de Tazacorte, waar je aan boord van de Flipper gaat en een warm welkom ontvangt van de bemanning. Terwijl je op zoek gaat naar dolfijnen en walvissen, luister je naar de bemanning die informatie over deze fascinerende wezens deelt en alles leert wat er te weten valt over hun mariene omgeving. Vaar rond de prachtige kust van La Palma, waar tot 29 verschillende soorten walvisachtigen leven, en ervaar de unieke kans om een grote verscheidenheid aan walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien. Bezoek vervolgens de beroemde  Cueva  Bonita, een vulkanische grot gevormd door oceaanerosie. Beleef de magische sfeer van de Cueva Bonita voordat je naar een andere idyllische grot gaat, waar je, als de omstandigheden goed zijn, een duik kunt nemen in het glinsterende water.

La Palma: sterrenkijktocht met wijn- en hoteltransfer

3. La Palma: sterrenkijktocht met wijn- en hoteltransfer

Maak kennis met de luchten van La Palma tijdens een sterrenkijktocht in Los Cancajos. Kom langs bij een van 's werelds beroemdste plaatsen om astronomie te beoefenen. Bezoek vervolgens een ander astronomisch gezichtspunt en bekijk de zonsondergang met een glas wijn. Kijk door een telescoop naar de sterren en leer over de sterrenbeelden. Begin met opgehaald te worden bij je hotel. Ga naar het uitkijkpunt Roque de los Muchachos, dat zich op het hoogste punt van La Palma op 2.426 meter boven de zeespiegel bevindt. Spring eruit en bekijk het observatorium van buiten en naar de telescopen die aan weerszijden van de weg staan. Luister naar je lokale gids die je vertelt over elk van de telescopen en waarom ze deze buitengewone plek hebben gekozen voor hun locatie. Bekijk de lucht van La Palma en geniet van de speciale kenmerken van het observatorium, dat wordt beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om astronomie te beoefenen. Maak een korte rit naar een nabijgelegen astronomisch uitkijkpunt en geniet van de zonsondergang onder het genot van een glas wijn. Neem deel aan een amateurtelescoopobservatie in het donker van de nacht. Ontdek met de hulp van je gids een oneindig aantal sterren, evenals sterrenstelsels, planeten, nevels en sterrenhopen. Laat je rond 1 uur 's nachts terugbrengen naar je hotel.

La Palma: Tacande Vulkanisch Landschap Tour

4. La Palma: Tacande Vulkanisch Landschap Tour

Ontdek de hoogtepunten van het eiland La Palma tijdens een begeleide dagtocht. Verken het pittoreske landschap aan de westkant van het eiland, dat werd aangetast door de vulkanische activiteit van 2021. Ontmoet je gids voor de Cabildo Insular in Santa Cruz de La Palma. Stap in de bus en ontdek enkele van de hoogtepunten van de stad, zoals het Castillo de Santa Catalina, dat tijdens het tijdperk van ontdekking een van de belangrijkste kastelen in Spanje was. Bekijk de typische dubbele balkons van woonhuizen. Passeer naast de Barco de la Virgen, een getrouwe reproductie van de Santa María-zeilboot, gebruikt door Christoffel Columbus om Amerika te ontdekken. Ga verder naar de Mirador de la Concepción. Bewonder het uitzicht op het vulkanische landschap en de hoofdstad van het eiland vanuit dit spectaculaire uitzichtpunt. Reis naar het zuidwesten en betreed het gebied dat is getroffen door de recente vulkaan Cumbre Vieja. Stop in de uitsluitingszone van het dorp Tacande, waar je een eerste zicht hebt op de recent actieve vulkaan. Ga dan verder naar Tazacorte om de jongste lavastromen in Spanje te zien. Ga na de lunch naar de laatste stop van de tour bij het uitkijkpunt Tajuya. Neem de tijd om de effecten van de meest recente vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden veilig te observeren. Ontspan vervolgens op uw reis terug naar Santa Cruz.

La Palma: wilde dieren bekijken en boottocht Cumbre Viejw

5. La Palma: wilde dieren bekijken en boottocht Cumbre Viejw

Ga aan boord van de Fancy II, een prachtige catamaran met een capaciteit van 60 passagiers en een dek voor spannende onderwaterbezoeken. Vaar naar het zuiden van het eiland. Ontdek veel zeeleven, waaronder speelse dolfijnen, prachtige zeeschildpadden en serene walvissen. Kom dicht bij de lavastromen van de vulkaan Cumbre Vieja. Kom meer te weten over deze actieve vulkaanrug, en luister naar een aantal interessante anekdotes.

Van Tenerife: dagtocht naar vulkanische landschappen van La Palma

6. Van Tenerife: dagtocht naar vulkanische landschappen van La Palma

Ontdek de hoogtepunten van Santa Cruz de La Palma en ontdek de effecten van de vulkanische activiteiten van La Palma op deze dagtrip vanuit Santa Cruz de Tenerife. Lunch in een lokaal restaurant en bezoek het nationale park Caldera de Taburiente. Ontmoet je gids bij het kantoor van de reispartner in Santa Cruz de Tenerife en ga aan boord van de veerboot. Ontspan en geniet van de azuurblauwe Middellandse Zee tijdens de rit naar de haven van Santa Cruz de La Palma. Eenmaal op het land luister je terwijl je gids de tourroute uitlegt. Spring aan boord van de comfortabele bus met airconditioning en begin je tour door Santa Cruz de La Palma. Bekijk een reproductie van het Santa María-schip van Christoffel Columbus bij het 'Schip van de Maagd'. Hoor over de connectie van La Palma met dit historische schip. Blijf genieten van het uitzicht op het 17e-eeuwse kasteel van Santa Catalina, dat een belangrijke locatie was op de route naar Amerika. Bekijk enkele traditionele huizen met prachtige balkons in Canarische stijl. Ontspan tijdens de rit naar het uitkijkpunt 'Mirador de la Concepción'. Stop om te genieten van het uitzicht op het eiland en de krater vanaf het hoogste deel van de Caldereta-vulkaan. Merk op hoe de vegetatie op het eiland verandert tijdens de rit naar de Time Tunnel. Bekijk hoe de Cumbre Vieja-vulkaan de omgeving heeft beïnvloed. Baan je een weg naar de uitsluitingszone van de wijk Tacande, waar je je eerste glimp van de vulkaan zult opvangen. Bekijk de jongste lavastromen in Spanje in Tazacorte. Ga zitten in een restaurant voor een heerlijke lunch met salade, brood, vis, aardappelen en kaas. Na de lunch ga je eropuit om lava-gevormde kustkliffen te zien. Ga ten slotte naar het uitkijkpunt Tajuya om getuige te zijn van de nieuwste vulkaan op de Canarische eilanden en maak adembenemende foto's. Keer 's middags terug naar de haven en neem de veerboot terug naar je startpunt in Tenerife.

Vanuit Tazacorte: catamaranvaart door La Palma

7. Vanuit Tazacorte: catamaranvaart door La Palma

In de haven van Tazarcote stap je op een prachtige catamaran om rond de noordkust van La Palma te varen. De boot is ontworpen om ook moeilijk bereikbare gebieden als de Cueva Bonita te bezoeken en biedt fantastisch zicht op het water.  Je wordt geholpen door een ervaren crew en kunt ontspannen varen in de wetenschap dat een reddingsboot en zwemvesten op de boot aanwezig zijn. Ontspan in de wetenschap dat de catamaran is uitgerust met een reddingsboot, zwemvesten voor volwassenen en kinderen en een extra dierenriem voor je volledige veiligheid.  Haal een drankje bij de bootbar en geniet van het zonnetje op het dek. Ontdek prachtige locaties, zoals Porís de Candelaria, Cueva Bonita, Veta Beach,  Cueva Colorada en  Puntagora  Poris.

La Palma: Cueva Bonita zeekajaktocht

8. La Palma: Cueva Bonita zeekajaktocht

Ontdek de schilderachtige landschappen, afgelegen grotten en de beroemde vulkanische Cueva Bonita tijdens deze kajaktocht. Ontmoet je gids in Proís de Candelaria, een kleine baai waar de lokale bevolking huizen heeft gebouwd in de vele zeegrotten. Leer meer over de geschiedenis van het gebied vanuit je lokale gids. Na een korte introductie en veiligheidsbriefing heb je de tijd om je aan te kleden voordat je de zee op gaat op je 1,5 uur durende avontuur. Volg de kust richting Cueva Bonita, een van de belangrijkste attracties van het eiland die alleen over zee bereikbaar is. Vermijd de drukke toeristenboten en reis per kajak door de grot voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt.

La Palma: begeleide wandeling door het nationaal park Caldera de Taburiente

9. La Palma: begeleide wandeling door het nationaal park Caldera de Taburiente

Verken het nationale park Caldera de Taburiente tijdens een begeleide wandeltocht waarbij de bus wordt opgehaald en afgezet bij ontmoetingspunten op het eiland. Bewonder dit park met een krater met een diameter van 8 kilometer en een diepte van 1800 meter. Ga door ravijnen en bekijk de waterval van kleuren. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning op een van de centraal gelegen ontmoetingsplaatsen op La Palma. Ontspan tijdens de mooie rit naar het busstation Los Llanos de Aridane. Stap over op een ruime 4X4-busrit naar het observatiedek Los Brecitos. Begin uw wandeling met een prachtig uitzicht op de bergen. Loop door rotsachtige vegetatie en onder ceder- en dennenbomen. Houd lokale vogels in de gaten terwijl je je gids volgt langs het PR LP 13-pad om het weelderige hart van het Nationaal Park van La Caldera de Taburiente te ontdekken. Vaar over houten bruggen die sprankelende beekjes overspannen. Stop om te zwemmen in het koele water van Playa de Taburiente. Rust uit voordat je door het ravijn van Taburiente reist om bij de levendig gekleurde Waterfall of Colors te komen. Neem ten slotte het ravijn van Las Angustias door vulkanische formaties om bij het busstation Los Llanos de Aridane te komen. Transfer terug naar uw ontmoetingspunt in de bus.

La Palma: SSI Probeer Scuba Program

10. La Palma: SSI Probeer Scuba Program

Krijg een complete introductie tot duiken met het SSI Try Scuba-programma. Leer alles over wat u onder water moet weten en hoe uw nieuwe uitrusting werkt. Probeer het uit op het droge, ga dan naar het strand en duik het water in in een beschermde baai. De duiktrip begint in kalm water, zodat je genoeg tijd hebt om te wennen aan het onderwater zijn. Doe een paar oefeningen om je zekerder te voelen en duik dan in een hele wereld, de thuisbasis van papegaaivissen, lipvissen, schorpioenvissen, zeesterren, trompetvissen, octopussen en vele andere spannende dieren die wachten om ontdekt te worden. Glijd naast de vis en na een tijdje begin je je zelfs zo een te voelen.

Topbezienswaardigheden in La Palma

Overzicht activiteiten in La Palma

Wil je alle activiteiten in La Palma ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Palma

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 767 beoordelingen

De boot is zeer comfortabel, tijdens onze reis hebben we geen walvissen gezien, maar wel dolfijnen. Aan de boeg van de boot staan als je kunt genieten van de rit is geweldig. Ze vertellen je veel dingen en je leert over walvisachtigen. De gids was een zeebioloog. Een erg leuke activiteit en goed georganiseerd

Leuke ervaring, dolfijnen, zeeschildpadden, etc. Ongelooflijke landschappen en zeer vriendelijke bemanning.

Het is een andere manier om het eiland te leren kennen en het vanuit een ander gezichtspunt te bekijken

Ontzettend mooie tocht met dolfijnen en bij ons ook met walvissen. Absolute aanrader op La Palma!

Absoluut een aanrader, Noe, de biologen en de kapitein van het schip zijn een charme