De populairste activiteiten van La Rochelle

Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

1. Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

Stap aan boord van een zeilcatamarancruise vanuit La Rochelle met een gekwalificeerde kapitein en bemanning en ga op verkenning in Fort Boyard. Vaar door de eilanden terwijl de wind waait en de getijden stijgen en dalen. Stap aan boord van uw prachtige zeilcatamaran van 16 meter in de oude haven van La Rochelle. Na de welkomstbriefing steekt u de baai van La Rochelle over en bewondert u de Richelieu-toren en de zeilhaven van Les Minimes. Eenmaal buiten het kanaal zal de bemanning de zeilen hijsen en de catamaran door de eilanden naar het legendarische Fort Boyard leiden. Leun achterover en geniet van het uitzicht of eet je picknick op als je er een hebt meegenomen. Eenmaal bij het fort vaar je er omheen en probeer je het zo dicht mogelijk te naderen om de beste uitzichten en fotomomenten te krijgen. Ontspan op de terugweg in de grote trampolines onder de hemel. Geniet van het soepel schommelen van de zee. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen, de geschiedenis of de boot. Kom terug aan de kade met een hoofd vol herinneringen en een fotoalbum vol prachtige foto's.

La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

2. La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

Begin aan een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van la Rochelle. Na een welkomstwoord vaart u het kanaal op en kijkt u nog een laatste keer in het volle daglicht naar de stad. Bewonder onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen als de zon ondergaat. Zet je picknick klaar als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan terwijl de zon ondergaat aan de horizon. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen en geschiedenis, of om vragen te stellen over de boot. Begin een gesprek om de andere passagiers te leren kennen. Zodra de zon onder is, begin je langzaam aan je weg terug, terwijl je 's avonds geniet van de lichten van de stad. U komt aan bij het dok nadat u tussen de twee torens van de oude haven bent gepasseerd.

La Rochelle: catamarancruise

3. La Rochelle: catamarancruise

Maak een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter lang en bewonder de kust van La Rochelle. Uw bemanning kan u vertellen over de lokale landschappen en geschiedenis en ook iets meer over de boot zelf. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van La Rochelle. Na een introductie vaar je het kanaal op en bewonder je onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen zodat u kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Geniet van een aperitief als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan, genietend van de lichtjes aan het einde van de middag.

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

4. La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

Krijg toegang tot de 3 middeleeuwse torens van La Rochelle met één kaartje: Saint Nicolas, de la Lanterne en de la Chaîne. Leer meer over hun tumultueuze geschiedenis en koninklijk verleden. Koop je toegangsbewijs voor de belangrijkste attracties in de oude haven van La Rochelle - de 3 torens. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis van elk van deze torens, daterend uit de middeleeuwen. Van gevangenissen voor Hugenoten en buitenlandse zeelieden in de 16e-18e eeuw tot militaire gevangenissen in de 19e eeuw, er gebeurde van alles in La Rochelle in vervlogen tijden. Ontdek de Sint-Nicolaastoren die dateert uit de 14e eeuw. Zie hoe het was uitgerust met koninklijke woonruimtes en een kapel, terwijl het fungeerde als verdedigingstoren. Mosey rond de De La Chaîne-toren, ook daterend uit de 14e eeuw. De thuisbasis van tentoonstellingen sinds 1998, was vroeger een plaats om belastingen te innen van inkomende boten en de ingang van de haven. Leer hoe de toren in de 19e eeuw werd beschadigd en herbouwd. Verken de De La Lanterne-toren, de oude vuurtoren, de scheepsontwapening en, later, de gevangenis gedurende vele eeuwen. Tel de 600 graffiti-gevangenen die door de jaren heen op de muren zijn achtergelaten.

La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

5. La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

Ontmoet elkaar op het Kapalouest-ponton, vlak voor de oude haven, en begin uw zeilexcursie. Eenmaal aan boord van de Columbus zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze vertrekken. Vaar langs het kanaal en bewonder verschillende monumenten in de baai, waaronder de Richelieu-toren en de vuurtoren bout du monde. Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren uitschakelen. Geniet van de rustige sfeer en laat je zachtjes wiegen door de golven. Praat met de bemanning en leer over de lokale omgeving, geschiedenis en de nautische manier van leven. Na 3 uur ben je terug aan de kade, na een laatste passage tussen de twee torens. De Columbus is een zeilboot vol geschiedenis en maritiem erfgoed. Deze grote monohull van 18 meter lang werd gebouwd in La Rochelle op de scheepswerven van PINTA. Zijn eerste roeping was oceaanracen sinds het in 1992 deelnam aan de Vendée Globe met de schipper en Rochelais-eigenaar Jean-Yves Terlain. In het begin van de jaren 2000 werd het schip omgevormd tot een expeditiezeilboot die zich toelegde op de bescherming van het mariene milieu. Het is vooral bekend om zijn talrijke missies ter verdediging van het milieu en de oceanen met Sea Shepherd, WWF en BLOOM. Vandaag de dag blijft het het grote publiek charmeren en sensibiliseren wanneer het zijn passagiers in La Rochelle ontvangt.

La Rochelle: zeilcruise langs de kust

6. La Rochelle: zeilcruise langs de kust

Begin de dag met een frisse en zoute lucht tijdens een zeiltocht. Ontmoet elkaar bij het dok, recht voor de twee torens van de oude haven. Eenmaal aan boord van de 16 meter lange maxi-catamaran zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze uitvaren. Ga het kanaal op en bewonder de verschillende bezienswaardigheden van de baai, zoals de Richelieu-toren, de zeilhaven van Les Minimes of de vuurtoren "einde van de wereld". Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren stoppen. Over het algemeen is de zee 's ochtends rustig en varen er maar weinig zeilboten over de zee. Geniet van de rustige sfeer, ga liggen op de trampolines en laat je zachtjes door de golven wiegen. Praat met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale omgeving, geschiedenis en nautische levensstijl. Je bent net voor de lunch terug bij de kade, na nog een laatste parade tussen de oude torens.

Ontsnappingsspel Buiten: La perle de La Rochelle

7. Ontsnappingsspel Buiten: La perle de La Rochelle

Escape The City is een jeu de piste connecté, een soort van escape-game outdoor – of Live City Game – je kunt je ontdekkingsreiziger voorstellen om een manière ludique en uitrusting te zoeken! C'est quoi le principe? Een van uw bestaande instellingen, een missie die u heeft voorgesteld door een compagnon digitale richting die toegankelijk is voor uw smartphone. U heeft al een onderzoek gedaan naar de recherche van indices, u kunt de enige originelen en interagir niet vertrouwen op uw gids, meer van uw mede-experts.😎 La missie: La mer est agitée, le vent s'est levé, un danger plane au dessus de la Rochelle.🌊 Le Kraken géant endormi des siècles dreiging van de stad, begeleidt de Sirène Ariesea tijdens het doorkruisen van de stad en de enigen die de stad kunnen redden. 🧜‍♀️ En équipe, parcours les rues et le vieux port à la recherche d'indices.🔎

La Rochelle: Verjaardagsmissie Buitenstadsspel

8. La Rochelle: Verjaardagsmissie Buitenstadsspel

Vergeet dit jaar de traditionele verjaardagsballonnen! Struin door de straten en steegjes van de Witte Stad met je vriend of vriendin die zijn of haar verjaardag viert! Kom in teams en op een totaal nieuwe manier aan het einde van een speelse stadsroute bezaaid met ongebruikelijke foto- en video-uitdagingen... Het is tijd om samen plezier te hebben en een dag vol onvergetelijke herinneringen met je geliefde te creëren! Bewapen jezelf met je goede humeur, je enthousiasme en je moed om onze gekste missies en uitdagingen uit te voeren! Want tenslotte... Deze dag zal nooit eindigen zoals hij begon! Dus bied dit fantastische cadeau aan aan degene die de kaarsjes uitblaast en vooral namens het hele team: HAPPY BIRTHDAY

La Rochelle: begeleide privéwandeling

9. La Rochelle: begeleide privéwandeling

Ontmoet je gids en begin aan een wandeltocht door La Rochelle, langs de bezienswaardigheden van de oude binnenstad, het stadscentrum en de oude haven. Bekend als "La Ville Blanche" (de witte stad), kom meer te weten over deze populaire toeristenbestemming met een lange geschiedenis en een rijk cultureel erfgoed. Ontdek de fantastische middeleeuwse architectuur van de stad, waaronder de beroemde Lantaarntoren en de Sint-Niklaastoren. Luister naar verhalen over Eleonora van Aquitanië, de capriolen van Hendrik IV en kardinaal de Richelieu. Leer meer over de moderne ontwikkelingen van de stad met zijn pittoreske jachthaven, terrassen en rustige parken in Engelse stijl.

La Rochelle: Ontdekkingstocht en leeswandeling

10. La Rochelle: Ontdekkingstocht en leeswandeling

La Rochelle, gelegen aan de pittoreske Atlantische kust, is een stad die reizigers lonkt met zijn unieke mix van historische grandeur, maritieme bekwaamheid en hedendaagse allure. Met zijn charmante straatjes, eeuwenoude monumenten en levendige jachthaven straalt La Rochelle een onmiskenbare charme uit die bezoekers van heinde en verre boeit. Dit Franse juweeltje beschikt over een rijk scala aan ervaringen, van een wandeling door de iconische oude haven tot het verkennen van het maritieme erfgoed. Hoewel de schoonheid ervan onmiskenbaar is, ligt de echte magie in de fascinerende geschiedenis en onvertelde verhalen. Om jezelf echt onder te dompelen in het hart en de ziel van La Rochelle, is de "La Rochelle: Discovery Stroll and Reading Walking Tour" een sleutel tot het ontsluiten van verborgen schatten en het ontrafelen van de best bewaarde geheimen van de stad. Deze deskundige rondleiding neemt je mee op een reis door de tijd, waarbij elk geplaveid pad een hoofdstuk onthult van het ongelooflijke verhaal van de stad. Van historische architectonische wonderen tot verhalen over veerkracht: deze tour biedt een verrijkt perspectief op het verleden en heden van La Rochelle. Terwijl u door de geplaveide straten dwaalt, zult u snel ontdekken dat La Rochelle niet zomaar een bestemming is; het is een meeslepende ervaring waarmee je getuige kunt zijn van het harmonieuze naast elkaar bestaan van geschiedenis en moderniteit. De betoverende mix van ouderwetse charme en hedendaagse levendigheid van de stad creëert een onweerstaanbare allure, waardoor La Rochelle een bestemming is die elke nieuwsgierige ziel moet bezoeken. Of je nu een enthousiaste geschiedenisliefhebber bent of een avontuurlijke ontdekkingsreiziger, La Rochelle heeft iets te bieden, en de "La Rochelle: Discovery Stroll and Reading Walking Tour" belooft je perfecte metgezel te zijn voor een diepe duik in deze betoverende stad.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
La Rochelle

La Rochelle
16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van La Rochelle

Meer zien

Andere activiteiten in La Rochelle

Wil je alle activiteiten in La Rochelle bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.