Kies data
Dingen om te doen

La Rochelle

La Rochelle: De beste dingen die je niet wil missen

La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

1. La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

Begin aan een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van la Rochelle. Na een welkomstwoord vaart u het kanaal op en kijkt u nog een laatste keer in het volle daglicht naar de stad. Bewonder onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen als de zon ondergaat. Zet je picknick klaar als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan terwijl de zon ondergaat aan de horizon. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen en geschiedenis, of om vragen te stellen over de boot. Begin een gesprek om de andere passagiers te leren kennen. Zodra de zon onder is, begin je langzaam aan je weg terug, terwijl je 's avonds geniet van de lichten van de stad. U komt aan bij het dok nadat u tussen de twee torens van de oude haven bent gepasseerd.

Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

2. Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

Stap aan boord van uw fantastische zeilcatamaran van 16 meter in de oude haven van La Rochelle. Na de welkomstbriefing steekt u de baai van La Rochelle over en bewondert u de Richelieu-toren en de zeilhaven van Les Minimes. Eenmaal buiten het kanaal zal de bemanning de zeilen opzetten en de catamaran door de eilanden leiden naar het legendarische Fort Boyard. Leun achterover en geniet van het uitzicht of eet je picknick op als je er een bij je hebt. Eenmaal bij het fort vaar je er omheen en probeer je het zo veel mogelijk te naderen om de beste uitzichten en fotomomenten te krijgen. Op de terugweg kunt u ontspannen in de grote trampolines onder de hemel. Geniet van het zachte schommelen van de zee. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen, de geschiedenis of de boot. Kom 4 uur na vertrek terug bij het dok met een hoofd vol herinneringen en een fotoalbum vol prachtige foto's.

La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

3. La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

Ontmoet elkaar op het Kapalouest-ponton, vlak voor de oude haven, en begin uw zeilexcursie. Eenmaal aan boord van de Columbus zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze vertrekken. Vaar langs het kanaal en bewonder verschillende monumenten in de baai, waaronder de Richelieu-toren en de vuurtoren bout du monde. Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren uitschakelen. Geniet van de rustige sfeer en laat je zachtjes wiegen door de golven. Praat met de bemanning en leer over de lokale omgeving, geschiedenis en de nautische manier van leven. Na 3 uur ben je terug aan de kade, na een laatste passage tussen de twee torens. De Columbus is een zeilboot vol geschiedenis en maritiem erfgoed. Deze grote monohull van 18 meter lang werd gebouwd in La Rochelle op de scheepswerven van PINTA. Zijn eerste roeping was oceaanracen sinds het in 1992 deelnam aan de Vendée Globe met de schipper en Rochelais-eigenaar Jean-Yves Terlain. In het begin van de jaren 2000 werd het schip omgevormd tot een expeditiezeilboot die zich toelegde op de bescherming van het mariene milieu. Het is vooral bekend om zijn talrijke missies ter verdediging van het milieu en de oceanen met Sea Shepherd, WWF en BLOOM. Vandaag de dag blijft het het grote publiek charmeren en sensibiliseren wanneer het zijn passagiers in La Rochelle ontvangt.

La Rochelle: zeilcruise langs de kust

4. La Rochelle: zeilcruise langs de kust

Begin de dag met een frisse en zoute lucht tijdens een zeiltocht. Ontmoet elkaar bij het dok, recht voor de twee torens van de oude haven. Eenmaal aan boord van de 16 meter lange maxi-catamaran zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze uitvaren. Ga het kanaal op en bewonder de verschillende bezienswaardigheden van de baai, zoals de Richelieu-toren, de zeilhaven van Les Minimes of de vuurtoren "einde van de wereld". Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren stoppen. Over het algemeen is de zee 's ochtends rustig en varen er maar weinig zeilboten over de zee. Geniet van de rustige sfeer, ga liggen op de trampolines en laat je zachtjes door de golven wiegen. Praat met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale omgeving, geschiedenis en nautische levensstijl. Je bent net voor de lunch terug bij de kade, na nog een laatste parade tussen de oude torens.

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

5. La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

Krijg toegang tot de 3 middeleeuwse torens van La Rochelle met één kaartje: Saint Nicolas, de la Lanterne en de la Chaîne. Leer meer over hun tumultueuze geschiedenis en koninklijk verleden. Koop je toegangsbewijs voor de belangrijkste attracties in de oude haven van La Rochelle - de 3 torens. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis van elk van deze torens, daterend uit de middeleeuwen. Van gevangenissen voor Hugenoten en buitenlandse zeelieden in de 16e-18e eeuw tot militaire gevangenissen in de 19e eeuw, er gebeurde van alles in La Rochelle in vervlogen tijden. Ontdek de Sint-Nicolaastoren die dateert uit de 14e eeuw. Zie hoe het was uitgerust met koninklijke woonruimtes en een kapel, terwijl het fungeerde als verdedigingstoren. Mosey rond de De La Chaîne-toren, ook daterend uit de 14e eeuw. De thuisbasis van tentoonstellingen sinds 1998, was vroeger een plaats om belastingen te innen van inkomende boten en de ingang van de haven. Leer hoe de toren in de 19e eeuw werd beschadigd en herbouwd. Verken de De La Lanterne-toren, de oude vuurtoren, de scheepsontwapening en, later, de gevangenis gedurende vele eeuwen. Tel de 600 graffiti-gevangenen die door de jaren heen op de muren zijn achtergelaten.

La Rochelle: privé begeleide wandeling

6. La Rochelle: privé begeleide wandeling

Ontmoet je gids en begin aan een wandeltocht door La Rochelle, waarbij je de bezienswaardigheden van de oude stad, het stadscentrum en de oude haven bezoekt. Bekend als " La Ville Blanche " (de witte stad), leer over deze populaire toeristische bestemming met een lange geschiedenis en een rijk cultureel erfgoed. Ontdek de fantastische middeleeuwse architectuur van de stad, waaronder de beroemde Lantern Tower en Saint Nicholas Tower. Luister naar verhalen over Eleanor van Aquitaine, de capriolen van Henry IV en Cardinal de Richelieu. Leer meer over de moderne ontwikkelingen van de stad met zijn pittoreske jachthaven, terrassen en rustige parken in Engelse stijl.

La Rochelle: stadsattractie en openbaar vervoerspas

7. La Rochelle: stadsattractie en openbaar vervoerspas

Pak de La Rochelle Ocean Pass voor je rondreis door Nouvelle-Aquitaine en krijg toegang tot meer dan 30 attracties en het openbaar vervoer met één kaartje op je telefoon. Ga van de eilanden Oleron en Aix naar Rochefort, Marais Poitevin en Zuid-Vendee, met La Rochelle in het hart van de regio. Betreed historische bezienswaardigheden zoals de torens van La Rochelle, de kerk van St. Martin, de Melusine-toren, de Rochefort-transportbrug, Fort Liédot en de bunker uit de Tweede Wereldoorlog in La Rochelle. Maak een boottocht vanaf de pier van Cardinaud, een ochtendcatamarantocht of een cruise naar Fort Boyard met uitzicht op het eiland. Bekijk de beroemde musea van La Rochelle, zoals het New World Museum in een 18e-eeuws herenhuis, het Maritiem Museum en het ecomuseum House of the Master of Dikes. Ga naar nabijgelegen steden en bezoek het Rochefort Hebre Museum of maak een rondleiding door Brouage en leer meer over het erfgoed van de regio. Geniet van korting op de toegang tot het aquarium van La Rochelle, Accrobranche, de kastelen van La Roche Courbon en De Terre Neuve, en een rondleiding door de distilleerderij in Cognac Normandin-Mercier. Maak met of zonder gids voordelige rondleidingen door de steden en dorpen op de fiets, kano, paddleboard, segway en scooter. Download de app en voer je code in om al deze opties en meer te vinden.

Veelgestelde vragen over La Rochelle

Welke topattracties zijn een must-see in La Rochelle?

De topattracties in La Rochelle zijn:

Sitemap La Rochelle

Wil je alle activiteiten in La Rochelle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.