Ontdek het beste van
La Rochelle

Onze aanbevelingen voor La Rochelle

La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

1. La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

Begin aan een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van la Rochelle. Na een welkomstwoord vaart u het kanaal op en kijkt u nog een laatste keer in het volle daglicht naar de stad. Bewonder onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen als de zon ondergaat. Zet je picknick klaar als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan terwijl de zon ondergaat aan de horizon. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen en geschiedenis, of om vragen te stellen over de boot. Begin een gesprek om de andere passagiers te leren kennen. Zodra de zon onder is, begin je langzaam aan je weg terug, terwijl je 's avonds geniet van de lichten van de stad. U komt aan bij het dok nadat u tussen de twee torens van de oude haven bent gepasseerd.

La Rochelle: boottocht naar Fort Boyard (2u00)

2. La Rochelle: boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op u bij het vertrek uit de oude haven van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren) Laten we een begeleide zeereis van 2 uur maken richting het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl we genieten van de mooiste uitzichten op onze kustlijn (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron) . Aan boord van een verwarmd en ruim schip heet onze bemanning u van harte welkom en blijft beschikbaar voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

3. Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

Stap aan boord van een zeilcatamarancruise vanuit La Rochelle met een gekwalificeerde kapitein en bemanning en ga op verkenning in Fort Boyard. Vaar door de eilanden terwijl de wind waait en de getijden stijgen en dalen. Stap aan boord van uw prachtige zeilcatamaran van 16 meter in de oude haven van La Rochelle. Na de welkomstbriefing steekt u de baai van La Rochelle over en bewondert u de Richelieu-toren en de zeilhaven van Les Minimes. Eenmaal buiten het kanaal zal de bemanning de zeilen hijsen en de catamaran door de eilanden naar het legendarische Fort Boyard leiden. Leun achterover en geniet van het uitzicht of eet je picknick op als je er een hebt meegenomen. Eenmaal bij het fort vaar je er omheen en probeer je het zo dicht mogelijk te naderen om de beste uitzichten en fotomomenten te krijgen. Ontspan op de terugweg in de grote trampolines onder de hemel. Geniet van het soepel schommelen van de zee. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen, de geschiedenis of de boot. Kom terug aan de kade met een hoofd vol herinneringen en een fotoalbum vol prachtige foto's.

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

4. La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

Krijg toegang tot de 3 middeleeuwse torens van La Rochelle met één kaartje: Saint Nicolas, de la Lanterne en de la Chaîne. Leer meer over hun tumultueuze geschiedenis en koninklijk verleden. Koop je toegangsbewijs voor de belangrijkste attracties in de oude haven van La Rochelle - de 3 torens. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis van elk van deze torens, daterend uit de middeleeuwen. Van gevangenissen voor Hugenoten en buitenlandse zeelieden in de 16e-18e eeuw tot militaire gevangenissen in de 19e eeuw, er gebeurde van alles in La Rochelle in vervlogen tijden. Ontdek de Sint-Nicolaastoren die dateert uit de 14e eeuw. Zie hoe het was uitgerust met koninklijke woonruimtes en een kapel, terwijl het fungeerde als verdedigingstoren. Mosey rond de De La Chaîne-toren, ook daterend uit de 14e eeuw. De thuisbasis van tentoonstellingen sinds 1998, was vroeger een plaats om belastingen te innen van inkomende boten en de ingang van de haven. Leer hoe de toren in de 19e eeuw werd beschadigd en herbouwd. Verken de De La Lanterne-toren, de oude vuurtoren, de scheepsontwapening en, later, de gevangenis gedurende vele eeuwen. Tel de 600 graffiti-gevangenen die door de jaren heen op de muren zijn achtergelaten.

La Rochelle: catamarancruise

5. La Rochelle: catamarancruise

Maak een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter lang en bewonder de kust van La Rochelle. Uw bemanning kan u vertellen over de lokale landschappen en geschiedenis en ook iets meer over de boot zelf. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van La Rochelle. Na een introductie vaar je het kanaal op en bewonder je onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen zodat u kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Geniet van een aperitief als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan, genietend van de lichtjes aan het einde van de middag.

La Rochelle: zeilcruise langs de kust

6. La Rochelle: zeilcruise langs de kust

Begin de dag met een frisse en zoute lucht tijdens een zeiltocht. Ontmoet elkaar bij het dok, recht voor de twee torens van de oude haven. Eenmaal aan boord van de 16 meter lange maxi-catamaran zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze uitvaren. Ga het kanaal op en bewonder de verschillende bezienswaardigheden van de baai, zoals de Richelieu-toren, de zeilhaven van Les Minimes of de vuurtoren "einde van de wereld". Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren stoppen. Over het algemeen is de zee 's ochtends rustig en varen er maar weinig zeilboten over de zee. Geniet van de rustige sfeer, ga liggen op de trampolines en laat je zachtjes door de golven wiegen. Praat met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale omgeving, geschiedenis en nautische levensstijl. Je bent net voor de lunch terug bij de kade, na nog een laatste parade tussen de oude torens.

La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

7. La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

Ontmoet elkaar op het Kapalouest-ponton, vlak voor de oude haven, en begin uw zeilexcursie. Eenmaal aan boord van de Columbus zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze vertrekken. Vaar langs het kanaal en bewonder verschillende monumenten in de baai, waaronder de Richelieu-toren en de vuurtoren bout du monde. Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren uitschakelen. Geniet van de rustige sfeer en laat je zachtjes wiegen door de golven. Praat met de bemanning en leer over de lokale omgeving, geschiedenis en de nautische manier van leven. Na 3 uur ben je terug aan de kade, na een laatste passage tussen de twee torens. De Columbus is een zeilboot vol geschiedenis en maritiem erfgoed. Deze grote monohull van 18 meter lang werd gebouwd in La Rochelle op de scheepswerven van PINTA. Zijn eerste roeping was oceaanracen sinds het in 1992 deelnam aan de Vendée Globe met de schipper en Rochelais-eigenaar Jean-Yves Terlain. In het begin van de jaren 2000 werd het schip omgevormd tot een expeditiezeilboot die zich toelegde op de bescherming van het mariene milieu. Het is vooral bekend om zijn talrijke missies ter verdediging van het milieu en de oceanen met Sea Shepherd, WWF en BLOOM. Vandaag de dag blijft het het grote publiek charmeren en sensibiliseren wanneer het zijn passagiers in La Rochelle ontvangt.

La Rochelle : Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

8. La Rochelle : Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op je bij het vertrek uit St-Jean-d'Acre van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren). Laten we gaan voor een 2 uur durende zeetocht met gids naar het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl je de mooiste uitzichten van onze kustlijn bewondert (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron'). Aan boord van een verwarmd en ruim schip zal onze bemanning je verwelkomen en beschikbaar blijven voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

La Rochelle: Les Minimes en boottocht door de baai

9. La Rochelle: Les Minimes en boottocht door de baai

Beleef een boottocht in de zeehaven van La Rochelle, beroemd om zijn kalkrotsen. Geniet van een rondvaart op een kleine boot met maximaal 12 personen en bewonder de jachthaven van Les Minimes. Ontdek waarom de Richelieu-toren zo belangrijk is voor de geschiedenis van de stad en vele andere interessante feiten. Ontmoet je kapitein bij de kade en spring aan boord voor een spannende rondvaart door de baai. Ontdek eerst de oude haven, beroemd om zijn vele restaurants aan het water die uitkijken over de zee. Ontdek vervolgens de jachthaven van Les Minimes, die plaats biedt aan maximaal 3.500 pleziervaartuigen. Hierna passeert u de Richelieu-toren, een beroemde rood-zwarte vuurtoren uit 1627, en leert u meer over de geschiedenis van de stad. Stel de kapitein wat vragen als je wilt. Ontdek het kanaal en de baai. Voel de frisse zeebries en eindig door terug te keren naar de haven waar je bent begonnen.

La Rochelle: Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

10. La Rochelle: Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op u bij het vertrek uit de oude haven van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren) Laten we een begeleide zeereis van 2 uur maken richting het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl we genieten van de mooiste uitzichten op onze kustlijn (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron) . Aan boord van een verwarmd en ruim schip heet onze bemanning u van harte welkom en blijft beschikbaar voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor La Rochelle

La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

La Rochelle: 2 uur durende zeilcruise bij zonsondergang

Begin aan een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van la Rochelle. Na een welkomstwoord vaart u het kanaal op en kijkt u nog een laatste keer in het volle daglicht naar de stad. Bewonder onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen als de zon ondergaat. Zet je picknick klaar als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan terwijl de zon ondergaat aan de horizon. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen en geschiedenis, of om vragen te stellen over de boot. Begin een gesprek om de andere passagiers te leren kennen. Zodra de zon onder is, begin je langzaam aan je weg terug, terwijl je 's avonds geniet van de lichten van de stad. U komt aan bij het dok nadat u tussen de twee torens van de oude haven bent gepasseerd.

La Rochelle: boottocht naar Fort Boyard (2u00)

La Rochelle: boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op u bij het vertrek uit de oude haven van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren) Laten we een begeleide zeereis van 2 uur maken richting het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl we genieten van de mooiste uitzichten op onze kustlijn (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron) . Aan boord van een verwarmd en ruim schip heet onze bemanning u van harte welkom en blijft beschikbaar voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

Van La Rochelle: zeilcruise naar Fort Boyard

Stap aan boord van een zeilcatamarancruise vanuit La Rochelle met een gekwalificeerde kapitein en bemanning en ga op verkenning in Fort Boyard. Vaar door de eilanden terwijl de wind waait en de getijden stijgen en dalen. Stap aan boord van uw prachtige zeilcatamaran van 16 meter in de oude haven van La Rochelle. Na de welkomstbriefing steekt u de baai van La Rochelle over en bewondert u de Richelieu-toren en de zeilhaven van Les Minimes. Eenmaal buiten het kanaal zal de bemanning de zeilen hijsen en de catamaran door de eilanden naar het legendarische Fort Boyard leiden. Leun achterover en geniet van het uitzicht of eet je picknick op als je er een hebt meegenomen. Eenmaal bij het fort vaar je er omheen en probeer je het zo dicht mogelijk te naderen om de beste uitzichten en fotomomenten te krijgen. Ontspan op de terugweg in de grote trampolines onder de hemel. Geniet van het soepel schommelen van de zee. Maak een praatje met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale landschappen, de geschiedenis of de boot. Kom terug aan de kade met een hoofd vol herinneringen en een fotoalbum vol prachtige foto's.

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

Krijg toegang tot de 3 middeleeuwse torens van La Rochelle met één kaartje: Saint Nicolas, de la Lanterne en de la Chaîne. Leer meer over hun tumultueuze geschiedenis en koninklijk verleden. Koop je toegangsbewijs voor de belangrijkste attracties in de oude haven van La Rochelle - de 3 torens. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis van elk van deze torens, daterend uit de middeleeuwen. Van gevangenissen voor Hugenoten en buitenlandse zeelieden in de 16e-18e eeuw tot militaire gevangenissen in de 19e eeuw, er gebeurde van alles in La Rochelle in vervlogen tijden. Ontdek de Sint-Nicolaastoren die dateert uit de 14e eeuw. Zie hoe het was uitgerust met koninklijke woonruimtes en een kapel, terwijl het fungeerde als verdedigingstoren. Mosey rond de De La Chaîne-toren, ook daterend uit de 14e eeuw. De thuisbasis van tentoonstellingen sinds 1998, was vroeger een plaats om belastingen te innen van inkomende boten en de ingang van de haven. Leer hoe de toren in de 19e eeuw werd beschadigd en herbouwd. Verken de De La Lanterne-toren, de oude vuurtoren, de scheepsontwapening en, later, de gevangenis gedurende vele eeuwen. Tel de 600 graffiti-gevangenen die door de jaren heen op de muren zijn achtergelaten.

La Rochelle: catamarancruise

La Rochelle: catamarancruise

Maak een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter lang en bewonder de kust van La Rochelle. Uw bemanning kan u vertellen over de lokale landschappen en geschiedenis en ook iets meer over de boot zelf. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van La Rochelle. Na een introductie vaar je het kanaal op en bewonder je onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen zodat u kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Geniet van een aperitief als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan, genietend van de lichtjes aan het einde van de middag.

La Rochelle: zeilcruise langs de kust

La Rochelle: zeilcruise langs de kust

Begin de dag met een frisse en zoute lucht tijdens een zeiltocht. Ontmoet elkaar bij het dok, recht voor de twee torens van de oude haven. Eenmaal aan boord van de 16 meter lange maxi-catamaran zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze uitvaren. Ga het kanaal op en bewonder de verschillende bezienswaardigheden van de baai, zoals de Richelieu-toren, de zeilhaven van Les Minimes of de vuurtoren "einde van de wereld". Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren stoppen. Over het algemeen is de zee 's ochtends rustig en varen er maar weinig zeilboten over de zee. Geniet van de rustige sfeer, ga liggen op de trampolines en laat je zachtjes door de golven wiegen. Praat met de bemanning om meer te weten te komen over de lokale omgeving, geschiedenis en nautische levensstijl. Je bent net voor de lunch terug bij de kade, na nog een laatste parade tussen de oude torens.

La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

La Rochelle: zeilcruise van 3 uur

Ontmoet elkaar op het Kapalouest-ponton, vlak voor de oude haven, en begin uw zeilexcursie. Eenmaal aan boord van de Columbus zal de bemanning een korte veiligheidsbriefing geven voordat ze vertrekken. Vaar langs het kanaal en bewonder verschillende monumenten in de baai, waaronder de Richelieu-toren en de vuurtoren bout du monde. Eenmaal in de baai zal de bemanning de zeilen ontvouwen en de motoren uitschakelen. Geniet van de rustige sfeer en laat je zachtjes wiegen door de golven. Praat met de bemanning en leer over de lokale omgeving, geschiedenis en de nautische manier van leven. Na 3 uur ben je terug aan de kade, na een laatste passage tussen de twee torens. De Columbus is een zeilboot vol geschiedenis en maritiem erfgoed. Deze grote monohull van 18 meter lang werd gebouwd in La Rochelle op de scheepswerven van PINTA. Zijn eerste roeping was oceaanracen sinds het in 1992 deelnam aan de Vendée Globe met de schipper en Rochelais-eigenaar Jean-Yves Terlain. In het begin van de jaren 2000 werd het schip omgevormd tot een expeditiezeilboot die zich toelegde op de bescherming van het mariene milieu. Het is vooral bekend om zijn talrijke missies ter verdediging van het milieu en de oceanen met Sea Shepherd, WWF en BLOOM. Vandaag de dag blijft het het grote publiek charmeren en sensibiliseren wanneer het zijn passagiers in La Rochelle ontvangt.

La Rochelle : Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

La Rochelle : Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op je bij het vertrek uit St-Jean-d'Acre van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren). Laten we gaan voor een 2 uur durende zeetocht met gids naar het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl je de mooiste uitzichten van onze kustlijn bewondert (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron'). Aan boord van een verwarmd en ruim schip zal onze bemanning je verwelkomen en beschikbaar blijven voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

La Rochelle: Les Minimes en boottocht door de baai

La Rochelle: Les Minimes en boottocht door de baai

Beleef een boottocht in de zeehaven van La Rochelle, beroemd om zijn kalkrotsen. Geniet van een rondvaart op een kleine boot met maximaal 12 personen en bewonder de jachthaven van Les Minimes. Ontdek waarom de Richelieu-toren zo belangrijk is voor de geschiedenis van de stad en vele andere interessante feiten. Ontmoet je kapitein bij de kade en spring aan boord voor een spannende rondvaart door de baai. Ontdek eerst de oude haven, beroemd om zijn vele restaurants aan het water die uitkijken over de zee. Ontdek vervolgens de jachthaven van Les Minimes, die plaats biedt aan maximaal 3.500 pleziervaartuigen. Hierna passeert u de Richelieu-toren, een beroemde rood-zwarte vuurtoren uit 1627, en leert u meer over de geschiedenis van de stad. Stel de kapitein wat vragen als je wilt. Ontdek het kanaal en de baai. Voel de frisse zeebries en eindig door terug te keren naar de haven waar je bent begonnen.

La Rochelle: Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

La Rochelle: Boottocht naar Fort Boyard (2u00)

We wachten op u bij het vertrek uit de oude haven van La Rochelle - een haven die beroemd is om zijn 2 torens (de Sint-Nicolaastoren en de Kettingtoren) Laten we een begeleide zeereis van 2 uur maken richting het legendarische Fort Boyard en de kusten van het eiland Aix terwijl we genieten van de mooiste uitzichten op onze kustlijn (de kusten van La Rochelle, Île de Ré en het 'Île d'Oléron) . Aan boord van een verwarmd en ruim schip heet onze bemanning u van harte welkom en blijft beschikbaar voor eventuele vragen. Opmerkingen worden ook in het Engels vertaald.

Veelgestelde vragen over La Rochelle

Bij een bezoek aan La Rochelle, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Deze activiteiten hebben beste kortingen en deals:

Ga je naar La Rochelle? Bekijk alle activiteiten met deals en kortingen op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in La Rochelle

Activiteiten in La Rochelle

Steden in Frankrijk

Andere activiteiten in La Rochelle

Wil je alle activiteiten in La Rochelle bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over La Rochelle

Gemiddelde beoordeling

4.7
(806 beoordelingen)