Kies data

Dingen om te doen La Rochelle

La Rochelle: De beste dingen die je niet wil missen

La Rochelle: catamarancruise

1. La Rochelle: catamarancruise

Maak een boottocht op een maxi-catamaran van 16 meter lang en bewonder de kust van La Rochelle. Uw bemanning kan u vertellen over de lokale landschappen en geschiedenis en ook iets meer over de boot zelf. Ontmoet elkaar bij het dok tegenover de 2 historische torens van La Rochelle. Na een introductie vaar je het kanaal op en bewonder je onderweg de Richelieu-toren en de haven van Les Minimes. Eenmaal op zee stopt de bemanning de motor en opent de zeilen zodat u kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Geniet van een aperitief als je er een hebt meegenomen en geniet van het uitzicht op de oceaan, genietend van de lichtjes aan het einde van de middag.

La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

2. La Rochelle: toegangsbewijs voor de 3 torens

Krijg toegang tot de 3 middeleeuwse torens van La Rochelle met één kaartje: Saint Nicolas, de la Lanterne en de la Chaîne. Leer meer over hun tumultueuze geschiedenis en koninklijk verleden. Koop je toegangsbewijs voor de belangrijkste attracties in de oude haven van La Rochelle - de 3 torens. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis van elk van deze torens, daterend uit de middeleeuwen. Van gevangenissen voor Hugenoten en buitenlandse zeelieden in de 16e-18e eeuw tot militaire gevangenissen in de 19e eeuw, er gebeurde van alles in La Rochelle in vervlogen tijden. Ontdek de Sint-Nicolaastoren die dateert uit de 14e eeuw. Zie hoe het was uitgerust met koninklijke woonruimtes en een kapel, terwijl het fungeerde als verdedigingstoren. Mosey rond de De La Chaîne-toren, ook daterend uit de 14e eeuw. De thuisbasis van tentoonstellingen sinds 1998, was vroeger een plaats om belastingen te innen van inkomende boten en de ingang van de haven. Leer hoe de toren in de 19e eeuw werd beschadigd en herbouwd. Verken de De La Lanterne-toren, de oude vuurtoren, de scheepsontwapening en, later, de gevangenis gedurende vele eeuwen. Tel de 600 graffiti-gevangenen die door de jaren heen op de muren zijn achtergelaten.

La Rochelle: Harry Potter-ontsnappingsspel voor buiten

3. La Rochelle: Harry Potter-ontsnappingsspel voor buiten

Ervaar de Harry Potter-uitdaging aan de oceaan in La Rochelle! De toegang tot spoor 9 ¾ is omgeleid vanaf station King's Cross! Het is in de Witte Stad dat je nu aan boord van de Hogwarts Express moet gaan... Als dreuzels roepen we je op om deze vloek af te weren en de toegang tot het platform te vinden! Duik in het avontuur door naar het Georges Simenon-platform te gaan. Pas op: de trein passeert over 2 uur! Uitgerust met je smartphone ga je door de stad op zoek naar elk huis. Om het spel te winnen, moet je binnen de tijdslimiet 4 codewoorden verzamelen. Dankzij deze ontdek je de locatie van het platform. Om elke passage in de verschillende huizen te valideren, moet je de belangrijkste aanwijzingen raden. Je zult ze aan elkaar moeten koppelen om HET laatste codewoord te vinden. Je lost puzzels op, ontmoet tovenaars en vindt bonusketels. De Hogwarts Express vertrekt over 120 minuten. Tik tok tok... Deze game is voor iedereen toegankelijk en voor meerdere generaties. Je hebt de mogelijkheid om in team te spelen, want slechts één persoon van elk team hoeft de identifier en de unieke code op zijn apparaat in te voeren. Dan kun je tegelijkertijd het spel starten. U kunt uw punten en de behaalde tijd aan het einde van het spel vergelijken. Let op: deze activiteit is een ontsnappingsspel in de buitenlucht waarbij het plot niet direct verband houdt met de stad (hoewel het op aantrekkelijke plekken in het stadscentrum wordt gehouden). Het is een spel rond een bepaald thema en geen rondleiding door de stad.

La Rochelle: begeleide privéwandeling

4. La Rochelle: begeleide privéwandeling

Ontmoet je gids en begin aan een wandeltocht door La Rochelle, langs de bezienswaardigheden van de oude binnenstad, het stadscentrum en de oude haven. Bekend als "La Ville Blanche" (de witte stad), kom meer te weten over deze populaire toeristenbestemming met een lange geschiedenis en een rijk cultureel erfgoed. Ontdek de fantastische middeleeuwse architectuur van de stad, waaronder de beroemde Lantaarntoren en de Sint-Niklaastoren. Luister naar verhalen over Eleonora van Aquitanië, de capriolen van Hendrik IV en kardinaal de Richelieu. Leer meer over de moderne ontwikkelingen van de stad met zijn pittoreske jachthaven, terrassen en rustige parken in Engelse stijl.

La Rochelle: Smartphone-spel voor een vrijgezellenfeest in de open lucht

5. La Rochelle: Smartphone-spel voor een vrijgezellenfeest in de open lucht

Daag jezelf uit door middel van verrassende missies! Wil je de aanstaande bruid uitdagen in de Witte Stad? Dit is het perfecte spel! Haal het maximale aantal punten door allerlei uitdagingen rond het thema bruiloften en hun tradities over de hele wereld te voltooien. Op het programma: MCQ's om op te lossen, foto's en video's te maken in onwaarschijnlijke poses of zelfs een liedje te zingen... Het is tijd om plezier te hebben en herinneringen te creëren die de bruid niet snel zal vergeten! Ga naar de kade van de beroemde schrijver Georges Simenon en schrijf het verhaal van dit meisjesavontuur!

La Rochelle: Smartphone-spel voor vrijgezellenfeesten buitenshuis

6. La Rochelle: Smartphone-spel voor vrijgezellenfeesten buitenshuis

De vriendengroep die jullie zijn verdient dit vrijgezellenfeest! Daag jezelf uit in de Witte Stad in ongebruikelijke missies ter ere van de aanstaande bruidegom! Haal het maximale aantal punten door allerlei uitdagingen rond het thema bruiloften en hun tradities over de hele wereld te voltooien. Het is tijd om plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen voor de bruidegom te creëren! Op het programma: MCQ's om op te lossen, foto's en video's te maken in onwaarschijnlijke poses of zelfs een liedje te zingen... Ga naar de Quai van de beroemde schrijver Georges Simenon en schrijf achtereenvolgens het verhaal van je avonturen!

Veelgestelde vragen over La Rochelle

Welke topattracties zijn een must-see in La Rochelle?

De topattracties in La Rochelle zijn:

Overzicht activiteiten in La Rochelle

Wil je alle activiteiten in La Rochelle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.